Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پلیس راه راهور ناجا در برنامه تیتر امشب که به بررسی دستور معاون اول رئیس‌جمهوری برای تهیه نقشه راه بهبود وضع ایمنی جاده‌ها اختصاص داشت، گفت که اقدامات در کشور به صورت جزیره‌ای انجام می‌شود و اقداماتی در بخش‌هایی انجام می‌شود اما برای همه لازم‌الاجرا نیست.

به گزارش ایسنا، مهرداد تقی‌زاده، معاون وزیر راه و شهرسازی با حضور در برنامه "تیتر امشب" درباره دستور ویژه معاون اول رئیس جمهوری در اهمیت ارزیابی ایمنی جاده‌ها گفت: دستور معاون اول رئیس جمهوری بسیار مهم است چرا که نشان داد باید به ایمنی به عنوان بحث جدی و فراسازمانی نگاه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در وزارت راه و شهرسازی چند سال است که درباره ایمنی جاده‌ها کار شده و کمیسیون ایمنی داریم که دارای ۱۶ عضو است که علاوه بر پلیس، صدا و سیما، برنامه و بودجه، وزارت بهداشت، وزارت کشور و خیلی از سازمان‌ها که در دستور و حکم معاون اول نام برده شده، عضو این کمیسیون هستند. وظیفه کمیسیون رصد ایمنی راه‌هاست تا راهکارهایی برای ایمن‌تر شدن جاده‌ها پیدا شود.

تقی‌زاده عنوان کرد: نامه‌ای که از طرف آقای جهانگیری صادر شد ناشی از یک گزارش و نامه نیست بلکه ایشان نیز وضعیت جاده‌ها را رصد کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه ایمنی یک بحث فراسازمانی است اظهار کرد: چندین سال است که این موضوع از ابعاد مختلف بررسی و اقداماتی انجام شده اما برخی موضوعات نیز هنوز به مرحله انجام نرسیده ولی بعضی از موضوعات در این باره به مرحله اقدام رسیده است.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه قرار است ظرف دو ماه پیشنهادها برای تدوین نقشه راه داده شود گفت: تا کنون هم در زمینه جاده‌ای اقداماتی مقطعی و موردی انجام داده‌ایم. به طور مثال ‌دوربین‌های ثبت سرعت در جاده‌ها، دوربین‌هایی که وضعیت خودروها را مانیتور می‌کند، سیستم‌های مکانیزه روی حمل و نقل‌عمومی نیز از اقدامات جاده‌ای بوده است.

تقی زاده گفت: روز گذشته هم در جلسه‌ای که داشتیم سعی کردیم از مجلس و قوه قضائیه کمک بگیریم. در کشورهای مختلف دادگاه‌های تخلفات رانندگی داریم که این موارد سریع‌تر بررسی می‌شود. این کار یکی از درخواست‌های ما بوده و امیدواریم بتوانیم در کمیسیون ایمنی مجلس با حضور نماینده دادستان و نمایندگان مجلس از قوه قضائیه نیز بخواهیم در این امر کمک کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه به شش وزیر و مدیران ارشد، دستور معاون اول خطاب شده است می‌توانیم جدای از بخش نقشه راه، درباره ایمنی جاده‌ها نیز از مجلس کمک بگیریم و این فرصتی مغتنم برای به نتیجه رسیدن ایده‌ها خواهد بود.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه عنوان کرد: حمل و نقل درون‌شهری در تمام شهرها و کشور زیر نظر شهرداری است و وزارت راه و شهرسازی نیز کار نظارت بر جاده‌های برون شهری را بر عهده دارد و برای اینکه به سوانح شهری نیز رسیدگی شود از وزارت کشور نیز کمک خواهیم گرفت.

تقی زاده در ادامه گفت: از آنجایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت وضعیت ناوگان حمل و نقل را به عهده دارد می‌تواند در استانداردسازی ایمنی کمک کند. در کمیسیون ایمنی استانداردسازی ۸۴ گانه خودروها، مطرح شد و بنابراین خودروی استاندارد می‌تواند در تلفات جاده‌ای کمتر خسارت و تلفات وارد کند.

وی درباره نقش سازمان برنامه و بودجه نیز گفت: سازمان برنامه و بودجه یکی از مهمترین ارکان این مجموعه است. ایران جزو کشورهایی است که درگیر حوادث رانندگی است. تمام کشورهای پیشرفته برای ایمنی جاده‌ها سهم ریلی جاده‌ها را بیشتر کرده‌اند. با توجه به اینکه بیشتر تصادفات در حومه شهرها اتفاق می‌افتد باید توسعه قطارهای حومه‌ای را دستور کار قرار دهیم و حمل و نقل ریلی و باری نیز باید توسعه یابد.

وی اضافه کرد: افزایش حمل و نقل جاده‌ای پرهزینه است و احتیاج به بودجه اساسی دارد. در وزارت راه و شهرسازی ۳۹۵۰ نقطه داریم که از لحاظ ایمنی نیاز به ارتقا دارد که بودجه کلان نیاز دارد و این امر کمک سازمان برنامه و بودجه را می‌طلبد.

همچنین سردار محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راه راهور ناجا در ارتباط تلفنی گفت: از سال ۸۴ به بعد با هماهنگی دستگاه‌ها توانستیم عدد ۲۸ هزار کشته را در پایان سال ۹۵ به زیر ۱۶ هزار نفر برسانیم و کاهش ۱۲ هزار نفری تلفات جاده‌ای نشان داد که کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است اما باید طرحی نو داده شود و برای بهبود وضعیت موجود و هماهنگی بیشتر، این امر در دستور کار قرار گرفت و معاون اول رئیس جمهوری وارد این کار شدند و دستور ویژه‌ای دادند.

وی افزود: همه سازمان‌ها باید اقدامات جدی‌تری در دستور کار خود قرار دهند و با همکاری و هماهنگی دستگاه‌ها می‌توان به نتایج خوبی رسید.

رئیس پلیس راه راهور ناجا عنوان کرد: برای کم کردن حوادث جاده‌ای باید بخش‌های مختلف کشور با هم همکاری کنند و نهاد بالادستی نیز برای هماهنگی دستگاه‌ها وارد عمل شود. چرا که به رغم پیشرفت‌ها از برنامه چهارم و پنجم توسعه عقب هستیم و برای رسیدن به هدف مورد نظر باید همه دستگاه‌ها هماهنگ شوند.

سردار حمیدی در مورد نقش کمیسیون ایمنی عنوان کرد: با توجه به اینکه این کمیسیون درخواست بودجه می‌دهد، جایگاه بالایی ندارد که بتواند دستور دهد.

وی در ادامه گفت: عامل انسانی در دنیا پررنگ‌ترین عامل ایجاد حوادث جاده‌ای است. ما مشکل ساختاری داریم و اقدامات در کشور به صورت جزیره‌ای است. اقدامات در بخش‌هایی انجام می‌شود اما برای همه دستگاه‌ها قابلیت اجرایی و الزام ندارد باید نهاد بالادستی در جایی قرار بگیرد که به سایر دستگاه‌ها اشراف داشته باشد.

رئیس پلیس راه راهور ناجا اضافه کرد: کمیسیون ایمنی یکی از نهادهای وزارت راه است که پیشنهادها داده می‌شود و هماهنگی‌ها انجام می‌شود اما الزام زمانی انجام نمی‌شود که کمیسیون اشراف بیشتری داشته باشد چون بیش از ۷۳ درصد حوادث در جاده‌ها اتفاق می‌افتد پس باید کمیسیون ایمنی جاده‌ها حمایت شود.

سردار حمیدی در مورد شاخص‌های سنجش تصادفات عنوان کرد: در دنیا به ازای دو شاخص، تصادفات سنجیده می‌شود یا عامل انسانی و وسیله نقلیه است یا به ازای فوت انسانی در صحنه است.

در ادامه برنامه، شفیعیان استاد دانشگاه نیز در ارتباط تلفنی در مورد دستور معاون اول رئیس جمهوری در مورد نقشه راه بهبود وضعیت جاده‌ها گفت: این دستور معاون اول رئیس جمهوری جای خرسندی دارد. چون ایمنی در جاده‌ها بسیار مهم است. این نکته مثبتی است به هر حال متولی ایمنی باید وزارت راه و شهرسازی باشد. باید کمیسیون ایمنی راه‌ها به متولی وزارت راه و شهرسازی ایجاد شود. مسئول در این رابطه باید شناخته شود، مدل‌ها باید دیده شود و همه سازمان‌های مرتبط با همکاری هم به ایجاد ایمنی کمک کنند.

وی درباره مهمترین چالش در جاده‌ها گفت: مهمترین رکن در ایمنی جاده‌ها مدیریت است که در ارتقای ترافیک در حمل و نقل بسیار مهم است.

خارق کارشناس تصادفات جاده‌ای نیز در ارتباط تلفنی گفت: منابع مالی یکی از مهمترین‌ عوامل در کاهش تصادفات جاده‌ای است. بر اثر نبود سیستم روشنایی آمار تصادفات بالا می‌رود و در کنار آن هزینه‌های بیمه و اورژانس و پلیس نیز اضافه می‌شود. وقتی روشنایی جاده‌ها و نقص جاده‌ها برطرف شود سازمان‌های درگیر با حوادث جاده‌ای کمتر می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۷۸ درصدی طرح ساماندهی راه‌های روستایی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی در جلسه بررسی چالش ها، برنامه ها ومسائل ومشکلات حوزه راهداری و حمل ونقل شهرستان ارومیه ضمن تبریک هفته ایمنی حمل ونقل  افزود: بمناسبت این روز برنامه های متنوعی از جمله طرح ارتقای ایمنی موتور سواران و آموزش راکبین موتور سوار و توزیع کلاه ایمنی بین آنها و طرح ایمن سازی مدارس حاشیه راههای آذربایجان غربی با هدف افزایش حساسیت ها و حس مسئولیت برای حفظ ایمنی برگزار شد.

ایرج دست نشان با اشاره به اینکه اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی متولی ۲ امربسیار مهم، ایمنی جاده، راهداری و نگهداری راه های شریانی وغیر شریانی به عنوان یک دستگاه خدمات رسان و حمل و نقل جاده ای است، تصریح کرد: وجود ۵ پایانه مرزی رسمی و یک سایت مرزی  ظرفیت و پتانسیل مهمی برای استان بوده و این اداره کل راهداری  تمام ظرفیت خود  را در جهت بهره مندی از ان بکار گرفته است.

وی  با اشاره به اینکه در سال جدید تلاش خواهد شد در حوزه ایمنی  راه ها به مرکز استان توجه و نگاه ویژه ای شود، خاطر نشان کرد: هزار میلیارد تومان از محل مصوبات سفر ریاست محترم جمهوری به آذربایجان غرب برای بهسازی و احداث ۳۵۰ کیلومتر راه روستایی استان در ظرف ۳سال تخصیص داده شده است،

دست نشان با اشاره به اینکه از ۳۵۰کیلومتر مصوب سفر ریاست جمهوری برای آسفالت راههای روستایی استان  تا دهه فجر سال گذشته ۲۷۴کیلومتر آسفالت ریزی و به بهره برداری رسیده که ۷۸درصد پیشرفت فیزیکی دارد, افزود: سهم ارومیه از این عملیات که طبق آمار از ۱۴ پروژه مصوب برای آسفالت راه روستایی ارومیه تاکنون۱۲پروژه بطور کامل به اتمام رسیده است.

وی اظهار کرد: در سفر ریاست جمهوری به آذربایجان غربی مصوب شد طی ۳سال ۵۵۰ کیلومتر راه شریانی و غیر شریانی روکش آسفالت انجام شود که تا دهه فجر سال گذشته ۳۹۹ کیلومتر روکش آسفالت با پیشرفت فیزیکی ۷۳ انجام شده و از این میزان سهم جاده های شهرستان ارومیه ۵۹کیلومتر است.

مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۲۰پروژه آسفالت ریزی در شهرستان ارومیه به مساحت ۷۳کیلومتر برای سال ۱۴۰۳تعیین شده است، یاد آور شد: در ۹کیلومتر از محور راژان شهرستان ارومیه با عنایت به تامین اعتبار انجام شده در اولین فرصت تامین آسفالت ،بزودی عملیات عمرانی آن شروع خواهد شد.

وی ادامه داد: عملیات نصب نیوجرسی در محور  ارومیه به قوشچی به اتمام رسیده و به زودی از گردنه  قوشچی به سمت سلماس نیز  آغاز می شود همچنین عملیات نصب گاردریل در حوزه شهید کلانتری نیز شروع شده است.

دست نشان با اشاره به پایانه مرزی سرو و مقابل ساختمان ایکس ری مسائل و مشکلاتی  از جمله مشکل برق  وجود داشت و علی رغم اینکه  اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مسئولیتی درخصوص نداشت اما  مشکل برق این بخش نیز توسط این اداره کل برطرف شد.

دیگر خبرها

  • امام جمعه شیراز : در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند / شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد / یک دانشمند گفته اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم
  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد
  • رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی یک سردار دراصفهان
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • پیشرفت ۷۸ درصدی طرح ساماندهی راه‌های روستایی آذربایجان غربی
  • کلنگ‌زنی ۶۰واحد مسکن مددجویی در چهارمحال و بختیاری توسط سپاه
  • همه اقدامات دشمنان علیه انقلاب اسلامی شکست خورد
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • اجرای همزمان ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در راه‌های استان مرکزی