Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@11:30:03 GMT

رونق صادرات کشمش ملایر در گرو برنامه‌ریزی مدون است

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۴۳۱۲۳

رونق صادرات کشمش ملایر در گرو برنامه‌ریزی مدون است

ملایر - نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: رونق صادرات کشمش ملایر در گرو برنامه‌ریزی مدون است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام احد آزادیخواه بعد از ظهر پنج شنبه در پنجمین جشنواره «خوشه برتر» در ملایر با اشاره به تولید انواع انگور در دنیا با ارقام و گونه‌های مختلف، اظهارداشت: در این زمینه شهرستان ملایر نیز انواع مختلف انگور را تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه داربستی کردن باغ‌ها در تولید باکیفیت و بیشتر انگور تأثیرگذار است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید برای آموزش کشاورزان برنامه داشته باشد.

آزادیخواه با بیان اینکه در استفاده از سایر مشتقات انگور مانند سرکه و آبغوره نیز باید وزارت بهداشت همکاری لازم را با کشاورزان و باغداران داشته باشد، گفت: باید زمینه تولید و اشتغال را با افزایش تولید محصولات کشاورزی فراهم کرد.

کشاورزی ملایر یک مزیت برای این شهرستان محسوب می‌شود

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی استانداردسازی، سیستم آبیاری قطره‌ای و داربستی کردن باغات را در تولید باکیفیت‌تر و بیشتر انگور در ملایر موثر دانست و گفت: کشاورزی ملایر یک مزیت برای این شهرستان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه باید برای رونق صادرات کشمش ملایر برنامه ریزی کرد، گفت: صادرات کشمش ملایر در استان بسیار بالاست و باید ارتقا یابد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان نیز با بیان اینکه استان همدان در بخش کشاورزی و محصولات مختلف ظرفیت‌های خوبی دارد، گفت: همدان از اولین استان‌هایی است که یارانه کشمش را دریافت کرده است.

وجود ۷۳ هزار هکتار باغ در استان همدان

منصور رضوانی جلال با اشاره به وجود ۷۳ هزار هکتار باغ در استان همدان گفت: از این میزان ۳۰ درصد باغات آن در ملایر است و ۵۰ درصد انگور استان همدان در ملایر تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان بابیان اینکه از صادرات ۲۹۰ میلیون دلاری استان همدان ۷۲ میلیون دلار آن مربوط به کشمش ملایر است، گفت: ملایر شهرستانی باغی است و باغداران ملایر همیشه در تولیدات انواع محصولات باغی پیشگام بوده‌اند.

وی گفت: میانگین تولید انگور در جهان در هر هکتار ۱۰.۵تن، در کشور ۱۴ تن، در استان همدان ۱۹ تن و در شهرستان ملایر بیش از ۲۳ تن است.

رضوانی‌جلال با بیان اینکه ملایر در تولید انگور نمونه و برتر است، یادآور شد: این شهرستان در بخش باغبانی ظرفیت‌های خوبی دارد.

ملایر نیازمند ایجاد گلخانه‌ای برای تولید انگور خارج از فصل است

وی با بیان اینکه شهرستان ملایر نیازمند ایجاد گلخانه‌ای برای تولید انگور خارج از فصل است، عنوان کرد: در این زمینه پیگیری‌ها در دست اقدام است.

در ادامه این مراسم از بین ۱۰۰ یکصد خوشه شرکت‌کننده با بررسی کارشناسان برای داشتن معیارهای لازم ۵ خوشه به عنوان خوشه برتر در ملایر انتخاب شدند.

در این زمینه از خیرالله نادعلی از روستای جوزان با ۹۸ امتیاز، حمید بیات از روستای فروز با ۹۷ امتیاز، محمدصفر حقی از روستای بابارئیس با ۹۶.۵ امتیاز، حسین آقایی از روستای قلعه باباخان با ۹۶ امتیاز و لیلا بیات از روستای مانیزان با ۹۵ امتیاز به عنوان نفرات اول تا پنجم خوشه‌های برتر تقدیر شد.

همچنین از محمد منصوری از روستای جوزان به خاطر تولید بزرگترین خوشه انگور و مصطفی ترک‌زبان از روستابی ضربعلی به خاطر تولید سالم‌ترین خوشه نیز در این مراسم تجلیل شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۳۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان

   

به گزارش خبر گزاری صداو سیمای مرکز کرمان، حسین زینلی در جشنواره گیاهان دارویی در جبال بارز جیرفت اظهار کرد: گیاه دارویی به ارزش یک دلار اگر وارد چرخه صنعت و تنوع شود به ۱۰۰ دلار تبدیل می‌شود؛ اگر یک بشکه اسانس به اروپا بفرستیم ۱۲ هزار میلیارد ریال به کشور ارز می‌آوریم.
وی با اشاره به مزیت نسبی کشاورزی در جنوب کرمان گفت: صنعت اسانس گیری و بسته بندی باید در جنوب کرمان و مناطقی از کشور که ظرفیت تولید گیاهان دارویی دارد، شکل گیرد.
زینلی اضافه کرد: تولید محصولاتی همچون گل محمدی، زیره سیاه و آویشن در جنوب کرمان باعث رونق گردشگری هم می‌شود ضمن اینکه وقتی صنعت وارد منطقه‌ای شد کشاورزی قراردادی رونق پیدا می‌کند.
وی با یادآوری اهمیت گیاهان دارویی در رونق حوزه‌های مختلف بیان کرد: کرمان در تولید حنا استان اول کشور است و در خاورمیانه هم حرف اول را می‌زند بنابراین باید تمرکز ویژه داشته باشیم که این محصول را صنعتی (و تجاری سازی) کنیم.
احمد پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت:۸۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی جنوب کرمان است که ۵۳ هزار تن گیاهان دارویی مثل حنا و گل محمدی در سطح منطقه برداشت می‌شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان هم گفت:۵۰۰هزار هکتار سطح رویشگاه گیاهان دارویی جنوب استان کرمان است که در قالب طرح بهره برداری ۲۰ فقره طرح در سطحی معادل ۱۲ هزار هکتار برداشت گیاهان دارویی را در سال گذشته با مشارکت مردم و بهره برداران داشتیم.

دیگر خبرها

  • انتخابات ملایر به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • ثبات در بازار مرغ همدان با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از سال قبل
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • پخش فیلم های تبلیغاتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان