Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@14:12:20 GMT

۸ مهارت مهم که یادگیری آنها قبل از ۳۰ سالگی حیاتی است

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۲۷۰۲۱

۸ مهارت مهم که یادگیری آنها قبل از ۳۰ سالگی حیاتی است

شاید CPR کردن شخص بیمار بتواند زندگیش را نجات دهد و یا تعمیر یک بخش جزئی ماشین در جاده بی راهه بتواند خانواده ای را از عذاب و سرگردانی نجات دهد. بله مواردی که ذکر شد تنها بخش کوچکی از آموزش های فردی هستند که می توانند زندگی یا زندگی هایی زیادی را نجات دهند.

سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: شاید CPR کردن شخص بیمار بتواند زندگیش را نجات دهد و یا تعمیر یک بخش جزئی ماشین در جاده بی‌راهه بتواند خانواده‌ای را از عذاب و سرگردانی نجات دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بله مواردی که ذکر شد، تنها بخش کوچکی از آموزش‌های فردی هستند که می‌توانند زندگی یا زندگی‌هایی زیادی را نجات دهند. این موارد و بسیاری از موارد دیگر آموزش‌شان در مدارس و دیگر مکان‌ها احساس می‌شود. شاید مدارس با عنوان‌های مختلف یک بخش کوچکی از این گونه آموزش‌ها را ارائه دهند اما بدون هیچ شک و تردیدی این گونه آموزش‌ها در عمل بکار نمی‌آیند. در ادامه شما را با ۸ مهارتی که شاید دانستن آن‌ها برای همه ما لازم و ضروری است، آشنا می‌کنیم. همانطور که می‌دانید اگر آموزش‌ها در مدارس و سایر مکان‌های آموزشی فقط جنبه تئوری داشته باشند، به هیچ عنوان در عمل کارایی مثبتی از خود نشان نمی‌دهند. لازم است برخی از آموزش‌ها به دانش آموزان و سایر اقشار جامعه به صورت کاملا حرفه آموزش داده شود، تا جامعه بتواند بیشتر نیازهای فردی خود را به راحتی برطرف کند و حتما نیازی به وجود کارشناسی خبره در چنین موارد خاصی نباشد.
شاید در زندگیتان تجربه‌های تلخ داشته‌اید که به دلیل دیر رسیدن اشخاص برای نجات و یا تعمیر وسیله مشکلات زیادی دامن گیر افراد شده باشد، اگر افرادی که در آن حوالی بودند اندک علمی درباره آن موضوع داشتند، چنین وضعیت ناراحت کننده‌ای رقم نمی‌خورد. به طور مثال احیای شخصی که دچار سکته قلبی شده است. در چنین مواردی تا اورژانس برسد، زمان‌های طلایی زیادی به هدر می‌رود. شاید با دانستن احیای فرد مصدوم توسط یک رهگذر شخص بتواند به زندگی عادی خود برگردد و اما شاید با ندانستن اطرافیان برای احیای شخص مورد نظر تا رسیدن گروه اورژانس کار از کار گذشته باشد. این موارد می‌تواند برای فردی که در حال غرق شدن باشد نیز صدق کند. پس دانستن یکسری مهارت‌های فردی هم به نفع خودمان است و هم به نفع اطرافیانمان. با این شرایط باید یادگیری یکسری مهارت‌ها را کاملا جدی بگیریم. در میشگان امریکا قانونگذاران در حال برنامه ریزی برای افزایش تعداد اعضای آموزش دیده CPR، در جامعه خود هستند، با این کار دانش آموزان قبل از اینکه از دبیرستان فارغ التحصیل شوند، مهارت احیای را به خوبی یاد می‌گیرند. البته کسانی می‌توانند از این مرحله عبور کنند که نمره آموزش CPR آنها مورد قبول واقع شود تا بتوانند درس مورد نظر را پاس کنند. سخت‌گیری در این بخش می‌تواند بسیار برای جامع مفید واقع شود. در این نوع آموزش نیاز آنچنانی به قلم و کاغذ نیست، ثابت شده است که دانش آموزان و سایر افراد جامعه با روش‌های عملی بهتر و زودتر از روش‌های تئوری آموزش و یا مهارتی را یاد می‌گیرند.
۱. کمک‌های اولیه
در واقع دانش آموزان علاوه بر CPR، باید مهارت‌های حیاتی دیگر مانند غریق نجات، Heimlich (مانور هایملیک یا کشش شکمی یکی از مهمترین اقدامات حیاتی در فوریت‌های پزشکی محسوب می‌شود. این اقدام درمانی که برای جلوگیری از خفگی ناشی از ورود جسم خارجی به مجاری تنفسی انجام می‌شود، می‌تواند از مرگ بسیاری از افراد مبتلا جلوگیری نماید شاید شخصی که دچار خفگی شده باشد. تنها ۱ الی ۲ دقیقه برای زنده ماندن وقت داشته باشد. پس دانستن چنین مهارتی می‌تواند زندگی یک نفر را نجات دهد) و همچنین اصول اولیه کمک چون؛ شناسایی واکنش‌های آلرژیک، ساختن آتل برای شکستگی‌ها، جلوگیری از عفونت و بخیه زدن زخم‌های عمیق را نیز باید یاد بگیرند.
۲. تعمیرات وسایل منزل
تعمیرات وسایل خانه و یا آپارتمان می‌تواند بسیار شگفت انگیز باشد. در حالی که اکثرا می‌دانند چگونه واشر شیر آب را عوض کنند اما تعداد کمی می‌توانند اشکالات سینک ظرفشویی را اصلاح کنند، یا فیلتر هود را بدون دردسرعوض کنند و یا چیدمان قفسه‌ها را به نحوی که می‌خواهند بچینند. چنین کارهایی لزوما نیازی به یک تعمیر کار حرفه‌ای نیست. کافیست چند بار به صورت آزمایشی این کارها را در محیط امن امتحان کرده باشید، به راحتی می‌توانید وسایل منزلتان را که به چنین تعمیراتی نیاز دارند، تعمیر و یا اصلاح کنید.
۳. برنامه‌ریزی اقتصادی برای زندگی

مطالعات نشان می‌دهد که اکثریت قریب به اتفاق آمریکایی‌ها از مهارت‌های اساسی مالی لازم، برای تصمیم گیری‌های مهم در مورد استفاده درست از پولشان بی‌بهره هستند. با این تفاسیر چرا اینچنین مهارت‌های مهمی در مدارس آموزش داده نمی‌شود؟ به جای اینکه دانش آموزان انواع مباحث پیچیده ریاضی و معادلات جبری را یاد بگیرند، بهتر نیست کمی درباره نحوه‌ٔ درست مصرف کردن پول‌هایشان آموزش ببیند. بدون شک یاد گیری مباحث پیچیده ریاضی خیلی مشکل‌تر از آموزش بودجه بندی برای مصرف پول است. دانستن بودجه بندی برای مصرف پول برای همه اقشار جامعه مفید و مثمر ثمر خواهد بود. البته نباید منکر فوائد علم ریاضات در دنیای صنعتی امروز شد.
۴. تعمیر ماشین
حتی اگر ما راننده هم نباشیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که ما در طول هفته با ماشین‌های زیادی در تماس هستیم و زمان زیادی را درونشان صرف می‌کنیم و برای جابه جایی و مسافرت نیز از آنها بهره می‌بریم. بنابراین بسیار مهم است، بدانیم که باتری خودرو کار می‌کند و یا سوخته است و یا روش شارژکردن باتری خود با استفاده از باتری سالم را باید بدانیم. همچنین بررسی کم و یا زیاد بودن میزان باد تایرها و تعویض چرخ‌های پنچر نکاتی است که نداستن آنها می‌تواند برای ما شرم آور باشد. دانستن اصول اولیه کار کرد خودروها نوع سوخت مصرفی و میزان حجم آن در باک چیزی نیست که ما نتوانیم درباره آن آموزش ببینیم.
۵. آموزش شنا
تقریبا ۴۰۰۰ نفر هر سال به خاطر عدم آگهی برای شنا کردن جان خود را از دست می‌دهند. اکثر این قربانیان زیر ۱۴ سال سن دارند. آموزش کودکان برای شنا می‌تواند آمار اینچنین جان باختگانی را تا حد زیادی کاهش دهد. این در حالی است که قدرت و انرژی کودکان برای یادگیری بسیار بالا است.
۶. آشپزی
پخت و پز می‌تواند برای کسانی که هرگز آن را امتحان نکرده‌اند، تهدید کننده باشد، چندین نسل پیش، کلاس‌های همچون پخت و پز و دوخت و دوز در اکثر مدارس برقرار بودند. اما اشکال کار اینجا بود که این آموزش‌ها فقط برای دختران ارائه می‌شد. این در حالی بود که پسران مهارت‌هایی همچون نجاری را یاد می‌گرفتند. مدارس باید به بچه‌ها تا حدی پختن غذا را آموزش دهد که اگر تحت هر شرایطی والدینشان حضور نداشتند، بتوانند غذایی برای خودشان آماده کنند و این آموزش‌ها در مدارس می‌تواند حداقل نیاز بچه‌ها را برای تهیه و خوردن غذا برطرف کند.
۷. یادگیری نحوه‌ٔ پرداخت مالیات
پرداخت مالیات یک واقعیت آزار دهنده اما اجتناب ناپذیر در زندگی همه ما است. اما ثبت نام کردن برای پرداخت مالیات و دانستن تاریخ پرداخت آن شاید کار بسیار مهمی به نظر نرسد. توجه داشته باشید دانستن این موضوع که چه کارها و یا چه مشاغلی مشمول پرداخت مالیات می‌شوند، بسیار مهم است. تقریبا در تمام نقاط جهان نپرداختن مالیات جرم محسوب می‌شود و دیر پرداخت کردن آن نیز مستلزم جریمه نقدی گاها سنگینی خواهد شد. پس دانستن نحوه‌ٔ پرداخت مالیات می‌تواند بخش مهمی از کارهایی باشد که در طول زندگی دانستن آن به نفع ما خواهد بود.
۸. برنامه‌نویسی
درست است که کلاس‌های برنامه نویسی برای دانش آموزان رشته‌های کامپیوتر ارائه می‌شود اما این آموزش برای کلیه دانش آموزان عمومیت ندارد. اهمیت دانستن برنامه نویسی برای دانش آموزانی که می‌خواهند بدانند تاثیرات تکنولوژی و تاثیرات آن بر زندگی روزمره چقدر اهمیت دارد، بسیار مهم خواهد بود. به گفته جورج لوکاس؛ در ایلات متحده امریکا نزدیک به ۹۰ درصد از مدارس هیچ گونه کلاس علمی و برنامه‌نویسی کامپیوتری ندارند.
منبع: mnn

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۷۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام ملایی هزاروندی ظهر امروز دوشنبه در گفت و گویی رسانه‌ای با تاکید بر اهمیت تحقق رشد تولید با مشارکت مردمی، اظهار کرد: در برنامه پیش‌بینی شده برای سال جاری مقرر شده است ۲۰ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۲۲ نفر ساعت آموزش توسط بخش‌های دولتی و خصوصی به ۱۹ گروه هدف در استان خوزستان ارائه بشود.

وی ادامه داد: این میزان تعهد آموزشی شامل ۶ میلیون و ۸۷۶ هزار و ۷۰۰ نفرساعت در بخش دولتی و ۱۳ میلیون ۲۳۰ هزار و ۳۲۲ نفرساعت در بخش آمورشگاه‌های غیردولتی و آزاد در استان خوزستان خواهد بود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان عنوان کرد: برنامه امسال در چارچوب نهضت ملی مهارت‌آموزی و در راستای ارتقای وزن مهارت، توانمندسازی مربیان آموزش فنی و حرفه‌ای، توسعه و تضمین کیفیت آموزش‌های مهارتی و تربیت نیروی انسانی توانمند تدوین شده است.

وی افزود: چنانچه تقاضای آموزش در سال جدید بیش از تعهد ارائه شده باشد، ظرفیت آموزشی برای این کار فراهم است. حرفه‌های آموزشی بر اساس نیازسنجی آموزشی صورت گرفته تا زمینه کارآفرینی و اشتغال مولد و پایدار برای کارجویان شهری و روستایی، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فراهم شود.

ملایی هزاروندی با اشاره به اینکه این آموزش‌ها برای ۱۹ گروه هدف برنامه‌ریزی شده که در بخش خدمات، کشاورزی صنعت فرهنگ و هنر است، گفت: گروه‌های هدف این آموزش‌ها شامل آسیب‌دیدگان اجتماعی، افراد دارای معلولیت، دانش آموختگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، دانش‌آموزان، زنان خانه‌دار، بانوان سرپرست خانوار، زندانیان، ساکنان سکونت‌گاه‌های غیررسمی، زندانیان، روستاییان، عشایر، مناطق محروم مرزی، سربازان، کودکان‌کار، متقاضیان مهارت آموزی، افراد دارای بیمه بیکاری، معتادان بهبود یافته و شاغلان بنگاه‌های اقتصادی هستند.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد تعهد مهارت‌آموزی در بخش آزاد و غیردولتی ارائه می‌شود، یادآور شد: در استان خوزستان حدود ۵۵ مرکز ثابت دولتی و بیش از هزار و ۵۰۰ آزاد غیردولتی فعال هستند.

کد خبر 6098105

دیگر خبرها

  • معلمان، آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان را جدی بگیرند
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • تردد روزانه بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از مرز مهران
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • آموزش مکانیک خودرو مجتمع فنی تهران پایتخت
  • از دلبری بهارنارنج تا اردیبهشتِ عاشقی در بهارِ شیراز
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان