Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی گفت: خواسته من از هیئت عامل جدید سازمان بنادر و دریانوردی ایجاد معاونت ریلی، افزایش سهم ریل از کالای بندری به ۴۵ درصد است.

عباس آخوندی در همایش گرامیداشت روز جهانی دریانوردی، ضمن تبریک به دریانوردان اظهار داشت: فعالیت در حوزه دریانوردی، فعالیت در عرصه جهانی و بین‌المللی است و ما در یک محیط بین‌المللی حضور داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا،وی ادامه داد: بنا بر این باید قدرت رقابت خود با رقبای بین‌المللی را افزایش دهیم و هر اقدامی که در این حوزه انجام می‌دهیم را باید با اقدامات رقبای خارجی خود مقایسه کنیم.

آخوندی با تاکید بر اینکه در حوزه دریانوردی بحث درونی و محلی نداریم اظهار داشت: در محیط بین‌المللی باید شایستگی و برتری خود را اثبات کنیم و اثبات آن منوط به رشد فناوری، بهبود و اصلاح قیمت‌ها، افزایش کیفیت کار و اصلاح مباحث حقوقی است.

وی با تاکید بر اینکه ارتباط بین بندر و سازمان دریانوردی و حمل و نقل دریایی باید با شهروندان برقرار شود اظهار داشت: نباید ظرفیت‌های دریا را به حوزه بار محدود کنیم و باید از تمام ظرفیت‌های آن استفاده کرد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی در فرهنگ سازمانی، خود را کمتر به توسعه همه‌جانبه دریامحور متعهد دانسته است اما تمدن دریامحور یعنی زندگی و زندگی تنها شامل حمل و نقل بار نیست.

آخوندی با اشاره به هیات عامل جدید سازمان بنادر و دریانوردی گفت: یکی از خواسته‌های من از هیات عامل جدید این است که چگونگی ظرفیت‌های دریایی را مورد شناسایی قرار بدهند و این موضوع را جزو مسئولیت اجتماعی سازمان بنادر و دریانوردی بدانند. در بنادر جنوب و شمال کشورمان نیاز به بازنگری در ماموریت‌ها داریم تا استفاده و بهره وری حداکثری از ظرفیت‌های دریایی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه دریای عمان هزاران ظرفیت بکر دارد گفت: متاسفانه دریا در زندگی مردم ما نمود زیادی ندارد و باید دید چند فیلم سینمایی با لوکیشن دریا ساخته شده است و در فرهنگ ما دریا چه سهمی دارد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سهم دریا در آموزش و پرورش کشورمان گفت: سهم دریا در آموزش و پروش کشورمان در حال حاضر کمتر از یک درصد است که ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم و سازمان بنادر و دریانوردی باید نقش پیشتاز در این موضوع داشته باشند.

آخوندی با بیان اینکه در توسعه بنادر باید به تمام جوانب و نه فقط به بحث حمل و نقل بار توجه کرد، گفت: توسعه بندر شهید رجایی از دهه پنجاه شروع شد و بخش عمده‌ای از این توسعه پس از انقلاب بوده اما باید دید تا چه حد ابعاد اجتماعی و فرهنگی آن را مورد توجه قرار بدهیم.

وزیر راه با اشاره به افزایش جمعیت بندرعباس پس از توسعه بنادر این شهر اظهار داشت: پس از توسعه بنادر در این منطقه، جمعیت بندرعباس به 550 هزار نفر رسید اما 40 درصد این جمعیت امروز حاشیه‌نشین هستند یعنی در زمان توسعه این بندر به ابعاد و موضوعات اجتماعی آن توجهی نشده است.

آخوندی ادامه داد: حال باید در توسعه بندر جاسک و چابهار به این موضوعات توجه داشته باشیم در حالی که بندر شهید رجایی در حال توسعه قرار گرفت سایر بنادر این منطقه افول کرد و این نشان می‌دهد در ایران هنوز شبکه بندری شکل نگرفته است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تقویت شبکه حمل و نقل ترکیبی و ترانزیتی اظهار داشت:‌ باید یک شبکه حمل و نقلی وجود داشته باشد که یک سر آن دریا و یک سر دیگر آن سایر کشورهای جهان، آسیاسی میانه، چین، اروپا و ... باشد.

آخوندی تاکید کرد: این شبکه حمل و نقل ترکیبی محقق نمی‌شود مگر اینکه ریل وارد سازمان بنادر و دریانوردی شود. در حالی که در بندر شهید رجایی 24 پست اسکله وجود دارد اما تنها یک نقطه بارگیری ریلی در این منطقه دیده شده است.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه زمانی مفهوم ترانزیت محقق می‌شود که در سازمان بنادر و دریانوردی یک دپارتمان ریلی داشته باشیم، ادامه داد:‌ باید امکان تخلیه و بارگیری به صورت مستقیم از ریل به کشتی و بالعکس وجود داشته باشد.

آخوندی تاکید کرد: یکی از دیگر از خواسته‌های من از هیئت عامل جدید سازمان بنادر و دریانوردی ایجاد معاونت ریلی در سازمان بنادر و دریانوردی است و باید سهم جابجایی بار از بنادر از طریق ریل به 45 درصد افزایش یابد. این در حالی است که امروز این عدد چیزی حدود 14 درصد است.

آخوندی همچنین با اشاره به بحث آموزش نیروی انسانی در حوزه بنادر و دریانوردی گفت: باید به سرعت فارغ‌التحصیلان برجسته کشور در حوزه دریانوردی را برای تکمیل تحصیلات به خارج از کشور اعزام کنیم.

وی افزود: این دانشجویان نخبه باید تجربه کار در محیط بین‌المللی را داشته باشند و برای رقابت در عرصه بین‌المللی نیاز به آموزش‌های جدی در این حوزه داریم.

وی همچنین درباره بحث آمایش سرزمین اظهار داشت: قطعا به جای اینکه هزاران میلیارد تومان برای شیرین کردن آب و انتقال آن هزینه کنیم می‌توانیم جمعیت را به کنار دریاها انتقال دهیم و این یک موضوع بسیار مهم و استراتژیک است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۲۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران که کلیات آن در طرح جامع حمل و نقل ریلی پایتخت به تصویب رسیده و برای تعیین کریدور نهایی نیاز به مجوز‌های تکمیلی دارد، مورد بررسی مجدد قرار می‌گیرد؛ این مسیر ریلی –تونلی از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که بدانیم با راه اندازی بخش توسعه شرقی خط ۲ دسترسی شبکه مترو به پردیس مسافری شرق تهران (پایانه جدید شرق) امکانپذیر می‌شود.

در جریان اقداماتی که برای بازسازی و راه اندازی پایانه جدید شرق مدنظر قرار گرفته است، موضوع اتصال این پردیس مسافری به شبکه حمل و نقل ریلی درون شهری مجدداً بررسی می‌شود. پروژه توسعه شرقی خط ۲ که اتفاقاً به پایانه جدید شرق ختم می‌شود، در طرح جامع حمل و نقل ریلی پایتخت مصوب شده است، اما مسیر و محل ایستگاه‌های آن باید مورد مطالعه مجدد قرار گرفته و مجوز‌های لازم را دریافت کند.

نکته مهم در مورد ادامه خط ۲ مترو به سمت شرق آن است که حدود ۱۴۰۰ متر از این مسیر حفاری و تونل سازی شده و با حفر ادامه تونل به میزان تقریبی ۳۶۰۰ متر دیگر، عملاً از ایستگاه فرهنگسرا به پردیس مسافری شرق دسترسی ایجاد می‌شود؛ حتی جانمایی ایستگاه پایانی این مسیر در طبقه منفی یک ساختمان اصلی پایانه جدید شرق هم صورت گرفته است.

گفتنی است در صورت تکمیل مطالعات مربوطه، اخذ مجوز‌های لازم و تامین به موقع منابع مالی، امکان اتصال ایستگاه مترو فرهنگسرا به پایانه جدید شرق تا پایان سال آینده وجود دارد. البته بررسی‌های لازم جهت ایجاد دیگر مد‌های حمل و نقل عمومی تا پردیس مسافری شرق نیز در حال انجام است و اگر امکان سنجی‌های صورت گرفته تایید شود، می‌توان به راه اندازی سایر سیستم‌های حمل و نقلی مثل قطار سبک شهری (ال آر تی) در این مسیر هم فکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • روانسازی ترافیک به عنوان یکی از ضروریات کلانشهر کرمانشاه
  • بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط 2 مترو تهران
  • زیرساخت‌های بندری استان بوشهر تقویت می‌شود
  • اولین جلسه ساماندهی و تقویت مدیریت مرزهای مجاز آبی گیلان برگزار شد
  • ◄ ایجاد طرح جامع بندر شهید حقانی به عنوان قطب مسافری و تفریحی
  • بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • سرانجام پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات