Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@05:29:50 GMT

هنر سرامیک در معماری ایران قرن پانزدهم کتاب شد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۹۸۵۴۱

هنر سرامیک در معماری ایران قرن پانزدهم کتاب شد

به گزارش ایسکانیوز از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ساندرا اوبه نویسنده این کتاب به معرفی و بررسی هنر سرامیک معماری ایران در قرن پانزدهم میلادی، به ویژه دوره حکومت آق قویونلوها و قره قویونلوها پرداخته است.

نویسنده کتاب، پژوهشگر مرکز ملی مطالعات علمی فرانسه و موسسه جهان ایران و هند در اینالکو پاریس، و متخصص حوزه های تاریخ هنر در ایران و آسیای مرکزی، سرامیک و دکوراسیون معماری، هنر دوره گورکانی و دوره ترکمن ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر در هفت فصل مختلف، به بررسی پیش زمینه های تاریخی، نماهای موجود و مجموعه آثار معماری در ایران قرن پانزدهم پرداخته است.

وی، تزیینات و معماری این دوران را به مانند مسجد آبی تبریز از دوره اسلامی، از ظرافت بالایی برخوردار دانسته و نیازمند یک بررسی دراز مدت در تاریخ آن می داند. این بررسی خود شامل جوانب گوناگون فنی، ملی، تاریخی می تواند باشد. از جمله موانع و مشکلات مطالعه جامع این عرصه، می توان به عدم وجود منابع نگارش شده از این دوران و یا از بین رفتن آنها اشاره دارد.

از آنجایی که سیر تاریخ هنر ایران از فراز و نشیب های بسیاری برخوردار است. نویسنده بررسی جامع این ادوار را امری ناممکن دانسته و لذا به مطالعه بخشی از آن بسنده می نماید. مقطع تاریخی مورد مطالعه وی به دوره آق قویونلوها و قره قویونلوها محدود می شود. دوره ای که با افزایش تاثیر ترکمن ها، بویژه در پایان قرن پانزدهم همراه بوده است. او این دو قوم را از ترکمن های فعلی (کشور ترکمنستان) تمیز داده و هویتی مستقل برای ایشان در نظر می گیرد.

سرامیک در معماری ایران، به ویژه در قرن پانزدهم، یکی از نقاط عطف برجسته و متحیر کننده از توسعه خود را شاهد بوده است. مدت هاست که تاریخ هنر، دو سلسله ترکمن که هریک به سهم خود بخش بزرگی از سرزمین ایران را در اختیار داشتند را فراموش کرده است. در واقع، مراکز هنری آنها از باشکوه ترین مراکز در دوره خود بوده اند.

در مسیر مطالعه سرامیک و معماری، ساندرا اوبه این نقطه عطف را از هزاره کامل هنر ایران باز شناسی می کند. به باور این نویسنده، حدود سی سالی است که از دکوراسیون غالبا ناشناخته و گهگاه مشهور، همانند مسجد آبی تبریز، به وسیله یک تصویر غنی رمزگشایی شده است.

به عقیده وی، این آثار روزی خواهند توانست حامیان، هنرمندان و سازمان کارگاهی خود را به مانند تکنیک های استفاده شده در ایران دوره پایان قرون وسطی آشکار کنند. با توجه به ارائه مجموعه های منطقی و منسجم، این تزیینات در بازه های مکانی و متوالی از تبریز، اصفهان، یزد و مرکز ایران مورد تحلیل و مطالعه قرار گرفته اند، که خود مشتمل بر یک مسیر هنری از ایران تا منطقه آناتولی می شود.

502

ساندرا اوبه تاریخ هنر ایران آق قویونلوها منطقه آناتولی مرکز ملی مطالعات علمی فرانسه

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۹۸۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی

استاندار تهران با اشاره به نام شهرستانهای غربی و جنوب شرقی استان تهران، جزئیات و ملاک‌های مورد مطالعه برای تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران را تشریح کرد.

علیرضا فخاری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر ج​​​​​معیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد

مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • همراه با خبرهای ورزشی پانزدهم اردیبهشت استان قزوین
  • مروری بر خبر‌های ورزشی پانزدهم اردیبهشت استان قزوین
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران
  • بررسی و مطالعه تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران
  • بررسی‌ و مطالعه تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران/ لزوم تطبیق طرح با شرایط امروز جمعیتی
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی