Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@22:59:20 GMT

برگزیدگان جشنواره تئاتر «چتر زندگی» در یزد معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۰۳۵۷۳

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآنی(ایکنا) از یزد، نخستین جشنواره استانی نمایش‌های خیابانی «چتر زندگی» پس از سه روز برگزاری، عصر یکشنبه 19 شهریور با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف در سالن همایش‌های مجتمع آموزشی ملاصدرا یزد به کار خود پایان داد.
محمدعلی طالبی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در آیین اختتامیه این جشنواره ضمن قدردانی از برگزار کنندگان، هنرمندان و گروه‌های نمایشی شرکت کننده در این رویداد هنری گفت: خیلی خرسندیم که زمینه همکاری بسیار خوبی در این جشنواره بین هنرمندان عرصه تئاتر استان و مسئولان در حوزه مسائل اجتماعی و خانواده به وجود آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طالبی با اشاره به گستره آسیب‌های اجتماعی و مشکلاتی که این آسیب‌ها برای جامعه دارد افزود: مدیریت این آسیب‌ها مستلزم همکاری و همراهی همه عناصر فعال در جامعه بوده و هنرمندان به دلیل برخورداری از ظرفیت‌های بسیار بالا، خیلی بهتر و اثر بخش‌تر می‌توانند در این عرصه نقش آفرینی کنند و به کمک دست اندرکاران مسائل اجتماعی بیایند و در جهت خدمت به جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی گام بردارند.
وی با بیان این که تئاتر زنده‌ترین هنر در میان همه هنرها و حتی اجتماعی‌ترین هنر است، اظهار کرد: ما در طول تاریخ شاهد تأثیرگذاری هنر تئاتر در تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع مختلف بوده‌ایم. تحولات مختلف اجتماعی با زبان هنر و به دست هنرمندان از جمله نمایشنامه‌نویسان، کارگردانان و بازیگران به وجود آمده است.
طالبی به اهمیت تئاتر خیابانی اشاره و یادآور شد: هرچند نمایش‌های بسیار خوبی در سالن‌ها اجرا می‌شود اما تئاتر خیابانی به علت ارتباط بسیار نزدیکی که با مردم دارد و مخاطبان عام را برای خود پیدا می‌کند از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار با بیان این که تئاتر خیابانی ظرفیت و فرصت تماشای آثار را برای عموم مردم فراهم می‌کند، گفت: اجرای تئاتر خیابانی در جمع مردم مناطق مختلف شهر می‌تواند پیام هنر را خیلی خوب به جامعه منتقل کند.
وی ارزیابی‌ و نتایج این جشنواره را در برنامه‌ریزی‌ و برگزاری جشنواره‌های بعدی مؤثر دانست و ابراز امیدواری کرد با هماهنگی و رایزنی‌ با مسئولان کشوری، استان یزد در آینده نزدیک میزبان جشنواره ملی نمایش‌های خیابانی در حوزه مسائل اجتماعی و خانواده باشد.
در ادامه سیدحسین پیغمبری عضو هیأت داوران، نتایج اولین جشنواره استانی تئاتر خیابانی «چتر زندگی» را به شرح ذیل اعلام کرد؛
هیأت داوران در بخش «ایده و متن»، لوح تقدیر و جایزه رتبه سوم را به صورت مشترک به محمد زارع برای نمایش «سرسره بازی» و ستاره توانگر برای نمایش «شیء وارگی» اهدا کرد.
در این بخش جایزه رتبه دوم و لوح تقدیر به محمد مفیدی برای نمایش «یوغ » اعطا شد.
جایزه رتبه نخست این بخش به همراه لوح تقدیر و تندیس جشنواره به کرامت یزدانی به خاطر نگارش نمایش «مخاطب خاص» اهدا شد.
در بخش بازیگری زن، لوح تقدیر و جایزه رتبه سوم این بخش به مهسا دهقانی برای بازی در نمایش «شیء وارگی» اهدا شد.
رتبه دوم نیز به فاطمه نوذرپور برای بازی در نمایش «به سرعت گیر نزدیک می‌شوید» تعلق گرفت.
هیأت داوران با اهدای تندیس جشنواره، لوح سپاس و جایزه نقدی به مریم نیک آئین برای بازی در نمایش «مخاطب خاص» وی را به عنوان رتبه اول بازیگری زن نخستین جشنواره استانی تئاتر خیابانی چتر زندگی معرفی کرد.
در بخش بازیگری مرد، لوح تقدیر و جایزه رتبه سوم به صورت مشترک به عرفان پورشریفی برای ایفای نقش در نمایش «یوغ» و سید مهدی طبایی برای بازی در نمایش «برگ‌های پاییزی» تعلق گرفت.
رتبه دوم این بخش به همراه لوح تقدیر و جایزه نقدی نیز به طور مشترک به احسان زرین‌آبادی برای بازی در نمایش «سرسره بازی» و سعید خبیری برای بازی در نمایش «سیاه» اهدا شد.
هیأت داوران در این بخش هیچ کدام از بازیگران مرد را شایسته دریافت جایزه نخست ندانست.
در بخش کارگردانی، جایزه رتبه سوم به همراه لوح تقدیر به صورت مشترک به محمدمهدی حائری‌زاده برای نمایش «به سرعت گیر نزدیک می‌شوید» و مسعود غیاثی برای نمایش «یوغ» اهدا شد.
رتبه دوم این بخش هم به طور مشترک به امین محمدی‌نیا برای نمایش «سیاه» و مریم نیک‌آئین برای نمایش «مخاطب خاص» اعطا شد که با هدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از آنان تقدیر به عمل آمد.
هیأت داوران در این بخش نیز هیچ کارگردانی را شایسته کسب رتبه اول تشخیص نداد.
در آئین پایانی جشنواره همچنین از هشت گروه‌ بخش مسابقه و سه نمایش بخش جنبی با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.
در این مراسم از سیدضیاء مدیرطاهری پیشکسوت عرصه تئاتر استان یزد هم تجلیل شد.
منبع: حوزه هنری یزد

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۳۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در این نشست خبری درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد اظهار کرد: احساس کردیم بچه‌های مسجد به باروری رسیده‌اند و این رویداد می‌تواند خروجی خوبی برایمان داشته باشد و ما فعالان تئاتر مسجد را وارد شکل جدی‌تری از تئاتر کنیم.

وی در ادامه به کارگاه‌های کارگردانی در مشهد اشاره کرد و در ادامه تاکید کرد: چشم‌انداز جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد این بود که بچه‌های تئاتری را به رشد برساند تا این افراد به جشنواره تئاتر مقاومت، جشنواره تئاتر ایثار و حتی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یابند و کم‌کم حضور خود را در جریان تئاتر کشور اعلام کنند.

زارعی تاکید کرد: آنچه ما در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در دستور کار قرار دادیم گروه محوری است و آنچه می‌خواهیم در این رویداد هنری مطرح کنیم این است که تئاتر، کار گروهی است و کار فردی نیست و اگر دوستان گروه داشته باشند می‌توانند موفق شوند و اجرای بهتری داشته باشند.

وی ادامه داد: در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد جایزه‌ها بیشتر گروهی هستند و یک جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور» خواهیم داشت که از مسجد تئاتر را آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: ما با جایزه «فرج الله سلحشور» به بچه‌های تئاتر مسجد می‌گوییم که می‌توان از مسجد برخواست و کارگردان و هنرمندی جهان شمول شد که اثرش توسط ۴۰ میلیارد نفر دیده شده است.

وی ادامه داد: آیین افتتاحیه این جشنواره ۱۸ اردیبهشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

زارعی در پایان سخنانش به جایزه ۳۰۰ میلیونی این رویداد هنری اشاره کرد و افزود: جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» جایزه ۲۰ میلیون تومانی است که به ۵ گروه برگزیده اعطا خواهد شد. همچنین به گروه‌های برگزیده جایزه ۱۰ میلیون تومان اهدا می‌شود.

مصطفی موتورچی دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه این جلسه گفت: جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در بافق یزد برگزار می‌شود.

وی دلیل منتشر نشدن فراخوان منحصر به این جشنواره را برگزاری رویدادهای تئاتری چون «محرابیان» طی سه سال گذشته در استان‌ها معرفی کرد که باعث شده تا علاقه‌مندان به تئاتر از مساجد به محله و روستا و در نهایت شهرستان و رویدادهای استانی راه یابند.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه افزود: ۱۸۰ اثر توسط هیات بازبین مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۴۲ اثر به بازبینی حضوری رسید و در نهایت ۱۴ اثر به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد راه یافت.

وی پیش زمینه کار تولید تئاتر در مسجد را تربیت مربی معرفی کرد و سپس به سلسله آموزش‌های ویژه مربیان پرداخت و یادآور شد: ۸ نقطه پایلوت در استان‌ها انتخاب شد و با هدف اینکه مربیان، آموزش‌دهندگان بچه‌های مسجد در استان‌هایشان باشند ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور یافتند و در نهایت به ۸۰۰ گروه در سراسر کشور رسیدیم.

موتورچی پیش زمینه کار تولید در مساجد را علاوه بر مربی، نمایشنامه مناسب برای اجرا در مساجد دانست که باید تک جنسیتی باشد و طی مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجرا شوند.

وی اظهار کرد: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با این هدف طی سه دوره برگزار شد و ماحصل و خروجی آن که شامل ۱۵۰ نمایشنامه بود، برای تولید تئاتر توسط بچه‌های تئاتر مردمی مسجد در اختیار گروه‌های نمایشی قرار گرفت.هشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد یادآور شد: در طول برگزاری جشنواره علاوه بر کارگاه‌های ویژه کارگردانی، با همکاری انجمن هنرهای نمایشی بافق دو کارگاه ویژه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی ویژه مسجد تعریف شده که دوره آموزشی نمایشی با حضور سیدحسین فدایی حسین و کارگاه کارگردانی با حضور نصرالله قادری خواهد بود.

وی ادامه داد: جایزه بازیگری این جشنواره شامل ۷ جایزه بازیگران خانم و ۷ جایزه ویژه بازیگران مرد خواهد بود. همچنین نویسندگی و کارگردانی سه برگزیده و در رتبه اول و دوم و سوم خواهد داشت و در طراحی بصری ۲ جایزه برگزیده و تقدیری خواهیم داشت. همچنین در این دوره از رویداد تئاتر مردمی بچه‌های مسجد دو پاسداشت خواهیم داشت و جایزه ویژه جشنواره به نام «فرج الله سلحشور» به گروه برتر جشنواره اهدا خواهد شد.

در پایان این نشست پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229561 برچسب‌ها تئاتر حوزه هنری

دیگر خبرها

  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • گروه‌محوری در دستور کار جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دارد
  • «فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • برگزیدگان جشنواره نمایش کانون معرفی شدند