Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - مقابله با آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد در سنین مدارس مورد توجه مسئولان آموزش و پرورش قم قرار گرفته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: اعتیاد، حاشیه‌نشینی، نقاط بحرانی شهری، فساد اخلاقی و طلاق، پنج آسیب اجتماعی رایجی بود که از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته و مسئولان دستگاه‌ها ملزم به بازنگری‌های لازم در ساماندهی این آسیب‌ها و ارائه گزارش در این زمینه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین مدارس به عنوان نهادی که نیمی از ساعات روز دانش آموزان را در سال‌های متوالی به خود اختصاص می‌دهند نقش بسیار مهمی در مدیریت این آسیب‌ها به خصوص در قشر آسیب پذیری همچون کودکان و نوجوانان خواهند داشت.

گاهی یک آموزش مناسب در مدرسه می‌تواند دانش آموز را از یک رفتار پرخطر برهاند و گاهی در مقابل جدی نگرفتن یک رفتن پرخطر ممکن است دانش آموز را در مسیر اشتباهی قرار دهد، به همین منظور آموزش در کنار رکن دوم این نهاد یعنی پرورش معنا پیدا کرده و جامعه آینده را خواهد ساخت.

طرح توانمندسازی دانش آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی به همین منظور از سال گذشته در مدارس استان قم کلید خورده است، به گفته رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش قم ناآگاهی دانش آموزان در رابطه با این آسیب‌ها از جمله اعتیاد یکی از عوامل مؤثر در افزایش آمار فراگیری آن است و آموزش و پرورش وظیفه دارد در این رابطه آگاهی بخشی کند.

قم اولین استانی است که طرح توانمندسازی دانش آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی را به صورت ابتکاری در قم کلید زده است

آموزش و پرورش استان قم اولین استانی است که طرح توانمندسازی دانش آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی را به صورت ابتکاری در قم کلید زده است، این را علیرضا مظاهری گفت و افزود: سال گذشته استان قم به عنوان اولین استان این طرح را به صورت خودخواسته و بدون دریافت هیچ گونه اعتباری از مرکز در استان اجرایی کرد.

وی وظیفه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی آموزش و پرورش به دانش آموزان را دلیل اجرای این طرح برشمرد و تاکید کرد: این طرح به ویژه در رابطه با مبارزه با اعتیاد و با مشارکت و همراهی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم در مدارس سطح استان اجرا شده و نزدیک به ۴۰ هزار دانش آموزقمی را شامل شد.

مظاهری به جزئیات اجرای این طرح که به صورت آزمایشی برای اولین سال اجرایی می‌شد اشاره کرد و گفت: این طرح در ۹۰ آموزشگاه سطح استان اجرا شده و در خلال آن تلاش شد تا از گرایش دانش آموزان به آسیب‌های اجتماعی ورفتارهای پرخطر جلوگیری شده و آموزش‌های لازم در این زمینه به این افراد داده شود.

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش قم ادامه داد: این طرح در سال تحصیلی ۹۵ به ۹۶ نیز از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری به سایر استان‌ها ابلاغ شده و در سال گذشته تحصیلی هم آموزش در راستای پیشگیری از وقوع آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد در ۱۱ استان کشور اجرایی شد که قم نیز یکی از این استان‌ها بود.

تأکید بر اهمیت ارتباط مؤثر خانواده و مدرسه دانش‌آموز

وی به روند اجرای این طرح هم اشاره‌ای کرد و تصریح کرد: در این طرح سه گروه مخاطب از جمله دانش آموزان، والدین دانش آموزان و کارکنان مدرسه حضور دارند و تلاش می‌شود آموزش‌های لازم متناسب با هر گروه مخاطب ارائه شود.

مظاهری با تأکید بر اهمیت ارتباط مؤثر خانواده و مدرسه دانش‌آموز تصریح کرد: ناتوانی والدین در شیوه‌های صحیح فرزند پروری از جمله عوامل بسیار رایج و فراگیر درسطح جامعه است که دانش آموز را از خانواده گریزان کرده و سبب می‌شود که وی به گروه‌های همسال خود روی آورد و این طرح به خانواده‌ها کمک خواهد کرد که بتوانند توانایی‌های لازم برای ارتباط مفید و مؤثر با فرزند را به دست آورند.

برخی مهارت‌های پایه و آموزش‌های لازم از جمله انتخاب دوست و مهارت‌های فردی و اجتماعی در کتاب‌ها گنجانده شد

رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش قم ساعات حضور دانش آموز در مدرسه را بسیار مهم و تعیین کننده خواند و افزود: دانش آموز هر روز ۵ الی ۶ ساعت از روز خود را در مدرسه می‌گذراند و به دلیل جایگاه قرار گیری و تبعیت دانش آموزان از معلم و مربی آموزش‌های مدرسه می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد و به همین دلیل کارگاه‌های ارتباط مؤثر و آشنایی با انواع مخدرها و محرک‌ها برای کارکنان مدارس در نظر گرفته شده است تا خود مربیان به دانش لازم در این راستا مجهز شوند.

به اعتقاد وی برخی مشکلات و مهارت‌های اساسی از جمله عزت نفس، اعتماد به نفس و خودآگاهی از جمله عمده‌ترین دلایل اقبال دانش آموزان به این مواد برای مطرح کردن خود است که حل این مشکل نیاز به تقویت و انجام کار ویژه بر روی مهارت‌های اساسی دانش آموزان دارد.

مظاهری از طرح آموزش‌های اجتماعی و مهارت‌های فردی در کتاب‌های درسی هم خبر داد و گفت: با هماهنگی‌هایی که بین مرکز تهیه محتوای کتاب‌های درسی با دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارتخانه به وجود آمد، برخی مهارت‌های پایه و آموزش‌های لازم از جمله انتخاب دوست و مهارت‌های فردی و اجتماعی در کتاب‌ها گنجانده شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۶۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدعلی نجفی عصر پنج شنبه در نشست صمیمی مدیران تبلیغات اسلامی گیلان با مدیران آموزش و پرورش با اهمیت نقش دانش آموزان به عنوان آینده سازان نظام اظهار کرد: آینده کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران با دستان دانش آموزان این مرز و بوم ساخته خواهد شد بنابراین نقش استراتژیک آموزش و پرورش در زمینه رشد آینده سازان ایران اسلامی غیر قابل انکار است.

وی با بیان اینکه اداره کل تبلیغات اسلامی استان گیلان آمادگی دارد با آموزش و پرورش در سه محور فرهنگیان، دانش آموزان و والدین فعالیت مشترک داشته باشد، افزود: یکی از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری در حوزه نوجوانان و جوانان است و با توجه به اینکه بنیاد ملی نوجوانان در سازمان تبلیغات اسلامی در حال فعالیت بوده، فعالیت‌هایی چون «دختران حاج قاسم» و «رویداد نوآوین» ویژه پسران می‌تواند در سطح نوجوانان و دانش آموزان در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گیلان با اشاره به اعلام آمادگی این سازمان در برگزاری دوره‌های آموزش «ضمن خدمت» معلمان افزود: سازمان تبلیغات جز معدود ارگان‌هایی است که مجوز برگزاری دوره ضمن خدمت برای سایر ارگان‌ها را دارد اگر چه این موضوع در گیلان خیلی مسبوق به سابقه نبوده اما در استان‌های دیگر متداول است.

نجفی با بیان اینکه امروز یکی از مطالبات جدی از سازمان‌ها و نهادها مساله عفاف و حجاب است، تصریح کرد: در صورت توافق بین آموزش و پرورش استان و اداره کل تبلیغات این آمادگی وجود دارد تا دوره «اخلاق اداری و کارمندی» با محوریت «عفاف و حجاب» با حضور اساتید برجسته کشوری برگزار گردد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان گیلان با اشاره به ظرفیت مدارس «صدرا» و آمادگی سازمان تبلیغات برای حمایت از کادر مدرسه و اجرای کامل سند در فعالیت مستمر این مجموعه مدارس گفت: در مدارس «صدرا» برنامه‌ریزی برای معلمان، دانش آموزان و والدین با برنامه‌های مختلف فرهنگی در راستای سند صورت خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه یکی از پیشنهادات وزیر آموزش و پرورش اجرای سند تحول در سطح مدارس صدرای کشور بود، گفت: قطعاً همکاری با آموزش و پرورش و این مدارس ثمرات بهینه‌ای را برای نظام آموزشی و فرهنگی خواهد داشت.

نجفی با تاکید بر اینکه مدارس «صدرا» در چهارچوب کامل آموزش و پرورش و در راستای سند تحول است، افزود: این آمادگی وجود دارد تا در راستای کمک عمرانی، مخارج مدرسه و فعالیت‌های فرهنگی، علمی و تحصیلی حمایت‌های قابل توجهی داشته باشیم.

کد خبر 6088822

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد 
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد