Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@22:03:58 GMT

راهبرد خودروهای هوشمند به جای خودروهای سوخت فسیلی چین

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۱۷۳۹۴

راهبرد خودروهای هوشمند به جای خودروهای سوخت فسیلی چین

پکن- ایرنا - چین بر روی برنامه ای متمرکز شده است که راهبرد ملی خودروهای هوشمند نام گرفته است و بخش مهمی از آن ممنوعیت تولید و فروش خودروهای سوخت فسیلی است.

به گزارش ایرنا چین از سال 1993 میلادی یک کشور متکی به واردات نفت بوده است و در حدود 65 درصد از نفت مورد نیازش را وارد می کند این کشور برای اینکه بتواند وابستگی به سوخت های فسیلی را کاهش دهد در حال گسترش تولید خودروهای الکتریکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این وصف اکنون سیاستمداران کشور در حال کار بر روی راهبرد ملی هستند که در آن بر تولید خودروهای الکتریکی و هوشمند تمرکز شده است و از تولید خودروهای بنزینی و گازوییلی در جریان آن جلوگیری می شود.
البته بعید به نظر می رسد که در کمتر از دو دهه آینده چین بتواند به این هدف دست یابد اما تلاش بزرگی در کشور شروع شده است.
وزارت صنعت و فن آوری چین خاطر نشان کرده است که برخی از کشورهای دیگر جهان نیز راهبرد تولید خودروهای هوشمند و الکتریکی را در دستور کار قرار داده اند.
بسیاری از کشورهای اروپایی نظیر فرانسه، آلمان و انگلیس چنین برنامه ای را در دست تدوین و اجرا دارند.
برای چین که هوای آلوده ای نیز دارد و میلیون ها خودرو آلاینده محسوب می شوند این راهبرد بسیار مفید خواهد بود و اتکای کشور به واردات نفت را کاهش خواهد داد.
در سال 2016 میلادی 28 میلیون دستگاه خودرو در چین تولید و فروخته شد و این کشور در هشت سال گذشته رتبه اول تولید و فروش و بزرگترین بازار خودرو را در اختیار داشته است.
چین همچنین در سال میلادی قبل 500 هزار دستگاه خودرو الکتریکی تولید کرد و فروخت و در این راستا هم در رده اول جهان است.
اکنون نزدیک به یک میلیون دستگاه از این خودروها در جاده های چین تردد می کند که معادل نیمی از کل خودروهای الکتریکی جهان است.
راهبرد چین سال 2025 میلادی را بسیار با اهمیت دانسته است زمانی که به باور این کشور آلودگی خودروها به مراتب بیشتر خواهد شد و از آن زمان درخواست برای خودروهای هوشمند و الکتریکی فزونی خواهد گرفت.
آساق**231**1904**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی
اطلاع از آخرین اخبار جهان در کانال تلگرامی ایرنا بین الملل به نشانی: IRNAInternational@

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۷۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد

آژانس بین‌المللی انرژی از پیش‌بینی افزایش ۲۰ درصدی فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در سال جاری نسبت به سال ۲۰۲۳ با فروش ۱۷ میلیون دستگاه خودرو خبر داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس پیش‌بینی‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، فروش خودروهای هیبریدی الکتریکی و پلاگین به‌رغم کاهش رشد در بعضی بازارها، به رکورد جهانی جدیدی در سال ۲۰۲۴ رسیده است. پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۷ میلیون وسیله‌نقلیه الکتریکی باتری‌دار و خودروهای برقی هیبریدی پلاگین به فروش برسد که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین اعلام کرد که با کاهش هزینه‌ها، قیمت اکثر خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ برابر با خودروی بنزینی خواهد بود. تسلا نیز در تلاش برای حفظ سهم خود در بازار و در بحبوحه رقابت شدید رقبای چینی مانند BYD، قیمت‌ها را کاهش داد. این مدل نزدیک‌ترین رقیب تسلا به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی باتری‌دار در جهان به‌شمار می‌رود.

رشد فروش خودروهای الکتریکی در بازار جهانی

در این شرایط خودروسازان از کند شدن رشد تقاضا برای خودروهای برقی شکایت دارند که آن‌ها را مجبور به ارائه تخفیف برای رقابت می‌کند، با این حال آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که هرچند قیمت‌های پایین می‌تواند به خودروسازان آسیب برساند، بدون‌شک روند گذار را تسریع خواهد کرد. در حال حاضر فروش در بعضی کشورها بیشتر است، اما حرکت روشنی برای این گذار وجود دارد و انقلاب جهانی خودروهای برقی در حال آماده شدن برای مرحله جدیدی از رشد است.

موج سرمایه‌گذاری در تولید باتری نیز نشان می‌دهد که زنجیره تأمین خودروهای برقی در حال پیشرفت است تا برنامه‌های بلندپروازانه خودروسازان برای توسعه را برآورده کند. در نتیجه انتظار می‌رود سهم خودروهای الکتریکی در جاده‌ها به سرعت به افزایش خود ادامه دهد.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین اعلام کرد در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ فروش خودروهای هیبریدی الکتریکی و پلاگین (ترکیب موتورهای بنزینی و باتری) بیشتر از کل سال ۲۰۲۰ بوده است. این خودروها هنوز هم هنگام استفاده مقادیر زیادی کربن‌دی‌اکسید منتشر می‌کنند، با این حال در صورت استفاده صحیح گامی ضروری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند تا زمانی که زیرساخت‌های شارژ عمومی بهبود پیدا کنند.

پذیرش خودروهای الکتریکی در جهان

بعضی از کشورهای جهان بر تشویق استفاده از خودروهای الکتریکی تمرکز کرده‌اند، اما سیاست‌های مناطق مختلف جهان بسیار متفاوت است که این امر چین و کشورهای ثروتمند اروپایی را به‌طور کلی از سایر نقاط جهان از جمله ایالات متحده جلوتر قرار می‌دهد.

زمان پذیرفتن خودروهای برقی در اروپا به شدت تحت تأثیر مقررات قرار دارد، زیرا خودروسازان سعی می‌کنند از مدل‌های بنزینی و دیزلی خود سود ببرند و در عین حال از جریمه برای نداشتن فروش کافی خودروهای برقی اجتناب کنند.

با این وجود انتظار می‌رود فروش خودروهای برقی بریتانیا در سال ۲۰۲۴ برابر یا کمی بیشتر از آلمان باشد که جمعیت بیشتری دارد. بریتانیا در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ برای اولین بار بزرگ‌ترین بازار خودروهای الکتریکی اروپا بود، چراکه فروش آلمان به دلیل کاهش یارانه‌ها و توقف عمدی فروش توسط تولیدکنندگان تا سال ۲۰۲۵ و به‌دنبال وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر در مورد میانگین انتشار دی‌اکسید کربن دچار مشکل شد. با این وجود تأخیر در تولید آلمان برای تولیدکنندگان چینی فرصت چشمگیری به‌شمار می‌رود، زیرا از سال ۲۰۲۵ تولیدکنندگان سنتی به‌طور جدی فعالیت خودروهای الکتریکی خود را آغاز خواهند کرد و عرصه رقابت تنگ‌تر خواهد شد.

کد خبر 747533

دیگر خبرها

  • خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس)
  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • ◄ 6 ماشین هیبریدی در ایران؛ از سدان تا شاسی بلند
  • فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • آغاز تولید خودروهای برقی چینی در تایلند
  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو