Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود:دولت در خود نشان داده که می خواهد برای اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی کند و این سیاست ها هنوز در مراحل مقدماتی در دولت است.

وی گفت: تاکنون نشانه ای از اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ندیده ایم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه قرار بود ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی فرا قوه ای باشد اما دولت زیر بار آن نرفت افزود: با توجه به اینکه بر اساس سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی باید کل ظرفیت کشور از جمله آحاد ملت، نخبگان و نیروی انسانی برای این سیاست ها به کار گرفته شوند اما هیچ علامتی از اینکه دولت از این ظرفیت استفاده می کند دیده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصباحی مقدم گفت: دولت حتی از ظرفیت نیروی بسیج نیز برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی استفاده نکرده است.

وی افزود: برای نظارت بر سیاست های کلی نیازمند تعریف شاخص های نظارتی هستیم که اکنون این شاخص ها وجود ندارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در پی تعریف این شاخص هاست.

مصباحی مقدم با بیان اینکه اولویت مجمع تعریف شاخص های نظارتی است افزود: مهمترین چالش پیشروی مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین سیاست های جدید است که به ایجاد اتاق های فکر در مجمع نیاز دارد.

وی گفت: سیاست هایی که دست کم یک دوره 10 ساله را گذرانده و از ابلاغ آنها گذشته و اجرایی نشده نیازمند بازنگری است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، جمعیت، محیط زیست و نیروی انسانی را از جمله این سیاست ها دانست.

مصباحی مقدم افزود: دولت باید سیاست هایی را که اجرایی نشده است اجرایی کند.

همچنین محمدجواد ایروانی دیگر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این برنامه با بیان اینکه بلوغ نظام تصمیم سازی و برنامه ریزی و نظارت در چارچوب سیاست های کلی است گفت: این سیاست ها باید منطبق با مبانی ارزشی نظام اسلامی و انقلابی گری باشد که مجمع این مبانی را در تدوین سیاست ها رعایت می کند.

وی افزود: حوزه اجرا و همه بخش ها نباید از سیاست های کلی ابلاغی غافل شوند اما در نگاه خوشبینانه دستگاه ها در فعالیت های خود به این بسنده می کنند که اعمالشان مغایر با سیاست های کلی نباشد.

ایروانی با بیان اینکه توفیق چندانی در اجرای سیاست های کلی نداشته ایم گفت: البته در دنیا تبدیل سیاست های کلی به برنامه های اجرایی کار پیچیده ای است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هر بخش باید سیاست های خود را در چارچوب سیاست های کلی قرار دهد.

وی افزود: چهارمین وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام نظارت بر اجرای سیاست های کلی است و باید الگوی نظارتی مناسبی در این زمینه تهیه کنیم.

ایروانی گفت: باید مقررات و زمینه های اجرای سیاست های کلی فراهم شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی افزود: دولت می گوید در 12 برنامه ملی سیاست های اقتصاد مقاومتی را طبقه بندی و برخی وزارتخانه ها نیز این سیاست ها را در چند محور تعریف کرده است در حالی که سیاست های اقتصاد مقاومتی 24 بند دارد و نباید هر کسی تعریفی از آن داشته باشد.

وی گفت: هر دستگاه باید در این 24 بند برنامه ریزی کند.

ایروانی افزود: برای نظارت بر اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به شاخص نیاز داریم و هر زمان که می خواهیم این شاخص ها را تهیه کنیم مقاومت ها آغاز می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مشکلات سیاست های کلی در مراحل اجرایی است و نظارت بر اجرا باید این چالش ها را رفع کند.

وی افزود: نباید سیاست هایی که زمینه اجرای آنها فراهم نشده یا شرایط از زمان ابلاغ این سیاست ها تغییر نکرده است بازنگری کنیم.

ایروانی گفت: سیاست های کلی مربوط به انرژی که بسیار خوب است از جمله سیاست هاست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: چالش پیشروی مجمع تشخیص مصلحت نظام ترجمه سیاست های کلی در برنامه های پنج ساله و بودجه های سالانه کشور و نظارت بر این سیاست های کلی است.

احمد توکلی عضو دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این برنامه گفت: روند اجرای سیاست های کلی از جمله سیاست های کلی اصل 44 مناسب نیست و در این زمینه دولت و مجلس مقصرند.

وی افزود: صندوق توسعه ملی برای حمایت از بخش خصوصی ایجاد شده اما نباید هزینه بودجه دولتی شود در حالی که دولت دائم برای امور جاری و عمرانی ناکارآمد از آن برداشت می کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: درباره سیاست های کلی نگاه مسئولان به مسائل بسیار کوتاه مدت است.

توکلی افزود: اکنون که زمان اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است و باید تولید کنندگان داخلی لوازم التحریر و کالاهای مدارس رونق بگیرند اما می بینیم بازار کشور پر از کالای خارجی است.

وی گفت: سیاست های کلی قابل اجراست و آرمانی نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این مجمع باید برخی سیاست های کلی را که اکنون کارایی ندارد اصلاح کند.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۸۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۶۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی در خراسان جنوبی

مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی از افتتاح ۶۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی در هفته بسیج سازندگی با اعتبار ۳۳ میلیارد تومان در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی هنری ظهر امروز در نشست خبری، اظهار داشت: بسیج سازندگی یکی از وظایف آن مردمی کردن اقتصاد است و اساس کار خود را بر پایه صندوق قرض‌الحسنه گذاشتیم.

وی گفت: اراده و سرمایه و حضور مردم را در قسمت صندوق‌های قرض‌الحسنه داشتیم و علاوه بر بحث اقتصاد سایر مشکلات روستاها را برطرف کنیم و تاکنون 530 صندوق و 28 تعاونی اشتغالزایی در روستاها راه‌اندازی شده است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی، افزود: در مجموع حدود 40 هزار نفر عضو صندوق‌های بسیج سازندگی هستند که اعتبار آن 41 میلیارد تومان است و بالغ بر 7 هزار و 100 اشتغال توسط این صندوق‌ها ایجاد شده است. 

هنری تصریح کرد: در راستای زیست بوم اشتغال نیز بالغ بر 9 هزار و 100 خدمت ارائه شده و طی یکسال گذشته برای 2 هزار و 760 نفر اشتغال به صورت مستقیم در قالب یک هزار و 90 کارگاه خرد توسط بسیج سازندگی شکل گرفته است.

وی ادامه داد: نمایشگاه‌های اقتصاد به توان مردم به صورت فصلی در استان ایجاد می‌شود و 167 نمایشگاه محلی تا ملی طی یکسال گذشته در استان برگزار شده و در سال 1403 نیز طرح جامع اقتصاد به توان مردم را اجرا می‌کنیم.

مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: رویداد مردمی طلایه داران اقتصاد مردمی در سال جاری با هدف شناسایی ظرفیت‌ها و رویش‌ها در اقتصاد مقاومتی برگزار می‌شود و تمام مردم می‌توانند در این رویداد شرکت کنند و این فراخوان رویداد در هفته بسیج سازندگی امسال انجام می‌شود.

هنری اظهار داشت: برپایی نمایشگاه‌های دائمی در شهرهایی که در مسیر استان‌های همجوار قرار دارند در اولویت ما است گسترش شبکه‌های مردمی در حوزه اقتصاد امسال انجام می‌شود و طی یکسال گذشته 148 نیروگاه خانگی در استان نصب شده است.

وی افزود: در سامانه اطلس جهادی تاکنون 2 هزار و 42 گروه جهادی ثبت شده که یک هزار و 100 پایش آن انجام شده و 946 مجوز فعالیت برای گروه‌های جهادی صادر شده و 424 گروه نیز موفق به دریافت شماره حساب حقوقی شده است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته 26 هزار و 800 جهادگر در قالب 2 هزار و 732 گروه جهادی در مناطق محروم استان فعالیت داشتند که ارزش خدمات انجام شده نیز 296 میلیارد ریال است.

هنری با بیان اینکه تجهیز قرارگاه‌های جهادی در استان انجام می‌شود گفت: نخستین اجلاسیه ملی جهادگران آسمانی 13 شهریورماه امسال در فردوس برگزار می‌شود. 

وی بیان کرد: در سیل اخیر سیستان و بلوچستان گروه‌های جهادی در یک مرحله اعزام شدند و بالغ بر 7 هزار میلیارد ریال کمک‌های نقدی و غیر نقدی توسط جهادگران استان جمع آوری و به سیستان و بلوچستان ارسال شد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی عنوان کرد: در ایام هفته بسیج‌ سازندگی امسال 2 هزار و 500 نفر در قالب 267 گروه جهادی در مناطق محروم استان خدمت رسانی می‌کنند.

هنری گفت: در یک سال گذشته 416 پروژه عمرانی با اعتبار 280 میلیارد تومان با دستگاه‌های اجرایی مختلف تفاهم‌نامه داشتیم که از این تعداد تاکنون 323 پروژه با اعتبار 196 میلیارد تومان به اتمام رسیده است.

وی افزود: در هفته بسیج سازندگی 60 پروژه عمرانی و محرومیت زدایی با اعتبار 33 میلیارد تومان و همچنین 406 کارگاه خرد روستایی در حوزه اشتغالزایی به بهره‌برداری می‌رسد.

انتهای پیام/256/

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • جاری شدن سیل در بیش از ۴۰ نقطه در بستر رودخانه‌های شهرستان بردسکن
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • مولد سازی در گناوه باید با در نظر گرفتن مصلحت شهر باشد
  • اجرای ۱۰۰۰ میلیارد پروژه عمرانی در روستاهای یزد
  • افتتاح ۶۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی در خراسان جنوبی
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟