Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه به دلیل ضعف در دیپلماسی اقتصادی تعرفه واردات محصولات کشاورزی ما در بسیاری از کشورها بسیار بالاتر از رقبا است، گفت: تفاوت در این تعرفه ها سبب کاهش قدرت رقابت محصولات کشاورزی ما نسبت به رقبا در بازار شده است و فرصت حضور و توسعه را در بازارهای صادراتی از محصولات ما گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد آنلاین- سپیده قاسمی؛ ابراهیم علوی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد آنلاین یکی از نمونه های قابل ذکر در اینباره را تفاوت تعرفه واردات پسته ایران نسبت به سایر کشورهای تولیدکننده این محصول عنوان کرد و گفت: زمانی پسته ایران یکی از محصولات بدون رقیب در دنیا بود اما افزایش تولید پسته در امریکا و تفاوت تعرفه محصول این کشور نسبت پسته ایران، سبب شده قدرت حضور پسته ایران در بازار جهانی هر روز کمرنگ و کمرنگ تر شود.

وی افزود: به طور مثال کشور کره جنوبی برای واردات پسته ایران تعرفه 30 درصدی تعیین کرده است درحالی این تعرفه برای کشور امریکا صفر درصد است این امر تا حد زیادی اجازه توسعه صادرات را به کشور نمی دهد.

علوی اعمال ناعادلانه تعرفه ها را نیز از دلایل صادرات فله ای محصولات کشاورزی کشور از جمله پسته دانست و گفت: بسیاری از کشورها حاضر به خرید محصولات ما به صورت بسته بندی نیستند یا تعرفه بالایی برای محصولات بسته بندی در نظر گرفته اند تا با این روش علاوه بر اشتغال زایی، ارزش افزوده بیشتری برای تامین منافع خود ایجاد کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با صادرات فله ای امکان سوء استفاده و فروش محصول کشور ما با نام و برند دیگر کشورها وجود ندارد، اظهار داشت: در حال حاضر این اتفاق برای محصولاتی مانند زعفران و پسته می افتد اما ما چاره ای به جز فروش محصولات به شکل فله ای نداریم چرا که صادرات برای تجار صرفه اقتصادی نخواهد داشت، ضمن اینکه اگر تن به خواست آن ها ندهیم بیشتر از این بازارهای صادراتی را برای رقبا خالی کرده ایم.

علوی همچنین در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا نمی توان با ایجاد ارزش افزوده در کشور جبران تعرفه های بالا را کرد، گفت: تعرفه های که برای محصولات ایران در نظر گرفته اند گاهی نسبت به سایر کشورها آنقدر بالاتر است که نمی توان با ایجاد ارزش افزوده صادرات را توجیه کرد.

علوی توجه به دیپلماسی اقتصادی را راهگشای مشکلات حضور محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی دانست و گفت: پیش شرط کامیابی اقتصادی در سطح بین المللی شناخت دقیق وضعیت موجود در داخل کشور و فضاسازی مناسب برای حضور در بازارهای جهانی است.

به گفته وی دیپلماسی اقتصادی ایران نیاز به باز تعریف و تعیین وظایف دستگاه دیپلماسی و دیپلمات ها در این حوزه دارد.

علوی با تاکید بر لزوم هماهنگی میان دستگاه های سیاسی و اقتصادی، افزود: هماهنگی بین این دو عرصه و توجه به بخش خصوصی و اعتقاد به اهمیت این بخش در فعالیت های اقتصادی از الزامات موفقیت در دیپلماسی اقتصادی است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران از مهمترین دلایل ناکامی در دستیابی به اهداف دیپلماسی اقتصادی را عدم تناسب میان اهداف و رفتارهای سیاسی دانست و گفت: اگر به دنبال قدرت ملی هستیم باید قدرت اقتصادی بالایی داشته باشیم و این مهم جز در سایه بهبود تصویر کشور در عرصه بین المللی با رفتارهای مناسب سیاسی به اجرا در نخواهد آمد.

علوی با اشاره به جایگاه منطقه ای بی همتای و تنوع اقلیمی کشور، گفت: این مزیت های مهم اگر همراه با دیپلماسی مناسب اقتصادی باشد می تواند جذب سرمایه‌گذاری خارجی دربخش کشاورزی، تسهیل فضای کسب‌و‌کار تجاری با کاهش تعرفه ها، روان سازی صادرات ، رونق تولید در این بخش و دستیابی به علم و تکنولوژی روز را برای تولید اقتصادی تر در پی داشته باشد و قدرت رقابت پذیری محصولات ما را در عرصه بازارهای جهانی افزایش دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۹۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، منصور امیریان گفت: این همایش با هدف ارتقای شاخص سلامت، پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدید کننده سلامت، در زنجیره مواد غذایی با منشا گیاهی و لزوم و اهمیت تولید و عرضه محصولات تولیدی شناسه دار با حضور تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و مسئولین شهرستانی و استانی در سالن اجتماعات فرهنگیان شهرستان مرودشت شد.

او افزود: با توجه به اهمیت موضوع سلامت و امنیت غذایی جامعه و اولویت موضوع در سازمان جهاد کشاورزی فارس، مقرر شد محصولاتی که شناسه محصول را دریافت کنند، اجازه صادرات به خارج از کشور و فروش در بازار داخلی را خواهند داشت.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: محصولات باغی شامل کیوی، انگور، سیب، پسته، انار، خرما و مرکبات و محصولات مزرعه‌ای و گلخانه‌ای شامل خیار، گوجه، فلفل دلمه ای، بادمجان و کرفس برای صادرات به خارج از کشور و محصولات بازار داخلی شامل گوجه و خیار گلخانه‌ای و مزرعه ای، پیاز، سیب زمینی، پرتقال و سیب، ملزم به دریافت کد شناسه محصول هستند.

امیریان تصریح کرد: تولید کنندگان محصولات برای ثبت نام و دریافت کد شناسه محصول برای صادرات، قبل از کاشت و بازار داخلی یک ماه قبل از برداشت، به دفاتر نظام مهندسی کشاورزی و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • دیپلماسی اقتصادی، برگ برنده همسایگی