Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد سعید ایزدی، مدیر عامل سابق شرکت عمران و بهسازی و معاون جدید معماری و شهرسازی با اشاره به برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی برای کاهش حاشیه نشینی، گفت: هر چند که در طول چهار سال گذشته در شهرهای مهم مانند تهران، مدیریت شهری حاضر به همکاری برای اجرای برنامه‌ها در جهت کاهش حاشیه نشینی نبود اما توانستیم برنامه‌هایی را در سایر شهرها به اجرا برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: متاسفانه در تهران مدیریت شهری برای اجرای برنامه‌ها با وزارت راه و شهرسازی همراه نبود و اساسا از ورود به عرصه حاشیه نشینی پرهیز می‌کرد چرا که در برخی از مناطق تهران به اسکان مجدد حاشیه نشین‌ها و بدمسکن‌ها نیاز است که شهرداری از ورود به این موضوعات به شدت پرهیز می‌کرد.

6 مدل ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی

معاون معماری و شهرسازی با تاکید بر اینکه حاشیه نشین‌ها و ساکنان سکونت‌گاه‌های غیررسمی در اولویت پروژه مسکن اجتماعی هستند، گفت: وزیر راه و شهرسازی چهار گروه را در اولویت طرح مسکن اجتماعی قرار دادند که خانه اولی‌ها، ساکنین سکونت‌گاه‌های غیررسمی یا همان حاشیه نشین‌ها، ساکنین بافت فرسوده و گروه‌های کم درآمد از اولویت‌های دولت دوازدهم در نظام برنامه تامین مسکن هستند.

ایزدی ادامه داد: در حوزه درمان مساله حاشیه نشینی اجرای 6 روش و مدل «اسکان مجدد»، «مسکن تدریجی»، «تنظیم مجدد زمین»، «خود مالکی»، «استفاده از ظرفیت خیرین و نیکوکاران مسکن‌ساز» و «اعطای مالکیت زمین» را در دستور کار قرار داده ایم و در برخی از مناطق این مدل ها به اجرا رسیده و با عملیاتی شدن این روش‌ها برخی از محدوده ها ساماندهی شده است.

70 هزار خانوار نیازمند اسکان مجدد

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به طرح اسکان مجدد برای ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی گفت: یکی از روش های ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی، اجرای طرح اسکان مجدد است در این طرح برای خانوارهایی که در سکونتگاه های پرخطر سکونت دارند، مسکن جایگزین در نظر گرفته ایم.

وی افزود: طبق مطالعات شناسایی انجام شده در کل کشور 70 هزار خانوار نیازمند اسکان مجدد هستند این افراد کسانی هستند در سکونتگاه های پرمخاطره مانند مجاورت با دکل های فشار قوی برق، حاشیه رودخانه ها و ... زندگی می کنند.

مدیرعامل سابق شرکت عمران و بهسازی شهری ادامه داد: مسکن مورد نیاز برای این طرح از کانال های متعدد از جمله مسکن اجتماعی، خانه های ساخته شده توسط خیرین مسکن ساز و ... تامین می شود. نکته مهم این است که قرار نیست محدوده سکونتی این افراد تغییر قابل توجهی داشته باشد و سعی می شود که این افراد در نزدیکی همان منطقه که از امکانات زندگی شهری برخوردار است، اسکان داده شوند.

سیاست اشتباه پاکسازی تکرار نمی شود

ایزدی بیان اینکه مدل مسکن تدریجی روش دیگری در جهت درمان مساله حاشیه نشینی است، گفت: یکی از متداول ترین روش ها در جهت ساماندهی سکونتگاه های رسمی در بافت های حاشیه شهرها، مدل مسکن تدریجی است که در این مدل خانوار خودشان اقدام به ساماندهی سکونت خود می کنند به این معنا که نسبت به تعمیر، مقاوم سازی و اضافه کردن اتاق و ... اقدام می کنند. اما در اجرا این طرح دولت از این خانوار حمایت می کند تا به صورت نظام مند و مهندسی شده این اقدامات انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه در اجرای تمام این 6 مدل هرگز به سمت پاک سازی مناطق حرکت نمی کنیم، گفت:عده ای بر این باور هستند که ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی به معنای پاکسازی منطقه است اما قطعا تجربه سیاست اشتباه پاکسازی منطقه خاک سفید در تهران، زورآباد در کرج (تپه مراد آب) و محلات حاشیه‌­ای در مشهد (کوی طلاب) تکرار نمی شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: پاکسازی این مناطق واکنش ها و تبعات اجتماعی بسیار گسترده‌ای را به دنبال خواهد داشت و سیاست درستی نیست.

18 درصد حاشیه نشین های 60 شهر کشور مشکل مالکیت زمین ندارند

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری با اشاره به اجرای مدل تنظیم مجدد زمین در بافت حاشیه شهرها اظهار داشت: در این مدل و سازوکار مردم محله خانه فرسوده و سکونتگاه خود را نوسازی می کنند. در این روش سکونتگاه های غیر رسمی به شرط آنکه در آن از روش های مشارکت مردمی استفاده شود، ساماندهی می شوند.

وی افزود: این مدل در منطقه همت آباد یا همان مفت آباد اصفهان به اجرا رسیده است و مردم این منطقه با تشکیل تعاونی نسبت به نوسازی محله خود اقدام کردند.

ایزدی ادامه داد: مدل دیگری که با مشارکت مردم محله و ساکنان سکونتگاه های غیر رسمی در حال اجرا است ، مدل مسکن خودمالکی است که در این روش به افرادی که توانایی استفاده از تسهیلات را دارند، وام ارزان قیمت داده می شود تا بتوانند نسبت به ترمیم سکونتگاه خود اقدام کنند.

وی افزود: یکی از انواع تسهیلاتی که در اختیار این افراد قرار می گیرد، ودیعه مسکن است که می توانند با استفاده از این تسهیلات مسکن دیگری را به اجاره دربیاورند و سکونتگاه خود را مقاوم و نوسازی کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در 60 شهر 18 درصد ساکنان این مناطق مشکل مالکیت ندارند و می توانند از مدل و روش های متداول مسکن حمایتی در این بافت ها به برخودار شوند. مشکل بد مسکنی این افراد در چارچوب برنامه مسکن حمایتی و اخذ تسهیلات قابل حل است.

ساخت 1700 واحد مسکونی توسط خیرین مسکن ساز

ایزدی با بیان اینکه مدل دیگری که در مدل ساماندهی سکونتگاه های غیر رمسی تعریف شده است، استفاده از توانمندی ها و حمایت های انجمن خیرین و نیکوکاران مسکن ساز است، گفت: یکی از اقدامات شرکت عمران و بهسازی شهری در راستای ساماندهی سکونتگاه های واقع در بافت حاشیه شهرها امضای تفاهم نامه با انجمن خیرین مسکن ساز بوده است که بر اساس این تفاهم نامه قرار بر این است که خیرین مسکن ساز در دو شهر مشهد و یزد به عنوان شهرهای پایلوت، اقدام به تامین مسکن مورد نیاز برای ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: طبق توافق انجام شده، خیرین مسکن ساز در شهر یزد 700 واحد مسکونی و در شهر مشهد 1000 واحد مسکونی می سازنند.

وی همچنین با اشاره به آخرین مدل و روش ساماندهی بافت حاشیه شهری گفت: مدل اعطای مالکیت زمین، یکی دیگر از مدل هایی است که برای ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی به اجرا در آمده، در این مدل و روش، طبق قانون می توان نسبت به ارائه سند اراضی تصرفی اقدام کرد اما ارائه سند مالکیت زمین مشروط به رعایت دستورالعمل­‌های مصوب و رعایت طرح‌­های تفضیلی و ساماندهی محلات و نوسازی سکونتگاه‌های واقع در آن اراضی است.

ایزدی گفت: در اجرای این طرح نهادهای متعددی از جمله سازمان اوقاف، سازمان ملی زمین و مسکن و سایر دستگاه هایی که در این محدوده ها صاحب اراضی هستند، با وزارت راه وشهرسازی همکاری می کنند.

وی تاکید کرد: قطعا افراد ساکن در این محدوده ها برای نوسازی سکونتگاه ها و اخذ مجوزهای مربوطه و اخذ تسهیلات مورد نظر، نیازمند سند مالکیت هستند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۰۸۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد

 تورم قیمت مسکن در تهران باعث شده است عده زیادی به سمت شهرهای اطراف کشانده شود. پرند یکی از این مقاصد است که با افتتاح مترو در آن، در صدر انتخاب مهاجران قرار گرفته است.

به گزارش تجارت نیوز، مشاوران املاک فعال در پرند می‌گویند با افتتاح مترو در این منطقه و تفاوت فاحش قیمت آن با تهران هرساله مردم بیشتری به این سو رانده می‌شوند.

رشد قیمت اجاره خانه در پرند

آن‌گونه که به نظر می‌رسد، قیمت در پرند نیز همسو با قیمت ملک در تهران، روندی نسبتاً افزایشی را پشت سر گذاشته است.

یکی از صاحبان بنگاه‌های املاک در شهر جدید پرند دراین‌باره می‌گوید: «با اینکه قیمت اجاره‌ها هنوز کامل مشخص نشده و برای این مساله باید حداقل تا آخر اردیبهشت منتظر بمانیم، اما در همین بازه نیز نسبت به سال گذشته شاهد افزایش قیمت بوده‌ایم.»

او در این خصوص ادامه می‌دهد: «برای مثال آپارتمانی که تا پیش از عید می‌شد با 120 میلیون تومان آن را رهن کامل کرد، حالا حداقل 150 میلیون قیمت دارد.»

بررسی‌های میدانی تجارت‌نیوز نشان می‌دهد واحدهای مسکونی در پردیس نیز افزایشی نسبی پیدا کرده‌اند.

چه عاملی اجاره‌خانه را افزایش داد؟

فعالان بازار مسکن افزایش قیمت اجاره خانه در شرایط فعلی را ناشی از تحولاتی می‌دانند که طی ماه‌های اخیر در نرخ ارز به‌وجود آمده است.

یکی از مشاوران املاک در این زمینه می‌گوید: «قیمت دلار که در سال گذشته مدتی ثابت مانده بود، به‌یکباره افزایشی شد و تا حد زیادی هم رشد کرد. همین مساله باعث شد انتظارات مردم هم روی قیمت‌های بالاتری برود و مالکان قیمت‌ها را بالا ببرند.»

مشاور املاک دیگری در شهر جدید پردیس توضیح می‌دهد: «توقع مالکان خیلی از اجاره‌ها بالا رفته است، ما باید با آنها مذاکره کنیم تا شاید بتوانیم قیمت را به حد منطقی برسانیم.»

قیمت مسکن در پرند

قیمت مسکن نیز در پرند همسو با اجاره‌بها از ابتدای سال، روندی افزایشی را پیموده است. اکنون کف قیمت خرید آپارتمان در این شهر جدید، یک میلیارد و 150 میلیون تومان و سقف آن نیز یک میلیارد و 950 میلیون تومان برآورد می‌شود.

مشاور املاکی که در حوزه معامله ملک در پرند فعالیت می‌کند در این زمینه می‌گوید: «قیمت آپارتمان از ابتدای سال رشدی 50 تا 60 میلیون تومان را پشت سر گذاشته است، اما در این 10 روز گذشته دوباره کاهشی حدود 6 میلیون تومان پیدا کرده و دلیل آن را هم نمی‌دانیم.»

مشاوران املاک و فعالان بازار مسکن این منطقه پیش‌بینی می‌کنند قیمت آپارتمان از انتهای اردیبهشت روندی رو به بالا را در پیش خواهد گرفت.

کارشناسان می‌گویند چشم‌انداز افزایشی تورم و افزایش انتظارات ناشی از این دیدگاه‌ها در آینده به رشد قیمت مسکن در مناطق مختلف نیز دامن خواهد زد و پرند نیز از این قاعده مستثنی نیست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • منچستریونایتد و یک دهه اشتباه در سیاست های نقل و انتقالاتی! (زیرنویس فارسی)
  • پاکسازی حاشیه پلیس راه رزن از زباله
  • (تصاویر) وضع ناگوار حاشیه‌نشین‌های مرادآباد
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند! / ابوالفضل نوروزی مطرح کرد