Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@00:12:58 GMT

بحران هویتی در هویت شهروندی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۳۹۹۰۳

بحران هویتی در هویت شهروندی

الهام فخاری روان‌شناس و عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگارحوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به ضعف نهادها و ارگان‌های مسئول اجتماعی در شناسایی هویت شهروندان اظهار کرد: هویت شهروندی به طور جدی در شرایط بحرانی است.

وی ادامه داد: در بسیاری از مواقع، مهاجرت می‌تواند به افزایش سرمایه فرهنگی و اجتماعی منجر شود، کما اینکه در دوره هایی تهران نیز آن را تجربه کرده است، اما در حال حاضر افراد به خاستگاه قومیتیخود پناه می‌برند، چرا که شاید بخش هویتی عمیق ترشان باشد و از طرفی آن خاستگاه قومیتی را با همه بافت شهری همسان نمی‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فخاری افزود: مهاجرتبه شهر تهران منجر به تکه تکه شدن پایتخت شده و آن را تشدید کرده است، به گونه‌ای که هر کسی در این میان می‌خواهد بگوید(من هم هستم) و من را ببینید. حال در بسیاری از مواقع شیوه‌های مختلف ابراز وجود و اعلام هویت به یک ضد ارزش تبدیل می‌شود.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به گسست شکل گرفته بین دهه های مختلف عنوان کرد: بسیاری از متولدین دهه‌های 40 و 50 حال و هوا و حرف متولدین دهه‌های 70 و 80 را متوجه نمی‌شوند.تعداد زیادی از جوانان دهه‌های اخیر احساس می‌کنند که نسل سوخته هستند و این اصلا خوب نیست، آنها باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه می‌کنند و به این باور می‌رسند که دیگران از آنها بهتر هستند.

فخاری با بیان اینکه ما مساله هویتی را دست کم گرفته‌ایم، افزود: با فراهم کردن سازوکارهای صحیح و در چارچوب قانون، امکان دیده شدن را به همه جوان‌ها خواهیم داد، در نتیجه امکان داشتن هویت در آنها تقویت می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت هویت شخصی مطرح کرد: شخصیت و روان سالم یعنی کسی که شهامت خود بودن را داشته و مهارت با دیگران بودن را هم بلد باشد، بدون اینکه خدشه ای به اصول و هویت خود وارد کند.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: در حال حاضر چند پارگی هویتی بین جوانان و نوجونان دیده می‌شود و باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.

غفلت جامعه از توجه به مسئله سلامت اجتماعی

وی با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، افزود: در جامعه به مسئله سلامت اجتماعی آن طور که باید پرداخته نشده و توجه و تمرکز ارگان ها و نهادهای مسئول تنها بر مسئلهآسیب های اجتماعی معطوف شده است، چراکه رسیدگی و توجه به آسیب‌های اجتماعی امری پس از وقوع حادثه است و در این میان هیچ گونه توجهی به مسئله پیشگیری از وقوع آسیب‌ها نشده است.

فخاری بیان داشت: شخصی که برای خودنمایی یک کالای لوکس وارداتی غیر متعارف را با قیمت بالا خریداری می‌کند، لزوما از نظر مالی ثروتمند نیست، بلکه ثروت درونی(هویت شخصیتی)را ندارد، چرا که می‌خواهد با نمایش یک واسطه یا برند خود را بشناساند و اعتبار کسب کند.

این روان‌شناس ادامه داد: اگر فردی که تمکن مالی دارد، اما فاقد مهارت ارتباطی و روابط اجتماعی است، سعی می‌کند تا با پول برای خود دوست بیابد و اعتبار کسب کند، لذا این شخص محکوم به شکست می‌شود.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در پایان خاطر نشان کرد: خانواده، مدرسه، طیف دوستان، نهادهای مختلف حاکمیتی، شخصیت‌های مذهبی، هنری و ورزشی همه در رابطه با این مسئله موثرند و اگر جوانان در عملکرد آن‌ها تناقض ببینند، بی شک تاثیر می پذیرند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۹۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی اتباع مجاز در کرمانشاه

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمانشاه از اقامت حدود چهار هزار تبعه خارجی مجاز در استان خبر داد و گفت: طبق برنامه سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور، ساماندهی تمام اتباع خارجی در استان آغاز شده است. 

حمزه سلیمانی با اشاره به آغاز طرح ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی در کرمانشاه، اظهار کرد: در سطح استان کرمانشاه حدود چهار هزار نفر تبعه خارجی شامل دارندگان کارت‌های هویتی، گذرنامه، دفترچه و پناهندگی حضور دارند. 

وی تصریح کرد: ۱۰۰ درصد دارندگان کارت‌های هویتی در سطح استان اتباع کشور عراق هستند که در طول چهار دهه اخیر در کرمانشاه ماندگار شده‌اند و مردم این دیار همواره سنگ صبور آنها بوده‌اند، در بحران‌ها کنارشان ایستاده‌اند و به شایستگی از آنان میزبانی و پذیرایی کرده‌اند. 

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان اضافه کرد: دارندگان گذرنامه نیز عموما دانشجویان خارجی دانشگاه‌های رازی، آزاد و علوم پزشکی هستند که بیشتر آنها از کشورهای عراق، سوریه، فیلیپین، هند و سومالی برای تحصیل به کرمانشاه آمده‌اند. 

وی در ادامه با بیان اینکه طبق برنامه سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور ساماندهی تمام اتباع خارجی کشور از جمله در کرمانشاه در دستور کار قرار گرفته، اظهار کرد: اجرای این طرح در استان از دارندگان کارت‌های هویتی، دفترچه و پناهندگی آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود ظرف یکی دو هفته آینده به اتمام برسد. 

سلیمانی یادآورشد: پس از ساماندهی دارندگان کارت‌های هویتی، ساماندهی دانشجویان خارجی و بدنبال آن سرمایه‌گذاران خارجی که در استان فعالیت می‌کنند، آغاز خواهد شد. 

وی عنوان کرد: در راستای اجرای این طرح تمام اتباع خارجی مقیم استان باید به سامانه «سهما» مربوط به سازمان ملی مهاجرت مراجعه کرده و مشخصات خود را به صورت کامل وارد کنند. 

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • برای رفع اشکال کارت منزلت شهروندی چه کار کنیم؟+ نشانی مراکز
  • هویت ۹۹ درصد رأی دهندگان به صورت الکترونیکی احراز شد
  • ساماندهی اتباع مجاز در کرمانشاه
  • خانواده اساس هویت و تربیت انسان‌ها را شکل می‌دهد
  • هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات
  • هشدار مدیریت بحران مبنی بر فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی تا نیمه اردیبهشت
  • هشدار مدیریت بحران مبنی بر فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران 
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید