Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شبکه خبری آلمانی در گزارشی اعلام کرد که با وجود تلاش‌ها برای برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق، جامعه جهانی از جمله اروپا نظر مساعدی به این موضوع ندارند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه خبری دویچه‌وله با اشاره به تلاش‌ها برای برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق نوشت که هواداران این همه‌پرسی خواستار حمایت اتحادیه اروپا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما به نظر نمی‌رسد اینچنین باشد.

کردهای کردستان عراق روز ۲۵ سپتامبر (۳ مهر ماه) در همه‌پرسی استقلال شرکت خواهند کرد. سران کرد‌ها می‌خواهند که کشوری مستقل تشکیل دهند و این موضوع را مانند پاداشی برای مشارکت در نبرد با تروریست‌های داعشی می‌دانند. با این حال بروکسل و مقامات اروپایی نظر متفاوتی دارند.

در این گزارش آمده است که در اتاقی کوچک در بروکسل همه چیز به شکلی تزئین شده و همه جا پرچم‌های کرد‌ها دیده می‌شود و طوری به نظر می‌آید که همه برای واقعه‌ای تاریخی انتظار می‌کشند. روی دیوار نقشه‌ای نصب شده که در آن منطقه کردنشین عراق دیده می‌شود. در این محل، «قهرمان اوسن» رئیس جامعه کردهای اروپا در کنفرانسی خبری از رسانه‌های اروپایی می‌خواهد که این موضوع را پوشش دهند. همچنین بیانیه‌هایی به چشم می‌خورد که به زبان‌های روسی، انگلیسی و کردی درباره استقلال کردستان از عراق مطالبی را نوشته‌اند و به امضای ۶۰ سازمان کردی هم رسیده اند.

البته در نهایت هم کنفرانس خبری بدون مشکل برگزار نمی‌شود و نمایندگان رسانه‌های جهانی خیلی زود محل کنفرانس خبری را ترک می‌کنند. واقعیت این است که در بروکسل هیچ کسی علاقه‌ای به همه‌پرسی آتی ندارد.

اوسن معتقد است که مرزهایی که سال‌ها پیش به عنوان مرزهای عراق ترسیم شدند باعث شده‌اند که کرد‌ها آزار ببینند و آواره شوند. با همه این‌ها در جامعه جهانی از برگزاری این همه‌پرسی حمایت نمی‌شود.

البته به اقدامات کرد‌ها دربرابر گروه تروریستی داعش به دیده ستایش نگریسته می‌شود. اما غیر از اسرائیل تقریبا هیچ طرفی از برگزاری این همه‌پرسی حمایت نمی‌کند. حتی «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا هم به تازگی گفت که خیلی زود است که چنین همه‌پرسی برگزار شود. ایران، ترکیه و سوریه به عنوان همسایگان عراق هم از این نگرانند که چنین اقدامی، موارد مشابهی را در میان کرد‌های ساکن این کشور‌ها به دنبال داشته باشد و به نوعی تجزیه‌طلبی دامن بزند.

دولت عراق هم از این جهت با برگزاری این همه‌پرسی مخالف است که شهر کرکوک واقع در کردستان سرشار از منابع نفتی است. دلیل دیگر مخالفت دولت مرکزی عراق این است که در این منطقه فقط کرد‌ها ساکن نیستند بلکه ترکمن و اعراب از دیگر قومیت‌های کردستان عراق هستند.

اروپایی‌هایی که با همه پرسی میانه خوبی ندارند

حتی کشورهای اروپایی که برای کرد‌ها سلاح می‌فرستند تا از این تسلیحات برای جنگ علیه داعش استفاده شود هم به برگزاری این همه‌پرسی انتقاد وارد کرده‌اند. «کیت پیری» یکی از اعضای هلندی پارلمان اروپایی و کارشناس خاورمیانه دیدگاه کشورهای اروپایی را اینطور تشریح می‌کند: «در شورای روابط خارجی همه ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا موضعی رسمی در مخالفت با همه‌پرسی اتخاذ کردند. کشورهای اروپایی خواهان موجودیت عراق متحد هستند.»

پیری می‌گوید که این نگرانی وجود دارد که تشکیل کشوری کرد آنهم در این زمان، بی‌ثبانی درمنطقه‌ای مانند خاورمیانه را تشدید کند و امکان وقوع جنگ‌های داخلی در کشورهای همسایه وجود دارد و در عراق با توجه به وجود قومیت‌های مختلف امکان تنش‌های بیشتر بعید نیست.

با این حال اسون همچنان بر مواضع خود پافشاری می‌کند و معتقد است که اگر همه‌پرسی بیش از ۵۰ درصد رای بیاورد در این صورت اتحادیه اروپا و جامعه جهانی هم آن را خواهند پذیرفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۶۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق حمایت از ورزش حرفه‌ای در کردستان راه اندازی می شود

اسماعیل زارعی کوشا در دیدار با مربیان کردستانی تیم ملی والیبال دانش آموزی که توانسته بودند بر بام والیبال جهان قهرمانی کسب کنند؛ اظهار کرد: حضور ۲ نماینده کردستانی در قالب تیم ملی والیبال دانش آموزی باعث افتخار است.

استاندار کردستان با بیان این مهم که ورزش نشاط اجتماعی را به همراه دارد، عنوان کرد: برای رسیدن به قله‌های افتخار سختی‌های زیادی باید کشید و امروزه مربیان کردستانی توانستند به این مهم دست پیدا کنند و نشان دهند که ورزش کردستان رو به توسعه است.

بیشتر بخوانید

افتخارآفرینان کردستانی والیبال دانش آموزی وارد سنندج شدند

وی گفت: استان کردستان به دلیل نداشتن صنایع بزرگ با مشکل حامی ورزش رو به رو است که با رایزنی‌های که انجام شده است امید داریم این مهم با راه اندازی صندوق از حمایت ورزشی حل شود.

زارعی کوشا ابراز امیدواری کرد: صندوق حمایت از ورزش حرفه‌ای با کمک گرفتن از معادن تا حدی میتواند به حمایت از ورزش کمک کند.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه امروزه والیبال کشور در جامعه جهانی شناخته شده است، یادآور شد: امروزه والیبال کردستان باتوجه به این افتخار باعث شده که این رشته در بین خانواده از جایگاه خاصی برخوردار باشد و این مهم می‌طلبد که توجه و برنامه ریزی دقیق تری انجام گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • چرا دویچه وله از ایران عصبانی است؟
  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • بارش شدید باران و به راه افتادن سیل در سلیمانیه عراق+فیلم
  • صندوق حمایت از ورزش حرفه‌ای در کردستان راه اندازی می شود
  • نیوزویک: مقاومت اسلامی بحرین، جبهه جدید محور مقاومت در جنگ با اسرائیل
  • دانشگاه شهید بهشتی: دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین را بورسیه می‌کنیم
  • صندوق حمایت از ورزش حرفه‌ای در کردستان راه‌اندازی می‌شود
  • (تصاویر) بازسازی چهره زن ۷۵ هزار ساله کشف شده در کردستان عراق
  • حمایت فعالان سیاسی کردستان از اجرای طرح نور
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟