Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@10:11:01 GMT

چالش های پیش روی تک نرخی شدن ارز

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۳۵۰۱۱

چالش های پیش روی تک نرخی شدن ارز

به گزارش خبرنگار بورس و بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عبده تبریزی کارشناس اقتصادی در برنامه تیتر امشب در خصوص تک نرخی شدن ارز اظهار داشت:بانک مرکزی مدتی است که در این مسیر گام هایی برداشته و حذف ارز مسافرتی و خروج برخی اقلام از لیست ارز مبادله ای از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد:این اقدامات منجر به کاهش فاصله قیمتی ارز آزاد و مبادلاتی می شود و هرچه این فاصله کمتر شود نگرانی ها در خصوص ایجاد بازار سفته بازی بعد از تک نرخی شدن ارز کم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبده تبریزی تصریح کرد: این نگرانی وجود دارد که بعد از اجرای این طرح، ارز به وسیله پس انداز افراد تبدیل شود و این امر به زیان اقتصاد کشور خواهد بود اما بانک مرکزی مصمم است که این اتفاق نیفتد و گرایش دولت اینست که سرمایه مردم را به سمت تولید ببرد.

این کارشناس اقتصادیدر خصوص امکان افزایش قیمت ارز آزاد و دونرخی شدن مجدد آن پس از اجرای طرح تک نرخی شدن اظهار داشت: اگر فاصله ارز آزاد و مبادله ای را به تدریج کاهش دهیم پس از اجرای طرح یک دو نرخی متعادل و منطقی خواهیم داشت و در این راستا می بایست بازار نیاز ارزی تجاری را از نیاز شخصی افراد جدا کنیم.

وی در خصوص پیش بینی زمان اجرای این طرح گفت:بانک مرکزی می تواند به تدریج در این مسیر حرکت کند و تا پایان امسال شاهد تک نرخی شدن ارز در کشور خواهیم بود.

اجرای تک نرخی شدن ارز، قیمت ارز آزاد را افزایش می دهد

بر اساس این گزارش علی دینی کارشناس اقتصادی در ادامه برنامه اظهار داشت:در شرایطی که فشار تورمی و انتظارات فزاینده نسبت به نرخ ارز در کشور وجود دارد تک نرخی شدن ارز منطقی نیست.

وی ادامه داد:با اجرای این طرح پرشی در قیمت بازار آزاد ایجاد می شود و موجی از نقدینگی به این سمت می رود و تجربه سال 90 تا 92 تکرار خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد:سال90 تا 92 تلاطمی که در بازار ارز ایجاد شد به دلیل تقاضای سوداگرایانه بود اکنون نیز با توجه به شرایطی که داریم همچنان فضا ملتهب است و امکان افزایش مجدد قیمت وجود دارد.

وی افزود:با حذف ارز مسافرتی احتمال افزایش قیمت ارز وجود دارد و با توجه به ورود به نیمه دوم سال و جهش تورمی ، با تک نرخی شدن ارز حتما قیمت آن رشد خواهد داشت.

دینی تصریح کرد:بورس ارزی در شرایط عادی اقتصادی می تواند خوب کار کند اما در شرایطی که انتظارات فزاینده نسبت به آینده باشد عرضه نیز کمتر می شود تا قیمت ها افزایش یابد.

وی افزود: از نظر بنده اگر دولت قیمت 3700 تومان را به منظور تک نرخی شدن ارز تعیین کند، ارز در بازار آزاد به 4 هزار و 500 تومان نیز می رسد و دوباره دونرخی می شود.

فضا برای تک نرخی شدن ارز مساعد است

بر اساس این گزارش پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ارتباط تلفنی با برنامه اظهار داشت:لازمه اقتصاد سالم اینست که مولفه نرخ ارز بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود و از رانت ها جلوگیری شود اما برای اجرایی شدن این امر، شرایطی لازم است.

وی ادامه داد:برخی شرایط اکنون در کشور ایجاد شده و بعد از برجام انتقال وجوه ارزی عملیاتی شده و این امکان ایجاد شده که به این سمت حرکت کنیم.


پور ابراهیمی گفت: این گلایه وجود دارد که چرا تا کنون تک نرخی شدن ارز اجرایی نشده است.

وی در خصوص نگرانی های موجود برای ایجاد بازار سفته بازی پس از اجرای این طرح گفت:راهکار ایجاد بورس ارزی و تبادل ارزی با ابزارهای مالی برای رفع این دغدغه ها ، وجود دارد

پور ابراهیمی گفت: با توجه به ظرفیت های انتقال ارزی و فضای مساعد ایجاد شده ، این توان وجود دارد که ارز هرچه سریعتر تک نرخی شود و این امر باید با اراده دولت و بانک مرکزی عملیاتی شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۵۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟

وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹ بورس مبنی بر الزام شرکت‌ها به داشتن بازارگردان، موجب بازنگری سازمان بورس در مصوبه و تصویب مصوبه جدید واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس شد.

به گزارش مشرق، شرکت بورس تهران در سال ۹۹ همزمان با وضعیت نزولی بازار سرمایه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد با توجه به اهمیت الزامات نقدشوندگی بازار و لزوم تنظیم عرضه و تقاضا جهت حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران، لازم است بازارگردانی از سوی ناشران و سهامداران در پذیرش شرکت‌ها الزامی شود.

بر این اساس هر ناشر ثبت شده در سازمان بورس مکلف شد از بازارگردان استفاده کند و کلیه ناشران قرارداد بازارگردانی با بازارگردان منعقد کردند.

بررسی چالش‌های مصوبه سال ۱۳۹۹ بورس

در این میان وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹، مشکلاتی ایجاد کرد که سازمان بورس را برآن داشت تا مصوبه را مورد بازنگری قرار دهد.

یکی از چالش‌های مصوبه سال ۹۹ انبوه منابع ناشران بود که منابع مالی آن‌ها می‌توانست صرف تولید، سرمایه در گردش و پروژه‌های شرکت‌ها شود، اما صرف بازارگردانی شده بود.

چالش دیگر ممنوعیت تملک سهام شرکت‌های اصلی بر شرکت‌های فرعی زیر مجموعه بود که در پی آن باعث می‌شد یک ناشر، خود مالک سهام شرکت اصلی شود.

براین اساس مقرر شد مصوبه سال ۹۹ بازنگری شود و جلساتی با بورس و فرابورس برای ارائه راهکارهای لازم برای خروج از این چالش‌ها تشکیل و تصمیماتی اتخاذ شد.

در نهایت طی روزهای گذشته با تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت و در کنفرانس خبری با حضور مدیران سازمان و بورس و فرابورس به جزئیات این مصوبه پرداخته شد.

به گفته عیوضلو عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهاداردر بازارهای بورس تهران، بازار اول و دوم فرابورس مصوبه سال ۹۹ از حالت الزام خارج شده است و این اختیار به بورس و فرابورس واگذار شد که اگر ناشری می‌خواهد از بازارگردان استفاده کند به این کار ادامه دهد.

عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که ناشران بازار اول بورس، همچنان می‌توانند بازارگردان داشته باشند اظهار کرد: دیگر ناشران نیز در طی زمان با هماهنگی بورس و فرابورس برای الزام داشتن و یا عدم استفاده از بازارگردانی آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست

همچنین گودرزی مدیرعامل بورس تهران با ارائه توضیحاتی درباره لغو مصوبه سال ۹۹ گفته است حدود ۲.۵ درصد از ارزش معاملات سهم بازارگردان است که نشان می‌دهد در نقد شوندگی اثر بالایی ندارند.

به گفته گودرزی تا ۲ ماه آینده اسامی شرکت‌های بورسی که از بازارگردانی معاف هستند اعلام خواهد شد و شرکت‌هایی که ملزم به بازارگردانی هستند نیز مشخص می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران معتقد است لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست و تنها اختیار بازارگردانی را به بورس و فرابورس واگذار می‌کند.

منبع: میزان

دیگر خبرها

  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • چالش حل یک معما در خیابان + فیلم
  • مهارت بالای ماریو بالوتلی در چالش گل کوچک / فیلم
  • ببینید | بچه فوک‌های کوچولو
  • چالش هدف گیری دروازه داخل آب توسط ژائو کانسلو / فیلم
  • حکم اعدام توماج صالحی اجرا می‌شود؟ / علی هیبتی و حاشیه زشتی که برایش ایجاد شد/ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • حکم اعدام توماج صالحی اجرا می‌شود؟ / علی هیبتی و حاشیه زشتی که برایش ایجاد شد/ بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / موعود شمخانی؛ داستان یک بازداشت بزرگ
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز