Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ محسن نظری مدیرعامل شرکت تولید کننده شبیه ساز پیشرفته نور خورشید، در رابطه با مشخصات فنی شبیه‌ساز پیشرفته نور خورشید گفت: این محصول شبیه‌ساز خورشید مدل MJSS-LXe۱۵ است که جهت اندازه‌گیری‌های استاندارد سلول‌های خورشیدی و برخی تجهیزات و سنسورهای اپتیکی به‌کار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: این دستگاه توانایی شبیه‌سازی نور خورشید طبق استاندارد AM۱.۵ و کنترل توان و زمان تابش هر یک از طول موج‌ها برای انجام آزمایشات و تست‌های معمول و خاص در زمینه اپتیک را داراست.

وی با بیان اینکه این شبیه‌ساز با ترکیب نور LED و لامپ هالوژن، طیف نور خورشیدی را با طول موج ۴۰۰ تا هزار نانومتر شبیه‌سازی می‌کند، در رابطه با عملکرد و کاربرد این محصول گفت: لامپ‌های هالوژن عمدتاً طیف ناحیه قرمز و مادون قرمز را تأمین می‌کنند وLED ها بخش‌های مرئی را پوشش می‌دهند. از LED های سفید و نیز تک طول موج برای تأمین طول موج‌های مختلف نور مرئی استفاده می‌شود.

به گفته وی، نور تولید شده به‌وسیله اسپکترومتر کالیبره شده و شدت نورLED ها به‌گونه‌ای تنظیم می‌شود که حداکثر انطباق با طیف خورشیدی ایجاد شود.

نظری تصریح کرد: لامپ‌ها وLED ها به‌طور مستقل قابل روشن شدن هستند، ترکیب نور آن‌ها باعث می‌شود که از این منبع نور بتوان برای کاربردهای متعدد از قبیل تست سلول در طول موج‌های مختلف و نیز آزمایش‌هایی نظیرVoc Decay (تلفات مدار باز) استفاده کرد. همچنین صحت طیف تولیدی را همیشه می‌توان براساس اندازه‌گیری مستقل شدت نور LED و لامپ‌ها که به‌وسیله یک فتودیود به‌دست می‌آید مورد سنجش قرار داد.

وی با بیان اینکه نمونه‌ها بر روی یک پایه متحرک نصب می‌شوند و این باعث می‌شود که موقعیت نمونه نسبت به زاویه تابش لامپ قابل تغییر باشد، افزود: فاصله نمونه تا لامپ به‌وسیله فتودیود کنترل می‌شود به‌صورتی که شدت mW/cm۲۱۰۰ تأمین شود. هم نمونه و هم لامپ‌ها به وسیله فن‌های متعدد سرد می‌شوند.

وی در رابطه با مزایا و برتری‌های فنی دستگاه در مقابل دیگر دستگاه‌های موجود گفت: پوشش گستره طیف نور خورشید G ۵/۱ بین بازه ۴۰۰ تا ۱۱۰۰ نانومتر (IEC & ASTM)، توانایی تابش مجزای هر دسته از طول موج‌ها برای کاربردهای Multi-junction و کاربردهای خاص، قابلیت راه‌اندازی و کنترل هم به‌صورت تاچ اسکرین (Standalone)و هم توسط نرم‌افزار دستگاه تحت کامپیوتر، قابلیت ذخیره و بارگذاری تنظیمات دستگاه برای تکرار آزمایشات در شرایط کاملا یکسان، سیستم قفل‌شونده مغناطیسی میز نمونه برای جلوگیری از تغییر مکان نمونه در تکرار آزمایشات از مزایای این محصول است.

نظری ادامه داد: جک سه جهته برقی همراه با نمایش زاویه نمونه، توانایی کنترل زاویه نمونه نسبت به منابع نوری و انجام آزمایشات با زوایای مختلف، نمایشگر زمان روی درب دستگاه برای شمارش معکوس زمان اتمام آزمایش، قابلیت راه‌اندازی دستگاه در هر سه حالت Continuous, Flashed و Pulsed، قابلیت تنظیم دقیق زمان‌های On و Off در حالت‌های Pulse Drive و Flash Drive، قابلیت کالیبره کردن و به‌روزرسانی نرم‌افزار سیستم، سیستم Cabin Cleaner برای شرایط یکسان برای تکرار آزمایشات، محفظه فیلتر شده و تاریک برای انجام تست‌های آزمایشگاهی دقیق و مخصوصا بازه فرکانسی خاص (Multi-Junction ) از دیگر مزایا و برتری‌های فنی این دستگاه است.

وی در رابطه با بازار مصرف این محصول گفت: در سال ۹۴ دو نمونه اولیه و آزمایشی از این محصول ساخته شد و از طریق نمایشگاه ساخت ایران به دو واحد دانشگاه آزاد اسلامی مجموعا به ارزش تقریبی ۲۶۰ میلیون ریال به فروش رسیده است.

نظری ادامه داد: همچنین در نمایشگاه اخیر ساخت ایران، شرکت موفق به ثبت چندین سفارش درخواست برای محصول موضوع طرح شده است. در طرح جدید که امکان صادرات را نیز فراهم می‌آورد سولارمیتر به دستگاه اضافه می‌شود، کنترل میز و سولارمیتر به یکدیگر ارتباط پیدا می‌کند و کنترل منابع نوری بهینه می‌شود. همچنین در صورت تکمیل طرح و اخذ تأییدیه‌های استاندارد لازم پیش‌بینی می‌شود در یک‌سال آینده تعداد ۱۰ دستگاه از محصول موضوع طرح به فروش برسد.

نظری در رابطه با تسهیلات صحا گفت: روند دریافت تسهیلات یک مقدار طولانی است ولی به هرحال حتما لازمه کار است و باید مستندات تکمیل شود تا در ادامه کار مشکلی به‌وجود نیاید.

این طرح از سوی صندوق حمایت از صنایع الکترونیک صحا تسهیلاتی دریافت کرده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۶۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی گریوانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و مجری طرح پژوهشی کاوشگر خلیج فارس در نشست خبری که به مناسبت روز ملی خلیج فارس در این پژوهشگاه برگزار شد با اشاره به آخرین ماموریت کشتی اقیانوس پیما گفت: تاکنون عمق ۷۰۰ متری در دریای خزر مورد مطالعه قرار گرفته بود.

وی با بیان اینکه برای این منظور لازم بود از دستگاهی بهره ببریم که قیمت بالایی داشت و تهیه آن از کشورهای خارجی دشوار بود، گفت:از این رو اقدام به ساخت تجهیزی کردیم که توسط محققان پژوهشگاه به نتیجه رسید و عمیق ترین ماموریت بین 2هزارو 500 تا 3 هزار متری با موفقیت انجام شد.

گریوانی با بیان اینکه این دستگاه با پنج درصد هزینه‌ نمونه وارداتی ساخته شد، گفت: با استفاده از این دستگاه در عمیق‌ترین عمق در ۶۵ مایلی ساحل ایران حفاری انجام شد. از جاسک حدود ۶۵ مایل به سمت عمان بخش عمیق حفاری کردیم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی افزود: بیش از ۵۰ نقطه از عمق‌های ۵۰۰، ۶۰۰ متر شروع کردیم و در عمیق‌ترین عمق ۲۱۲۳ متر حفاری انجام دادیم. نمونه‌های گرفته شده  در آزمایشگاه‌های شیمی، زمین شناسی و ... در حال مطالعه است.

وی گفت: کار دیگری که در قالب این مطالعه انجام شد و از جنبه‌های علمی و حتی دفاعی با ارزش است مشخصات ستون آب است که چه مشخصات فیزیکی و شیمیایی دارد. از مدل سازی‌های مختلف استفاده می‌شود، در تعیین چرخه‌های آب مدل تعیین کننده است. در دریای عمان لایه‌هایی از آب وجود دارد که از قطب جنوب در مقیاس جناحی می‌آیند و منابع باارزش غذایی همراه خود دارند.

گریوانی افزود: دریای عمان برای ما بکر است و در عمق‌های ۷۰۰، ۸۰۰ متر بررسی ستون آب داشتیم؟ در ۱۹۵۰ و تعداد زیادی نقطه اطلاعات با ارزشی را مانند، دما، شوری و ... جمع آوری کردیم که مانند مغزه‌ها از جنبه‌های مختلف روی آنها کار‌های تحقیقاتی انجام شده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی درباره زمان استخراج داده‌ها گفت: داده‌ها وجود دارد و استفاده‌های اولیه می‌شود و این قابلیت وجود دارد تا سال‌ها از این داده‌ها در موضوعات مختلف استفاده شود. به طور مثال اگر پارسال در این محدوده دیتابرداری شده دو، سه سال بعد با یک تامین اعتبار دیتابرداری انجام شود و بررسی و مشاهده این تغییرات از لحاظ علمی باارزش است. 

وی گفت: مغزه گیری معمولا صحت سنجی است و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی را به صورت پیوسته از سطح آب تا پایین‌ترین نقطه‌ای که دستگاه‌ها می‌روند اندازه گیری می‌کنند بنابراین در این موضوع صحت سنجی موضوعیت ندارد. در دریای عمان کسی مغزه‌ای نگرفته که صحت سنجی شود، اما ممکن است نزدیک ساحل کسی چیزی گرفته باشد ولی در عمق دو هزار متری مغزه گیری مسبوق به سابقه نبوده که صحت سنجی شود.

مجری طرح پژوهشی کاوشگر خلیج فارس درباره بازه زمانی مغزه گیری گفت: پروسه مقدمات عملیات مغزه گیری یک ماه طول کشید و قبل از تعطیلات عید شروع شد و تیم تحقیقاتی ما تعطیلات عید را شناور بودیم. از ۲۵ اسفند وارد شناور شدیم و ۱۸ فروردین کار را تمام کردیم.

وی علت انجام عملیات در این زمان را استفاده بهینه از شناور عنوان کرد و گفت: دریای عمان باد‌های موسمی دارد که پدیده مانسون را موجب می‌شود که این پدیده در اردیبهشت ماه شروع می‌شود و عملیات دریایی در آن زمان امکان پذیر نیست. برای اینکه به این شرایط برخورد نکنیم مجبور شدیم در تعطیلات نوروز بیس تایم داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • داوطلبان متقلب دستگاه‌های جاسوسی پیشرفته داشتند/احتمال محرومیت تا ۵ سال
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • خاش به پیشرفته ترین دستگاه ام.آر.آی ایران مجهز است
  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • خرید ۵۰۰ دستگاه آمبولانس جدید و پیشرفته
  • رشته‌ها و سطوح برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان