Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:32:54 GMT

سیدمهدی شجاعی: دین در سال های اخیر مظلوم واقع شده است

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۲۰۷۶۰

سیدمهدی شجاعی: دین در سال های اخیر مظلوم واقع شده است

تهران-ایرنا- نویسنده کتاب «آن است شیوه حکومت» گفت: درست زندگی کردن و سیره درست در روش زندگی ائمه معصومین(ع) بزرگترین تبلیغ برای دین بوده اما در سال های اخیر دین مظلوم واقع شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمهدی شجاعی عصر سه شنبه در آیین رونمایی از کتاب «آن است شیوه حکومت» ترجمه متن فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی اظهار کرد: با توجه به عملکردی که در شیوه حکومت داریم، احساس می کنم بسیاری از جوانان ما از دین فاصله گرفته و اشکالاتی را به حکومت دینی وارد کرده و به اصل شک می کنند، در سال های اخیر به خصوص، دین در این میان مظلوم واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شجاعی با اشاره به اینکه دین در کلام و فرمان حضرت علی(ع) و سیره معصومین(ع) به نحوی قابل درک و فهم برای مردم بوده و از آن تبعیت می کردند، افزود: درست زندگی کردن و سیره درست در روش زندگی ائمه بزرگترین تبلیغ برای دین بوده است.
نویسنده کتاب «کشتی پهلو گرفته» اظهار کرد: اگر ما مدعی دین باشیم و خلاف دین عمل کنیم، آنچه که جوان امروز می بیند، تبعا دچار شک می شود و انگیزه من از ترجمه نامه امام علی(ع) به مالک اشتر تبیین و ارائه یک میزان و ترازو برای مردم است که سره را از ناسره تشخیص دهند.
وی گفت: دستیابی به زبانی سلیس و روان در عین حفظ قالب ادبی و فاخربودن نامه امام علی(ع) به مالک اشتر از دیگر اهداف ترجمه آن بود.
شجاعی با اشاره به تقسیم اسلامی به 2وجه علوی و اموی افزود: در اسلام اموی، قدرت و حکومت اصل قرار می گیرد اما اسلام علوی متفاوت بوده و حضرت در راه عدالت خود را فدا می کند.
این نویسنده و مترجم ادامه داد: اسلام اموی ظواهری از اسلام را دارد و باید مراقبت کرد که ما با اسم اسلام علوی و با ظواهر دینی و شیعی دچار اسلام اموی نشویم که برای شرایط ما خطری جدی است.
وی با بیان اینکه نامه امام علی(ع) به مالک اشتر نگاه حکومت نسبت به مردم را مورد تاکید قرار می دهد، اظهار کرد: بر این اساس باید با مردم از هر جنس، عقیده و گرایش، دین و ایمان با محبت، مدارا، ملاطفت رفتار کرد و دست یابی به اخلاق الهی یکی از وجوه تمایز دین اسلام و دین نبوی نسبت به همه ادیان است.
احمد مسجدجامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش نیز در این آیین خطابه و نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر را ادامه غدیر دانست و با اشاره به مضمون «به علی شناختم من به قسم خدا خدا را» گفت: براین اساس اگر امیرالمومنین(ع) نبود در توحید و نبوت دچار مشکل بودیم، ولایت که جای خود را دارد.
وی با اشاره به اینکه خطابه حضرت علی(ع) به مالک اشتر، برای حکمرانی به کشور مهم مصر در آن زمان با عقبه تمدن درخشان نگاشته شده، گفت: این خطابه تجلی مقام و حضور حضرت علی(ع) در عرصه قدرت و حکومت است که نگرانی او در خطابه به مالک اشتر این است که مردم از تلون مزاج حاکم چگونه در امان باشند.
مسجدجامعی افزود: حضرت علی(ع) در این خطابه ضمن تاکید بر مردم و چگونگی رفتار با آنها، قواعد مناسبات قدرت و مردم را تبیین می کند که مبنای حقوق بشر اسلامی است.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش با اشاره به اهمیت علم و عقل اظهار کرد: اکثر کتاب های حدیثی ما با عقل و علم آغاز می شود که این ویژگی مکتب اهل بیت(ع) است، در آثار ادبی نیز چنین رویکردی وجود دارد.
وی با بیان اینکه مسئله خرد و خردمندی منهای علم و فهم، باعث ایجاد مسئله و مشکل می شود، گفت: تاکید بر مردم در خطابه حضرت علی(ع) به مالک اشتر نشان دهنده خرد حکومت علوی است.
آیین رونمایی از کتاب «آن است شیوه حکومت» ترجمه متن فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر تازه ترین اثر سیدمهدی شجاعی روز سه شنبه با حضور سیدمهدی شجاعی، احمد مسجدجامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بهزاد تیمورپور رئیس فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی، علی درستکار و جمعی از مسئولان فرهنگی در هفتاد و ششمین نشست «زرین قلم» فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی برگزار شد.
در حاشیه رونمایی این اثر جشن تولد 58 سالگی سیدمهدی شجاعی برگزار شد.
کتاب «آن است شیوه حکومت» شامل متن فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر با ترجمه سیدمهدی شجاعی است که به صورت 2 زبانه عربی و فارسی توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده و دربرگیرنده مقدمه‌ای مفصل از این نویسنده است.
شجاعی در مقدمه خود بر این ترجمه به معرفی ویژگی‌های اسلام علوی و اسلام بدلی از منظر تعالیم رسول اکرم(ص) و امام علی(ع) پرداخته است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی انتشاردهنده:موسی فعالیان
تهرام/7245/ 1539

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۰۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب،محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی عصر امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را قرائت کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

به نام خداوند بخشنده مهربان

امروز غزه صحنه تقابل یک ملت مظلوم و مصیب‌دیده و مقاوم با جماعتی بی‌رحم و غاصب است، در این معرکه همدردی با ستمدیدگان و اعتراض به ظالمان کمترین وظیفه انسان‌هاست. سابقه تجاوز و غصب صهیونیست‌ها در فلسطین به ۷ دهه می‌رسد. در این مدت همه راه‌های تسلیم و مسالمت با غاصبان توسط برخی از افراد سست عنصر طی شده است، آنچه امروز در قالب رشادت و حماسه و استقامت غزه بروز یافته است، آتشفشان خشم و درد متراکم ملتی است که سوزش بدعهدی و خیانت را در پهلوی خود حس می‌کند.

اعلام همبستگی با فلسطین از طرف دانشگاهیان جهان به ویژه در کشور‌های غربی حرکتی برخاسته از فطرت عدالت خواه و نوعدوست و انسانی است. این حرکت نشان می‌دهد که مظلوم‌نمایی، چهره‌سازی و تحریف حقایق در رسانه‌های جریان اصلی غرب نیز نتوانسته است صحنه خونین غزه را کاملاً بپوشاند. راه‌حل این بحران در بازگشت به عدالت است.

ما نمایندگان دانشگاهی مجلس قانونگذاری ایران ضمن قدردانی از اقدامات ارزشمند دانشگاهیان عزیزمان در حمایت از مظلومان غزه، درود خود را نثار همکاران شجاع و دانشجویان ظلم ستیز در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و سایر نقاط دنیا می‌کنیم و همدردی، همراهی و همدلی خود را با دانشجویان و استادان و آزادیخواهان انسان‌دوست دانشگاه‌های آمریکا ابراز می‌کنیم و یورش سرکوبگرایانه نیرو‌های پلیس را به ساحت مرکز علم و دانش و هجوم به تحسن دانشگاهیان در آن کشور محکوم می‌کنیم. خشونت بی‌منطق در مقابل این ندای حق‌طلبانه دردی از ظالمانه دوا نخواهد کرد.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • سپاه، صلح طلب اما جنگ بلد، مقتدر ولی مظلوم
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • شهروندان تونسی و لبنانی در حمایت از غزه به خیابان‌ها آمدند
  • حتی با تولد فرزندش هم جبهه را ترک نکرد
  • انیس: آمریکا در قضیه فلسطین خصومت خود را با اسلام نشان داد
  • بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه
  • آزادی بیان در غرب کذب محض است
  • رسانه پردازی جلوی حکومت دیکتاتورها را می گیرد
  • آشکارشدن چهره تزویر آمریکا در حمایت از حقوق بشر
  • آشکار شدن چهره تزویر آمریکا در حمایت از حقوق بشر