Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-01@23:50:32 GMT

طرح باز شکاری آمریکا برای پاره کردن برجام

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۱۷۴۵۱

طرح باز شکاری آمریکا برای پاره کردن برجام

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، مدتی است رسانه های جهانی طرح خروج آمریکا از برجام را که توسط یکی از بازهای شکاری سیاست آمریکا یعنی جان بولتون جمهوری خواه نوشته شده است را مورد بحث و بررسی قرار می دهند. نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد، نامزد مقام وزارت امور خارجه و همچنین مشاور امور بین الملل دولت کنونی، خود را فردی نزدیک به ترامپ می داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بولتون ضمن داشتن دیدگاه بسیار محافظه کارانه ، طرفدار سیاست سخت گیرانه آمریکا در عرصه بین المللی است. البته او دشمن تند و تیز برجام و در کل ایران هم به حساب می آید.


طرح او ، مسیر زیبایی را برای خروج از برجام به آمریکا پیشنهاد می دهد. به سختی می توان گفت که چقدر این راه زیباست از آنجا که بازی نه کاملا صادقانه (یا کاملا ریاکارانه) را ایجاد می کند. نویسنده طرح به دولت دونالد ترامپ پیشنهاد می دهد که ایران را به عدم رعایت شرایط توافق هسته ای و رفتار نادرست در عرصه بین المللی متهم نموده و در بند سوم خروج آمریکا از برجام را اعلام می کند؛ و همه ی اینها در زمینه فعالیت تبلیغاتی و فشار دیپلماسی سخت گیرانه به تمامی جهات از جمله متحدین است.


در عین حال به علت اوضاع پیچیده و گیج کننده در کاخ سفید، جنگ قدرت میان اطرافیان ترامپ، طرح بولتون به رئیس جمهور آمریکا نرسید و نویسنده را بر آن داشت که اسناد را در مجله ی National Review منتشر کند.


افشای این طرح اکنون مسئله ای اتفاقی نبوده است. اواخر ماه اکتبر ترامپ برای بار سوم باید در مقابل کنگره گزارشی از پایبندی ایران به برجام ارائه نماید و اینکه این توافق پاسخ گوی منافع آمریکا است. آخرین بار ترامپ در ماه ژوئیه در مقابل کنگره حاضر شد و به صورت ناخواسته رعایت توافق هسته ای توسط ایران را تایید کرد.


برنامه بولتون این بود که سردرگمی های بیشتری را به بازی های درونی کاخ سفید آورده و سعی کند از خارج بر ترامپ تاثیر بگذارد، کسی که نه برجام و نه ایران را دوست ندارد و بارها در کمپین های پیش از انتخاباتی خود و بعد از آن نیز بر این امر تاکید داشته است.


اما همانطور که خاطر نشان شد، اوضاع در جمع مقامات سیاسی آمریکا مبهم است.


رسانه های آمریکایی اوضاع کنونی حول برجام و ایران را با شرایط عراق قبل از حمله آمریکا در سال 2003 به این کشور مقایسه می کنند.


در آن زمان در جامعه اطلاعاتی آمریکا به خاطر مدارک و شواهدی مبنی بر وجود تسلیحات کشتار جمعی نزد صدام حسین اختلاف نظرهای عمیقی بود. اکنون اجماع کلی بین وزارت امور خارجه، اطلاعات آمریکا، سازمان های اطلاعاتی خارجی، آژانس بین المللی انرژی هسته ای و پنج کشوری که برجام را تایید کرده اند و همچنین اتحادیه اروپا وجود دارد که مدارکی مبنی بر نقض وظایف معاهده هسته ای توسط ایران نیست. تهران زیر ساخت های هسته ای خود و منابع سوخت هسته ای را بلافاصله پس از توافق بدست آمده در وین کاهش داد.


در واقع این امر مخالفان برجام را ساکت نمی گذارد. بر اساس اطلاعات رسانه ها، دولت ترامپ بر اطلاعات آمریکا با این هدف فشار می آورد که به هر قیمتی شده حتی از طریق تقلب، اطلاعاتی بدست آورند که بتوانند ایران را به نقض معاهده هسته ای متهم نمایند.


در این ارتباط دیوید کوئن، معاون سابق ریاست سازمان سیا به شبکه سی ان ان گفت که سیاسی شدن اطلاعات درباره ایران عواقب جدی را برای کل جامعه اطلاعاتی آمریکا در همه زمینه ها به دنبال خواهد داشت.


تلاش های کاخ سفید در جهت شکست برجام حتی نارضایتی سیاستمداران آمریکا که پیشتر مخالف برجام بودند را برانگیخت. سناتور باب کورکر، یکی از این سیاستمداران هشدار داد که با خروج از برجام به صورت یکطرفه، آمریکا با مشکل اعتماد در کل جهان روبرو خواهد شد. مارک دوبویتس ، مدیر عامل بنیاد حمایت از دموکراسی (سازمانی که برای عدم انعقاد توافق هسته ای با ایران تلاش کرد) تاکید نمود که خروج ایالات متحده از معاهده، اروپاییان (و نه تنها اروپاییان) را از آمریکا دور خواهد کرد.


و واقعا هم این طور می شود. مقررات برجام مطابق با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تعیین شده که به صورت یکصدا (توسط 15 کشور) در کمتر از یک هفته پس از انعقاد معاهده هسته ای تصویب شد و البته آمریکا نمی تواند علیه این قطعنامه عمل کند؛ قطعنامه ای که آنها به ویژه خودشان پیشنهاد داده اند. این مسئله حتی به دلایل روانشناسی هم دشوار است. کشورهای اتحادیه اروپا همیشه با امیدواری زیادی به ایران به عنوان شریک احتمالی در پروژه های تجاری خود نگاه می کردند. ضمن اینکه لغو تحریم ها همچنین برای چین، ژاپن، کره جنوبی و هند و کشورهای دیگر مفید بوده است چرا که این کشورها همیشه به توسعه همکاری اقتصادی با ایران علاقه مند بودند.


این مسئله بحث و بررسی می شود: آیا برجام اعتبار خود را حفظ خواهد کرد، اگر آمریکا از آن خارج شود؟ بسیاری پاسخ مثبت می دهند. ضمن اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران علی اکبر صالحی تاکید نمود که اگر سایر کشورهای امضا کننده توافق هسته ای با ایران حضور خود در برجام را تایید کنند آنوقت ایران رعایت شرایط آن را ادامه خواهد داد. بدون شک، شکاف بین اروپا و آمریکا در مسئله ایران را بیشتر شده است.


بدین ترتیب خروج از برجام آمریکا را در شرایط پرهیاهو در زمینه ی اروپاییان و آسیایی ها قرار می دهد که می خواهد گفتگو با تهران را بسط و توسعه دهند.


ضمنا ایده باز شکاری واشنگتن برای پاره کردن معاهده هسته ای، ایزوله اقتصادی را به سیاست ایران برمی گرداند و به صورت استراتژیکی ایران را به تلاش برای ساخت تسلیحات هسته ای تشویق خواهد کرد که بدون شک غیر قابل پیش بینی ترین عواقبی ست که تا جنگ بزرگ در خاورمیانه پیش خواهد رفت.


در واقع به همین دلیل محافل حول ترامپ که عقل سالمی دارند، به صورت یکجانبه از برجام خارج نمی شوند. در هر صورت در آینده ای نزدیک چنین کاری نخواهند کرد.

اسپوتنیک

106

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۷۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد

 دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا بار دیگر حمایت خود را از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اعلام و تاکید کرد: برخی از سیاستمداران یهودی در ایالات متحده پشت (رژیم) اسرائیل را خالی کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، ترامپ در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز همچنین بار دیگر به شدت از تظاهرات‌های ضد صهیونیستی اخیر در دانشگاه‌های مختلف آمریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین انتقاد کرد و مدعی شد که شرکت کنندگان در این تظاهرات‌ها، شست وشوی مغزی شده‌اند.

ترامپ در ادامه با حمله به چاک شومر رئیس اکثریت دموکرات در مجلس سنا و بلندپایه‌ترین مقام یهودی در آمریکا که پیشتر با انتقاد از سیاست‌های بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جنگ غزه خواستار استعفای او شده بود، گفت: من دارم می‌بینم سیاستمداران یهودی (در آمریکا) پشت اسرائیل را خالی کرده‌اند. من این را می‌بینم، شما هم می‌بینید.

وی با اعلام حمایت دوباره از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، از اقدامات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت از (رژیم) اسرائیل انتقاد کرد و مدعی شد که دولت بایدن به اندازه کافی از این رژیم حمایت نمی‌کند.

ترامپ افزود: الان هیچ‌کس نمی‌داند ایالات متحده در کجا ایستاده است و به نظر من بایدن در کنار (رژیم) اسرائیل نایستاده و با این کار اشتباه بزرگی را مرتکب می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • بیت المقدس عملیاتی منجر به آزادسازی پاره تن ایران+فیلم
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • تکریم و معارفه فرمانده پایگاه هوایی شهید نوژه+ تصویر