Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@08:49:27 GMT

اظهارات مهدی چمران درباره میرسلیم

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۴۰۷۷۶

گویا کشمکش اصولگرایان با گذشت سه ماه از انتخابات تمامی ندارد. به‌تازگی نیز اظهارات مهدی چمران درباره میرسلیم و موتلفه خبرساز شده‌است. از همان فردای اعلام نتایج، دو کاندیدای اصولگرا اظهارات‌شان را درباره علل شکست این جناح فکری در انتخابات بیان کردند. با گذشت زمان، صحبت‌های ابراهیم رئیسی در مورد انتخابات کمرنگ‌تر شد ولی در آن‌سو مصطفی میرسلیم همچنان جسته‌وگریخته بر رقبای همفکر خود در انتخابات تاخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش صدای ایران، به نقل از قانون، به نظر واکنش‌ و زخم‌زبان‌های اصولگرایان به موتلفه نیز در راستای همین حملات «پیر موتلفه» بود. آیا ترکش‌های شکست در انتخابات، همچنان گریبانگیر اصولگرایان خواهد شد؟ این فضای متشنج در اردوگاه اصولگرایان تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و محافظه‌کاران با این اختلافات ریشه‌دار که از گذشته به ارث برده‌اند، می‌توانند در انتخابات مجلس 98 و ریاست‌جمهوری 1400 متحد و موفق ظاهر شوند؟ در همین راستا برای اطلاع از وضعیت حزب سنتی ایران، «قانون» گفت‌وگویی با حمیدرضا ترقی، معاون بین‌الملل حزب موتلفه اسلامی انجام داده‌است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.
باوجود گذشت سه ماه از انتخابات، اظهارات مهدی چمران که عیار و آرای موتلفه را همان 400هزار رای خواند، چه معنایی دارد ؟معنای این اظهارات را نمی‌دانم. اظهارات از این دست، اشتباه است. آرای مهندس میرسلیم در انتخابات اردیبهشت، رای خودشان بوده و این جدای از آرای موتلفه بود و اطلاعیه‌ای که در شب انتخابات از سوی موتلفه صادر شد، گواه این موضوع است. با اطلاعیه موتلفه در جهت وحدت اصولگرایان، حمایت آن‌ها از سوی میرسلیم برداشته‌شد و سبد آرای موتلفه به سوی آقای رئیسی رفت. این برداشت که آرای میرسلیم به‌عنوان آرای موتلفه عنوان شود اظهارنظر غیرکارشناسانه‌ای به حساب می‌آید و براساس مبانی‌ درستی، مطرح نشده‌است. امیدوارم این برداشت آقای چمران، از روی اشتباه لفظی صورت گرفته باشد.
ادامه این روند، اصولگرایان را در انتخابات مجلس آینده با مشکل مواجه نخواهد کرد؟بی‌شک این‌گونه مسائل قابل دوام نیست. اظهارات این چنینی که در مصاحبه‌ها مطرح می‌شود نظر جمع اصولگرایان نیست. اصولگرایان همان‌گونه که در انتخابات گذشته روی یک گزینه به وحدت رسیدند، نشان‌دهنده آن است که از آزمون گذشته، با موفقیت بیرون آمده‌اند. برخلاف گذشته که ‌اجماع روی یک گزینه دشوار بود اما این دوره این اتفاق صورت گرفت و این برای آمادگی در انتخابات‌های پیش‌رو تمرین مناسبی است. در آینده نیز احتمال آن وجود دارد که اصولگرایان بتوانند دوباره بر روی گزینه مشترکی اتفاق نظر کنند.
علت هجمه‌ها به حزب ریشه‌دار و قدیمی موتلفه در ایام پس از انتخابات چیست؟من موردی سراغ ندارم که به موتلفه حمله‌ای شده باشد.
شخص میرسلیم که اعتبار موتلفه است، پس از انتخابات مورد انتقادات فراوانی قرارگرفت و نمونه آخرین آن‌ها اظهارات آقای چمران درباره موتلفه و آرای میرسلیم بود. این‌ صحبت‌ها را حمله به موتلفه نمی‌دانید؟این اظهارات، صحبت‌های برخی افراد بوده‌است و صحبت یک گروه نیست که بنده بخواهم در برابر آن موضع‌گیری خاصی داشته‌باشم. مردم آزاد هستند که در برابر مسائل، صحبت و نقد کنند و پاسخ آن‌ها نیز به شکل منطقی داده می‌شود و اقتضای شرایط کشور است که این فضا وجود داشته‌باشد. اظهارات و انتقادات افراد جای هیچ نگرانی را برای ما به‌وجود نمی‌آورد.
مصاحبه شما در یکی از خبرگزاری‌ها منتشر شد که در آن آرای میرسلیم را 42درصد خواندید، این اظهارات صحت دارد؟خیر. آن 3یا 4درصد بود که ویرگول وسط آن در متن مصاحبه افتاده‌بود و 43 درصد نوشته شده‌است.
مطلبی که در فضای مجازی وجود دارد، 42درصد است، نه 43درصدی که شما می‌گویید؟اصل آن سه یا چهار درصد بوده‌است. این اشتباه همان‌جا اصلاح شد ولی چون متن روی سایت‌ها قرار گرفته‌بود برخی‌ها بدون اصلاحیه این خبر را درج کردند.
در ایام انتخابات شما و دوستان‌تان شاهد تخلفاتی در اجرای انتخابات بوده‌اید؟بله برخی تخلفات را مشاهده کردیم.
می‌توانید برای ما از این تخلفات که مشاهده‌کردید، نمونه‌ای را بازگو کنید؟این مسائل مربوط به قبل و زمان انتخابات بود و امروز زمان بیان این حرف‌ها گذشته است. مسائل اصلی کشور دیگر این‌ها نیست و ما از انتخابات عبور کرده‌ایم.
با توجه به تایید انتخابات از سوی شورای نگهبان، طرح این مسائل در چه راستایی صورت می‌گیرد؟هر ادعایی که بوده به دستگاه‌های نظارتی منعکس شده‌ و آن‌ها نیز پس از بررسی، جواب نهایی خود را گفته‌اند. ما تابع قانون هستیم و به‌دنبال این مساله نیستیم که به هر وسیله‌ای، نظرمان اثبات شود.
ناکامی در انتخابات شورای شهر تهران و مشهد چه پیامدی برای اصولگرایان داشته‌است و اصولگرایان برای جبران این شکست در آینده چه برنامه‌ای خواهند داشت؟من در حال حاضر وارد این بحث‌ها نمی‌شوم و این بحث‌ها را موضوعات حاشیه‌ای می‌دانم.
موتلفه برنامه‌ای برای همکاری بیشتر با جمنا دارد؟موتلفه ،حزبی است که بر اساس کارکرد حزبی تصمیم می‌گیرد و تابع جریان‌های سیاسی مختلف نیست. روند کاری خودش را بر اساس برنامه‌ای که در کنگره‌ تصویب و سیاست‌گذاری که در پی آن در کنگره طراحی می‌شود دنبال می‌کند. ما منتظر این نیستیم که متغیرهایی از بیرون، کار حزب را تنظیم و مشخص کنند. تصمیم‌گیری درباره متغیرهای بیرونی در مقطع زمانی خودش و در مسیر فعالیتی که داریم، گرفته می‌شود. امروز جمنا نه صحبتی کرده، نه موضعی گرفته و نه حتی برنامه‌ای را برای آینده خود اعلام کرده است که بخواهیم بر‌ اساس آن اظهارنظری کنیم.
کنگره بعدی شما در چه سالی برگزار خواهد شد؟در سال 97 کنگره حزب موتلفه برگزار خواهد شد.
با توجه به نتایج انتخابات گذشته، حزب موتلفه برنامه‌ای برای تجدیدنظر و بازسازی در ساختار خود دارد؟قرار نیست هر واقعه‌ای در کشور رخ دهد، حزبی تصمیم به بازسازی خود بگیرد. ضوابط این تجدیدنظر در اختیار کنگره است که هر سه سال یک‌بار در موتلفه برگزار می‌شود. کنگره عملکرد‌ را ارزیابی می‌کند و طبق این بررسی‌ها تصمیم می گیرد که چه تغییراتی در اساسنامه صورت بگیرد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۰۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

بنابر گزارش مهر، وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901989

دیگر خبرها

  • اعلام فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان برای دور دوم انتخابات مجلس
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • شاهد آرای کیفی‌تر در دور دوم انتخابات خواهیم بود
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • اظهارات رئیسی درباره انتخابات مرحله دوم مجلس
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • صیانت از آرای مردم گنبدکاووس با ۷۰۰ ناظر آموزش‌ دیده