Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آخرین نبرد نمایشی ناپخته است که مشکلات آن از همان لحظه اول آغاز شروع شده و تا انتها بیشتر می‌شود. شاید عدم درک صحیح گروه از متن و یا تاریخچه این شخصیت ‌ها را بتوان دلیل خوبی برا این ناقاط ضعف دانست. نقاطی که از این اثر یک نمایش ضعیف می سازند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، نمایش "آخرین نبرد" به کارگردانی "سعید تقوایی" از هشتم شهریور ماه در تماشاخانه بازیگاه روی صحنه رفته و همچنان به کار خود ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایش روایتگر رویارویی و برخورد دو شخصیت افسانه‌ای دن کیشوت و آژاکس است. شخصیت‌هایی که از ابتدا با تاریخچه خاص خود وارد قصه می‌شوند. آژاکس در جنگ تروا بعد از اینکه پادشاه یونان شمشیر فرماندهی را به او نداد دیوانه شد و گوسفندان را به توهم دشمن سلاخی کرد.

از سویی دیگر دن کیشوت نیز همچنان که در داستان اصلی اثر آمده روزی از خواب بیدار شده و خود را شوالیه فرض می‌کند. وی بعد از یک سفر طولانی تعداد زیادی گوسفند را به توهم دشمن از بین می‌برد.

حال در نمایش "آخرین نبرد" این دو شخصیت در یک کافه در زمانی نامعلوم روبروی یکدیگر قرار گرفته‌اند. این رویایی به جنگ و جدل و در انتها مرگ منتهی می‌شود. نمایشنامه آخرین نبرد در ابتدا به امر به موقعیتی می پردازد که تا به حال تکرار شده اما نوع پرداخت متن به اندازه ایده جذاب نیست.

با توجه به محدودیت ‌های سالن کارگردان سعی داشته که همه چیز را کوتاه شده و کم حجم به کار ببرد اما طراحی صحنه اثر را می‌توان یکی از نقاط ضعف اصلی این نمایش دانست. طراحی صحنه ثابت و خلاصه شده به یک میز در ادامه دم حرکت و ایستایی بازیگران را در متنی که حرکت لازمه آن است به وجود آورده است.

طراحی میزانسن آخرین نبرد سردستی و اولین فکر و ایده ای بوده که به احتمال فراوان تنها برای عدم سکون بیش از حد بازیگران اتفاق افتاده است. بازیگرانی که بیشتر مواقع سردرگم به گوشه گوشه صحنه رجوع می‌کنند.

مشکل بزرگ و اصلی این نمایش را باید در بازی بازیگران دانست. البته این حد از تیپ گرایی آن هم در زمانی که موعد و زمان این نوع بازی به سر آمده بدون شک از ایده کارگردانی شکل می‌گیرد اما بازی‌ها به هیچ وجه به نام کاراکترها نمی‌خورد.

شخصیت دن کیشوت بدون هیچ گونه شباهت ظاهری به دن کیشوت اصلی تنها به مرور دیالوگ ها پرداخته و از دن کیشوت هیچ نمایه و سویه ای را به مخاطب نمی‌دهد. گریم مبالغه آمیز شخصیت دن کیشوت که وی را بیشتر به یک زن پوش مبدل کرده در طول نمایش توضیح داده نشده و همه چیز بیشتر تزئینی استفاده می‌شود.

شخصیت آژاکس با وجود اینکه سر در خنداندن مخاطب به هر نحوی دارد، باز به دیالوگ‌ها مسلط بوده و آنها را بدون ایراد بیان می‌کند اما بازی اغراق آمیز او هم غیر قابل باور و کسل کننده است. آژاکس یک تنه وظیفه خنداندن مخاطب را بردوش می‌کشد در صورتی که نمایشنامه بیش از اینکه کمدی شخصیت باشد بر پایه کمدی موقعیت نوشته شده است.موقعیت‌های که به جز چند صحنه جزئی کاملاً ابتر مانده و مخاطب را پس می‌زند.

در این میان شخصیت گارسن که در انتها مشخص می‌شود در جایگاه ناپلئون بناپارت ظاهر شده هیچ نمایه‌ای از ناپلئون بودن در خود ندارد. گریم او بیشتر به پیرمرد مسئول بایگانی یا کارمند جز شبیه است تا ناپلئون بنارپارت.

چهره پردازی یا همان گریم تمامی شخصیت‌ها بسیار اغراق آمیز و البته بی دلیل اتفاق افتاده است. گریم زنانه و سنگین شخصیت دن کیشوت آن هم در سالنی کوچگ باعث شده مخاطب بیشتر عرق ریزان وی را ببیند. شخصیت آزاکس هم بیش از آنکه به قهرمان شبیه باشد به مریض و یا یک معتاد شبیه است. درصورتی که در ابتدای نمایش وی هیچ بیماری خاصی ندارد و در ادامه توسط دن کیشوت مسموم می‌شود.

شخصیت تکمسا یا تنها شخصیت زن نمایش در تنها صحنه اثر با شور و انرژی فراوانی ظاهر می‌شود. اما این هیجان به دلیل عدم همخوان بودن بازی‌ها بیرون زده و باز هم تنها به خنداندن مخاطب ختم می‌شود.

شاید یکی از معدود نقاط مثبت این نمایش را باید در موسیقی دانست که در بخش‌هایی از نمایش با وجود عدم هماهنگی صد در صد اما فضایی در راستای متن ایجاد می‌کند.

آخرین نبرد نمایشی ناپخته است که مشکلات آن از همان لحظه اول آغاز شروع شده و تا انتها بیشتر می‌شود. شاید عدم درک صحیح گروه از متن و یا تاریخچه این شخصیت ‌ها را بتوان دلیل خوبی برا این ناقاط ضعف دانست. نقاطی که از این اثر یک نمایش ضعیف می سازند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۸۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین اقدامات برای جلوگیری از ورود تروریست ها به ایران از پاکستان

به گزارش همشهری آنلاین ، احمد وحیدی درباره آخرین اقدامات برای تامین امنیت مرزبانان، مرزها و مقرهای نظامی اظهار کرد: دستگاه های انتظامی، نظامی و امنیتی راجع به برخی از نقاطی که باید اصلاحاتی صورت بگیرد، جلسات بررسی مختلفی برگزار کردند و نسبت به تأمین امکانات بیشتر مورد نیاز پیش بینی هایی صورت گرفت از جمله اینکه ساختمان ها باید بهبود می یافتند که پیش بینی شده و به لحاظ هماهنگی هایی که باید در سطح منطقه انجام شود، اقدامات و برنامه هایی در دستور کار قرار گرفت.

وحیدی ادامه داد: مهم ترین مشکل این است که تروریست ها از خارج مرزهای ما به کشور وارد می شوند و وقتی با نیروهای امنیتی و انتظامی برخورد می کنند بلافاصله فراری می شوند لذا در صحبت هایی که با دوستان پاکستانی داشتیم قرار شد که با هماهنگی بیشتر جلوی این کار گرفته شود.

وی گفت: در سفر اخیر رییس جمهور به پاکستان گفت وگوهای بسیار خوبی با مسئولین مختلف امنیتی در سطوح مختلف انجام شد، نظرها یکی بود و هر بر ضرورت برقراری امنیت تأکید داشتند و هر دو هم نظر بودند که جریانات تروریستی که در داخل ایران و پاکستان عملیاتی را مرتکب می شوند، هدایت شده سرویس های اطلاعاتی خارجی هستند.

وحیدی بیان کرد: توافقات بسیار خوبی هم در هماهنگی های هر چه بیشتر در برخورد با گروه های تروریستی در کنترل مرز و هم هماهنگی های اطلاعاتی بیشتر صورت گرفت که امیدواریم در عمل شاهد نتایج بسیار خوبی باشیم.

کد خبر 848360 منبع: شفقنا برچسب‌ها احمد وحیدی ایران و پاکستان خبر ویژه

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • تصاویر تجهیزات چهارده کشور در روسیه
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • آخرین اقدامات برای جلوگیری از ورود تروریست ها به ایران از پاکستان
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند