Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:44:07 GMT

پزشکی قانونی تنها مرجع صدور مجوز برای سقط درمانی

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۳۲۱۰۱

مدیرکل پزشکی قانونی قزوین گفت: تنها مرجع برای دادن مجوز سقط درمانی پزشکی قانونی است که بعد از تائید و بررسی لازم توسط سه پزشک متخصص در رشته مرتبط متقاضیان می‌توانند نسبت به آن اقدام کنند.

«بهزاد ولی زاده» مدیرکل پزشکی قانونی قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نبود آماری از سقط‌های غیرقانونی جنین اظهار کرد: هیچ آماری از سقط غیرقانونی در دنیا وجود ندارد چون هیچ‌کدام از آن‌ها جایی ثبت نمی‌شود و اغلب به‌صورت پنهانی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بیان تقسیم‌بندی انواع سقط‌جنین تصریح کرد: سقط جنایی، سقط عادتی و خودبه‌خودی و سقط درمانی انواع سقط‌جنین را شامل می‌شود که عمده آن مربوط به سقط عادتی و خودبه‌خودی است.

ولی‌زاده با اشاره به این‌که در سه‌ ماهه نخست بارداری شایع‌ترین علل سقط‌جنین به علت ناهنجاری‌های کروموزومی و مشکلات جنینی رخ می‌دهد، گفت: در سه‌ماهه دوم بارداری نیز عمده سقط‌های عادتی به علت مشکلات رحمی مادر رخ می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: سقط جنایی به سبب اقدام عمدی صورت می‌گیرد اما در سقط درمانی به علت بررسی‌های صورت گرفته جنینی دارای بیماری و ناهنجاری خاصی تشخیص داده می‌شود که تداوم بارداری خطر برای مادر و یا جنین را به همراه دارد.

این مسئول با بیان این‌که سقط درمانی باید با مجوز پزشکی قانونی انجام شود، اظهار کرد: در این نوع از انواع سقط‌جنین لازم است برای پیشگیری از عوارض بعدی برخلاف سقط‌های زیرزمینی و بر اساس مستندات علمی و طبق قانون و با رعایت جوانب شرعی عمل سقط با تائید پزشکی قانونی توسط مراکز معتبر و با رضایت مادر صورت می‌گیرد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان قزوین با تأکید بر این‌که دادن مجوز برای سقط درمانی بعد از انجام آزمایش‌ها و تائید پزشکان پزشکی قانونی باید در مراکز مجاز صورت بگیرد، تصریح کرد: تنها مرجع برای دادن مجوز سقط درمانی پزشکی قانونی است که بعد از تائید و بررسی لازم توسط سه پزشک متخصص در رشته مرتبط متقاضیان می‌توانند نسبت به آن اقدام کنند.

وی با بیان این‌که عمده سقط درمانی‌ها مربوط به ناهنجاری‌های کروموزومی و ناهنجاری‌های سیستم اعصاب مرکزی است، خبر داد: در سال 94 تعداد 171 نفر برای مجوز سقط به پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که از این تعداد به 89 مورد مجوز سقط داده شد.

این مسئول با بیان این‌که در سال 95 از 241 مراجعه‌کننده به 129 نفر اجازه سقط‌جنین درمانی داده شد، تصریح کرد: بر اساس این آمار در سال 95 نسبت به سال پیش از آن با رشد 45 درصدی صدور سقط‌جنین درمانی روبه‌رو بودیم.

ولی‌زاده خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت زمان در رسیدگی به پرونده‌های سقط درمانی، پزشکی قانونی تلاش می‌کند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این پرونده‌ها را بررسی و نتیجه را اعلام کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۲۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶.۶ درصدی معاینات سرپایی در پزشکی قانونی لرستان

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فارسی نژاد امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: بر خلاف تصور عموم تنها پنج درصد از خدمات پزشکی قانونی در حوزه تشریح و کالبدشکافی انجام می‌شود که در این حوزه علاوه بر مرکز استان شهرستان‌های بروجرد، دورود و الیگودرز نیز در حوزه تشریح و کالبدشکافی اجساد فعال هستند.

وی گفت: در دیگر شهرستان‌ها معاینات ظاهری اجساد انجام و در صورت لزوم کالبدشکافی به نزدیک‌ترین واحد تشریح فعال در استان ارجاع داده می‌شوند.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان در خصوص این موضوع که برای چه اجسادی باید از پزشکی قانونی جواز دفن دریافت کرد، گفت: موارد ۱۹ گانه فوتی داریم که می‌بایست توسط پزشکی قانونی بررسی و علت فوت تعیین شود از جمله مهم‌ترین آنها مرگ‌های غیرطبیعی، جنایی و مشکوک، فوت‌هایی که شکایتی مطرح باشد یا احتمال جنایتی در آن باشد، فوتی‌های تصادفات، فوت در زندان، خانه سالمندان، مراکز بهزیستی، حوادث دسته‌جمعی و...

فارسی نژاد با اشاره به عملکرد بخش تشریح در استان، عنوان کرد: بر اساس اطلاعات واحد آمار اداره کل در سال گذشته هزار ۶۴۵ مورد معاینه جسد در استان انجام شده که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن کاهش کمتر از یک درصد را نشان می‌دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پزشکی قانونی در چهار حوزه معاینات بالینی، تشریح، آزمایشگاه و کمیسیون فعالیت دارد، بیشترین حجم فعالیت‌های این اداره کل در حوزه معاینات بالینی با بیش از ۴۰ نوع خدمت ارائه می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی لرستان مهم‌ترین معاینات سرپایی را نزاع و درگیری، تصادفات، همسرآزاری، کودک‌آزاری، حوادث کار، بیماری‌های شغلی، گواهی رشد، گواهی استعلاجی، تحمل کیفر، تعیین سن، بررسی سلامت، فرزندخواندگی، اهدا جنین، اهدا عضو، ازکارافتادگی، استخدامی، حضانت، اختلالات روانی، صلاحیت اداره امور مالی، تعیین مسئولیت کیفری، سقط درمانی و … دانست و افزود: استفاده از خودکارسازی تخصصی معاینات و پاسخ‌دهی به استعلامات قضائی و انتظامی به‌صورت الکترونیک برای امنیت انتقال اطلاعات از نقاط قوت این حوزه است.

فارسی نژاد با اشاره به عملکرد این حوزه، عنوان کرد: بر اساس گزارش واحد آمار اداره کل در سال گذشته ۴۵ هزار ۱۰۴ نفر برای معاینه بالینی به مراکز پزشکی قانونی استان معرفی که از این تعداد ۳۱ هزار و ۹۸ نفر مرد و ۱۴ هزار و شش نفر زن بوده‌اند.

وی افزود: این رقم در مقایسه با سال قبل از آن رشد ۶.۶ درصدی را نشان می‌دهد.

کد خبر 6100360

دیگر خبرها

  • پلمب ۱۰ واحد صنفی متخلف در بادرود
  • تاریخ دقیق صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها مشخص شد
  • رشد ۶.۶ درصدی معاینات سرپایی در پزشکی قانونی لرستان
  • درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، سدی در برابر انحصار
  • صدور برگه‌ جواب تقلبی در آزمایشگاه‌ها صحت ندارد
  • پیدا شدن یک جسد در سد قشلاق سنندج
  • پیدا شدن یک جسد در سد قشلاق سنندج / علت مرگ در دست بررسی است
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • رایگان شدن هزینه‌های درمانی کودکان زیر ۷ سال