Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛ «بیژن زنگنه» وزیر نفت خرداد ماه امسال در راستای اجرای سیاست‌های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ماموریت‌هایی را در جهت توسعه صنعت پتروشیمی برای «مرضیه شاهدائی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تعیین کرد.
یکی از ماموریت‌های سه گانه واگذار شده به معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، ایجاد بستر لازم برای اجرای به موقع طرح‌های تامین خوراک پتروشیمی‌ها از جمله طرح‌های (NGL) بود که با گذشت حدود سه ماه سیاست‌های ابلاغی وزیر نفت در این حوزه کاملا عملیاتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هم اکنون با بسترسازی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، عملیات اجرایی پنج طرح NGL با سرمایه گذاری شرکت‌ها و هلدینگ‌های تخصصی پتروشیمی عملیاتی شده به طوری‌که تاکنون عملیات اجرایی و ساخت طرح‌های NGL3200، 2300، 3100 و پالایشگاه گاز بیدبلند دو برای پالایش گاز چهار طرح NGL آغاز شده است.
علاوه بر این در شرایط فعلی آخرین مراحل واگذاری ساخت دو طرح NGL 1800 و 2400 به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس انجام شده که پیش بینی می‌شود با بهره برداری طرح‌های NGL و پالایشگاه بیدبلند دو در مجموع حدود 3.5 میلیارد فوت مکعب گازهای همراه نفت به‌جای سوختن در مشعل، جمع آوری و در راستای تکمیل زنجیره ارزش به عنوان خوراک صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار بگیرد.
بر این اساس بدون احتساب چهار طرح NGL تامین کننده خوراک پالایشگاه بیدبلند دو، صرفا با اجرای طرح‌های NGL 3200، 2300، 1800، 2400 و 3100 گازهای همراه 15 میدان نفتی ایران شامل میادین آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی، جفیر، دارخوین، یادآوران، بند کرخه، سازند خامی مارون، آغاجاری، رگ سفید، دهلران، چشمه خوش، پایدار، پایدار غرب، دالپری و نفت شهر جمع آوری و صرف تامین خوراک صنایع پتروشیمی شود.
«مرضیه شاهدائی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت ساخت و سرمایه گذاری طرح‌های جدید NGL، گفته است: در راستای سیاست‌های ابلاغی وزیر نفت، گازهای همراه نفت پس از جمع آوری به عنوان خوراک صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد و امکان تکمیل بیشتر زنجیره‌های ارزش در صنعت نفت و پتروشیمی فراهم خواهد شد.
جزئیات ساخت 5 طرح NGL با مشارکت پتروشیمی‌ها
به گزارش نیپنا، در راستای سیاست مشارکت شرکت‌های پتروشیمی در ساخت و راه اندازی طرح‌های NGL، هم اکنون سرمایه گذاری برای عملیات اجرایی طرح NGL 3200 با ظرفیت جمع آوری در فاز یک 500 میلیون فوت مکعب گاز میادین نفتی غرب کارون شامل آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی، جفیر، دارخوین، یادآوران و بند کرخه به پتروشیمی امیرکبیر واگذار شده است.
با توجه به روند توسعه میادین نفتی غرب کارون امکان اجرای فاز دوم این طرح NGL با ظرفیت جمع آوری 500 میلیون فوت مکعب گاز وجود دارد.
ساخت طرح NGL 2300 هم با هدف جمع آوری روزانه 270 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت سازند خامی میدان نفتی مارون به پتروشیمی امیرکبیر واگذار شده است.
علاوه بر این هم اکنون آخرین مراحل و فرآیند واگذاری ساخت دو طرح NGL 1800 با هدف جمع آوری 200 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت میدان نفتی آغاجاری و طرح NGL 2400 با هدف جمع آوری روزانه 180 میلیون فوت مکعب گازهای همراه میدان نفتی رگ سفید هم به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در حال انجام است.
طرح NGL 3100 هم با هدف جمع آوری روزانه 270 تا 300 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت میادین غرب کشور شامل دهلران، چشمه خوش، پایدار، پایدار غرب، دالپری و نفت شهر هم به صندوق بازنشستگی صنعت نفت واگذار شده که این گاز خوراک پتروشیمی دهلران را تامین خواهد کرد.
عملیات اجرایی طرح پتروشیمی دهلران با هدف تولید سالانه 700 هزار تن اتیلن و 150 هزار تن پلی پروپیلن هم بعد از مشخص شدن منبع تامین خوراک آن از طرح NGL 3100 هفته دولت امسال آغاز شد.
در کنار ساخت این پنج طرح NGL، هم اکنون پیشرفت عملیات اجرایی پالایشگاه گاز بیدبلند دو که خوراک آن به میزان حدود دو میلیارد فوت مکعب از طریق چهار واحد NGL 900، 1000، 1200 و 1300 تامین می‌شود به مرز 60 درصد رسیده است.
با بهره برداری از پالایشگاه گاز بیدبلند هم امکان تامین خوراک طرح‌های پتروشیمی مسیر خط لوله اتیلن شاخه دنا شامل طرح اتیلن فیروزآباد و سپس در ادامه زنجیره ارزش طرح‌های پتروشیمی دهدشت، ممسنی، بروجن و کازرون فراهم خواهد شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۱۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش حجم آب سد طالقان علت کاهش حق آبه قزوین

منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: سد طالقان واقع در استان البرز به عنوان سد مهم و تامین کننده آب شرب سه استان تهران، کرج و قزوین است و علاوه بر آن آب کشاورزی قزوین را هم تامین می‌کند.

وی افزود: ۴ سال خشکسالی متوالی باعث شده حجم ورودی آب به مخازن سد‌های تهران و کرج و سد طالقان نسبت به سال‌های عادی کاهش یابد و باعث بازنگری در تامین آب کشاورزی شده است.

ستوده اضافه کرد: اولویت با تامین آب شرب است و پارسال با توجه به اینکه حجم مخازن سد‌ها کاهش پیدا کرده بود، در بخش کشاورزی با کمک وزارت نیرو سهمیه آب ۲۵ درصدی کشت تامین شد. 

وی گفت: امسال سهمیه آب ۳۵ میلیون متر مکعب است که ۱۰ میلیون در فصل پاییز مصرف شده و مابقی را برای فصل بهار درنظر گرفته شده است و اگر بارش‌های خوبی داشته باشیم قطعا بازنگری خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین افزود: در حال حاضر وضعیت مخازن سد‌ها مناسب نیست و وزارت نیرو با استفاده از ساخت سد‌ها جمع آوری آب را انجام داده و توانسته آب شرب را تامین کند.
 
وی افزود: یک نوبت در فصل پاییز سد باز شده و ۱۰ میلیون مصرف شده و حق آبه فصل بهار از ۱۵ فرودین تا ۱۵ خرداد است که از ۱۵ فروردین با ۴ متر مکعب سد باز و استفاده شده که به ۱۱ متر مکعب رسیده است.

ستوده ادامه داد: با توجه به وسعت شبکه و مسافت طولانی کانال ها، آب نسبت به شرایط عادی ممکن است کم باشد، اما در حال حاضر سد باز است و با ۴ متر مکعب رهاسازی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: امیدواریم با بارندگی‌های مناسب بتوان یک دوره برای آبیاری کشت کشاورزان موثر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • کاهش حجم آب سد طالقان علت کاهش حق آبه قزوین
  • پلمب کارخانه خوراک دام و طیور متخلف در سبزوار
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • توقیف محموله خوراک دامی قاچاق در پاوه
  • رفع مشکل تامین خوراک شرکت روی بندرعباس در دستور کار قوه قضائیه
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد