Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد مسجدجامعی در مراسم رونمایی از آخرین کتاب سیدمهدی شجاعی گفت: ترجمه خطبه امام علی(ع) به مالک بیشترین تعداد ترجمه را در میان خطبه‌های نهج‌البلاغه دارد این تکرار نشان می‌دهد که مسیر ما به عنوان یک حکومت شیعی چه باید باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا مراسم رونمایی از کتاب «آن است شیوه حکومت» با حضور نویسنده کتاب سیدمهدی شجاعی و میهمانان احمد مسجدجامعی، علی درستکار در فرهنگسرای رسانه برگزار گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای مراسم احمد مسجدجامعی صحبت کرد و ضمن اشاره به مقام والای معنوی امام علی(ع) گفت: ایشان در همه هستی ولایت دارد و مقام معنوی ایشان بسیار والا است. خاطرم است که در محفلی همراه با شاعران و سرکار خانم دانشور بودیم هر کسی جمله‌ای را در باب هر یک از شعرا بیان می‌کردند مدتی گذشت و صحبت از سخنان امامان شد ایشان جمله‌ای زیبا درباره امام علی(ع) مطرح کردند و آن این بود به علی شناختم من به خدا قسم خدا را».

وی ادامه داد: در کنار مقامات ولایی ایشان، می‌بینیم هنگامی که ایشان در عرصه قدرت و حکومت قرار می‌گیرند حکومت داری ایشان با همین عنوان کتاب که بهترین و زیباترین جمله یعنی آن است شیوه حکومت می‌باشد. در ابتدای انقلاب اسلامی فکر می‌کردیم که اگر بیاییم و حکومت را به دست بگیریم می‌توانیم حکومت امام علی(ع) را به راه بیندازیم اما اکنون بعد از گذشت سالها باید اذعان کنیم که ما کجا و علی کجا، ما کجا و قنبر کجا.

مسجدجامعی ضمن اشاره به روایتی از امام علی(ع) درباره برادر ایشان عقیل گفت: دقت کنید که لباس به گونه‌ای است که تشخص انسان است اما در روایتی از امام علی می‌بینیم که ایشان در دوران حکومت خود تنها یک پیراهن داشته است. حال اکنون که ما در قدرت هستیم زندگی‌مان چگونه است. خطبه امام علی(ع) به مالک خطبه بسیار عجیبی است و در آن نکات زیادی وجود دارد برای مثال می‌بینیم که مالک در آن زمان به مصر می‌رفته است و امام علی(ع) نامه‌ای را به حاکم مصر می‌نویسد در حقیقت ایشان نامه را به کسی می‌نویسد که به مملکتی می‌رود که عقبه تمدنی بسیار بالایی دارد و قصه مربوط به یک حاکم از یک شهر کوچک نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: می‌بینید که در کتابهای دیگری همچون گلستان سعدی و مسیحت‌الملوک اشاره‌های زیادی به روابط بین مردم و حاکم شده است. اما جالب است که در همه این کتابها دغدغه حاکم مطرح است تا کتاب می‌خواهد بیان کند که چگونه از تلون مزاج حاکم در امان باشیم. این موضوع در حالی است که امام علی در این خطبه صحبت از مردم انجام می‌دهد و پربسامدترین لغت در این خطبه، مردم‌اند. ایشان در این خطبه قواعدی را بیان می‌کنند که به نوعی مناسبت مردم و حاکم قدرت تنظیم شود و باید گفت که مبنای حقوق بشر اسلامی همین خطبه است. کتاب پیش رو ترجمه بسیار روشن و روانی دارد و صفحه‌بندی بسیار زیبا و شکیلی در عین سادگی برای آن طراحی شده است. باید به این موضوع دقت کنیم که ترجمه‌های مکرر از خطبه‌های امام علی(ع) به مالک ، نشان می‌دهد که مسیر ما به عنوان یک حکومت شیعی چه باید باشد. ترجمه این خطبه بیشترین تعداد ترجمه را در میان تمام خطبه‌های نهج‌البلاغه دارد.

مسجد جامعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امر مقدماتی در مکتب اسلام براساس علم و عقل شکل می‌گیرد می‌بینید که در تمام کتب حدیثی اسلام، کتاب با عنوان توحید، نبوت و امامت آغاز نشده بلکه با عقل شروع می‌شود. بنابراین عقل ویژگی مکتب اهل‌بیت(ع) است. همانطور که اشاره شد پربسامدترین لغت در این خطبه مردمند این موضوع نشان از خرد و فهم حکومت امام علی(ع) دارد. برای مثال وقتی مسئله خلافت ایشان مطرح می‌شود ایشان اصل را بر مردم قرار داده و می‌فرمایند: اگر مردم نمی‌آمدند من این مسئولیت را نمی‌پذیرفتم در حقیقت شرط پذیرش حکومت از سوی امام علی(ع) نصرت مردم می‌باشد. مصونیت امیرالمومنین این است که ایشان را همواره با دیگران مقایسه می‌کنیم. خیلی از آثار بر جسته در دنیا توسط افراد غیرمسلمان و در مدح ایشان نوشته شده است.

انتهای پیام/

R1013198/P1439/S4,35/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۷۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «چگونه متحول شویم؟ علم تغییر از کسی که هستید به کسی که می‌خواهید باشید» نوشته کیتی میلکمن به‌تازگی با ترجمه نرگس حق‌مرادی و فاطمه حق‌مرادی توسط موسسه فرهنگی دکسا منتشر و راهی بازار نشر شده است.

کیتی میلکمن نویسنده این‌کتاب، اقتصاددان و پژوهشگر آمریکایی است که به‌خاطر نوشتن کتاب «چگونه تغییر کنیم؟» یا «چگونه متحول شویم؟» شناخته می‌شود. او درباره نوشتن این‌کتاب می‌گوید وقتی دانشجوی کارشناسی بوده و بعدها دانشجوی دکترای مهندسی، مشکلات انسانی که او و دوستانش نمی‌توانستند از آن‌ها چشم‌پوشی کنند، عمیقا آزارش می‌داده‌اند. میلکمن می‌گوید همیشه برایش سوال بوده چرا نمی‌تواند دست از سریال «گمشده» (لاست) بردارد و برای امتحاناتش درس بخواند؟ یا این‌که چرا نمی‌توانسته خود را مقید کند به باشگاه برود و چرا هم‌اتاقی‌هایش همیشه انجام تکالیفشان را تا دقیقه آخر به تعویق می‌اندازند و به‌جای وعده غذایی هله‌هوله می‌خورند؟

مولف کتاب پیش‌رو می‌گوید «یک‌روز، در طول دوره تحصیلی خود در کلاس اقتصاد خرد، با اقتصاد رفتاری آشنا شدم؛ اقتصاد رفتاری به بررسی رفتار مردم در زمینه تصمیم‌های ناقص می‌پردازد. در این‌درس «نظریه تلنگر» را شناختم که در آن تلنگر عاملی برای تحریک افراد به سوی انتخاب‌های بهتر است. از نظر کاس سانستین و ریچارد تیلر بنیانگذاران «جنبش تلنگر»، انسان‌ها تصمیم‌های ناقصی می‌گیرند؛ در این‌میان مدیران و سیاست‌گذاران می‌توانند و باید به آن‌ها کمک کنند تا از اشتباه‌های رایج جلوگیری شود. ایده جنبش این بود که با تشویق افراد به سمت انتخاب‌های هدفمند و بهتر (مثلا در کافه‌ها به‌جای غذاهای ناسالم و هله‌هوله، غذای سالم در معرض دید مشتریان قرار بگیرد، یا برای تشویق مردم به کمک‌های دولتی روند کاغذبازی خذف یا کم شود)، می‌توان سطح زندگی آن‌ها را بدون هیچ هزینه‌ای و بدون محدودکردن آزادی‌شان بهبود بخشید.»

میلکمن می‌گوید با آشنایی با این‌فضا، شروع به کار و مطالعه کرده و ساعت‌های بیداری خود را به بررسی مقالات تحقیقاتی قدیمی و جدید علم تغییر رفتار اختصاص داده است. به این‌ترتیب کتاب «چگونه متحول شویم؟» متولد شده است. او در این‌کتاب عوامل تحول و موانع آن را معرفی می‌کند.

کتاب پیش‌رو ۸ فصل دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: شروع، تکانشگری، به تعویق انداختن، فراموشکاری، تنبلی، اطمینان، انطباق، تغییرات خوب.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

گرچه همه دوست دارند خودشان را در دسته «مردمان پیشرفته» بگذارند، جهان پر از «ساده‌لوح» است. این‌حقیقت، در کنار ترس از شکست‌های هزینه‌دار، بهترین توضیح برای این‌مساله است که، گرچه ابزار تعهد پولی بسیار موثر است، خیلی‌ها حاضر به استفاده از آن نیستند. ساده‌لوحان هنوز به این‌نتیجه نرسیده‌اند که ابزارهای تعهد، گرچه از دور عجیب به نظر می‌آیند، ابزارهای قدرتمندی برای مهار مشکلات خودکنترلی هستند. اگر این‌طور نبود، اگر همه مردم جهان پیشرفته بودند، هر روز می‌دیدیم عده زیادی از دکتر، مربی و مشاور تغذیه‌شان درخواست می‌کردند برایشان یک ابزار تعهد برنامه‌ریزی کند و البته، اگر جهان پر بود از مردمان پیشرفته، برای حل مشکلات افراد فقط کافی بود به آن‌ها یک ابزار تعهد پیشنهاد بدهیم تا در برابر وسوسه‌هایشان مقاومت کنند. اگر همه ما مردمانی پیشرفته بودیم کسانی که به ابزار تعهد نیاز داشتند از آن استفاده می‌کردند و کسانی که نیاز نداشتند به زندگی‌شان با خوشحالی ادامه می‌دادند. در چنین جهانی، هم به محدودیت‌هایی نظیر ممنوعیت نوشیدن حین رانندگی، یا جریمه‌های رانندگی نیازی نخواهیم داشت.

این‌کتاب با ۲۲۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۱۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6097988 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • سهم سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه نفت نشان‌دهنده شکست پروژه تحریم است
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران از نمایشگاه کتاب
  • رئیس‌جمهور: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/حمله به سفارت ایران نشان دهنده استیصال رژیم صهیونیستی بود
  • روش تربیتی امام خمینی(ره) و نقطه اوج حکومت مهدوی
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار
  • کتاب «اخلاق النبی(ص) و اهل بیته(ع)» به زبان ترکی استانبولی ترجمه و منتشر شد
  • ترجمه «لویناس، مکتب فرانکفورت و روانکاوی» چاپ شد