Web Analytics Made Easy - Statcounter

۹ سپتامبر روز عزت و افتخار نیروهای سکولار در جمهوری ترکیه است؛ در چنین روزی سپاه ترک با فرماندهی مصطفی آتاتورک وارد شهر ازمیر به عنوان آخرین سنگر ارتش یونان شد و بر اشغال اراضی ترکیه پایان داد.

سرویس جاهن مشرق - اختلافات میان یونان و ترکیه ریشه در تاریخ دارد. درسال‌ ۱۸۳۰ میلادی،یونان از سلطه امپراطوری عثمانی خارج شد؛ پس از استقلال یونان به علت غلیان احساسات ملی‌گرایانه افراطی،آرزوی ایـجاد یونان بزرگ(امپراطوری بیزانس) در اذهان یونانی‌ها شکل گرفته‌ که‌ موجب حساسیت شدید ترک‌ها گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۸۶۴ انگلستان هفت جزیره دریای اژه را که قبلا متعلق به عثمانی بود به یونان واگذار کرد. این الحاق موجب تحریک بیشتر یونان‌ و درخواست دیگر جزایر از جمله«کرت»شد که این مسأله به جنگ ۱۸۹۷ با عثمانی منجر شد.در سال ۱۹۰۸ با مساعدت بریتانیا دولت دست‌نشانده در کرت تشکیل شد.پس‌ از جنگ‌های بالکان در سال ۱۹۱۲ این جزیره رسما به یونان ملحق شد.رویارویی دو کشور در جنگ جهانی اول به دشمنی متقابل دو کشور افزود. در این دوره ارتش یونان درپی شکست امپراتوری بزرگ عثمانی از متفقین وارد اراضی عثمانی و برخی شهرهای مهم ترکیه من جمله ازمیر را تسخیر نمود.[۱]

تسخیر اراضی ترکیه توسط یونان باعث ناراحتی عجیب مردم ترکیه شد. فلذا مصطفی کمال آتاتورک با تحریک احساسات ملی گرایانه ترکی، ارتشی عظیم را برای تقابل با یونان فراهم کرد و در روز ۹ سپتامبر توانست یونانیان را شکست داده و آنها را فراری دهد.

بنابراین ۹ سپتامبر روز عزت و افتخار نیروهای سکولار در جمهوری ترکیه است؛ زیرا در چنین روزی سپاه ترک با فرماندهی مصطفی کمال آتاتورک وارد شهر ازمیر به عنوان آخرین سنگر ارتش یونان شد و بنابر آنچه در تاریخ نگاری عمومی ترکیه مشهور است «یونانیان را به دریا ریخت». البته مقاومت یونان ۹ روز دیگر ادامه یافت و نهایتا در ۱۸ سپتامبر تماما کشور از اشغال آزاد شد.[۲]

اشغال ترکیه توسط ارتش یونان در تاریخ نگاری رسمی ترکیه به عنوان «تعرض بزرگ» (Büyük Taarruz) و پیروزی ترکیه بر یونان با نام روز عظمت شناخته می شود.

مردم ترکیه هرسال این روز را گرامی داشته و با برپایی جشن های محدود، اقدام به جشن و پایکوبی می نمایند. لیکن مساله ای که امسال اتفاق افتاد بیانگر شکاف عظیم گفتمانی در ترکیه معاصر است که پس از رفراندوم قانون اساسی و اصلاحات آن عمیق تر شده است.[۳]

دراین روز ملی گرایان سکولار با اعلام جشن یک هفته ای و در دست داشتن نمادهایی از آتاتورک و بنرهای ملی گرایانه، تلاش نمودند تا ضمن بیان ناراحتی از سیاست های اردوغانی نوعی شکاف عمیق گفتمانی میان سکولارها و اسلام گرایان را به نمایش گذاشته و از جنگ قدرت بزرگ میان سکولاریسم و اسلام گرایی پرده بردارند. شکافی که با تبدیل شدن میت ملی (سازمان امنیت و اطلاعات ترکیه) به میت حزبی، جنبه ای بسیار فراگیرتر و عمیق تر به خود گرفته و به نوعی تعارض و شکاف عمیق در جامعه ترکیه تبدیل شده است.

رسانه های وابسته به جریان های سکولار نیز از دیروز با پخش های آهنگ های حماسی در مورد آتاتورک و لزوم سکولاریسم در ترکیه، تلاش می نمایند تا احساسات ملی گرایانه را تقویت نموده و ار آن به عنوان عاملی برضد اردوغان و اسلام گرایاها استفاده نمایند. نکته ای که نه تنها خشم اردوغان را برانگیخته بلکه باعث عکس العمل اسلام گرایان و رسانه های وابسته به آنها شده و نویدگر آغاز نبردی نوین در ترکیه معاصر است.

[۱] - http://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/۹۰۸۳۴۴

[۲] - https://t.me/serhed_sadr

[۳] - https://www.mashreghnews.ir/news/۷۳۶۰۸۳

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۵۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • ذوب‌آهن به‌دنبال بهبود آمار تقابل با استقلال
  • طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • نماینده مجلس نگران ترکیه شد؛ آنجا هر مرد ۱۵ شریک جنسی زن دارد؟
  • گل گهر در اندیشه اولین پیروزی/ شمس آذر به دنبال رسیدن به رده ششم
  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست
  • پیروزی آدانا دمیراسپور با محمدی در استانبول
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است