Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-25@14:24:42 GMT

میزان هزینه نذری ایرانیان در ماه محرم

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۳۹۷۰۱

صراط: طبق آمار موجود، ایرانی‌ها معادل دو هزار میلیارد تومان غذای نذری در ماه محرم توزیع می‌کنند و برنج، پرفروش‌ترین ماده غذایی در این ماه است.

روزنامه قانون نوشت: «به روزهای ماه محرم نزدیک می‌شویم؛ ماهی که در میان مناسک مذهبی ایرانی‌ها و بسیاری کشورهای مسلمان دنیا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این ماه چهره شهرها و روستاها سیاه‌پوش می‌شود و بسیاری از مردم نذر و نیازهای مهم زندگی خود را در این ایام ادا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساجد و معابر شهرها شور و حال دیگری پیدا می‌کند و هر شهر و دیاری برای خود آیین خاصی را در این ماه پیاده می‌کند. در بسیاری از خانه‌ها، مساجد و حسینیه‌ها در روزهای مختلف ماه محرم به خصوص در دهه اول و روز تاسوعا و عاشورا غذای نذری توزیع می‌شود. در کشور ما یکی از بخش‌های مهم عزاداری ماه محرم، توزیع غذاهای نذری است. در میان غذاهای نذری، خورشت قیمه‌ای پخته می‌شود که موسوم به «قیمه امام حسین(ع)» است و بسیاری از افراد برای تبرک ترجیح می‌دهند که از این غذاها بخورند. در این شرایط به دلیل افزایش تقاضای مواد غذایی، بازار با نوسان قیمت و تحرک مواجه می‌شود و به طور معمول قیمت مواد غذایی در روزهای منتهی به این ماه تا حدودی افزایش پیدا می‌کند.

میزان مصرف مواد غذایی در طول سال

طبق آمار موجود، ایرانی‌ها معادل دو هزار میلیارد تومان غذای نذری در ماه محرم توزیع می‌کنند و برنج، پرفروش‌ترین ماده غذایی در این ماه است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، سرانه مصرف سالانه برنج برای هر ایرانی ٤٠ کیلوگرم، سرانه مصرف روغن بین ١٨ تا ١٩ کیلوگرم و سرانه مصرف حبوبات حدود ١٠ کیلوگرم است. با این اوصاف هر ایرانی در طول یک ماه چیزی حدود سه کیلو و ٣٠٠ گرم برنج، ۱.۵ کیلوگرم روغن و ٨٣٠ گرم حبوبات مصرف می‌کند.

میزان مصرف مواد غذایی در ماه محرم

طبق گزارش اتحادیه بنکداران مواد غذایی در سال گذشته، مصرف اقلام اساسی مانند برنج، روغن و حبوبات در ماه محرم به‌ طور میانگین ٣٥‌ درصد نسبت به ماه‌های عادی‌ سال افزایش دارد که با توجه به سرانه مصرف این دسته از مواد غذایی، در ماه محرم مصرف برنج در ایران ٩١‌ هزار تن، روغن ۵.۴۱‌ هزار تن و حبوبات ٢٣‌ هزار تن بیشتر از بقیه ماه‌های‌ سال است. بنا به اعلام اتحادیه گوشت گوسفند و اتحادیه فروشندگان مرغ، مصرف گوشت قرمز در ماه محرم معادل ٣٠‌ درصد و گوشت مرغ حدود ۳.۵‌ درصد بیشتر از سایر ماه‌های‌ سال است. با توجه به آمار موجود و نزدیکی به ایام محرم به بررسی قیمت مواد مختلف غذایی ضروری برای ماه محرم پرداختیم.

قیمت حبوبات

حبوبات، به‌ خصوص عدس و لپه از جمله مواد غذایی هستند که در ماه محرم بیشترین استفاده را دارند. شاید بتوان گفت عدس پلو و خورشت قیمه، مهم‌ترین غذاهای نذری این ماه به شمار می‌روند. طبق اعلام سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، قیمت حبوبات فله و غیر شرکتی در روزهای منتهی به ماه محرم به این شرح است: قیمت هر کیلوگرم عدس درشت درجه یک، ۵۷۵۰۰ ریال و قیمت هر کیلوگرم عدس درشت درجه دو ۵۲۰۰۰ ریال است. همچنین هر کیلوگرم عدس ریز درجه یک ، ۵۶۵۰۰ ریال و درجه دو ، ۵۱۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد. هر کیلو گرم لپه درجه یک ، ۷۹۰۰۰ ریال و لپه درجه دو، در میادین، ۶۹۰۰۰ ریال قیمت دارد. قیمت هر کیلوگرم لوبیا چیتی درجه یک ، ۱۰۵۰۰۰ ریال و لوبیا چیتی درجه دو، ۹۶۰۰۰ ریال فروخته می‌شود. لوبیا چشم‌بلبلی درجه یک ، ۵۸۰۰۰ ریال قیمت دارد و قیمت درجه دو آن برای هر کیلوگرم ۴۸۰۰۰ ریال است. همچنین لوبیا قرمز کپسولی درجه یک ، ۹۰۰۰۰ ریال فروخته می‌شود و نوع درجه دو آن ، ۸۰۰۰۰ ریال است. در این میان هر کیلوگرم لیمو عمانی درجه یک، ۲۲۰۰۰۰ ریال و درجه دو ، ۱۹۵۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد.

مرغ

مرغ یکی از مایحتاج روزهای ماه محرم است که برای تهیه زرشک پلو با مرغ نذری و همچنین غذاهای دیگر از آن استفاده می‌شود. قیمتی که از سوی سازمان میادین میوه و تره‌بار برای مرغ تازه در آستانه ماه محرم اعلام شده، به این صورت است: قیمت مصوب مرغ کامل تازه بسته بندی ۷۲۵۰۰ ریال و مرغ کامل تازه پاک شده، ۸۱۶۰۰ ریال است.

خرما

خرما نیز در روزهای محرم تا حدی کاربرد دارد؛ هر چند کاربرد اصلی این ماده غذایی به ماه رمضان برمی‌گردد. قیمت هر کیلوگرم خرما پیارم درجه یک، ۱۹۲۰۰۰ ریال و قیمت نوع درجه دو آن ۱۶۵۰۰۰ ریال است. همچنین خرمای دشتستان و کبکاب درجه یک، ۴۵۰۰۰ ریال فروخته می‌شود و نوع درجه دو به قیمت ۳۷۰۰۰ ریال در بازار موجود است. خرما خاصویی (شهددار) درجه یک نیز ۵۳۰۰۰ ریال قیمت دارد و قیمت درجه دو آن، ۴۶۰۰۰ ریال است. در میان خرماهای موجود، خرمای رطب مضافتی بم بیشترین استفاده را دارد و هر کیلوگرم از نوع درجه یک آن، ۷۹۰۰۰ ریال قیمت دارد. هر کیلوگرم خرمای زاهدی درجه یک نیز به قیمت ۴۸۰۰۰ ریال و نوع درجه دو آن، ۴۲۰۰۰ ریال در بازار فروخته می‌شود.

برنج

برنج که به عنوان پرمصرف‌ترین ماده غذایی در ماه محرم شناخته می‌شود، علاوه بر تنوع در انواع مختلف با قیمت‌های مختلفی نیز به فروش می‌رسد. برنج طارم رمضانی با قیمت مصوب هر کیلوگرم ۸۴۰۰۰ ریال و برنج طارم اصل، کیلویی۱۰۸۰۰۰ ریال فروخته می‌شود. در میان برنج‌ها هر کیلوگرم از انواع برنج دودی پرمحصول ۹۸۰۰۰ ریال است و یک کیلوگرم برنج شیرودی ۸۶۰۰۰ ریال قیمت دارد.

همچنین برنج طارم عسگری با قیمت مصوب کیلویی۸۲۰۰۰ ریال فروخته می‌شود. برنج‌های هندی نیز مصرف زیادی در میان مردم کشورمان دارند؛ به گونه‌ای که برنج هندی دانه بلند ممتاز کیلویی ۵۲۰۰۰ ریال قیمت دارد و برنج دمسیاه با قیمت هر کیلوگرم ۱۰۸۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد و هر کیلوگرم برنج هاشمی ۱۰۸۰۰۰ ریال است. برنج وارداتی تایلندی هومالی کیلویی ۲۷۰۰۰ ریال است و برنج وارداتی پاکستانی، کیلویی ۶۶۰۰۰ ریال در بازار فروخته می‌شود.

گوشت قرمز

گوشت قرمز نیز از جمله مواد غذایی است که در این ماه برای تهیه انواع خورشت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت مصوب هر کیلوگرم قلوه‌گاه بی‌استخوان گوسفندی، ۲۵۰۰۰۰ ریال، کف دست با ماهیچه گوسفندی ۴۲۰۰۰۰ ریال، ران کامل ممتاز گوسفندی ۴۳۰۰۰۰ ریال، گردن گوسفند ۳۵۰۰۰۰ ریال، سرسینه و دنده گوسفندی ۸۵۰۰۰ ریال، نیم شقه سردست گوسفندی۳۲۰۰۰۰ ریال و راسته با استخوان گوسفندی ۳۵۰۰۰۰ ریال است. همچنین هر کیلوگرم گوشت سردست پاک کرده گوساله ۳۷۱۰۰۰ ریال، ران پاک کرده گوساله ۳۹۵۰۰۰ ریال، راسته پاک کرده گوساله، ۴۲۲۰۰۰ ریال، گردن گوساله ۳۴۱۰۰۰ ریال، قلوه گاه گوساله ۲۴۴۰۰۰ ریال، فیله پاک کرده گوساله ۶۹۱۰۰۰ و سرسینه گوساله ۸۲۰۰۰ ریال به فروش می‌رسد.

قند و شکر

در گروه قند و شکر، قیمت مصوب شکر فله، کیسه ۵۰ کیلویی، ۳۰۰۰۰ ریال، شکر بسته‌بندی۱۰ کیلوگرمی نیز ۳۰۰۰۰۰ ریال، همچنین قند شکسته بسته‌بندی ۱۰کیلوگرمی، ۳۴۰۰۰۰ ریال و شکر فله تنظیم بازار ۲۸۵۵۰ ریال فروخته می‌شود.

با توجه به آن چه گفته شد و همچنین نزدیکی به آغاز ماه محرم، تازه‌ترین گزارش از تحولات قیمتی کالاهای خوراکی حاکی از آن است که در بین ۱۱ گروه اصلی، تنها یک مورد گرانی ثبت شده است‌ و بقیه کالاها یا تغییر قیمتی نداشته یا اندکی ارزان شده‌اند. در گروه برنج و حبوبات، تمامی اقلام ثابت مانده است. همچنین در گروه گوشت‌ها، گوشت قرمز رشد ۰.۶ درصدی و گوشت مرغ کاهش ۰.۶ درصدی قیمت داشته است. چای و روغن نباتی تغییر قیمتی نداشته‌اند اما قند و شکر تا ۰.۲ درصد ارزان شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد برای ماه محرم امسال بازار با افزایش قیمتی چندانی روبه‌رو نباشد.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۹۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج هم از تورم جا نماند!

 به گزارش تابناک، جماران نوشت: بازار برنج یکی از بازارهای مواد غذایی و کالای اساسی بوده که طی یک‌سال گذشته نوسانی نداشته و آرامش بر آن حکمفرما بوده است.

در وضعیت فعلی تولید برنج داخلی در ۱۹ استان کشور به حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است، از طرف دیگر در سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج نیز به کشورمان وارد شده که می‌توان گفت موجودی سال گذشته برنج حدوداً ۴ میلیون و ۲۰۰ تن بوده است.

این در حالی است که چندی پیش مرکز آمار رسماً اعلام کرد که هر ایرانی در یک سال، ۳۵ کیلوگرم برنج مصرف می‌کند که به این معنی است که با توجه به حدود ۹۰ میلیون نفر جمعیت کشورمان می‌توان گفت کشورمان سالانه به سه میلیون و ۱۵۰ هزار تن برنج نیاز دارد.

براساس آمار گمرک در سال گذشته، ایران یک میلیون و 117 هزار تن برنج به ارزش یک میلیارد و 360 میلیون دلار وارد کرد، این در حالی است که در سال 1401 چیزی حدود یک میلیون و 780 هزار تن از این کالای اساسی به ارزش 2 میلیارد و 137 میلیون دلار وارد کشور شده بود.

به همین دلیل می‌توان گفت واردات برنج طی یک‌سال اخیر به لحاظ وزنی با کاهشی 37 درصدی و به لحاظ ارزشی حدوداً 40 درصد کاهش یافته است؛ به عبارت دیگر می‌توان گفت با کاهش 660 هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر 830 میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب 673 هزار و 942 تن برنج به ارزش 770 میلیون و 932 هزار دلار از مبدأ هند، 336 هزار و 575 تن برنج به ارزش 410 میلیون و 841 هزار دلار از مبدأ پاکستان، 71 هزار و 678 تن برنج به ارزش 80 میلیون و 209 هزار دلار از مبدأ امارات، 33 هزار و 434 تن برنج به ارزش 42 میلیون و 440 هزار دلار از مبدأ مناطق آزاد و ویژه و در مجموع یک هزار و 488 تن برنج به ارزش یک میلیون و 563 هزار دلار برنج از مبدأ سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

کاهش قیمت با حمایت بخش خصوصی
دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران اظهار داشت: سال گذشته بخش خصوصی با حمایت دولت وارد بازار برنج ایرانی شد و حجم بالایی از محصول را که به‌دلیل نبود تقاضا در انبار شالیکاران و تولیدکنندگان انباشته شده بود، خریداری و با قیمت مناسب در بازار عرضه کرد.

مسیح کشاورز تصریح کرد: در حالی که پیش‌بینی می‌شد در سال 1402 قیمت برنج ایرانی با تبعیت از نرخ تورم از 200 هزارتومان گذر کند، ورود بخش خصوصی مانع ادامه این مسیر شد و قیمت برنج مرغوب ایرانی تا کیلویی 80 هزار تومان کاهش یافت.

وی با تأکید براینکه بخش خصوصی با قبول ریسک بالای اجرای طرحی که هیچ پیشینه‌ای نداشت و آینده آن نیز مبهم بود، سرمایه خود را به خطر انداخت، اظهار داشت: اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با نگاه ملی و حمایت از تولید داخلی خطر کردند و این طرح را اجرا کردند که خوشبختانه با موفقیت اجرا شد.

کشاورز با تأکید براینکه در پایان سال گذشته و پیش از شروع فصل جدید کشت برنج، از ادامه این طرح جلوگیری شد و ناخواسته بازار به‌نفع دلالان شد، افزود: اگر این اتفاق فقط برای اندک محصول باقی‌مانده سال گذشته بود، مشکل‌ساز نمی‌شد، اما افزایش قیمتی که گریبانگیر بازار برنج ایرانی شده است، معیار قیمت محصول سال جدید می‌شود و بیم آن می‌رود قیمت برنج ایرانی دوباره افزایش یابد.

وی ادامه داد: در صورت افزایش بی‌منطق قیمت برنج در بازار، قطعاً شاهد بازگشت رکود به بازار این محصول می‌شویم و تقاضا برای خرید برنج کمتر می‌شود.

قیمت روز برنج در بازار:
 برنج طارم هاشمی دودی  با بسته بندی 10 کیلویی استاندارد: 1340000 تومان

برنج طارم هاشمی دودی با بسته بندی پت 500گرمی  استاندارد: 69000 تومان

برنج طارم هاشمی دوبارکشت فریدونکنار استاندارد: 119000 تومان

برنج طارم هاشمی فریدونکنار استاندارد: 109000 تومان

برنج طارم هاشمی فریدونکنار استانداردتولید روز: 109000 تومان

برنج طارم سنگی فریدونکنار استاندارد: 109000 تومان

برنج طارم هاشمی استاندارد: 107000 تومان

برنج طارم دمسیاه کلاله استاندارد: 109000 تومان

برنج فجر استاندارد: 74000 تومان

برنج فجر استانداردتولید روز: 74000 تومان

برنج شیرودی استاندارد: 79000 تومان

برنج ندا استاندارد : 73000 تومان

برنج عنبربواستاندارد: 63000 تومان

شکسته برنج طارم هاشمی کشت دوم فریدونکنارسورت شده: 69000 تومان

شکسته طارم(هاشمی،سنگی،دمسیاه) سورت شده: 67000 تومان

شکسته برنج فجرسورت شده: 54000 تومان

شکسته برنج عنبربو سورت شده: 44000 تومان

نیمه برنج طارم هاشمی سورت شده: 44000 تومان

نیمه برنج طارم دمسیاه کلاله: 44000 تومان

نیمه برنج فجر سورت شده: 35000 تومان

نیمه برنج عنبربو سورت شده: 35000 تومان

دیگر خبرها

  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • قیمت جدید برنج اعلام شد
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • برادر رائفی‌پور در افغانستان و یمن کیسه های آرد و برنج و خرما خیرات می کند /افشای هویت شرکای رائفی‌پور /پرچمدار دشمنی با قالیباف چه کاره است؟
  • برنج هم از تورم جا نماند!
  • برادر رائفی‌پور در افغانستان و یمن کیسه های آرد و برنج و خرما خیرات می کند