Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@15:56:43 GMT

اختصاص 400 بازرس/ 402 بازدید/ 25 بازرسی سر زده از ایران

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۰۱۱۹۱

اختصاص 400 بازرس/ 402 بازدید/ 25 بازرسی سر زده از ایران

شبکه بلومبرگ جزئیاتی درباره بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای کشورمان گزارش داد، میزان بازرسی‌های آژانس از ایران در مقایسه با پنج سال گذشته تقریبا دو برابر شده است.

به گزارش ایسنا، شبکه خبری بلومبرگ در گزارش خود مدعی شد که ایران در هر ماه دو بار بازرسی سر زده داشته و شمار بازرسی‌های آژانس بین‌المللی از این کشور در مجموع در مقایسه با پنج سال پیش تقریبا دو برابر شده است که این امر ارزش توافق هسته‌ای آمریکا و متحدانش با ایران را که در سال 2015 برای خلع سلاح برنامه هسته‌ای تهران حاصل شد، نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلومبرگ در ادامه آورده است: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در 12 ماه ابتدایی اجرای توافق هسته‌ای که اوایل سال 2016 آغاز شد در مجموع 402 بازدید از سایت‌های ایران و 25 بازرسی ناگهانی داشته‌اند. این آمارها شاید به رفع تردیدها درباره کارآمدی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) کمک کند.

آژانس بین‌المللی در گزارش 31 اوت خود از روند اجرای برجام بار دیگر تایید کرد که ایران به طور کامل به تعهدات خود طبق توافق پایبند است. یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در 5 سپتامبر در اسلوونی گفت که برجام یک دستاورد آشکار در راستی آزمایی هسته‌ای است.

برنامه هسته‌ای ایران بار دیگر در دستور کار نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هفته جاری در وین قرار گرفته است.

رابرت کلی یک مهندس تسلیحات هسته‌ای آمریکایی که مدیریت بازرسی‌های آژانس بین‌المللی از عراق، لیبی و آفریقای جنوبی را بر عهده داشته است گفت: برجام اعمال صدایی رساتر از کلمات دارد و ایران به صراحت در حال صحبت کردن است.

وی در ادامه با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس پیشین آمریکا و غرب علیه برنامه هسته‌ای کشورمان، گفت: ما از جانب سازمان سیا می‌دانیم که ایران پیش از سال 2004 یک برنامه تسلیحات هسته‌ای داشت و از برجام فهمیده‌ایم که آنها این برنامه را متوقف کردند. آنها بازرسی‌های فراگیر را پذیرفتند تا ثابت کنند که آن را متوقف کرده‌اند.

به گزارش بلومبرگ، یکی از قوی‌ترین ابزارهای آژانس بین‌المللی یا به اصطلاح بازرسی‌های سر زده است که در آن دسترسی کوتاهی به سایت‌های هسته‌ای و دیگر تاسیسات فراهم می‌شود و پیش از توافق هسته‌ای برای آژانس جزو گزینه‌های در دسترس نبود. دست کم در پنج سال گذشته این 25 بار بازرسی سر زده‌ای که در یک سال گذشته در ایران انجام شد، بیش‌تر از بازرسی‌های هر کشور دیگری بوده است.

این شبکه خبری در ادامه یک نمودار تطبیقی از میزان بازرسی‌های سر زده از تاسیسات ایران و ژاپن منتشر کرد که منبع آن را آمارهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دانسته است. این نمودار که شمار بازرسی‌ها در سال‌های 2011 تا 2016 را نشان می‌دهد حاکی از آن است که ایران بازرسی‌های سر زده بیشتری نسبت به ژاپن داشته است.

بر اساس معیارهای بازرسی که در توافق هسته‌ای تعیین شده است بیش از 400 بازرس آژانس بین‌المللی برای ایران اختصاص یافته‌اند که مراقب نقض احتمالی توافق از سوی ایران هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۱۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند

به گزارش خبرنگار مهر، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعدازظهر امروز (سه شنبه) در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که در اصفهان در حال برگزاری است، اظهارداشت: در سال‌های گذشته با چالش‌های جدی در حوزه‌های سلامت، انرژی و موارد دیگری مواجه شدیم.

وی با بیان اینکه انرژی هسته‌ای می‌تواند به بسیاری از چالش‌های حال حاضر پاسخ دهد، گفت: سیل‌ها و افزایش دمای هوا می‌تواند بر همه چیز اثر منفی بگذارد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد: چند ماه پیش در اجلاس COP تاکید شد که باید مصرف کربن به صفر برسد. بیماری‌هایی مانند سرطان یکی از جدی ترین چالش‌های جهان است و سالانه با بیش از ۴ میلیون کیس سرطان مواجه هستیم.

گروسی افزود: به علت چالش‌های سیاسی، از همکاری دانشمندان هسته‌ای ایران و جهان محروم شده‌ایم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این کنفرانس می‌تواند به ما کمک کند که این مشکلات حل شود. دیروز و امروز در تهران و اصفهان در خصوص مواجه با چالش‌ها گفت و گو کردیم.

کد خبر 6099582

دیگر خبرها

  • کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند
  • تلاش می‌کنیم هرگونه شبهه‌ای از برنامه هسته‌ای ایران زدوده شود
  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان