Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@13:22:09 GMT

فقر نسبی در حال تبدیل به فقر مطلق است

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۹۶۴۸۷

فقر نسبی در حال تبدیل به فقر مطلق است

اقتصاد ایران با بحران جدی بیکاری رو به رو است بنابراین تاسف آوراست که مسئوولین به جای ارائه راهکارهای مناسب برای رفع بیکاری و فقر به دنبال اعلام شاخص هایی باشند که در زندگی مردم بی معنی وغیر قابل باور است.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، محمدقلی یوسفی اقتصاددانو عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه نمی توان به آمارهای رشد اقتصادی اعلام شده از سوی مرکز آمار استناد کرد بهقدس آنلاینگفت:مطابق شواهد می توان به صراحت گفت درهیچ جای دنیا آمارهای علوم اجتماعی آنگونه که درایران مطرح می شود به مخاطبین ارائه داده نمی شود چرا که آمارهای علوم اجتماعی در هیچ جای دنیا ثابت و دقیق نیست و نمی تواند بیانگر یک تغییر دائمی در اقتصاد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر حتی بر فرض اینکه بگوییم می توان به آمار اعتماد کرد و آمار رشد اقتصادی مطرح شده دقیق و فاقد هر اشکالی است باز هم نمی تواند بیانگر رشد اقتصاد در زندگی مردم باشد. وی ادامه داد: آنچه که نشان می دهد اقتصاد یک کشور رشد داشته است در شاخص ها وعوامل دیگری است که در زندگی مردم جاری و ساری وقابل مشاهده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با طرح چند پرسش از مسئولین تصریح کرد: حال این سوال مطرح می شود مسئولینی که رشد اقتصادی 6 یا 7 درصدی را با نفت یا بدون نفت اعلام کرده اند تا کنون از خود پرسیده اند که اعلام رشد اقتصادی برای چه کسی مهم است؟ آیا خانواده هایی که همچنان با بیکاری فرزندانشان روزگار می گذرانند با شنیدن چنین آمارهایی به اشتغال فرزندشان امیدوار می شوند؟ آیا با اعلام رشد اقتصادی 6 یا 7 درصدی رفاه اجتماعی خانوارها نیز افزایش یافته که از نزدیک آن را به صورت ملموس درزندگی خود حس کنند؟ آیاچنین آمارهایی برای مردمی که در فقر و تنگدستی زندگی می کنند اهمیتی دارد؟

وی با اشاره به اینکه فقر نسبی درحال تبدیل شدن به فقر مطلق است اظهار داشت: متاسفانه مشاهدات نشان می دهد فقرنسبی در حال تبدیل شدن به فقر مطلق است. اقتصاد ایران با بحران جدی بیکاری رو به رو است بنابراین تاسف آور است که مسئولین به جای ارائه راهکارهای مناسب برای رفع بیکاری و فقر به دنبال اعلام شاخص هایی باشند که در زندگی مردم بی معنی و غیر قابل باور است. استنباط مردم از این آمارها تنها توجیه سیاست های غلط اقتصادی مسئولین به جای اجرای سیاست های صحیح است. یوسفی تصریح کرد: بنده به عنوان اقتصاددان متوجه نمی شوم مرکز آمار چنین آمار و ارقامی را برای چه کسانی منتشر می کنند و اصلا این آمار برای چه کسانی مهم است چرا که پیش از هر مسئله ای دولت باید در عمل نشان دهد که درکدام حوزه ها رشد اقتصادی داشته ایم؟

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تا زمانی که رکود بر کشور حاکم است آمارهای افزایش رشد اقتصادی معنا ندارد اظهار داشت: مسئله مهم این است که آیا افزایش رشد اقتصادی منجر به افزایش اشتغال در کشور شده است؟ آیا درآمد مردم افزایش یافته و رفاه اجتماعی به حدی ارتقاء یافته است که درشان ملت ایران باشد؟ آیا صادرات صنعتی افزایش یافته است؟ اگر هیچ کدام از سوال های مطرح شده پاسخی نداشته باشد و سرمایه گذاری وتولید در کشور همچنان در رکود و بحران باشد بهتر است مسئولین آمارها را برای خود نگاه دارند چرا که انتشار چنین ارقامی بسیار گمراه کننده و فریب دهنده است و باید از انتشار آنها پرهیز کرد.

یوسفی در پایان با بیان اینکه متاسفانه مسئولین از چهار دهه رشد منفی اقتصادی و تجارب پیشین درس نگرفته اند خاطر نشان کرد: بنده چنین آمارها و شاخص هایی را به هیچ وجه قبول ندارم چرا که باید به شاخص هایی اعتنا کنیم که برای مردم مهم، کارآمد و ملموس باشد. رشد اقتصادی رقم ومیانگینی از هزاران قلم کالاست و مشخص نیست این رشد از ترکیب چه عواملی ایجاد شده است. به نظر بنده آن زمان که عده ای ناآگاهانه تمام تمرکزشان را بر روی رشد اقتصادی گذاشتند تا ارقامی را اعلام کنند وکار خود را به لحاظ رشد دادن اقتصاد ایران تمام کنند به پایان رسیده است. وی در پایان اظهار داشت: بنده نزدیک به سه دهه است بر روی این موضوع تحقیق می کنم و بارها به مسئولین عنوان کرده ام که به دنبال آمارسازی نباشید چرا که چیزی بیشتر از اتلاف وقت نیست. بهتر است به جای آمارسازی و ارائه عدد و رقم به فکر راهکارهایی برای حل مسائل اقتصادی و اجتماعی مردم باشید. تا زمانی که مشکلات اقتصادی به طور کامل و ریشه ای حل نشود نمی توان به رشد اقتصادی کشور امیدوار بود. اما متاسفانه ارائه چنین ارقام و آمارهایی بیانگر این است که مسئولین همچنان از مشکلات اقتصادی جامعه درس نگرفته اند.

منبع:قدس آنلاین

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۶۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به غرب کشور | افزایش نسبی دما در غالب مناطق تا اواسط هفته آتی

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ضمن تشریح وضعیت آب و هوای کشور طی روز‌های پیش رو، گفت: سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش خواهیم داشت.

صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا، گفت: جمعه در خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، کرمان، برخی نقاط استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد، سمنان و ارتفاعات شرقی تهران، شنبه در برخی نقاط خراسان رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، فارس، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، یکشنبه در جنوب کرمان و دوشنبه در ارتفاعات مرکزی البرز و ارتفاعات مرکزی زاگرس در برخی از ساعات رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گاهی گرد و خاک و در نقاط مستعد، تگرگ پیش بینی می‌شود.

وی افزود: سه شنبه هفته آینده سامانه بارشی از سمت غرب وارد کشور شده و در مناطق غربی کشور بارش خواهیم داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: در سه روز آینده در شمال شرق، شرق و جنوب شرق کشور در برخی ساعات وزش باد شدید و گاهی گرد و خاک پیش بینی می‌شود. همچنین تا اواسط هفته آینده روند افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور پیش بینی می‌شود.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز گفت: آسمان تهران شنبه (۸ اردیبهشت) صاف و وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و طی یک شنبه (۹ اردیبهشت) کمی ابری در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس‌فردا شهرکرد با کمینه ۳ و ۲ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۹ و ۴۰ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شوند.

منبع: ایسنا

tags # بارش باران ، آب و هوا ، اخبار هواشناسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • آفتاب گرم اردیبهشت در مازندران
  • ورود سامانه بارشی به غرب کشور | افزایش نسبی دما در غالب مناطق تا اواسط هفته آتی
  • تداوم پایداری جوی تا نیمه هفته آینده در مازندران
  • وضع آب و هوا در هفته آینده؛ بارش در غرب کشور / افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • مخبر: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند