Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - واردات کالا‌هاي غيرضروري از جمله معضلاتي است که تعطيلي بسياري از کارخانه‌هاي توليدي را به همراه داشته و از سويي افراد بسياري را بيکار کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاري ميزان، واردات برخي از کالا‌ها که امکان توليد آن در کشور وجود دارد به معضلي تبديل شده که به دنبال آن تعطيلي خيلي از توليدي‌ها را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از اين رو توليد برخي محصولات به عقيده برخي کارشناسان صرفه اقتصادي ندارد و صرف هزينه براي توليد آن نمي‌تواند سهم بالايي در اشتغالزايي داشته باشد به همين دليل واردات آن از کشور‌هايي که تيراژ بالايي در توليد دارند با قيمت مناسب به داخل کشور انجام مي‌شود.
برخي ديگر از کارشناسان نيز بر اين عقيده‌اند که بايد در کنار واردات، صادرات کالا‌ها و محصولاتي که توان توليد آن در کشور وجود دارد بهبود يابد و با حمايت دولت از توليد بتوان تراز تجاري را متوازن کرد تا در بحث تجارت جهاني با کشور‌هاي مختلف تعامل داشته باشيم.
در اين ميان واردات کالا و اقلام زيادي در آمار گمرک به چشم مي‌خورد که نياز به تجهيزات خاصي ندارد و توليد آن در کشور مي‌تواند عده زيادي از افراد را مشغول به کار کند و ارز استفاده شده براي واردات آن در جهت اشتغالزايي صرف شود.
در اين بين براساس آمار مقدماتي گمرک از تجارت خارجي چهار ماهه نخست سال جاري، در اين مدت بيش از 648 تن انواع زيپ از کشور‌هاي مختلف جهان وارد ايران شده است.
براساس واردات اين حجم زيپ به کشور، يک ميليون و 607 هزار و 788 دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر 5 ميليارد و 218 ميليون و 634 هزار و 590 تومان در آمار گمرک به ثبت رسيده است.
گفتني است زيپ از 4 کشور جهان وارد کشور شده که در اين ميان اولين و بزرگترين صادرکننده به ايران، کشور چين با حجم صادرات 589 تن بوده است که با فروش اين حجم زيپ به ايران درآمد يک ميليون و 451 هزار و 434 دلاري را نصيب خود کرده است.
بعد از چين، کشور ترکيه دومين صادرکننده زيپ به کشور بوده است که در 4 ماهه نخست سال جاري درآمد بيش از 90 هزار دلاري را به خود اختصاص داده است.
در اين ميان امارات متحده عربي با صادرات 24 تن زيپ به ايران سومين صادر کننده بوده است که درآمد 60 هزار دلاري را کسب کرده است.
جمهوري چک نيز حجم اندکي زيپ به ايران صادر کرده است که تقريبا 2 تن در آمار گمرک به ثبت رسيده است.

با اين تفاسير بايد ديد مسئولين براي واردات اقلامي که توان توليد آن در کشور وجود دارد چه برنامه‌اي دارند و شعار سال که اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال عنوان شده است چقدر تحقق خواهد يافت.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۶۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین

بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور ما و راهکار حل این ناترازی گفت: اتفاقی که در سال‌های اخیر در صنعت خودروسازی جهان رخ داده این است که به سمت خودروهای با موتور پاک، بازدهی بالا و مصرف سوخت پایین و آلایندگی کم رفته ایم.

وی در ادامه بیان کرد: مسائل زیست محیطی در تولید خودرو اگر جدی گرفته نشود برای تمام دنیا بحران ایجاد می‌کند. خودروهایی که در کشور ما تولید می‌شود پلتفرم‌های قدیمی دارد و موتورها آلایندگی بالاتری نسبت به خودروهای جدید دارد.

صدرایی توضیح داد: علاوه بر این مشکل دیگر موجود در کشور ما که باعث شده مصرف بنزین بالا برود از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است. وی ادامه داد: خودروهای فرسوده در کشور ما حجم بالایی دارند. اگر ما خودروی برقی هم به کشور وارد کنیم ولی این خودروهای فرسوده و اتوبوس و مینی بوس های فرسوده را از رده خارج نکنیم تأثیری در کاهش مصرف بنزین و ناترازی ندارد.

این کارشناس خودرو توضیح داد: به همین دلیل ما باید برنامه ریزی داشته باشیم که خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی را از چرخه مصرف خارج کنیم و به جای آن خودروهای نو با انرژی پاک به چرخه مصرف وارد کنیم.

این کارشناس خودرو بیان کرد: برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم مشکلات زیادی بر سر راه وجود دارد زیرا عمده کسانی که از خودروهای فرسوده استفاده می‌کنند شرایط مالی لازم را ندارند که از خودروهای جدید و با مصرف کم بنزین استفاده کنند و برای برون رفت از این شرایط باید دولت تصمیمی عاجل بگیرد.

وی با بیان اینکه حل نشدن این موضوع به ضرر دولت است زیرا باید بودجه کلانی را صرف واردات بنزین کند افزود: دولت باید سوبسیدهایی به مردم بدهد تا از خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کنند تا سبد سوخت متنوع شود و همچنین خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودروهایی کند که مصرف پایینی دارند.

صدرایی ادامه داد: در کشور باید خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند. همچنین خودروسازان می‌توانستند موتورهای هیبریدی را روی خودروها نصب کنند تا مصرف بنزین پایین بیاید و همچنین می‌توانستیم از سالانه یک و نیم میلیون خودرویی که وارد کشور می‌شد بخشی از آن را صرف خودروهای هیبریدی کنیم.

این کارشناس خودرو ادامه داد: البته تحریم‌ها و عدم برنامه ریزی در سطح کلان باعث شده که ما وابسته به پلت فرم‌ها خودرویی مربوط به دو تا سه دهه قبل باشیم و مرتباً آنها را تولید کنیم و خودروهای پاک بیشتر جنبه شوآف و نمایشی به خودش بگیرد.

وی ادامه داد: از سال‌های ۹۲ و ۹۳ پروژه‌های خودروهای برقی را داریم ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. در شرایط فعلی کشور تولید خودروهای هیبریدی بهتر از برقی است و این خودروها می‌تواند جایگزین خودروهای بنزینی با مصرف بالا شود.

کد خبر 6097938 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟