Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@02:17:42 GMT

لازمه احیای فرهنگ قرآنی، احیای فرهنگ وقف و انفاق است

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۹۷۴۱۷

لازمه احیای فرهنگ قرآنی، احیای فرهنگ وقف و انفاق است

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با تاکید بر اینکه لازمه احیای فرهنگ قرآنی، احیای فرهنگ وقف و انفاق است گفت: فعالیت های پژوهشی ورسانه ای برای ایجاد موقوفات قرآنی لازم و ضروری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشوردر نشست شوراهای فرهنگ قرآنی استان های مختلف کشور کهدر حسینیه ثارالله ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: لازمه احیای فرهنگ قرآن کریم، احیای فرهنگ وقف و انفاق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت موقوفات قرآنی، افزود: همانطور که نفت به عنوان طلای سیاه شناخته شده است موقوفات قرآنی نیز طلای نورانی و ارزشمندی هستند که محصول آن ترویج فرهنگ قرآنی و دینی در جامعه است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اوقاف و امور خیریه گفت: بیش از هزار نیت وقفی در کشور ثبت شده است که از این تعداد تنها 30 نیت وقف قرآنی در سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت شده است و این مساله نشان از عدم توجه واقفین به اهمیت موقوفات قرآنی است.

وی با اشاره به اینکه از 30 موقوفه قرآنی تنها 20 موقوفه صددرصد با نیت قرآنی وقف شده است، ادامه داد: در آذربایجان غربی موقوفه صد درصد قرآنی وجود ندارد که باید با برنامه ریزی دقیق و عملی در راستای جذب واقفین قرآنی تلاش شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی، فعالسازی مراوده اجتماعی در داخل سازمان، تبیین دیپلماسی جذب وقف قرآنی و ساخت فیلم برای توسعه فرهنگ وقف در زمینه فعالیت های قرآنی را از جمله اقدامات لازم برای ایجاد موقوفات قرآنی اعلام کرد.

وی با اشاره به کوتاهی و نقص هایی در زمینه نشر فرهنگ وقف در کشور افزود: در خصوص اقامه نماز پس از انقلاب فعالیت های مطلوبی صورت گرفت، اما در مورد وقف، رسانه ها و مجموعه های هنری کشور به جد ورود پیدا نکردند.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با تاکید بر این موضوع که احیا وقف قرآنی؛ احیا زیرساخت فعالیت های قرآنی است، خاطرنشان کرد: اجرای فعالیت های قرآنی نیازمند پشتوانه اقتصادی است که از طریق موقوفات تحقق می یابد.

وی بر لزوم برنامه ریزی برای احیا گفتمان وقف در آذربایجان غربی تأکید کرد و گفت: برگزاری دوره های توجیهی وقف در موسسات قرآنی از راهکارهای مؤثر در زمینه تبیین اهمیت موقوفات قرآنی است.

وی ادامه داد: کارهای قرآنی در کنار فعالیت های مربوط به وقف نشان از پویایی این مجموعه است، بسیاری از نیات عام هست و قابل تطبیق با فعالیت های قرآنی است و در این زمینه نباید کوتاهی شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با تاکید بر ضرورت پرداخت متناسب به فعالیت های قرآنی و فعالیت های پژوهشی و رسانه ای، گفت: به جذب فعالیت های مردمی خودجوش در عرصه قرآنی و همکاری موسسات قرآنی برای جذب موقوفات قرآنی اهتمام داشته باشید..

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در پایان تصریح کرد: نبود طرح جامع و نقشه راه توسعه فرهنگ وقف به ویژه در عرصه قرآن کریم و ضعف مهارتهای کارکنان اداری حوزه وقف از آسیب های جدی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۷۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • انسجام فکری و تشکیلاتی لازمه تأثیرگذاری شوراها است
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 
  • توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و هند
  • ایجاد مرکز عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه در تهران