Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-06@22:51:41 GMT

بایدها و نبایدهای گردشگری حلال در ایران

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۴۵۹۹۱

بایدها و نبایدهای گردشگری حلال در ایران

تین‌نیوز |

گردشگری حلال و ارائه نشان حلال به هتل‌ها به عنوان مهم‌ترین زیرساخت صنعت گردشگری، موضوعی است که در یک‌سال گذشته در دستور کار سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور قرار گرفته است.

به گزارش دنیای اقتصاد: به جز ارائه نظرات کارشناسان مختلف، در این نوشته تلاش شده به موضوع گردشگری حلال نگاهی کارشناسانه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور شناخت بهتر از هر موضوعی نخست باید تعریف دقیقی از آن ارائه داد. صنعت گردشگری به عنوان پدیده‌ای چند وجهی دارای ابعاد مختلف اقتصادی، تجاری، فرهنگی، اجتماعی و زیست‌محیطی است و زیرمجموعه‌های متعددی مانند گردشگری سلامت، ورزشی، غذا، بوم‌گردشگری، اکوتوریسم و... را شامل می‌شود.

یکی از این زیرمجموعه‌ها که همواره در بین کشورهای دارای گردشگران مسلمان از رونق زیادی برخوردار بوده، گردشگری حلال است که انواع خدمات حلال را به گردشگران مسلمان ارائه می‌کند.

سرو غذاها و نوشیدنی‌های حلال، رعایت موازین ذبح اسلامی، سرو نشدن نوشیدنی‌های الکلی، برنامه‌های تفریحی و ورزشی ویژه خانم‌ها و مجزا از آقایان و... از جمله خدمات گردشگری حلال است.

کشورهایی مانند ترکیه، مالزی و سنگاپور از سردمداران این نوع گردشگری در سطح جهان به شمار می‌روند که به منظور افزایش درآمد و رونق صنعت گردشگری، گردشگری حلال را در صدر برنامه‌های خود قرار داده و در کنار تمامی خدماتی که برای جذب گردشگران تدارک دیده‌اند، امکانات ویژه‌ای نیز برای استفاده از گردشگران مسلمان فراهم آورده‌اند.

اما وضعیت گردشگری حلال در ایران به چه شکل است؟ درباره لزوم رونق و توسعه گردشگری حلال در کشور در ابتدا باید به این نکته اشاره داشت که اجرای هر طرح و برنامه‌ای در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... در درجه نخست مستلزم مطالعه دقیق و نیازسنجی کارشناسانه از سوی نهادهای متولی است، زیرا تمامی پروژه‌هایی که در سطح دنیا به تصویب می‌رسد نتیجه تلاش برای یافتن راهکارهای مناسب و رفع مسائل گوناگون است.

به عنوان نمونه ارائه طرح‌های مدیریت سبز در عرصه هتلداری که با عنوان «هتل سبز» مطرح می‌شود به دلیل نیاز دنیای امروزی به کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و مصرف بهینه انرژی یا تجهیز فضا و اتاق هتل‌ها به امکانات مورد نیاز جانبازان در کشوری مانند ایران با توجه به تعداد قابل توجه نیازمندان به این نوع خدمات مطرح شده و به اجرا درآمده است.

درباره گردشگری حلال نیز ایران به عنوان کشوری اسلامی با دارا بودن بالاترین نسبت جمعیت مسلمان در بین تمامی کشورهای جهان، مساعدترین زمینه را برای توسعه این حوزه از گردشگری داراست و در صورت تجهیز زیرساخت‌ها و استانداردسازی خدمات مورد نیاز می‌تواند به راحتی گوی سبقت را از کشورهای مطرح در این حوزه ربوده و خود را به عنوان قطب اصلی گردشگری حلال در سطح جهان معرفی کند.

علاوه بر توسعه زیرساخت‌ها و استانداردسازی خدمات، اصل مهمی که نباید از آن سهل‌انگارانه گذشت موضوع تبلیغات، اطلاع‌رسانی و بازاریابی با هدف جذب گردشگران مسلمان از سراسر جهان به سمت بازار گردشگری حلال در ایران است.

اطلاع‌رسانی و تبلیغات به عنوان یکی از ارکان اصلی دستیابی به موفقیت در حوزه گردشگری، امروز به واسطه توسعه فضای مجازی به ویژه شبکه‌های اجتماعی، افق‌های جدیدی را پیش روی خود می‌بیند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۵۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان در جلسه کمیسیون فنی دفاتر خدمات مسافرتی استان اظهار کرد: در راستای توسعه زیرساخت‌های گردشگری کردستان و با هدف ارزیابی فعالیت، صدور مجوز، تعلیق، لغو فعالیت و رسیدگی به شکایات، تعداد ٩ پرونده مربوط به بخش دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری مورد بررسی قرار گرفت.

آرمان وطن‌دوست افزود: با نظر اعضای حاضر در این کمیته برای تأسیس سه دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در استان موافقت شد.

وی با بیان اینکه با صدور این سه مجوز تعداد دفاتر خدمات‌مسافرتی و گردشگری دارای مجوز استان به ٦٤ مورد افزایش یافت، عنوان کرد: همچنین برای سه مورد شکایت از دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان رای صادر، دو دفتر لغو مجوز و یک مورد تجدیدنظر شد. 

وطن‌دوست یادآور شد: عملکرد دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان به‌صورت مستمر ارزیابی و مواردی مانند نحوه برگزاری تور‌های مسافرتی و ارائه خدمات به مشتریان، اعتبار پروانه بهره‌برداری، نحوه فعالیت، وضعیت عمومی دفاتر خدمات مسافرتی، حضور مستمر و فعال مدیر عامل و مدیران فنی در دفاتر خدمات مسافرتی و... بررسی و با متخلفان و برگزارکنندگان تور‌های بدون مجوز برخورد جدی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • افزایش دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد