Web Analytics Made Easy - Statcounter

دین و اندیشه>دین - همشهری‌آنلاین:
«آیت الله العظمی مظاهری» به پانزدهمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی که در اصفهان در حال برگزاری پیام داد و خواستار حفظ اتحاد و وحدت کلمه در عزاداری‌ها شد.

به گزارش ایسنا، متن کامل پیام معظم له به شرح ذیل است:

« بِسْمِ اللَهِ الرَحْمنِ الرَحیمِ

«السَلَامُ‏ عَلَیْکَ‏ یَا ثَارَ اللَهِ‏ وَ ابْنَ ثَارِهِ وَ الْوِتْرَ الْمَوْتُورَ»

خداوند بزرگ را سپاسگزاریم که در آستانه محرم حسینی، شهر عاشورایی اصفهان، دیار شهیدان سرافراز و پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی، مفتخر به میزبانی پانزدهمین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی گردیده است و طنین بلند آغاز دوباره عزاداری‌های سید و سالار آزادگان و شهیدان «علیه افضل الصلوات و التحیات» از این شهر حسینی در انداخته می‌شود و به امید خداوند و با الطاف آن امام همام، این برنامه شکوهمند در این شهر و دیار، با شکوه و ظرفیت متمایز، برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اجلاسِ مردمی که سنتی حسنه برای تکریم خادمان فرهنگ والای عاشورا و تمجید از اهتمام و مساعی آنان در زنده نگاه‌داشتن نام و یاد و پیام نهضت حسینی است، فرصتی مغتنم و ظرفیتی مناسب برای تجلی جامعیت و فراگیر بودن گفتمان حسینی است و از همین روست که در میان میهمانان ارجمند داخلی و خارجی این اجلاس، علاوه بر شخصیت‌های محترمی از برادران اهل‌سنت، چهره‌های مبرزی ازسایر ادیان توحیدی و ابراهیمی نیز، حضور دارند، چرا که حسین‌بن‌علی«سلام‌الله‌علیه» وارث آدم و وارث نوح و وارث ابراهیم و وارث موسی و وارث عیسی و وارث محمد «صلی‌الله علیهم اجمعین» و وارث همه فضیلت‌ها و پاکی‌ها و خوبی‌های پیامبران الهی است. آری حسین، نه فقط متعلق به شیعیان و نه تنها متعلق به اسلام و مسلمانان، که متعلق به همه آزادگان و آزادی‌خواهان جهان است و گفتمان حسینی، که ریشه در فطرت سلیم و الهی آدمیان دارد، گفتمانی همگانی و بین‌الادیانی است و همه حق‌طلبان و عدالت‌دوستان، اوج آرمان‌های تکامل‌خواهانه خود را در این گفتمان بین‌المللی، متجلی می‌بینند و از مرام و قیام و پیام آن پیشوای آزادی و آزادگی، همواره، درس حریت و صداقت و مجاهدت می‌گیرند.

اینک و در این مجال مغتنم، ذکر نکاتی چند را به حضور شما عاشقان و شیفتگان حسینی‌، لازم می‌شمارم:

نکته نخست: تأکید بر اهمیت رسالت والا و خطیری است که بر عهده شما خدمتگزاران آستان عظیم حسینی، قرار گرفته است.

مجموعه اقدام‌های متنوعی که در جریان عزاداری سالار شهیدان«سلام‌الله‌علیه» انجام می‌شود از وعظ و خطابه گرفته تا مدح و مرثیه‌سرایی و سایر بخش‌ها و ابعاد آن، همه و همه به منظور تحکیم و تثبیت پیام‌های نهضت عاشورا و انتقال آن تعالیم حیات‌بخش و انسان‌ساز و جامعه‌پرداز به نسل‌ها و ادوار بعدی است و از آنجا که جریان عزاداری حسین‌بن‌علی، به مثابه یک رسانه پر نفوذ، تأثیر گسترده و عمیقی را بر ذهن و ضمیر و شخصیت مخاطبان خود می‌گذارد، بنابراین باید از این جایگاه رسانه‌ای برتر، بهترین بهره‌برداری برای ایفاء این رسالتِ بزرگ، انجام شود تا همان‌گونه که قیام و نهضت اباعبدالله‌الحسین«ارواحنا فداه» و ریخته‌شدن خون مطهر او، به تعبیر بلند امام صادق«سلام‌الله‌علیه» در زیارت اربعین، با هدفِ نجات و رهایی انسان از قید و بند جهالت و سرگردانی گمراهی و ضلالت بود، استمرار آن نهضت جاویدان از طریق جریان عزاداری‌ها نیز باهمین هدف آگاهی‌بخشی و تعمیق بصیرت و معرفت انسانی باشد: «لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَلَالَة».

نکته دوم: ضرورت توجه به وزانت قالب‌های انتقال این پیام بلند خصوصاً قالب‌های زبانی است.

سخن فاخر و پر مغز، شعر ناب و جذاب و تحریک‌کننده شعور و فکر، مراثی و مدایح پر معنا و پرهیز از نثر و شعر بی‌محتوا و سست و بی‌پایه، باید همواره دغدغه خاطر همه نقش آفرینان در عزاداری‌ها و هیآت و مساجد و حسینیه‌ها باشد.

نکته سوم: تأکید بر حفظ اتحاد و وحدت کلمه در جریان عزاداری‌ها خصوصاً در منابر و در مداحی‌هاست.

کوبیدن بر طبل اختلاف‌های مذهبی و تفرقه‌افکنی و تحریک حساسیت‌های فرقه‌ای، طایفه‌ای و گروهی، نه در شأن مجالس عزاداری امام حسین«سلام‌الله‌علیه» است و نه مورد رضایت آن امام عالی‌مقام است و نه با فلسفه قیام و نهضت عاشورا سازگار است.

نکته چهارم: لزوم مقابله با بدعت‌ها و خرافات و آسیب‌زدایی از عزاداری‌ها و مداحی‌ها است که هم موجب بدآموزی برای مخاطبان خصوصاً نسل جوان است و هم چهره تابناک دین و آیین را در نظر ناظران، مشوه جلوه می‌دهد.

و بالاخره نکته پنجم: ضرورت توجه و تکیه بر ظرفیت گسترده و عظیم دستگاه حسینی برای گستراندن و نهادینه ساختن اخلاق و معنویت در جامعه اسلامی و انسانی است.

سالار شهیدان مظهر ادب و اخلاق و حکمت بود و نباید هیچ‌گاه در تریبون و نهادِ عزاداری او، کمترین امر خلاف ادب و اخلاق راه پیدا کند.

اگر این نکات پنج‌گانه، پیوسته در مد نظر و عمل خادمان و مادحان حسینی باشد، بی‌شک توفیق آنان در اقامه عزای حسینی تضمین و تأمین خواهد شد.

امید است خداوند سبحان به همه شما خدمتگزاران و دلدادگان حسینی، توفیق روزافزون در شناخت وظایف و رسالت‌های خود و عمل به آن مسئولیت‌ها عنایت فرماید و قلب مطهر اباعبدالله‌الحسین را از همه شما راضی و مسرور گرداند.

لازم می‌دانم از همه مسئولان و متصدیان برگزاری این اجلاس که با اهتمام خود زمینه تشکیل این همایش شکوهمند را فراهم آورده‌اند و نیز میهمانان محترم داخلی و خارجی و هیأت‌های مذهبی صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم. والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته.»

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۰۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است

سیدعمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق، در دیدار فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، و هیئت همراه وی، وضعیت فرهنگ و ارتباطات دو کشور و چشم‌اندازهای گسترش همکاری‌های عراق و جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرد.

به گزارش ایسنا، در این دیدار که در دفتر رهبر جریان حکمت ملی عراق در بغداد انجام شد، حکیم بر ضرورت تبادل تجارب در بخش‌های فرهنگی، هنری و آرشیوی تأکید کرد.

وی با اشاره به نیازهای جوامع اسلامی به برنامه‌های فرهنگی که آنان را در برابر هجمه فرهنگی و اندیشه‌های منحرف مصون نگه دارد، بر ضرورت حمایت از برنامه‌های هنری و تولید فیلم و سریال و استفاده از فناوری‌های نوین برای رساندن آن به مخاطبان تأکید کرد.

رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین بر ضرورت توقف جنگ در غزه تأکید کرد و جامعه جهانی را در قبال پیامدهای آنچه در غزه می‌گذرد و سکوت در برابر کشتار و گرسنه نگه‌داشتن و نسل‌کشی مسئول دانست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شکاف‌ها و دوگانگی‌های مذهبی، ممنوع!
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • رسول الله (ص) محور وحدت هستند
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • حجاج حال معنوی سفر زیارتی را از دست ندهند
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند