Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@08:11:17 GMT

غده سرطانی قمار در فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۴۲۷۰۸

غده سرطانی قمار در فضای مجازی

چرا با وجود اینکه آمارها نشان می دهد 96 درصد از جرایم حوزه سایبری در تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ صورت می گیرد، اما باز هم این جنگ افزارهای اینترنتی_صهیونیستی همچنان آزادانه در فضای مجازی کشورمان جولان می دهند و قربانی می گیرند و در مقابل، مسئولان دولتی در وزارت ارتباطات با افتخار از مقاومت خود در برابر فیلترینگ تلگرام سخن می گویند؟! و پلیس فتا همچنان هیچ برنامه ای برای مقابله با این تهدید بزرگ ندارد؟! و مسئولان شورای عالی فضای مجازی در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تعلل می ورزند و اجازه می دهند اینچنین جوانان عزیز ما قربانی شوند؟! به راستی چرا؟.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَیْسِرُ وَالْأَنْصَابُ وَالْأَزْلَامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّیْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ.1 اى کسانى که ایمان آورده‏ اید شراب و قمار و بتها و تیرهاى قرعه پلیدند [و] از عمل شیطانند پس از آنها دورى گزینید، باشد که رستگار شوید.

قمار به معنای به دست آوردن اموال دیگران، به قیمت قربانی کردن مال، شرف و ناموس، به اسم تفریح و بازی است؛ که البته این بازی در اسلام حرام و قمار باز همیشه بازنده است.

عقلای جهان نیز این ناهنجاری اجتماعی را که آثار سوء مادی و معنوی، فردی و اجتماعی فراوانی دارد به عنوان یک جرم تلقی کردند و مجازات خاصی نیز برای آن تعیین نموده اند. به طوری که در جوامع غیر اسلامی و حتی بی دین نیز، قمار بازی به عنوان یکی از عوامل افسردگی و بیماری های روانی با محدودیت بسیار جدی مواجه است.

اما متأسفانه در ایران مدتهاست که برای قمار کردن دیگر نیازی به پنهان کاری و رفتن به زیرزمین ها و یا قهوه خانه های خاص نیست! چرا که این دسته بازی های مضر و حرام وارد فضای مجازی شده و به حدی پیشرفت کرده که به زودی تبدیل به نوعی اعتیاد در میان جوانان خواهد شد. چرا که در اینگونه بازی های قمار، افراد چه ببرند و چه ببازند، همچنان به بازی ادامه می دهند و حاضر به ترک آن نخواهند بود. آنان که می بازند برای جبران ضرر و برگرداندن مال خود ادامه می دهند و آنهایی که می برند به طمع به دست آوردن مال بیشتر در این منجلاب فرو می روند. در هر صورت، سود سرشار این بازی ها نصیب گردانندگان سایت ها و کانال های قماربازی می شود. در واقع باید گفت قمار شغل است اما نه برای آنان که بازی می کنند!

بازی های قمار در کشورهای غیر اسلامی با محدودیت های خاص مجاز است، اما این مسئله در ایران اسلامی، جزء موضوعات مجرمانه به حساب می آید و طبق قانون مجازات اسلامی مواد (۷۰۵ تا ۷۱۱) و ماده ۵۶۴ قانون مدنی، قمار و شرط ‌بندی جرم بوده و دایرکنندگان و شرکت‌کنندگان در این‌گونه بازی ها و مسابقات به استناد به مواد فوق‌الذکر مجرم محسوب می‌شوند.

از یک طرف، به علت رها شدگی و غیر قابل کنترل بودن فضای مجازی و با توجه به تبلیغات اغواگرایانه و آموزش های گسترده ای که در کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرام انجام می شود (آموزش پوکر، بازی پوکر با پول واقعی، پولدار شدن در کمتر از یک روز، آنلاین میلیونر شوید و...) و دسترسی آسان جوانان به این کانال ها و صفحات، هر روز تعداد بیشتری از جوانان به سبب کنجکاوی وارد فضاهایی می شوند که دیگر قادر به رها شدن از آن نیستند. و از طرفی دیگر نیز، کم کاری مسئولان و شورای عالی فضای مجازی، در ساماندهی و مدیریت این فضا و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، باعث شده تا همچنان هر روز با آسیب های جدیدی مواجه شویم؛ تا جایی که پرونده های مجرمانه در فضای مجازی با رشد قابل تأملی روبرو شده اند. اما همچنان قمارخانه های آنلاین شبانه روز پیش چشم مسئولان باز است و قماربازان و کلاهبرداران خیالشان از جانب نهادهای نظارتی امنیتی راحت است!

هنگامی که کاربران و بازیکنان برای ورود به بازی ‌های قمار، شماره کارت و رمز دوم اینترنتی‌ را وارد می کنند تا واریز و پرداخت پول، هنگام برد و باخت‌شان به صورت خودکار در حساب‌ های بانکی انجام شود، نمی دانند که ممکن است به راحتی از حساب بانکی آنان کلاهبرداری شود! مسئولان این دسته از سایت ‌ها به راحتی به اطلاعات حساب اینترنتی بانکی اعضا دسترسی دارند. و افراد مالباخته نیز از ترس اینکه شرط‌بندی جرم است و در ضمن پول اندکی نیز از آن‌ها سرقت می شود، از شکایت خودداری می‌کنند. لذا کلاهبرداران به آسانی و بدون هیچ مزاحمتی به دزدی خود ادامه می دهند. این راهکار ساده و بی‌ دردسر کلاهبرداری موجب شده تا هر روز سایت ‌های تازه‌ای در حوزه قمار آنلاین مانند قارچ، در فضای مجازی رشد کنند. البته قابل ذکر است که بر اساس ماده ۵۲ قانون جرایم رایانه‌ای پلیس می‌تواند با قمارخانه ‌های اینترنتی برخورد کند و دست پلیس در این رابطه کاملا باز است و امکان رسیدگی وجود دارد. در سال گذشته رئیس پلیس فتا اعلام کرد تا کنون 3323 کانال در حوزه قمار بازی مجازی شناسایی شده اند و بیش از 248 پرونده وجود دارد و تعداد زیادی دستگیر شده اند و پول‌های زیادی نیز بلوکه شده است؛ اما علی رغم این گزارشات، نه تنها سایت های اصلی پوکر فعال است و فیلتر نیستند بلکه حتی فیلم آموزشی پوکر را می توان به آسانی از سایت های مجاز دانلود کرد!!!

آیا دست های پنهانی پشت این ماجراست؟! آیا این نشان از همکاری برخی مسئولان در پشت پرده نیست؟! این پول های کلان میلیاردی به کجا می رود؟! آیا مواردی اینچنینی که موجب اخلال گسترده در نظام پولی_مالی کشور می شود مصداق افساد فی الارض نیست و آیا مجازات مفسد فی الارض طبق قانون اعدام نیست؟؟؟!!!

اما قسمت دردناک و غم انگیز این ماجرا آنجاست! که بانک های جمهوری اسلامی ایران با تمام قدرت و امکانات با اینگونه سایت ها همکاری می کنند و قوه قضائیه بسیار منفعلانه برخورد می کند!!! چرا درگاه بانکی در اختیار این سایت ها قرار می گیرد؟! چرا این پول های نجس حاصل از قمار را با پول پاک این ملت در هم می آمیزند؟!

چرا با وجود اینکه پلیس فتا خود به این موضوع اذعان دارد که افزایش وقوع جرایم در شبکه ‌های اجتماعی موبایلی و خصوصا نجس افزار تلگرام بسیار زیاد است و آمارها نشان می دهد 96 درصد از جرایم حوزه سایبری در تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ صورت می گیرد، اما باز هم این جنگ افزارهای اینترنتی_صهیونیستی همچنان آزادانه در فضای مجازی کشورمان جولان می دهند و قربانی می گیرند و در مقابل، مسئولان دولتی در وزارت ارتباطات با افتخار از مقاومت خود در برابر فیلترینگ تلگرام سخن می گویند؟! و پلیس فتا همچنان هیچ برنامه ای برای مقابله با این تهدید بزرگ ندارد؟! و مسئولان شورای عالی فضای مجازی در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تعلل می ورزند و اجازه می دهند اینچنین جوانان عزیز ما قربانی شوند؟! به راستی چرا؟...

حال که مسئولان ما جوانان پاک ما را در آغوش گرگ ها رها کرده اند، خانواده ها و پدران و مادران و مربیان عزیز و دلسوز این آب و خاک می بایست به فرزندان خود یادآوری کنند که قماربازی چه از نظر شرعی و چه از نظر قانونی یک گناه و خلافِ بزرگ محسوب می شود، که جز ضرر و زیان حاصلی نداشته و نخواهد داشت. و نباید اجازه دهند که این دشمنان تشنه به خون ملت ما، به این وسیله، هم جوانانمان را قربانی کنند و هم پول هنگفتی به جیب زنند.

فراموش نکنید! قمار انسان را از یاد خدا غافل می کند و از مهم ترین علل و عوامل بدبختی و شقاوت بشر در زندگی، فراموش کردن یاد خداوند است. وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکًا وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَعْمَى.2و هر کس از یاد من دل بگرداند در حقیقت زندگى تنگ [و سختى] خواهد داشت و روز رستاخیز او را نابینا محشور مى ‏کنیم.

ریحانه سادات اتابکی؛ کارشناس فضای مجازی

.......................................................

مائده 90 طه 124

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۲۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 

ایسنا/قزوین دوره ضمن خدمت طرح «شهیده طاهره هاشمی»، توانمندسازی کنشگران در سواد رسانه و فضای مجازی با هدف توانمندسازی کنشگران سواد رسانه و فضای مجازی در قزوین برگزار شد.

روزانه مطالب بسیار زیادی انتشار می‌یابد که برخی از آن‌ها شایعات هستند و واقعیت ندارند و در سال‌های اخیر به وفور شاهد این موضوع بوده‌ایم که بسیاری از صحبت‌های افراد در شبکه‌های رسانه‌ای دچار تحریف می‌شوند و با کم و زیاد کردن و منقطع کردن این سخنان مفهوم کلی مطلب و خبر عوض می‌شود و مخاطب باید آنقدر توانمند باشد که بتواند واقعیت را از شایعه تشخیص دهد.

سواد رسانه نوعی تکنیک عملی و مهارت ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزش‌ها در جهان تلقی می‌شود. سواد رسانه‌ای به فرد این توانایی را می‌دهد که تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکه‌های رسانه‌ای را داشته باشد.

دوره ضمن خدمت طرح «شهیده طاهره هاشمی»، توانمندسازی کنشگران در سواد رسانه و فضای مجازی با هدف توانمندسازی کنشگران سواد رسانه و فضای مجازی در قزوین برگزار شد.

حامد کبودوند، مسئول سازمان فضای مجازی سراج مرکز قزوین، در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص برگزاری دوره ضمن خدمت طرح «شهیده طاهره هاشمی»، توانمندسازی کنشگران در سواد رسانه و فضای مجازی، اظهار کرد: دوره یک روزه ضمن خدمت طرح «شهیده طاهره هاشمی»، با هدف توانمندسازی کنشگران سواد رسانه و فضای مجازی روز گذشته پنجم اردیبهشت ماه با همکاری سازمان فضای مجازی سراج مرکز قزوین و مرکز امور بانوان اداره آموزش و پرورش استان قزوین برگزار شد. 

وی بیان کرد: عناوین مختلفی مانند اخبار جعلی در عصر پساحقیقت، مدیریت رسانه در خانواده، نوجوان دیجیتال، سواد روایت و تربیت در عصر پساحقیقت در این دوره تدریس شد. 

مسئول سازمان فضای مجازی سراج مرکز قزوین خاطرنشان کرد: این رویداد مختص مربیان آموزش خانواده و معلمان سواد رسانه است و با توجه به میزان اهمیت موضوع این دوره، در نظر داریم تا توجه خود را در استمرار برگزاری این دوره‌ها به کار گرفته و در تلاشیم تا طرح امتداد این رویداد را به صورت غیرحضوری در شبکه‌های مجازی ادامه دهیم تا محتوای آموزشی به‌روز در اختیار مخاطبین دوره قرار بگیرد. 

تلاش برای اجرای پویش مواجهه با خبر جعلی

در ادامه صالح اصغری، رئیس مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این دوره یک روزه برای معلمین کتاب تفکر و سواد رسانه‌ای و از طرفی دیگر برای افرادی که دغدغه مسئله فرهنگی و تربیتی دارند برگزار شد تا آموزش و آگاهی رقم بخورد. 

وی افزود: سرفصل‌های این دوره شامل موضوعاتی چون خبر جعلی است زیرا شرایط کشور به گونه‌ای است که از منظر میزان کاربر شبکه‌های اجتماعی و میزان آزادی عملی که در این شبکه‌ها وجود دارد اطلاعات موجود در این بسترها اطلاعات معتبری نیست فلذا نیاز است که در این باره آموزش‌های لازم صورت گیرد.

رئیس مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج تصریح کرد: مدیریت رسانه در خانواده، تغییرات هویتی نوجوان متأثر از فضای مجازی و پرداختن به کتاب تفکر و سواد رسانه‌ای به مثابه یکی از عناصر ساختار نظام آموزشی کشور ما است چراکه هر چقدر بتوانیم کتاب درسی را تقویت کنیم از ساختار آموزش و پرورش و ساختارهای فرهنگی کشور حمایت کرده‌ایم. 

اصغری گفت: یکی از اهداف مهم امسال ما برگزاری پویش ملی مواجهه با خبر جعلی است، سال گذشته ما یک رویداد ملی را طراحی کردیم و تولید محتوا و گفتمان‌سازی اتفاق افتاد، یکی از موضوعات مغفول که کمتر به آن پرداخته شده بحث اطلاعات نادرست و خبر جعلی در شبکه‌های اجتماعی است و این موضوع یکی از ارکان فعالیت‌های ترویجی ما است. 

وی گفت: برای اینکه بتوانیم گفتمان و پویش مواجهه با خبر جعلی در کشور ایجاد کنیم رهبران افکار عمومی لازم داریم، افرادی لازم است که حلقه‌های میانی هستند و می‌توانند با مردم ارتباط برقرار کنند که یکی از این اقشار خبرنگاران، معلمان، روحانیون و نخبگان هستند. 

رئیس مرکز سواد سازمان فضای مجازی سراج اظهار کرد: برای برگزاری این دوره آموزش و پروش همکاری کرده است و امیدوارم که برای برگزاری چنین دوره‌هایی سایر سازمان‌ها، ارگان‌ها و اداره کل‌ها به این کمپین بپیوندند و مخاطبین خود را در حوزه توانمندسازی تفکر نقاد بهره‌مند کنند. 

معلمان عاملی مؤثر در تحول در تربیت نسل جدید 

حسین حق‌پناه، عضو شورای تألیف کتاب درسی سواد رسانه‌ای و معلم و پژوهشگر و از اساتید دوره در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از جهات مختلف که به وضعیت تعلیم و تربیت در کشور نگاه می‌کنیم یکی از مهمترین نقاط اثرگذار در تعلیم و تربیت معلمان هستند.

حق‌پناه بیان کرد: معلمان عاملی مؤثر در تغییر و تحول در تربیت نسل جدید هستند از این جهت این دوره طراحی ارزشمندی است چراکه نقطه اثر آن مستقیم بر توانمندی معلمان است و این طرح یک میان‌بر سریع برای اثرگذاری است.

عضو شورای تألیف کتاب درسی سواد رسانه‌ای در پایان تصریح کرد: باتوجه به اینکه این دوره‌ها کوتاه مدت هستند ما بیشتر از اینکه در افزایش دانش مخاطب تمرکز کنیم در تغییر نگرش و بینش فرد در مسئله تمرکز می‌کنیم چراکه نباید در کارگاه بحث یک طرفه باشد و انبوهی از حفظیات ارائه شود بلکه باید فضا گفت‌وگو محور باشد و به سمت مشارکت مخاطب پیش برود و سرنخ‌هایی به مخاطب داده می‌شود و حالا که افراد حاضر در کارگاه دغدغه‌مند شده‌اند به دنبال کتاب‌ها، منابع و مستندها خواهند رفت. 

به گزارش ایسنا، دوره توانمندسازی کنشگران در سواد رسانه و فضای مجازی روز گذشته پنجم اردیبهشت در دبیرستان شاهد نرگس شهر قزوین برگزار شد.

انتهایی پیام

دیگر خبرها

  • شباهت جالب نوه گوگوش به ترلان پروانه همه را شوکه کرد + عکس
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • شوخی گلزار با مردم