Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@08:27:51 GMT

انتقاد تند و تیز تهمینه میلانی از روشنفکران

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۲۸۶۶۶

روشنفکران ما تصور می‌کردند که اگر دور و برشان پر از زن و مشروب باشد روشنفکرند. این روشنفکری نیست تعریف این کلمه داخل آن مستتر است.

در چهارمین برنامه اکس سایت کافه سینما امیر قادری با تهمینه میلانی کارگردان سرشناس سینما به گفتگو نشسته است. در این گفتگو تهمینه میلانی جریان روشنفکری در ایران را نقد می‌کند و در این گفتگو می‌گوید: "در سینما همه روشنفکر نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روشنفکر در سینما داریم، اما روشنفکرنما فراوان داریم. بقیه هم اغلب تکنیسین هستند، کار فکری نمی‌کنند. یادتان باشد روشنفکری ایرانی بحثی است که روی آن باید مطالعه جدی شود.
این کارگردان سینما در ادامه اشاره می‌کند: من از بچگی مجذوب بسیاری از روشنفکران ایرانی بودم که زیر بیست سال همه آنان برای من فرو ریختند. چون با همه آشنا شدم و دیدم من تصوری دیگری داشتم و آنان چیزی نبودند که از دور می‌دیدم. اما با مطالعات مختصری که داشتم فهمیدم روشنفکری حاصل جامعه ما نبود. سیر رشد روشنفکری در ایران مثل اروپا نبوده است. ما روشنفکر وارداتی داشتیم. یعنی در یک دوره ای مردم ثروتمند شدند و راه به اروپادر دوره قاجار باز شد.

خالق فیلم آتش در ادامه افزود : افرادی به عنوان دانشجو به اروپا رفتند و به عنوان روشنفکر بازگشتند. بعد با خودشان تفکر را نیاوردند یک نوع ظاهر روشنفکری را با خودشان آوردند. یعنی اینجا دیدند خواهر و مادرشان توی چادر هستند اما خانومها در اروپا دست می‌دهند لباس‌های شیک می‌پوشند و روشنفکران این ظواهر را با خودشان آوردند. روشنفکران ما تصور می‌کردند که اگر دور و برشان پر از زن و مشروب باشد روشنفکرند، اگر مشروب بخورند، روشنفکرند. این روشنفکری نیست تعریف این کلمه داخل آن مستتر است.

میلانی در مورد تعریف صحیح روشنفکری اشاره می‌کند " روشنفکر کسی است که روشن فکر می‌کند و نور می‌اندازد به جای تاریک؛ تا مردم درون تاریکی را کشف کنند. ما تعریف مان از روشنفکری این است که طرف کتاب دست بگیرد، پیپ بکشد و لباس عجق وجق بپوشد و موهایش را دم اسبی ببندد. طرف پیش خودش تصور می‌کند روشنفکر است. در ایران ما بیشتر ظواهر روشنفکری را می‌بنیم تا خود روشنفکری را.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۸۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پردیس دریایی دانشگاه‌های مطرح کشور به هرمزگان منتقل می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر مهدی دوستی شامگاه چهارشنبه در نشست کارگروه توسعه دریا محور استان عدم وجود ارتباط بین سیستم‌های نرم‌افزاری دستگاه‌های مرتبط با اقتصاد دریا را مانعی پیش‌روی توسعه دریا محور دانست و اظهار کرد: لازم است با همکاری دستگاه‌های مختلف اتصال سیستم‌های نرم افزاری به هم محقق شود و الگویی متعارف در این حوزه تعریف شود.

وی با بیان اینکه کلان تصویر توسعه دریا محور در کشور هنوز شفاف نشده است، افزود: لازم است با استفاده از گروه‌های کارشناسی و مشاوران زبده و بین‌المللی پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های ناشناخته حوزه دریا که کشورهای دیگر به آن ورود کرده‌اند شناسایی شود.

دوستی ادامه داد: با توجه به اهمیت شناسایی زمینه‌های ارزش‌افزایی در دریا مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط با حوزه دریا را مأمور کرده‌ایم تا در دو حوزه نقطه نظرات خود را اعلام کنند نخست موانع نرم‌افزاری موجود در حوزه کاری و اصلاحات مورد نیاز نرم افزاری و دوم آماده کردن طرح‌های توجیهی جذب سرمایه‌گذار در بخشی که متولی آن هستند.

استاندار هرمزگان تعریف توسعه را تمرکز بر روی مزیت‌های نسبی و تعریف زنجیره ارزش دانست و گفت: معتقد هستم اقتصاد مانند شیمی است و ما اگر محیط را بهبود ببخشیم فرآیند مدنظر اتفاق خواهد افتاد از این رو تمرکز ویژه‌ای روی بهبود محیط اقتصادی استان داشتیم و حاصل آن کسب رتبه نخست امنیت سرمایه گذاری کشور در سه فصل پیاپی و جذب ۷۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بوده است.

وی خاطرنشان‌کرد: از میزان سرمایه‌گذاری‌های جذب شده در استان پروژه‌هایی به ارزش ۳۸۰ هزار میلیارد تومان آغاز شده است که بالای ۱۰ درصد پیشرفت دارد.

دوستی با اشاره اهمیت توجه به جزایر استان و تعریف اقدامات مرتبط با آن‌ها ذیل اقتصاد دریا محور گفت: اخیراً به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داده‌ایم که توسعه دریا محور و جزایر سه گانه را در کتب درسی دانش‌آموزان درج کند

وی با اشاره به نشست اخیر استانداران با رئیس جمهور و طرح تأسیس پردیس دانشگاه‌های دریایی کشور در هرمزگان خاطرنشان‌کرد: این پیشنهاد با موافقت رئیس جمهور روبرو شد و در همان جلسه به وزیر علوم دستور دادند که ترتیب این امر داده شود از این رو ۱۸۰۰ هکتار زمین در شهر جدید خلیج‌فارس به عنوان محدوده آموزشی در نظر گرفته‌ایم تا پردیس دانشکده‌های دریایی کشور در آن جا مستقر شوند.

کد خبر 6100938

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور با انتقال دانشگاه‌های دریایی به هرمزگان موافقت کرد
  • پردیس دریایی دانشگاه‌های مطرح کشور به هرمزگان منتقل می‌شود
  • تعریف و تمجید سردار آزمون از استقلال و نکونام
  • برای عمق بخشی به مسائل باید از همدلی استفاده کرد
  • ببینید | مسعود فراستی برای مست عشق شمشیر را از رو کشید؛ انتقاد تند و تیز از فیلم حسن فتحی
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • ببینید | روایت فرمانده سپاه از تماس دور از انتظار آمریکایی‌ها برای تعریف از شناور ایرانی!
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال
  • ماجرای خواب هولناک هاشمی، ۶ ماه قبل از فوتش