Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@08:33:17 GMT

دزد آمد، قطار نيامد!

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۹۵۷۵۴

اواخر ارديبهشت ماه بود و در هياهوهاي انتخابات رياست‌جمهوري دولت دوازدهم كه خبرها از رسيدن ريل به كرمانشاه حكايت داشت؛ اعلام شد كه بالاخره كرمانشاهي‌ها قرار است به آرزوي ديرينه خود با طنين انداختن سوت قطار برسند. به گزارش اعتماد، همزمان شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقلي هم اعلام كرد كه ريل‌گذاري كريدور غرب ايران در روزهاي پاياني به سر مي‌برد و كم كم قطار به استان كرمانشاه مي‌رسد تا در گام بعدي راه‌آهن ايران به عراق متصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند كه اين وعده‌ها به انتخابات نرسيد و مردم كرمانشاه دو ماه بعد يعني در ١٢ مرداد ماه رسما از پايان ريل‌گذاري كريدور غرب كه خوان آخر رسيدن قطار به كرمانشاه بود، خبر‌دار شدند اما تا امروز كه يك ماه و يك هفته از آن روز هم مي‌گذرد خبري از رسيدن قطار به كرمانشاه نيست؛ موضوعي كه در سكوت خاصي تا امروز ادامه يافته است. اين در حالي است كه وزارت راه و شهرسازي بيشترين مانور خبري را براي توسعه راه‌آهن غرب كشور پس از خريدهاي هواپيمايي، در هنگامه انتخابات رياست‌جمهوري و راي اعتماد عباس آخوندي انجام داده بود. تاكيد داشت كه اعلام كند، دولت اتمام ريل‌گذاري كريدور غرب را از اولويت‌هاي خود قرارداده و علاوه بر به ثمر رساندن اين وعده، تلاش دارد تا بخش درآمدزايي هم براي كشور ايجاد كند. حال آنكه بعد از تقريبا يك ماه و نيم از اعلام رسمي پايان ريل‌گذاري راه‌آهن كرمانشاه خبري از سوت قطار در كرمانشاه نيست. گزارش‌ها نشان مي‌دهد كه هيچ كدام از ايستگاه‌هاي قطار در اين مسير آماده بهره‌برداري نيست. وزارت راه و شهرسازي در اين رابطه سكوت كرده و اعلام نمي‌كند كه دليل اين تاخير چيست. البته شنيده‌ها حكايت از ادامه‌دار بودن اتفاقي دارد كه تاكنون چند باري پاي ريل‌گذاري‌هاي دولتي خوابيده است و اين‌بار نيز خط‌آهن كرمانشاه به اين سرنوشت دچار شده است. در نشريات محلي استان كرمانشاه اخيرا خبري منتشر شده كه بر مبناي آن سارقاني با هوابرش اقدام به بريدن خطوط ريل راه‌آهن كرمانشاه كرده‌اند. مسوولان ريلي كشور هم‌اكنون پرونده‌اي را براي دزدي ريل قطار كرمانشاه در دادگاه اين استان باز كرده‌اند كه نشان مي‌دهد پس از اتمام ريل‌گذاري كريدور غرب با دزدي ريل‌هاي حد فاصل بيستون به كرمانشاه بخشي از كار تكميل اين خط‌آهن را معطل كرده‌اند. البته روايت‌هاي ديگري هم شنيده شده كه حكايت از كمبود منابع مالي براي تكميل اين پروژه دارد. اين در حالي است كه اسدالله رازاني، استاندار كرمانشاه اواخر سال گذشته به نقل از محمدباقر نوبخت، رييس سازمان برنامه و بودجه اعلام كرده بود كه قطار ٣١ فروردين به كرمانشاه مي‌رسد؛ برنامه‌ريزي‌اي كه ظاهرا قرار است دوباره به عقب بيفتد.
ريل دزدي در روز روشن!
مقامات وزارت راه و شهرسازي در ماه‌هاي گذشته بارها خبرهاي ضد و نقيضي از افتتاح و بهره‌برداري از راه‌آهن كرمانشاه اعلام كرده‌اند، اما حالا به جز خشكسالي منابع، گويا ريل دزدي هم دست مسوولان حمل و نقلي را بسته است و فعلا وعده‌هاي توسعه شبكه ريلي و توسعه حمل و نقل ريلي با گره‌هايي همچون ريل دزدي عجين شده است. مسوولان ريلي كشور هرچند سعي مي‌كنند در اين مورد سكوت اختيار كنند اما نشريات محلي استان كرمانشاه تاييد مي‌كنند كه اين خط ريلي همچنان بلاتكليف مانده است. سابقه ريل دزدي البته فقط منحصر به خط‌آهن غرب نيست. پس از دزدي كابل‌هاي مسي مخابرات پديده، ريل دزدي در ساير خطوط كشور هم طي سال‌هاي گذشته اتفاق افتاده است. ماجراي ريل دزدي از خطوط راه‌آهن ايران، قدمتي چند ساله دارد؛ ماجراهايي كه اگر پاي خط ريلي جديدي در ميان نبوده قطعا براي خطوط قديمي مي‌توانسته است ايجاد‌كننده حادثه‌اي مهيب باشد. همانند اتفاقي كه ٢٦ ارديبهشت‌ماه سال گذشته روي داد و ماموران انتظامي پليس راه‌آهن شمال‌شرق با دستگيري سارقان دو تُن «بالاست» از وقوع حادثه‌اي هولناك براي قطارهاي راه‌آهن تهران- مشهد جلوگيري كردند. اتفاقي كه شايد مي‌توانست حادثه‌اي به بزرگي حادثه قطار تبريز را رقم بزند.ماموران انتظامي ايستگاه «ياتري» به سمت ايستگاه گرمسار هنگام گشتزني بودند كه در تاريكي شب متوجه تردد يك تراكتور درحوالي راه‌آهن شدند. ماموران در بررسي دقيق موضوع، پس از توقف تراكتور و دو سرنشين آن، بالغ بر دو تن «بالاست» در تريلي آنها كشف كردند. بعد از دستگيري سارقان و رسانه‌اي شدن اين اتفاق بود كه ماجراي دزدي ريل كه چند سالي است مسوولان ريلي را آزار مي‌داد كمي رسانه‌اي شد و مسوولان مجبور شدند روزه سكوت‌شان را بشكنند. در آن روزها بود كه مشخص شد پرونده‌هاي متعددي در دادگاه‌هاي كشور براي ريل‌دزدي مفتوح است. از پرونده‌هاي ريل دزدي و پيچ و مهره گرفته تا خاك و بالاست كه شايد عقل شيطان هم به آن نمي‌رسد. دزداني كه پول بادآورده خود را از جيب دولت و مردم مي‌دزدند و با اين كار خود نه تنها به دولت ضرر مي‌زنند كه مردم بي‌گناه را به كام مرگ مي‌كشانند. در اين نوع دزدي؛ سارقان درآمدهاي خود را در ميان آهن‌هاي فولادين ريل‌ها جست‌وجو مي‌كنند. سنگ مي‌دزدند، پيچ و مهره سرقت مي‌كنند و گاهي هم به سراغ خود ريل‌ها مي‌روند و آنها را بار مي‌زنند و با خود مي‌برند. پول بيشتري هم گيرشان مي‌آيد، ولي هرچه پول آنها بيشتر مي‌شود، امنيت از بين مي‌رود.
ريل دزدي‌هاي مشابه
مرداد ماه سال ٩٤ بود كه ٦٠٠ پيچ و مهره از خط‌آهن گرگان سرقت شد و باعث شُل‌شدن ريل شد. همين موضوع عاملي براي خروج قطار گرگان- اينچه‌برون از مسير اصلي بود. اين سرقت توسط افراد ناشناس به طوري انجام شد كه درطول ١٢٥متر هيچ نگهدارنده ريلي وجود نداشت و عملا ريل به كلي رها بود. آن روز قطار سانحه‌ديده ايستگاه اينچه برون را با ٧٠ مسافر به مقصد گرگان ترك كرد و ساعت ٣٠/١٥ دقيقه در كيلومتر ٥٠٦ اينچه برون- تهران و نزديكي روستاي دوگنچي از خط خارج شد. از آنجا كه پيش از اين سانحه قطار در مسير برعكس يعني گرگان- اينچه برون، مسافران ديگري را منتقل كرده بود، به نظر مي‌رسيد در مدت زمان رفت تا برگشت قطار، افرادي اقدام به سرقت پيچ و مهره‌هاي نگهدارنده ريل كرده بودند. قطار آسيب‌ديده كه ٦ چرخ آن از ريل خارج شد پس از ١٨١ روز غير فعال بودن تعمير و مجددا مورد بهره‌برداري قرار گرفت. هشتم خردادماه ‌سال ۹۲ هم ٩ سارق با ٣ كاميون ريل راه‌آهن را دزديده بودند. اعضاي اين باند، هنگامي كه داشتند اين ريل‌ها را بارگيري مي‌كردند، شناسايي و دستگير شدند. با دريافت خبرهاي مبني بر فعاليت يك باند سرقت، حوالي ايستگاه‌هاي راه‌آهن در شهرستان‌هاي گرمسار و سمنان، پيگيري اين موضوع در دستور كار ماموران پليس راه‌آهن شمال‌شرق قرار گرفت. در تحقيقات ماموران مشخص شد، تعدادي سارق و مالخر با تشكيل باندي، قصد سرقت ادوات دپو شده در ايستگاه راه‌آهن لاهورد گرمسار را دارند. اكيپ‌هاي ويژه‌اي از ماموران پليس راه‌آهن گرمسار و سمنان به محل اعزام شدند و درعملياتي ضربتي و غافلگيرانه، هر ۹ عضو اين باند سرقت را دستگير كردند. سارقان ۱۲ تن آهن‌آلات ريلي را در ٣ كاميون، بارگيري كرده بودند كه با حضور به موقع پليس، شناسايي و دستگير شدند. اعضاي اين باند سرقت، پس از تكميل پرونده تحويل مرجع قضايي شدند. جالب اينجاست هر چند اين نوع دزدي‌ها مسبوق به سابقه است و همچنان با همه نظارت‌ها اين امر در خطوط مختلف اتفاق مي‌افتد اما سال گذشته بود كه فرمانده پليس راه‌آهن از كاهش ٣٥ درصدي ريل دزدي در چهار ماهه ابتداي سال خبر داده بود و اين امر را نتيجه نظارت‌هاي پليس راه‌آهن دانسته بود اما باز هم با سكوت‌هاي خاص مسوولان اين اتفاق روي مي‌دهد و دزدان با دست كردن در جيب دولت و مردم با جان ملت بازي مي‌كنند. اما خبري از برخوردها با اين سارقان نيست و شايد جالب‌تر اينكه با وجود اينكه دولت به باد انتقاد از عدم اجرايي شدن به موقع وعده‌هايش گرفته مي‌شود اما همچنان اصرار دارد تا در مورد دلايل تاخير در اجراي پروژه‌هايش سكوت كند و نگويند چرا مردم غرب كشور همچنان منتظر شنيدن صداي سوت قطار كرمانشاه هستند.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۵۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد

تین نیوز

معاون بهره برداری و بازرگانی راه آهن در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه با بیان این که کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت راه آهن سوءاستفاده کرد، گفت: کنسرسیوم مذکور به تعهدات خود عمل نکرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، مرتضی جعفری در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه و اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در این رابطه، اظهار کرد: بر اساس صورت جلسه هایی که موجود است قرار بر این شد راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای قطارهای عملیاتی جهت اصلاح خطوط و ادامه خط آهن روزنک ـ هرات مساعدت کند.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این که طی بازدید معاون فنی راه آهن، اشکالات در خط آهن موجود را کتباً اعلام و آن را هم برای نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور افغانستان و هم راه آهن کشور افغانستان ارسال کردیم.

وی افزود: نظر بر این بود بعد از انجام اصلاحات خط آهن، قطار تجاری (افغانستان ـ ترکیه) راه اندازی شود، اما تا کنون هیچ اقدامی که منجر به رفع اشکالات شود به راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام نشده است.

معاون بهره برداری و بازرگانی راه آهن با بیان این که کنسرسیوم به صورت کلی اعلام کرده که کارهایی را در این رابطه انجام داده است، اضافه کرد: البته مشخص بود با توجه به امکانات این کنسرسیوم، امکان این که بتواند استانداردهای اولیه راه آهن را فراهم کند، ندارد، به این دلیل که رعایت استانداردها نیازمند به ماشین آلات تخصصی دارد و کنسرسیوم مذکور این دستگاه ها را در اختیار ندارند.

جعفری با یادآوری این که "همواره اعلام کرده ایم این آمادگی را داریم تا با همکاری راه آهن افغانستان به استانداردهای موردنظر برسیم."، گفت: در آخرین مکاتبه با کنسرسیوم توسعه ریلی در اواخر سال گذشته تأکید کردیم که «نتیجه اقدامات تعهدشده را به راه آهن اعلام نکرده اید اما در راستای تعاملات قطارهای عملیاتی را به این مسیر اعزام می کنیم»".

وی بیان کرد: این در حالی بود که کنسرسیوم از حسن نیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرد و واگن تخلیه شده را بارگیری کرده و بدون هیچ هماهنگی با راه آهن ایران ارسال کرده است. همان شب (اوایل اردیبهشت 1403) از مأمور مربوطه و مدیرعامل کنسرسیوم موضوع را پیگیری کردم که گفتند واگن بارداری وارد کشور نشده است.

وی با تأکید بر این که "در آنجا (افغانستان) هنوز هیچ ارتباطی با مرز نداریم."، اظهار کرد: هنوز چه از طریق تلفن ثابت، چه بیسیم و چه تلفن همراه ارتباطی با مرز ریلی نداریم، فقط به استناد اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم و مأمور وی مبنی بر این که لکوموتیو به صورت منفرد وارد کشور شده است و واگن بارداری وارد نشده است، اعلام کردیم که قطاری وارد ایران نشده است.

معاون بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران در عین حال ادامه داد: این در حالی بود که با بررسی های صورت گرفته متوجه شدیم کنسرسیوم دروغ گفته است و قطار وارد ایستگاه شمتیغ در مرز ایران و افغانستان شده است و اظهارات آنها مبنی بر ورود منفرد لکوموتیو هم دروغ بوده است.

جعفری خاطرنشان کرد: فیلم منتشرشده از ایستگاه روزنک بود و برآورد راه آهن این بود که کنسرسیوم توسعه ریلی یک فیلم تبلیغاتی ساخته است، نکته جالب این که مسئولان گمرک هم در این رابطه ابراز بی اطلاعی کرده اند، چگونه کنسرسیوم مذکور مدعی شده است که همه سازمان های مربوطه از ورود قطار به کشور اطلاع داشته اند؟

وی خواستار ارائه مستندات کنسرسیوم توسعه ملی در رابطه با داشتن مجوزهای لازم برای ورود قطار شد و با بیان این که هیچ هماهنگی ای در جهت در جریان قرار دادن راه آهن برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان انجام نشده است، اضافه کرد: 10 واگن باردار در مرز شمتیغ متوقف شده است. با دستور مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با ورود این 10 واگن موافقت شد، این در حالی است که هنوز هیچ اقدامی از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات گمرکی صورت نگرفته است.

وی با بیان این که کنسرسیوم مذکور اظهارات گمرکی را به گمرک تسلیم نکرده اند، تصریح کرد: با توجه به این که امکان سوء استفاده مجدد کنسرسیوم وجود دارد، فعلاً راه آهن اقدامی در این رابطه انجام نداده است. بهتر است کنسرسیوم به جای ادامه دروغ پردازی و تشویش اذهان عمومی از مسیر درست کار را پیش ببرند.

وی همچنین گفت: در زمان حاضر در ترکمنستان دو مرز فعال داریم و فعالان اقتصادی در حال واردات و صادرات بار ترانزیتی هستند. در مرز رازی و میرجاوه نیز ترانزیت کالا در جریان است، اما کنسرسیوم توسعه ریلی چون نمی خواهد مقررات راه آهن را انجام دهد تلاش می کند با دروغ پردازی جو را به هم بریزد و کارهایی را که خارج از مقررات است، انجام دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • فیلم | گذر از ریل های دیرینه بُن کوه گرمسار
  • ببینید | تصاویری از دزدی تلفن همراه در پشت چراغ قرمز در کمتر از 30 ثانیه!
  • جان باختن مرد ۷۰ ساله براثر برخورد با قطار در فردیس
  • چرا حسن یزدانی به اردوی تیم ملی کشتی آزاد نیامد؟
  • چرا یزدانی به اردوی تیم ملی نیامد؟/ در انتظار دیدار با دبیر
  • حسن یزدانی به تمرین تیم ملی نیامد | تکلیف کاپیتان و دو نفر با هم مشخص می‌شود
  • فیلم | برخورد وحشتناک قطار با کامیون در گذرگاه راه آهن ترکیه
  • حسن یزدانی به اردوی تیم ملی نیامد؛ او آماده نیست؟
  • تجربه سفر با قطارهای شهری استانبول