Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@09:57:14 GMT

شناسایی موادغذایی حساسیت‌زا با دستگاه قابل حمل

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۳۷۱۵۱

سیستم قابل حمل شناسایی مواد حساسیت‌زا با یک تجزیه‌کننده Keychain به افراد مبتلا به آلرژی غذایی برای آزمایش مواد غذایی کمک خواهد کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، کودکان و بزرگسالان مبتلا به آلرژی غذایی برای استفاده از غذای رستوران احتیاط می‌کنند. حتی زمانی که غذاها از مواد غذایی تازه تهیه و بسته‌بندی شده باشند اگر به طور تصادفی آلوده شوند باعث واکنش سیستم بدن این افراد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور محققان سیستم قابل حمل شناسایی مواد حساسیت‌زا طراحی کرده‌اند که شامل تحلیلگر Keychain است.

بیشتر افراد مبتلا به آلرژی غذایی از خوردن آجیل، ماهی، تخم‌مرغ و یا سایر محصولاتی که باعث ایجاد واکنش خارش خفیف یا " آنافیلاکسی" تهدیدکننده می‌شوند اجتناب می‌کنند، اما اجتناب از مواد غذایی همیشه امکان‌پذیر نیست، چرا که شاید غذایی عاری از مواد حساسیت‌زا به نظر برسد ولی آلودگی داشته باشد.

روش‌های معمول برای شناسایی این عوامل پنهان به تجهیزات آزمایشگاهی بسیاری نیاز دارد و یا در غلظت‌های کم مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. "رالف وایسلدر"، "هخو لی" و همکارانش، روشی علمی، کاربردی و مطابق با نیاز کاربر ارائه کردند.

قیمت این سیستم تشخیص آلرژیک قابل حمل 40 دلار اعلام شده و iEAT نام گرفته است.

این دستگاه شامل یک دستگاه دستی برای استخراج مواد حساسیت‌زا از مواد غذایی و یک ایستگاه خوانش الکترونیکی keychain برای مشاهده نتایج حساسیت به مواد است که به صورت بی‌سیم نتایج را به گوشی هوشمند منتقل می‌کند.

این دستگاه در کمتر از 10 دقیقه نمونه اولیه پنج ماده حساسیت‌زا را تشخیص داده و هر کدام از مواد غذایی حساسیت‌زا مانند گندم، بادام‌زمینی، فندق، شیر و سفیده تخم‌مرغ را حتی در میزان کمتر از آزمون آزمایشگاهی استاندارد شناسایی می‌کند.

محققان اظهار کردند: اگرچه نمونه اولیه به منظور شناسایی پنج ماده حساسیت‌زا طراحی شده است، اما می‌توان از این دستگاه برای آزمایش دیگر مواد حساسیت‌زا و آلاینده‌های غیر غذایی مانند آفت‌کش‌ها استفاده کرد.

نتایج این تحقیق در نشریه ACS Nano منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۷۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۸۳۱ مکان پرخطر در قم

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: در مرحله نخست شناسایی مشاغل و اماکن پرخطر در شهر قم، حدود ۸۳۱ مکان شناسایی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی اصفهانیان مقدم گفت: با محوریت اداره کل مدیریت بحران استانداری قم و بر اساس دستورالعمل‌هایی که تنظیم‌ شده است، برخی از مراکز خدماتی-عمومی ملزم به دریافت پروانه ایمنی شدند که از جمله این‌ها بیمارستان‌ها هستند. 

وی افزود: در جلسات با نظام پزشکی و اداره کل بحران به این نتیجه رسیده‌ایم که اکثر مراکز درمانی قبل از هر اقدامی پروانه ایمنی بگیرند. 

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری قم بیان کرد: در حال حاضر بیمارستان شهید بهشتی، کامکار و آیت‌الله گلپایگانی درخواست پروانه ایمنی کردند و برای گرفتن این پروانه باید سیستم‌های اطفای حریق، سیستم‌های ایمنی و تجهیزات امداد و نجات مورد بررسی قرار بگیرد و همین موضوع سبب افزایش ضریب ایمنی آن مجموعه می‌شود.

 وی عنوان  کرد: همین نگاه در حال دنبال شدن در بخش اصناف و صنایع است که با همکاری متولیان امر مثل پاساژها و مراکز خرید خودشان اقدام به کسب پروانه ایمنی کنند تا شاهد کاهش حوادث باشیم. همچنین بررسی وضعیت ایمنی مناطق هشتگانه نیز با محوریت ستاد مدیریت بحران در سال گذشته دنبال شد. 

اصفهانیان مقدم با بیان اینکه مرحله نخست شناسایی مشاغل و اماکن پرخطر و خطرزا در شهر قم با محوریت مرکز مدیریت بحران و سازمان آتش‌نشانی انجام و حدود 831 مکان شناسایی شد، گفت: برای این منظور 14 جلسه ستاد مدیریت بحران شهرداری در سطح مناطق هشتگانه در سال 1402 انجام شد.  

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به تکمیل بیمه‌نامه حوادث باری 23 ساختمان شهرداری قم تصریح کرد: مسئله تأمین سیستم برق اضطراری نیز موضوع دیگری بود که برای ساختمان‌های شهرداری قم در دستور کار قرار گرفت.

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • مواد غذایی ضد التهاب
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • حساسیت‌های فصل بهار و راه‌های درمان آن
  • معدوم سازی حدود ۲ تن مواد غذایی تاریخ گذشته و غیر قابل مصرف در ارومیه
  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی دربوکان
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • ۷ دلیل برای استفاده از سرکه سیب
  • شناسایی ۸۳۱ مکان پرخطر در قم