Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-01@23:12:14 GMT

سخت گیری های بی موردی که دست و پای کودک را می بندد!

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۱۷۹۶۲

سخت گیری های بی موردی که دست و پای کودک را می بندد!

به گزارش جام نیوز، بچه‌ها نیاز به مراقبت و راهنمایی والدینشان دارند ولی گاهی این توجهات و راهنمایی‌ها آن‌قدر زیاد می‌شوند که دست و پای آن‌ها را برای تجربه کردن و لذت بردن از کودکی می‌بندند. ده مورد از این توجهات افراطی شامل موارد زیر هستند:


1. مدام دارید «بکن»-«نکن» می‌کنید

گاهی بچه‌ها طوری رفتار می‌کنند که هر پدر و مادری ممکن است به آن‌ها تذکر بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر گه‌گاه این اتفاق بیافتد اشکالی ندارد ولی اگر تذکر دادن به شکل غالب رابطه شما و کودکتان تبدیل‌شده باشد، می‌تواند نشانه آن باشد که شما دارید زیاده از حد به او سخت می‌گیرید. این در حالی است که شما می‌توانید به‌جای سختگیری و تذکر مداوم، با ایجاد یک انضباط مناسب و مشخص کردن حد و حدود برای کودک، یک رابطه آرام و مثبت را تجربه کنید.


2. مدام دارید از او انتقاد می‌کنید

احتمالا گه‌گاه پیش‌آمده که شما هم مثل اغلب پدر و مادرها با جملاتی مانند «چرا این کار رو کردی؟»، «دیگه لباس تمیز نداری»، «چند بار باید بهت بگم؟» و... با کودکتان صحبت کنید، اما آیا می‌دانید که اگر تعداد دفعات این انتقادها زیاد باشد، بیش از آنکه نشان‌دهنده سربه‌هوا بودن کودکتان باشد علامت سختگیری زیاده از حد خود شما است؟ پس بهتر است برای آرامش خودتان و کودکتان دوز این رفتار را کمی پایین بیاورید. برای این کار لازم است در گام اول تعداد دفعاتی که در طی روز با کودکتان چون‌وچرا می‌کنید را یادداشت کنید. سپس با خودتان فکر کنید که چه راه‌های دیگری برای برخورد با این رفتارهای کودک وجود دارد، برای مثال آیا می‌توانید بعضی از کارهای او را نادیده بگیرید؟


3. حرف‌های مثبت زیادی به او نمی‌زنید
بچه‌ها تفاوت بین کلماتی که بار مثبت و کلماتی که بار منفی دارند را می‌فهمند، هرچند که ممکن است توضیح دادن این فهم برایشان سخت باشد. اگر شما جزء والدینی هستید که مدام با کلماتی که بار منفی دارند با او صحبت می-کنید، احتمالا فراموش کرده‌اید که کودکتان فقط یک بچه چهار-پنج ساله است نه یک آدم شصت‌ساله‌ دنیادیده! و این یعنی شما دارید زیادی به او سخت می‌گیرید.


4. به‌ندرت به رفتارهای خوب او توجه نشان می‌دهید

بهتر است به‌جای این رفتار که نشان‌دهنده سختگیری بیش‌ازحد شما است، به رفتارهای خوب هرچند کوچک او توجه نشان بدهید.


5. به او جایزه نمی‌دهید

همه بچه‌ها نیاز دارند که گاهی تشویق بشوند. اگر شما جزء والدینی هستید که به‌ندرت کودکشان را تشویق می‌کنند، ممکن است جزء سختگیرها باشید.


6. موفقیت‌های او را چندان به رویش نمی‌آورید

بچه‌ها دوست دارند بشنوند که والدینشان درباره موفقیت‌های آن‌ها با دیگران صحبت می‌کنند. اگر شما کمتر از این کارها می‌کنید، احتمال دارد که جزء سختگیرها باشید.


7. او را زیاد در آغوش نمی‌گیرید

تماس‌های جسمانی نقش زیادی در کاهش خلقیات منفی بچه‌ها دارد. به‌علاوه همه کودکان نیاز به آغوش گرم پدر و مادر دارند. اگر دست‌کم یک‌بار در روز کودکتان را بغل نمی‌کنید، به‌احتمال سختگیر بودن خودتان فکر کنید.


8. مدام چُغُلی‌اش را به پدرش می‌کنید

اگر این‌طور هستید، بد نیست بنشینید و به میزان سختگیری خودتان نمره‌ای بدهید.


9. بچه‌های مردم را توی سر او می‌زنید

اگر فکر می‌کنید بچه‌های دیگر از کودک شما خوش‌رفتارتر هستند و این موضوع را به کودکتان هم می‌گویید، به‌احتمال سختگیر بودن خودتان فکر کنید.


10. احساس می‌کنید که کودک شما همه وقتتان را می‌گیرد
اگر شما هم جزء پدر و مادرهایی هستید که تمام مدت حواسشان به کودک است، برای مثال اینکه کدام لباسش را می‌پوشد، نکند در حین بازی خودش را خاکی کند، چرا فلان خوراکی -که ضرر مهمی هم برایش ندارد- را می‌خورد، چه نقاشی‌ای می‌کشد و...، جزء والدینِ زیادی سختگیر هستید. به‌جای این‌همه سختگیری نفس‌گیر بهتر است روزتان را طوری برنامه‌ریزی کنید که بتوانید چنددقیقه‌ای هم به کارهای موردعلاقه خودتان برسید. این کمک می‌کند تا هم شما فرصتی برای تجدید انرژی داشته باشید و هم طفل معصومتان برای لحظاتی بدون سختگیری‌های شما به کودکی‌اش بپردازد!

206

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۷۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟

نوزادان از شش ماهگی می‌توانند ماست را امتحان کنند.

به گزارش ایسنا، ماست، پروتئین و مواد مغذی ضروری مانند کلسیم برای ساخت استخوان‌ها و ماهیچه‌های قوی، «روی» برای حمایت از رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن و «ب ۱۲» برای رشد مغز و تولید گلبول‌های قرمز سالم را دارد. ماست، بافت لطیفی دارد و برای کسانی که برای اولین‌بار این ماده غذایی را تجربه می‌کنند به‌راحتی پذیرفته می‌شود.

ماست به دلیل فرآیند تخمیری که طی می‌کند، کیفیت خوبی دارد. بیشتر ماست‌ها با کشت‌های زنده و فعال تهیه می‌شوند، بنابراین پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های خوب) را برای سلامت دستگاه گوارش فراهم می‌کنند.

در شش ماهگی، شیر مادر و در شرایط خاص شیر خشک همچنان منبع اصلی تغذیه کودک هستند و این در طول سال اول زندگی او نیز خواهد بود و سپس آماده می‌شوند تا از غذا‌های دیگری مانند ماست لذت ببرند. در شش ماه اول زندگی، شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن باید تنها منبع تغذیه کودک به حساب می‌آید.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ماست ساده، بهترین انتخاب برای کودک است، زیرا در عین حال سرشار از مواد مغذی و فاقد قند‌های افزوده است و می‌تواند پایه و اساس ماجراجویی طعم عالی بعدی کودک باشد.

افزودن میوه‌ها یا سبزیجات پوره شده به ماست ساده یک راه جذاب و مناسب برای معرفی طعم‌ها است؛ هلو یا موز پوره شده را برای یک تجربه شیرین با ماست مخلوط کنید. همچنین برای یک غذای خوش طعم، سیب زمینی شیرین پوره شده را با ماست مخلوط کنید. ماست را با منبع پروتئین دیگری مانند پوره مرغ یا لوبیا جفت کنید.

از ۱۲ تا ۲۳ ماهگی، کودک در حال رشد شما می‌تواند مصرف لبنیات را تا مجموع دو وعده در روز افزایش دهد. این می‌تواند ترکیبی از شیر گاو، ماست و پنیر باشد. با پزشک اطفال خود در مورد اینکه چه زمانی و چه مقدار غذا باید به کودک خود برای رشد و تکامل سالم معرفی کنید، مشورت کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تداوم عملیات جست و جو برای یافتن کودک غرق شده در رودخانه خرسان
  • فیلم| آخرین وضعیت عملیات جستجوی یسنا، کودک مفقود شده در کلاله
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • شجاعت کودک فلسطینی بعد از خروج از زیر آوار
  • فیلم/ کودک مجروح فلسطینی در بمباران شب گذشته رفح 15+
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است