Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@02:20:32 GMT

بیماری‌های ناشی از کار در جامعه ما مغفول مانده است

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۳۹۰۶۷

بیماری‌های ناشی از کار در جامعه ما مغفول مانده است

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی گفت: طبق آمار سازمان بین المللی کار، سالانه دو میلیون نفر در اثر حوادث و بیماری ناشی از کار، جان خود را از دست می دهند و این در حالی است که این موضوع در جامعه ما مغفول مانده است. 

به گزارش ایسنا، حسین فتحی در سمینار آموزشی ایمنی در کارگاه های ساختمانی و پیشگیری از وقوع حوادث ناشی از کار با بیان اینکه طی سال های 93 و 95، استان آذربایجان شرقی در بخش ساختمانی بالاترین حوادث را به خود اختصاص داده است، خاطرنشان کرد: در سال 93، حدود 58 درصد حوادث استان مربوط به بخش ساختمانی بوده و در سال 95، این میزان به 48 درصد رسیده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: طی سال 95، در بخش ساختمان، 54 نفر فوتی، 34 نفر قطع عضو، 253 نفر جراحت و سوختگی، 61 نفر نقص عضو و 342 نفر شکستگی عضو در بخش حوادث ساختمانی استان ثبت شده است.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی با ابراز نگرانی در خصوص نیروهای مولد کشور، بیان کرد: در حال حاضر که نیروهای مولد کشور به عنوان سرداران اقتصاد محسوب می شوند در آینده ای نه چندان دور به مستمری بگیران بیمار کشور تبدیل می شوند.

وی با اشاره به اینکه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارای رویکرد پیشگیرانه است، اعلام کرد: نگرش اداره کل رفاه به نیروی انسانی جامعه سلامت محور است .

فتحی افزود: از مهم ترین علل ایجاد هزینه های غیر مستقیم حوادث در کار، نارضایتی کارگران از محیط های نامناسب کاری، شرایط فیزیولوزیکی، وضعیت روحی و امنیت شغلی کارگران است به همین دلیل کارفرمایان نباید از علل غیر مستقیم حوادث کار غافل شوند .

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه طبق تعریف سازمان بین المللی کار، حادثه یک واقعهغیرمنتظره و برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: صیانت از منابع انسانی برای اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه در تمامی کشورها 50 درصد افراد جامعه را افراد در سنین کار تشکیل می دهد، اظهار کرد: در حین وقوع حوادث ناشی از کار، زیان های مستقیم و غیر مستقیم اقتصادی به کشور وارد می شود و طبق آمار جهانی زیان های غیر مستقیم حوادث ناشی از کار 50 برابر زیان های مستقیم است .

فتحی با بیان اینکه هزینه های ناشی از بروز حوادث در حین انجام کار دارای دو علل مستقیم و غیر مستقیم است، یادآور شد: هزینه های مستقیم شامل حوادث کار با ماشین آلات و سقوط اشیا و اشخاص است و توجه به علل هزینه های غیر مستقیم از هزینه های مستقیم در جوامع مهم تر است .

وی در خصوص اقدامات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در راستای کاهش حوادث در کارگاه ها، تشریح کرد: از سال گذشته مسئولین ایمنی در کارگاه های 25 نفری فعال شده است. اجرای مدل خود بازرسی و انجام بازرسی های منسجم و هدف دار ، نظارت و مراقبت در موازین آیین نامه های حفاظت فنی می تواند از تکرار حوادث در کارگاه ها پیشگیری کند.

معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: برای پیشگیری از حوادث کار باید ماده ی 91 قانون کار مورد توجه کارفرمایان قرار گیرد و براساس این قانون سه وظیفهاصلی بر عهده کارفرمایان است که در این راستا باید امکانات لازم توسط کارفرمایان فراهم شده و آموزش های لازم برای ارتقای آگاهی کارگران در زمینهکار ارائه شود ودر همین راستا نیز کارفرمایان در کارگاه ها نظارت کنند، در غیر این صورت محکوم به پرداخت نقدی و در صورت تکرار محکوم به حبس خواهند شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۹۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت هفته کارگر در مازندران با ۳۰۰ برنامه

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به تاریخ پنجم تا یازدهم اردیبهشت به عنوان هفته کارگر گفت: در این هفته با اجرای بیش از ۳۰۰ برنامه از کارگران قدردانی خواهد شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، علی باقری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه به‌مناسبت هفته کار و گارگر بیش از 300 برنامه در استان با همکاری تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و تعاونگران و بسیج کارگری برگزار می‌شود، گفت: پنجم تا یازدهم اردیبهشت  "هفته کار و کارگر" نام‌گذاری شده است و برنامه‌ریزی و اجرای برنامه متفاوت هدف‌گذاری شده است.

وی شعار هفته کارگر امسال را «مشارکت کارگر، جهش تولید، ایران قوی» عنوان کرد و افزود: هشتگ هفته کار و کارگر در فضای مجازی با عنوان «پای کار ایرانیم» انتخاب شده است. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران  تصریح کرد: تکریم و پاسداشت مقام کارگر و ارج نهادن به زحمات و تلاش  قشر کارگر در جامعه در برنامه‌های امسال تدارک دیده شد.

باقری خاطرنشان کرد: تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و تعاونگران و بسیج کارگری برنامه‌های متعددی را تدارک دیدند.

وی غبارروبی و تجدید میثاق با آرمان‌های والای شهدا در سراسر استان، در کنار برگزاری سی و پنجمین جشنواره قدردانی از نخبگان جامعه کار و تولید را گوشه‌ای از برنامه‌ها دانست و تاکید کرد:  تجلیل از 20 کارگر نمونه، گروه کار نمونه، واحد نمونه و مسئول ایمنی نمونه در کنار برگزاری مانور ایمنی در کارگاه های پرخطر در سراسر استان، از جمله برنامه‌هاست.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران به دیدار با خانواده شهدای کارگری نیز اشاره کرد و گفت: با برپایی میز خدمت کارگری در شهرک صنعتی مصطفی خمینی ساری دیدار با کارگران و نمایندگان جامعه کار و تولید استان انجام می‌شود.

وی نیروی کار را مهمترین سرمایه کشور دانست و بیان کرد: مجموعه  کار و تعاون و رفاه اجتماعی پرمخاطب ترین گروه در سال جهش تولید با مشارکت مردم است.

باقری به احیای تعاونی‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی مشارکت مردم در اقتصاد نیز اشاره کرد و افزود: مشارکت مردم در جهش تولید در شعار امسال توجه شده است و این به منزله ایجاد فرصت برای رشد تعاونی‌هاست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادای احترام جامعه کار و کارگری آذربایجان غربی به شهدا
  • بیش از ۳۰۰ برنامه هفته کار و کارگر در مازندران برگزار می‌شود
  • برگزاری بیش از ۳۰۰ برنامه هفته کار و کارگر در مازندران
  • پرورش شتر؛ ظرفیت مغفول مانده در داورزن است
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • گرامیداشت هفته کارگر در مازندران با ۳۰۰ برنامه
  •  اخبار رسمی کالابرگ‌ فقط از مراجع رسمی وزارت رفاه پیگیری شود
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • وجود ۱۴۸ هزار و ۷۴۲ کارگر دارای بیمه اجباری در استان
  • بیش از ۱۹ هزار شغل جدید در استان مرکزی ایجاد شد