Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی استان کردستان در جشنواره بین المللی گرمسار با کسب پنج نشان طلا و دو برنز فاتح سکوی نخست جشنواره بین المللی گرمسار شد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیرکل ورزش و جوانان کردستان گفت: جشنواره بین المللی بازی‌های بومی محلی، با معرفی نفرات و تیم‌های برتر بخش‌های مختلف در گرمسار پایان پذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حامد جولایی افزود: جشنواره بین‌المللی اقوام و عشایر ایرانی با حضور مهمانان خارجی از سه کشور عراق، آذربایجان و گرجستان و ۱۵ استان داخلی به مدت دو روز در بخش بازی‌های بومی محلی و بخش آیینی در شهرستان گرمسار برگزار شد.به گفته وی، در این دوره از رقابت‌ها تیم کردستان با ۳۸ ورزشکار در بخش بازی‌های بومی و محلی و گروه رقص آیینی شرکت کرد.این جشنواره بین المللی در رشته‌های کشتی سنتی (زوران)، هه لپرکی، چوب کشی، غاز قلنگ (لی لی)، دال پلان، طناب کشی و بازی‌های بومی محلی برگزار شد.در بخش کشتی سنتی (زوران)، میعاد دستوم در وزن ۸۰ کیلوگرم و کوهسار محمودیان نیز در وزن ۹۰ + تا ۱۱۰ کیلوگرم نشان طلا بر گردن آویختند.در رقابت‌های چوب کشی، در اوزان ۸۰ - و ۹۰ + کیلوگرم لقمان خانی و هیمن طاهریان به ترتیب مدال‌های طلا و برنز را کسب کردند.تیم کردستان در رقص آئینی (هه لپرکی) در جایگاه نخست قرار گرفت و فرید مولودی در وزن ۸۰ - کیلوگرم نشان طلا مسابقات "لی لی" را از آن خود کرد و در رقابت‌های دال پلان پرستو خانزاد مدال برنز را به دست آورد.در مجموعه کلیه رشته‌های ورزشی، تیم کردستان سکوی نخست جشنواره بین المللی بازی بومی محلی را فتح کرد، استان‌های خراسان رضوی و ایلام نیز به ترتیب دوم و سوم شدند.پرویز صراحیانی و شعله فتحی سرپرستی تیم کردستان را در این جشنواره بر عهده داشتند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۵۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران

درمورد موسیقی نواحی ایران هرقدر صحبت شود باز کم است. چون کم‌کاری‌ها در این زمینه به حدی است که خیلی می‌توان در این باره صحبت کرد. اما یکی از اتفاقات خوبی که در هفته‌های گذشته رخ داد این بود که در شهر سنندج استان کردستان جشنواره دف نوازان با عنوان «هزار دف» در روستای پالنگان کردستان برگزار شد که از تمام ایران در این جشنواره حضور داشتند و نکته قابل توجه این است که کردستان به ویژه شهر سنندج؛ خطه‌ی دف‌نوازی ایران است تا جایی که اقلیمی به شمار می‌آید که این ساز در هر خانه‌ای دیده می‌شود و این موضوع نیز، در سراسر ایران گسترش پیدا کرده است و حضور دف در دیگر اقوام کشور هم، وجود دارد.

در پایتخت هم، افراد زیادی به آموزش و یادگیری دف می‌پردازند و اهمیت این ساز به حدی است که از آن در مراسم‌های مختلف رسانه ای، محفلی، خانوادگی و رسمی استفاده می‌شود. از اینرو، گفته می‌شود که اجرا‌های خوب دف‌نوازی در جشنواره دف‌نوازان «هزار دف» انجام شده و در موسیقی نواحی ایران، اقدام ارزنده‌ای بوده است.

محمّد طریقت، نوازنده دف و سنتور در برنامه «هفت اقلیم» رادیو فرهنگ درمورد جشنواره دف‌نوازی «هزار دف» در پالنگان کردستان اظهار کرد: بنده به عنوان نوازنده دف در این جشنواره دعوت شدم و در جریان آن، به صورت فراخوان از نوازنده‌های دف سراسر ایران دعوت شده بود تا در این جشنواره حضور داشته باشند و  اگرچه کم و کاستی‌هایی وجود داشت و بخشی از آن‌ها طبیعی است و در فضای مجازی به این موضوع اشاره شده بود ولی باید توجه کرد که دومین بار بود که به همت دوستداران فرهنگ و هنر کشور، این جشنواره دف‌نوازی برگزار شد و این جشنواره، اجتماعی از حضور پُرشور مردم هنر‌ دوست سراسر ایران بود که از هر گروه سنی با همدلی و اتحاد خود سعی کردند پاسداشت فرهنگ، هنر و تاریخ ارزشمند به جای مانده از نیاکانمان را داشته باشند.

این نوازنده گفت: در مجموع، این‌طور می‌توانم از این جشنواره دف‌نوازی «هزار دف» پالنگان صحبت کنم و خیلی نمی‌توان حواشی آن را نقد کرد چراکه برای دومین بار این جشنواره برگزار شد و اوایل هر کاری، یک سری نواقص و کاستی‌هایی وجود دارد و این مشکلات و کاستی‌ها قابل اغماض هستند.

محمّد طریقت درمورد این که آیا جشنواره «هزار دف» رقابتی، تکنوازی و یا گروه‌نوازی بوده است؟ افزود: جشنواره دف‌نوازی به صورت گروه‌نوازی بود؛ به طوری‌که دف‌نوازان تحت کنترل و رهبری یک سری از سرپرستان دف‌نوازی بودند. 

خبرنگار: فاطیما میرزایی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • نمایش دستاوردهای هسته‌ای بومی ایران در حاشیه کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای
  • جشنواره روستایی و عشایری در استان قزوین برگزار می‌شود
  • ثبت ۳ هزار و ۵۰۰ قهرمان پیشنهادی از سوی مخاطبان در کردستان
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • برگزاری جشنواره منتظران در دیار علم و فرهنگ
  • جشنواره «شو سواری» اسب کُرد در سقز
  • جشنواره ملی منتظران در خاش برگزار شد
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق