Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@10:54:52 GMT

اختلالات جنسي، ناشي از چه عواملي است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۰۶۲۷۱

خبرگزاري آريا -

حفظ امنيت رواني يکي از عوامل مهم و تاثيرگذار در عملکرد جنسي مناسب فرد است‎
سلامت خانواده، ثبات و پايداري آن تحت تاثير عوامل متعددي است که مسائل جنسي زوجين ازجمله مهم‌ترين آنهاست.
در اين شرايط، زن و شوهر هر کدام سهم موثري در دوام خانواده و حفظ آرامش دارند. حفظ امنيت رواني يکي از عوامل مهم و تاثيرگذار در عملکرد جنسي مناسب فرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براي مثال وقتي تمايلات جنسي در مردان افت مي‌کند، ديگر گرايش زيادي به برقراري رابطه نشان نمي‌دهند و اين نارضايتي در موارد حاد مي‌تواند بنيان خانواده را تهديد کند. آمارها نشان مي‌دهد حدود 10 تا 20 درصد اختلال در عملکرد جنسي مردان، نتيجه مستقيم مشکلات رواني مثل کمبود اعتماد به نفس، افسردگي، استرس و اضطراب است. در اين شرايط بدون وجود مشکل جسمي، فرد عملکرد جنسي مناسب ندارد و همين مورد مي‌تواند مشکلات رواني را نيز تشديد کند.
دکتر آذين، فوق‌تخصص پزشکي جنسي ، درباره عوامل رواني که باعث بروز اختلالات جنسي مي‌شود مي‌گويد:‌ پيش از هر چيز لازم است بر اين نکته تاکيد شود امروز در حوزه سلامت جنسي از به کار بردن واژه‌هايي مثل ناتواني به شکل جدي پرهيز مي‌شود. داشتن يک اختلال در عملکرد جنسي به منزله ناتواني يک فرد در ايفاي نقشي مثبت و موثر در يک تعامل جنسي نيست. چنين تعابيري که سال‌ها از طرف بازار بزرگ محصولات مرتبط با فعاليت جنسي بر آن تبليغ هم شده است، صرفا نوعي برچسب محسوب مي‌شود که مي‌تواند اعتماد به نفس جنسي بسياري از مردان را تخريب کند.
اختلالات جنسي، ناشي از چه عواملي است؟
يکي از مشکلات رايجي که روان‌شناسان حوزه مسائل جنسي در درمان اختلالات با آن روبه‌رو مي‌شوند، باورهاي نادرست ناشي از تربيت و آموزش غلط است. در اين شرايط بسياري از افراد از طرح موضوع شرم دارند و در ايجاد روابط با مشکل مواجه مي‌شوند. به همين دليل نياز به نگاه جامع و چندبعدي به همه مشکلات يا اختلالات در کارکرد جنسي، ضروري و لازم است. در بيشتر موارد، اين شرايط حاصل تعاملي بين عوامل و متغيرهاي گوناگون زيست‌شناختي، روان‌شناختي و اجتماعي است. اين متغيرها مي‌توانند همزمان شروع به مداخله کنند يا اين که يکي بعد از ديگري وارد عمل شوند. حتي امروز نقش شروع‌کننده عوامل اجتماعي بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
افسردگي يا مصرف داروهاي ضدافسردگي از مهم‌ترين عوامل کاهش ميل جنسي است. همچنين اضطراب و عصبي بودن دائمي، استرس‌هاي محيط کار، اختلافات زناشويي، ترس از واکنش‌هاي همسر و کمبود اعتماد به نفس ازجمله مواردي هستند که باعث ايجاد اضطراب و اختلال در عملکرد مردان مي‌شود. معمولا شرايط اضطرابي با تحريک سيستم عصبي خودکار سمپاتيک (خودگردان)، موجب تغييرات جسمي خاصي مي‌شود که خود را به شکل اختلال عملکرد جنسي نشان مي‌دهد. به اين ترتيب تغيير هر کدام از سه حيطه، تاثير روي دو مورد ديگر را نيز به همراه دارد.
تشديد اختلالات جنسي با بيماري‌ها
طبيعي است شرايط اجتماعي مناسب‌تر و درجات سلامت رواني بهتر، نهايتا به احتمال بيشتري با کارکرد مناسب‌تر جسمي در حوزه مسائل جنسي همراه خواهد بود، اما بايد توجه داشت وقتي علت اوليه يک اختلال جنسي، مشکلات جسمي است، اغلب اختلال پايدار (يعني در همه تعاملات جنسي) است و در بسياري از موارد علائم بتدريج شدت يافته است. مشکلات قلبي و عروقي، ديابت و اضافه وزن، انسداد رگ‌ها، پرکاري غده تيروئيد، التهاب و تورم بيضه‌ها، درد هنگام انزال يا حين رابطه جنسي در آلت تناسلي، عوامل فيزيکي بروز اختلالات جنسي است. هنگام بروز چنين علائمي بهترين راه‌حل مراجعه به پزشک و انجام آزمايش‌هاي مرتبط است. چراکه معمولا اين عوارض جسمي مي‌تواند نشانه وجود بيماري‌هاي مختلف در بدن، انواع سرطان، اسپاسم‌هاي عضلاني يا عوارض داروهاي مصرفي است که بايد زير نظر متخصص اقدام به درمان صورت گيرد.
حل مشکلات سلامت جنسي با کمک درمانگر
رفتار جنسي و حتي کارکرد جسمي افراد در اين خصوص تا حد زيادي به ويژگي‌هاي شخصيتي، عواطف، هيجانات، شناخت، باورها و افکار آنها بستگي دارد. برخي مشکلات در اين متغيرهاي روان‌شناختي يا برخي عدم مهارت‌ها در کنترل آنها (مثلا مديريت هيجانات يا افکار خودکار) بر سلامت جنسي فرد اثرات جدي خواهند داشت. از طرفي خود اين ويژگي‌ها بشدت تحت تاثير اطلاعات، رسانه‌ها، آموزش‌ها و تجارب فرد قرار دارند. لذا در درمان بسياري از اختلالات بايد درمانگر همه اين عوامل و تاثيرات متقابل را مدنظر داشته باشد.
به اين ترتيب افراد در درجه اول بايد قانع شوند که لازم است براي حل مشکلات سلامت جنسي نيز مثل هر مشکل ديگري در سلامت خود از متخصصان نظام سلامت ياري جويند. نظام سلامت نيز همزمان بايد درمانگران داراي صلاحيت و مراکز خدماتي مناسبي در اين حوزه را پيش‌بيني کرده باشد. البته در اين زمينه به دلايل متعدد، بسيار کوتاهي شده است. به نظر من حل مسائل جنسي مردم بايد از سطح اول ارائه خدمات درماني (مثلا پزشکان خانواده، کارشناسان مامايي يا مشاوران و روان‌شناسان) شروع شود. در نهايت مواردي که نياز به کمک‌هاي تخصصي‌تر دارند به کلينيک‌هاي چند تخصصي که در آن کارشناسان به کار گروهي و بين‌رشته‌اي اعتقاد قلبي دارند، ارجاع داده شود. با اين حال چنين کلينيک‌هايي حتي در پايتخت هنوز به تعداد انگشتان يک دست نيز براي مردم فراهم نشده است.
حفظ سلامت جسمي را جدي بگيريد
حفظ سلامت بدن يکي از مهم‌ترين عوامل تاثيرگذار در حفظ رابطه جنسي سالم مردان است. در درجه اول آقايان براي داشتن سلامت و کارکرد جنسي مناسب بايد مراقب سلامت عمومي خود باشند. در تعاملات جنسي نيز مثل بسياري از کارکردهاي جسمي عناصري مثل غدد درون‌ريز (هورمون‌ها)، سيستم عصبي و گردش خون و نهايتا اندام‌هاي جنسي بايد از سلامت قابل قبولي برخوردار باشند. سلامت اين دستگاه‌ها با سبک زندگي سالم رابطه‌اي تنگاتنگ دارد. مصرف انواع دخانيات، بي‌تحرکي، فشار خون بالا، چربي خون بالا، ديابت و چاقي همان طور که شريان‌هاي قلبي و مغزي را تهديد مي‌کند، کارکرد شريان‌هاي دستگاه تناسلي را نيز خيلي سريع‌تر بروز مي‌دهد. در اين موارد مشکلات جنسي سال‌ها قبل از تظاهرات ديگر خود را نشان مي‌دهد. علاوه بر سلامت عصبي و عروقي، در مردان ميانسال و سالمند، کفايت سطح هورمون‌هاي مردانه (آندروژن‌ها) نيز بر کارکرد جنسي و حتي سلامت عمومي و روان‌شناختي تاثيرگذار است.
کاهش هورمون تستسترون
معمولا اختلالات هورموني در مردان به دلايل متعددي ازجمله استرس‌هاي شغلي، مشکلات خانوادگي يا کمبود خواب ايجاد مي‌شود. تستسترون مهم‌ترين هورمون مردانه است که کاهش آن موجب افزايش خطر ابتلا به پوکي استخوان، ديابت نوع دو، بيماري‌هاي قلبي و عروقي، اختلالات متابوليکي و در نهايت کاهش ميل جنسي مي‌شود. معمولا هورمون تستسترون در بدن مردان با بالا رفتن سن، انجام درمان‌هايي مثل شيمي‌درماني و هورمون درماني، صدمه يا بروز عفونت بيضه‌ها يا به علت برخي اختلالات ژنتيک نادر اتفاق مي‌افتد. در نتيجه اين اتفاقات تمايل به فعاليت جنسي کاهش پيدا مي‌کند و ديگر اختلالات رواني را نيز به دنبال دارد. انجام آزمايش خون، توصيه به پزشک و در مواردي مصرف دارو راه حل‌هايي براي مقابله با اين اختلال هورموني است.
پيشگيري از بروز اختلالات جنسي در مردان
اختلالات جنسي در مردان انواع مختلف و طيف وسيعي دارد که يکي از شايع‌ترين آنها اختلال در نعوظ، اختلال در ميل جنسي و اختلال در انزال است. يکي از نکاتي که بايد در مورد اختلالات جنسي به آن توجه شود، اين است که گاهي ناتواني جنسي در مردان به سنين قبل از بلوغ برمي‌گردد. به همين دليل، ايجاد امنيت رواني از همان سنين براي فرد لازم است تا در بزرگسالي با چالش‌ها و آسيب‌هاي جدي روبه‌رو نشود. از طرف ديگر در موارد بسياري اختلالات نعوظ به سطح کلسترول خون غيرطبيعي در افراد مربوط است. رژيم غذايي سالم و انجام ورزش‌هاي سبک مي‌تواند راه‌حل مناسبي براي پيشگيري از بروز چنين اختلالات عروقي باشد.
منبع: سلامت نيوز


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیشتر مردم امیدوارند که عزیزانشان از آنها به نیکی یاد کنند و طبیعی است که گهگاه نگران فراموش شدنشان باشند. اما برای برخی، ترس از فراموش شدن یا نادیده گرفته شدن را می توان به عنوان یک فوبیا در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: تله فوبیا یا اضطراب تلفن چیست؟

آتازاگورافوبیا ترس غیرعادی از به یاد ماندن است. همچنین می تواند شامل ترس از فراموش کردن کسی یا چیزی باشد. اگر ترس شما شامل فراموش شدن توسط یک فرد یا گروه اجتماعی خاص باشد، ممکن است بخشی از یک نوع فوبیای اجتماعی در نظر گرفته شود.

این مقاله به ویژگی‌های ترس از فراموشی و همچنین علل، علائم و گزینه‌های درمانی این فوبیا می‌پردازد.

تعریف ترس از فراموش شدن

آتازاگورافوبیا ترس شدید یا غیرمنطقی از فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی است؛ همچنین ممکن است شامل ترس از نادیده گرفته شدن یا جایگزین شدن باشد.

در برخی موارد، این وضعیت را می توان بخشی از فوبیای اجتماعی در نظر گرفت. تخمین زده می شود که ۱۵ میلیون آمریکایی با یک فوبیای اجتماعی زندگی می کنند. فوبیای اجتماعی زمانی است که ترس غیرمنطقی از قضاوت یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی خاص دارید.

افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا ممکن است اضطراب، استرس، یا وحشت ناتوان کننده ای را تجربه کنند که فقط به این فکر می کنند که فراموش می شوند. شما همچنین ممکن است علائم فیزیکی اضطراب مانند حالت تهوع، ضربان قلب سریع یا حتی یک حمله پانیک تمام عیار را هنگام مواجهه با ترس خود تجربه کنید.

ترس از فراموش شدن نیز ممکن است با نگرانی های خاص در مورد از دست دادن حافظه، مانند ترس از ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل مرتبط باشد. این ترس ممکن است در حین مراقبت از فردی با این وضعیت ایجاد شود.


علائم آتازاگورافوبیا چیست؟

مانند بسیاری از فوبیاها، ترس از فراموشی می تواند با علائم روحی و جسمی همراه باشد. افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا اگر واقعاً در یک موقعیت اجتماعی فراموش شوند یا نادیده گرفته شوند، یا زمانی که با فکر فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی مواجه شوند، ممکن است علائمی خاص را تجربه کنند.

علائم آتازاگورافوبیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ترس و اضطراب بیمارگونه زمانی که نادیده گرفته می شوند یا فراموش می شوند یا درک می کنند که ممکن است فراموش شوند.

دلهره و اضطراب شدید فقط به فکر فراموش شدن

اضطراب شدیدی که با خطر واقعی فراموش شدن تناسب ندارد

تجربه احساس فاجعه یا عذاب قریب الوقوع در مواجهه با موقعیتی که نگرانی از دست دادن حافظه یا فراموش نشدن را برمی انگیزد.

حالت تهوع یا ناراحتی شکمی

مشکل در خوابیدن

اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی که در آن‌ها احتمال فراموشی یا نادیده گرفته شدن وجود دارد

درد ناشی از تنش در نواحی خاصی از بدن

وحشت زدگی

علل آتازاگورافوبیا چیست؟

فوبیا باعث واکنش استرس فرد می شود که به عنوان پاسخ جنگ یا گریز نیز شناخته می شود. دلایل متعددی وجود دارد که این پاسخ استرس ممکن است با ترس از فراموش شدن ایجاد شود، از جمله:

ژنتیک: ژن‌های خاصی که توسط والدین بیولوژیکی منتقل می‌شوند نقش مهمی در فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی دارند.

تجربه یادگیری مشاهده شده: اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر از همین موضوع می ترسد، ممکن است فرد یاد گرفته باشد که از فراموش شدن بترسد.

تجربه یادگیری مستقیم: سابقه تروما یا تجربه آسیب زا مانند فراموش شدن، پشت سر گذاشتن یا رها شدن یا از دست دادن والدین یا مراقب می تواند به ترس از فراموش شدن کمک کند.

تجربه یادگیری اطلاعاتی: قرار گرفتن در معرض افرادی که حافظه خود را از دست می دهند، مانند مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر، ممکن است منجر به ایجاد ترس از فراموشی شود.

آتازاگورافوبیا چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص آتازاگورافوبیا، یک متخصص سلامت روان به ویرایش پنجم « راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی » (DSM-۵)، کتابچه راهنمای رسمی انجمن روان‌پزشکی آمریکا مراجعه می‌کند.

DSM-۵ آتازاگورافوبیا را به عنوان یک وضعیت سلامت روان نمی شناسد، اما این وضعیت ممکن است به عنوان یک فوبیا خاص واجد شرایط باشد.

این راهنما از معیارهای تشخیصی زیر برای تشخیص فوبیای خاص استفاده می کند:

ترس پایدار است و بیش از شش ماه ادامه دارد.

از ترس به طور فعال اجتناب می شود و تقریباً همیشه باعث اضطراب فوری می شود.

ترس با خطر واقعی موقعیت تناسبی ندارد.

ترس باعث اختلال قابل توجهی در زمینه های اساسی عملکرد، از جمله عملکرد اجتماعی و شغلی می شود.

آتازاگورافوبیا چگونه درمان می شود؟

گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد که می تواند به بیمارانی که فوبیا دارند کمک کند. یک متخصص مراقبت های روان یک برنامه درمانی بر اساس علائمی که ارائه می دهید ایجاد می کند.

برخی از گزینه های درمانی مورد استفاده برای رفع ترس از فراموشی ممکن است عبارتند از:

درمان شناختی رفتاری (CBT): این یک نوع گفتگو درمانی است که شامل تغییر افکار و رفتارهای فرد می شود. این به افراد کمک می کند تا یاد بگیرند که الگوهای تفکر ناسازگار (مشکل ساز) و رفتارهای مرتبط با فوبیای خاص خود را بهتر شناسایی و تغییر دهند. CBT یک درمان خط اول برای اختلالات اضطرابی در نظر گرفته می شود.

مواجهه درمانی: این درمان برای سال ها درمان اولیه برای فوبیا بوده است. به طور کلی شامل قرار دادن تدریجی یک فرد در معرض فوبیا به روشی ایمن برای کاهش اجتناب و کاهش ترس در طول زمان است.

میانجیگری ذهن آگاهی: این یک نوع تمرین مراقبه است که بر حضور کامل در لحظه فعلی تمرکز دارد. می تواند به شما در مدیریت سطوح اضطراب و ترس کمک کند.

دارو: گاهی اوقات از داروها برای کاهش علائم اضطراب که بخشی از فوبیا هستند، یا اگر همزمان علائم افسردگی یا یک اختلال اضطرابی اضافی وجود داشته باشد، استفاده می شود. داروها ممکن است شامل داروهای ضد اضطراب یا ضد افسردگی باشند.

خلاصه

ترس از فراموش شدن را آتازاگورافوبیا می نامند؛ وقتی فردی به این وضعیت مبتلا می شود، ترس شدیدی از فراموش شدن یا به یاد نیاوردن کسی یا چیزی وجود دارد. گزینه های درمانی مانند تکنیک های ذهن آگاهی، درمان شناختی رفتاری و دارو وجود دارد. کار با یک متخصص مراقبت های روان دارای مجوز می تواند به شما در مدیریت این وضعیت کمک کند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228756 برچسب‌ها روان شناسی

دیگر خبرها

  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • علت اختلال خط ۵ متروی تهران مشخص شد
  • عدم رعایت نظافت عمومی سبب اختلال خط ۵ مترو شد
  • عدم رعایت نظافت عمومی مسافران سبب اختلال خط ۵ مترو شد
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ویزیت‌های نجومی روانشناسان؛ ۴۵ دقیقه ۲ میلیون تومان!