Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@02:17:08 GMT

نتایج سرشماری در یزد اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۰۵۷۸۴

نتایج سرشماری در یزد اعلام شد

یزد ـ رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و مدیر اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵ استان در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، نتایج حاصل از سرشماری در یزد را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد، حمیدرضا نصیری زاده اظهار داشت: استان یزد در سال ۱۳۳۵ بالغ بر ۳۸۱ هزار نفر جمعیت داشته است، این میزان در سال ۱۳۶۵ به ۶۲۰ هزار نفر رسیده، جمعیت در سال ۱۳۷۵ بیش از ۷۵۰ هزار نفر بوده، در سال ۱۳۸۵ به بالغ بر ۹۲۴ هزار نفر، در سال ۱۳۹۰ به یک میلیون و چهار هزار نفر و در سرشماری ۱۳۹۵ به بالغ بر یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متوسط نرخ رشد سالیانه طی دوره ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵، ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۵، ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵، ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ و ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ به ترتیب: ۴.۹۹ درصد، ۱.۹۲ درصد، ۲.۱ درصد، ۱.۶۸ درصد و ۲.۵۳ درصد بوده است.

نصیری زاده عنوان کرد: استان بر اساس نتایج سرشماری، ۱.۴ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده و در رتبه ۲۴ استان ها قرار دارد و طی دوره ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، سالیانه به طور متوسط بالغ بر ۲۶ هزار نفر به جمعیت استان افزوده شده است و یزد رتبه نخست را در بالاترین نرخ رشد جمعیت در کشور داراست.

وی گفت: بر اساس نتایج سرشماری، ۵۱ درصد جمعیت استان مرد و بقیه زن هستند همچنانکه ۸۵ درصد جمعیت در مناطق شهری و ۱۵ درصد در روستاها زندگی می کنند؛ ذکر این نکته حائز اهمیت است که برنامه ها در این جهت بود تا ماندگاری در روستاها افزوده شود ولی این روند به سمت شهرنشینی تداوم یافته است.

نصیری زاده یادآور شد: باتوجه به جمعیت یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفری و وسعت ۷۴ هزار کیلومتر مربعی استان در سال ۱۳۹۵، تراکم استان ۱۵.۲ نفر بر کیلومتر مربع است که استان از این حیث در رده های آخر میان استانهاست.

وی اظهار داشت: نسبت جنسی در استان ۱۰۶ است به این معنا که به ازای هر ۱۰۰ زن، ۱۰۶ مرد در استان زندگی می کنند؛ این نرخ در کشور ۱۰۳ است ونرخ باسوادی نیز در کشور ۹۰.۹ درصد است در حالی که باسوادی در کشور ۸۷.۶ درصد است.

نصیری زاده افزود: بعد خانوار استان در سال های اخیر تغییراتی داشته است، به طوری که از ۴.۴ در دهه ۴۰ و ۴.۶ در دهه ۶۰ به ۳.۳ در دهه ۹۰ کاهش یافته است.

وی بیان کرد: سهم شهرستان ها نیز در سرشماری ۱۳۹۵ تغییر یافته است، یزد با ۶۵۶ هزار نفر و ۵۸ درصد بیشترین سهم در میان شهرستان ها و سپس میبد و اردکان با ۹ درصد، مهریز ۵ درصد، ابرکوه، بافق و تفت ۴ درصد، خاتم و اشکذر با ۳ درصد و بهاباد با ۱۷ هزار نفر و یک درصد در رده های بعدی قرار دارند.

نصیری زاده عنوان کرد: هرم سنی استان نیز از نتایج سرشماری استخراج شده، به طوری که بیشتر گروه سنی در استان با بالغ بر ۱۲۰ هزار نفر به رده ۳۰ تا ۳۴ سال اختصاص دارد و باید برنامه متناسب با هرم سنی طی سال های آینده صورت پذیرد.

وی ادامه داد: نرخ رشد جمعیت شهرستان های استان طی سال ۹۰ تا ۹۵ بر اساس نتایج سرشماری محاسبه شده، اردکان با ۴.۷۳ درصد در رتبه اول، بافق با ۳.۹۶ درصد در رده دوم، مهریز با ۳.۲۳ درصد، میبد با ۲.۸۸ درصد، یزد با ۲.۴۱ درصد، بهاباد با ۲.۳۵ درصد، ابرکوه با ۲.۰۱ درصد، اشکذر با ۲.۰۱ درصد، خاتم با ۰.۷۹ درصد در رده های بعدی و تفت با منفی ۰.۵۶ درصد در رده آخر قرار دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد همچنین با اشاره به وضعیت فعالیت و بیکاری شهرستان های استان نیز یادآور شد: خاتم با ۴۶.۵ درصد، اردکان با ۴۴.۷ درصد، اشکذر با ۴۳.۷ درصد، ابرکوه با ۴۲.۱ درصد، مهریز با ۴۱.۸ درصد، بافق با ۴۰.۷ درصد، میبد با ۴۰.۴ درصد، بهاباد با ۳۹.۹ درصد، یزد با ۳۹.۲ درصد و تفت با ۳۷.۷ درصد بیشترین میزان نرخ فعالیت را دارند.

وی تاکید کرد: نرخ بیکاری شهرستان ها نیز بدین ترتیب است؛ بهاباد با ۱۷.۱ درصد، خاتم با ۱۵.۲ درصد، ابرکوه با ۱۳.۶ درصد، یزد با ۱۲.۸ درصد، تفت با ۱۲.۷ درصد، اردکان با ۱۰.۷ درصد، اشکذر با ۹.۷ درصد، بافق با ۹.۶ درصد، مهریز با ۹.۴ درصد و میبد با ۹.۲ درصد.

نصیری زاده تصریح کرد: از مجموع جمعیت یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفری استان، ۵۱ هزار و ۷۴۳ نفر افغانی، هزار و ۷۱۲ نفر عراقی، ۹۲ نفر پاکستانی، دو نفر تبعه ترکیه، ۹۴ نفر از سایر کشور ها و هزار و ۷۸۹ نفر نیز تابعیت خود را اظهار نکرده اند.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع ۲۱ شهر استان، شهر یزد با ۵۳۰ هزار نفر بیشترین جمعیت و خضرآباد با ۵۳۵ نفر کمترین جمعیت را داراست.در این بین شهر حمیدیا با ۶.۷۱ درصد بیشترین نرخ رشد جمعیت و شهر خضرآباد با منفی ۱.۶۴ درصد کمترین نرخ رشد جمعیت را دارد.

نصیری زاده اضافه کرد: بر اساس نحوه تصرف محل سکونت، خانوارهای شهرستان یزد با ۳۳.۶ درصد بیشترین سهم را در منازل استیجاری دارد و شهرستان خاتم با ۱۳.۵ درصد کمترین سهم مستاجری را دارد. در بین شهرهای استان نیز، حمیدیا با ۳۹.۸ درصد بیشترین سهم را در این رابطه دارد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۵۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

ایتنا - آیا یک خشم طوفانی می‌تواند بر قلب تاثیر‌ بگذارد؟
تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که بین دوره حاد خشم و افزایش خطر حمله قلبی رابطه‌ وجود دارد. محققان مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا، دانشکده پزشکی ییل، دانشگاه سنت جان در نیویورک و سایر موسسات به بررسی دلیل این ارتباط پرداخته‌اند.

برای پاسخ به این سوال، محققان باید تعدادی را عصبانی می‌کردند. آن‌ها ۲۸۰ جوان سالم را برگزیدند و آن‌ها را به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم کردند: یک گروه کنترل که با صدای بلند اعداد را می‌شمردند و از لحاظ احساسی در حالت خنثی بودند و گروه‌های دیگر که وقایعی که آن‌ها را عصبی، غمگین و مضطرب می‌‌کرد، به خاطر می‌آوردند. محققان قبل از شروع این تحقیق و در فواصل ۱۰۰ دقیقه‌ای، از شرکت‌کنندگان آزمایش خون گرفتند و جریان و فشار خون آن‌ها را اندازه‌گیری کردند.

طبق نتایج این تحقیق، که روز چهارشنبه در مجله قلب آمریکا (Journal of the American Heart Association) منتشر شد، خشم واقعا می‌تواند بر قلب تاثیر بگذارد، زیرا نحوه عملکرد رگ‌‌های خونی را مختل می‌کند.

پژوهشگران متوجه شدند که توانایی رگ‌های خونی برای گشاد‌ شدن در افراد گروه عصبانی، در مقایسه با گروه کنترل، به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت. این قابلیت رگ‌ها در گروه‌های غمگین و مضطرب تغییری نکرد.

گشاد شدن رگ‌ها از طریق سلول‌های اندوتلیال که داخل رگ‌های خونی را پوشانده‌اند، تنظیم می‌شود. رگ‌ها با منبسط و منقبض شدن‌، جریان خون را به قسمت‌های بدن که به آن نیاز دارند، افزایش یا کاهش می‌دهند. طبق این تحقیق، تنها مشکل گشاد شدن رگ‌های خونی بود.

اختلال در نحوه گشاد‌ شدن رگ‌های خونی از علائم اولیه آترواسکلروز به شمار می‌رود که در واقع تجمع چربی و کلسترول (پلاک) روی دیواره سرخرگ‌ها است که شریان‌ها را سفت می‌‌کند. آترواسکلروز می‌تواند به بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و اختلالات کلیوی منجر شود.

دکتر هالی میدلکاف، متخصص قلب و استاد دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای ایالات متحده، می‌گوید ‌نتایج این پژوهش به پزشکان کمک می‌کند بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی را که مشکل کنترل خشم دارند، تشویق کنند که از طریق یوگا، ورزش، درمان‌های شناختی‌رفتاری یا سایر تکنیک‌های شناخته‌شده، خشمشان را مهار و مدیریت کنند.

البته محققان تاکید می‌کنند که این پژوهش آزمایشگاهی مطالعه‌ای پایه و اولیه است و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد. برای مثال دانشمندان هنوز دقیقا نمی‌دانند خشم چگونه گشاد شدن رگ‌های خونی را مختل می‌کند و این در مطالعات بعدی بررسی خواهد شد.

ضمن اینکه محققان به‌عمد شرکت‌کنندگانی را انتخاب کردند که سالم بودند و به بیماری قلبی یا سایر بیماری‌های مزمن مبتلا نبودند، زیرا این بیماری‌ها می‌توانست نتایج را مخدوش کند. این اگرچه نقطه قوت تحقیق است، محدودیت هم به شمار می‌رود، زیرا ممکن است نتایج آن برای افراد مسن و بیمار صدق نکند.  

به باور کارشناسان این تنها قدم اول است و تحقیقات آینده باید روی جمعیت‌ مبتلایان به بیماری‌های قلبی‌عروقی، مبتلایان به دیابت و نیز افراد ساکن مناطق روستایی و از اقلیت‌های قومی و نژادی مختلف نیز انجام شوند.

دیگر خبرها

  • صادق خان باز هم شهردار لندن شد
  • حمله هواداران بیرمنگام به نیروهای امنیتی (عکس)
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس
  • نتایج روز سوم مسابقات لیگ دسته یک بسکتبال بانوان
  • نتایج بازی‌های فوتبال جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت‌های ایلام
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود