Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم اصفهان گفت: اجرایی شدن طرح بن _ بروجن، ضعف بزرگ دولت دوازدهم قلمداد شده و دولت باید وارد عمل شود، زیرا اجرای این طرح زاینده رود را نابود می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازاصفهان شرق؛ حیدرعلی عابدی، با اشاره به برداشت های بی رویه چهارمحالی ها از زاینده رود، گفت: مسئولان استان چهارمحال بختیاری بی مهابا، لوله های متعددی تحت عناوین مختلف به رودخانه رسانده و آب برداشت می کنند و این در حالی است که لوله ها فاقد شناسه برای شناسایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اصفهان در مجلس اظهار کرد: چیزی که ما از چهارمحالی ها انتظار داریم این است که زیاده خواهی نکرده و به سهمیه ای که شورای عالی آب به آنها اختصاص داده است، اکتفا کنند اگرچه ما می دانیم برداشت های بی رویه از زاینده رود به محیط زیست ضربه می زند ولی چون مصوبه توزیع عادلانه آب است، می پذیریم.

وی با اشاره به خواسته جدید مسئولان چهارمحال از وزارت نیرو که بیشتر شبیه به لطیفه است، عنوان کرد: اخیرا مسئولان چهارمحل به وزارت نیرو فشار آورده اند که 17 میلیون مترمکعب آب طلبکارند و تعجب برانگیز است که آنها با چه دستگاهی اندازه گیری کرده اند که این مقدار آب را طلب دارند.

عابدی با بیان اینکه، وزارت نیرو در برنامه های کارشناسی شده، ضعیف عمل می کند، افزود: وزارت نیرو آب و برق را بدون حساب و کتاب در اختیار طرح های غیرکارشناسی شده قرار می دهد و تمام هزنیه مملکت و بودجه بیت المال را به این صورت برمی دارد و قطعا طرح «بن_ بروجن» نیز از جمله طرح های غیرکارشناسی شده است.

وی تاکید کرد: هر طرحی که بخواهد بر زاینده رود اجرا شود باید بر اساس سهمیه اجرایی و کنتور بر لوله نصب شود تا زیاده خواهی در برداشت صورت نگیرد زیرا آسیب بسیاری به کشاورزی شرق و غرب وارد می شود.

*اجرایی شدن طرح بن _ بروجن،نقطه ضعف دولت دوازدهم

نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به مهلک بودن طرح بن_ بروجن بر اصفهان، تصریح کرد: اگر این طرح اجرایی شود، اصفهان نابود می شود و هیچ امیدی به کشاورزی اصفهان نخواهیم داشت و دولت در این رابطه باید وارد عمل شود زیرا اجرایی شدن طرح بن _ بروجن، ضعف بزرگ دولت دوازدهم قلمداد می شود.

وی با بیان این مطلب که طرح بن بروجن لطمات بسیاری به کشور وارد می کند، افزود: ما خواستار توقف طرح های آب آشامیدنی نیستیم بلکه خواسته ما مدیریت صحیح در برداشت آب از زاینده رود است و اگر شورای عالی آب می خواهد پروژه ای جدیدی بیارود باید مشخص کند کدام طرح قرار است کم شود.

*دولت یازدهم قطره آبی به زاینده رود نداد

عابدی با اشاره به اینکه در کجای دنیا از این قبیل طرح های مضر اجرایی شده است، بیان کرد: در طرح بن بروجن می توانست از سبز کوه به صورت ثقلی و بدون هزینه آب برداری شود ولی امروز شاهد این هستیم که با هزینه گزاف به واسطه شش پمپاژ و همچنین مصرف برق بسیار زیاد می خواهند 545 متر آب به صورت سربالایی از زاینده رود به طرف بروجن انتقال دهند و این با نیت نابودی زاینده رود عملی می شود.

وی با ذکر این مطلب که اگر یک میلیون مترمکعب آب روزانه به زاینده رود ریخته شود یعنی زاینده رود 300 روز آبی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: کشاورزان شرق اصفهان اگر 10 میلیون مترمکعب آب داشته باشند می توانند کشاورزی کنند در صورتی که با اجرایی کردن طرح بن _ بروجن، 50 میلیون متر مکعب آب از زاینده رود برداشت می شود و این یعنی زدن ضربه مهلک به کشاورزی استان اصفهان، خالی شدن 200 روستا در شرق و 300 روستا در غرب اصفهان و کوچ هزاران نفر از مردم زحمت کش شرق اصفهان به حاشیه کلان شهر اصفهان که باید توسط مسئولان استان و دولت رسیدگی شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: تعجب برانگیز است که دولت یازدهم در طول چهار سال، یک قطره آب به زاینده رود اضافه نکرد و مانع اصلی این روند، مسئولان استان چهارمحال بختیاری هستند که با اشکال تراشی طرح بهشت آباد را متوقف کردند و امروز نیز بی مهابا از رودخانه برداشت می کنند.

وی با ذکر مخالفت نمایندگان اصفهان در مجلس از طرح های جدید برداشت بر زاینده رود، اذعان کرد: ما نمی گذاریم حق اصفهان دستخوش تصمیمات عجیب شود و این در حالی است که فعالیت طرح بن_ بروجن به بهانه طرح ملی، در آن طرف سد در حال اجراست ولی فعلا به سمت رودخانه متوقف شده است و اگر مسئولان وارد عمل نشوند قطعا زیر پوشش آب آشامیدنی این طرح اجرایی شده و شاهد نابودی اصفهان هستیم.

عابدی خاطرنشان کرد: قطعا هر گونه برداشت مازاد از زاینده رود از حقابه کشاورزان تامین می شود زیرا زاینده رود آبی برای اختصاص به طرح برداشت های جدید ندارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۵۱۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران

ایسنا/ایلام مدیر جهاد کشاورزی دهلران ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا در شهرستان دهلران گفت: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع کلزا تولید شده که این میزان در طول تاریخ کشاورزی شهرستان دهلران بی سابقه است.

«جلال یوسفی» در گفت‌وگو با ایسنا از آغاز برداشت محصول استراتژیک گندم از مزارع آبی و دیم شهرستان دهلران خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری  ۶۷ هزار هکتار از اراضی زراعی  شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران عنوان کرد: تا امروز بیش از ۲۵ هزار تن  از این مزارع استحصال گردیده که پیش‌بینی می‌شود  این میزان به ۲۳۰ هزار تن برسد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۷ مرکز خرید فعال در این شهرستان آماده خرید گندم از کشاورزان منطقه است و همچنین هماهنگی‌های لازم به منظور تامین سوخت کمباین‌ها و انجام معاینه فنی انجام گرفته است.
یوسفی افزود: در حال حاضر ۲۵۰ کمباین در مزارع شهرستان جهت برداشت محصول مشغول فعالیت هستند و هماهنگی‌های لازم برای ورود کمباین‌های  بیشتر به منطقه صورت گرفته  که بزودی در شهرستان مستقر خواهند شد و با توجه به اینکه نرخ برداشت غلات توسط کمباین از همان روزهای ابتدایی برداشت به طرق  مختلف به سمع کشاورزان و کمباین داران رسیده است، کشاورزان عزیز می توانند در صورت مشاهده  هرگونه تخلف به جهاد کشاورزی مراجعه  تا از طریق مراجع قانونی و تعزیرات حکومتی  برخورد گردد.
مدیر جهاد کشاورزی دهلران  ضمن اشاره به رکورد تاریخی تولید کلزا  در این شهرستان بیان کرد: امسال بیش از ۱۹ هزارتن دانه روغنی از مزارع  کلزا تولید شده است که این میزان در طول تاریخ  کشاورزی شهرستان دهلران بی‌سابقه است.
یوسفی در پایان با تاکید بر صدمات جبران ناپذیر آتش زدن بقایا از کشاورزان تاکید کرد و گفت: با توجه به تاثیرات مخرب این عمل بر کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه، کاهش ظرفیت نگهداری آب، کاهش میکروارگانیسم‌های مفید خاک و همچنین افزایش فشردگی و سله بندی خاک(سفت شدن بافت خاک) از سوزاندن کاه و کلش و بقایای گیاهی در مزارع جداً خودداری نمایند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • گندم معمولی هر کیلو۱۸۵۰۰تومان از کشاورزان استان خریداری می شود
  • اصحاب رسانه به جای «اعتبار» برای اصفهان مطالبه «اختیار» کنند/همه چیز درباره پروژه انتقال آب، اتباع و فرونشست
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستان