Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم- ایرنا- درهفته ای که با عید غدیرخم آغاز ، با جشن میلاد امام موسی کاظم(ع) ادامه و با روز مباهله به پایان رسید، دومین کنگره سیره اهل بیت(ع)، اختتامیه سه جشنواره فرهنگی مذهبی، گرامیداشت دومین سالگرد شهدای فاجعه منا، تجمع طلاب جامعه المصطفی در محکومیت کشتار مسلمانان میانمار، کشف چهار محموله قاچاق و عقب گرد ساعات اداری از جمله رویدادهای قم در هفته ای که گذشت، بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، در هفته گذشته که می توان آن را هفته جشنواره ها در قم نامید، آیین اختتامیه نخستین جشنواره مردمی کرامت، اختتامیه دومین جشنواره بین المللی داستان و خاطره طلاب (اشراق)، سومین جشنواره شعر طنز سوهان روح و نهمین جشنواره تئاتر استانی قم برگزار شد، همچنین دراین هفته ، نرم افزار چند رسانه ای مقتل الحسین(ع) رونمایی و ایستگاه های صلواتی ساماندهی، سال تحصیلی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور آغاز و زمین های آهکی مخاطره آمیزترین نقاط استان در هنگام وقوع زلزله معرفی شد.

** عید غدیر ازعمامه گذاری طلاب توسط مراجع عظام تقلید تا پیاده روی
درهفته گذشته که جهان به نور ولایت منور و شهر مقدس قم نیز همچون دیگر شهرهای کشور در سالروز عید سعید غدیرخم غرق در نور ور سرور شد، شیفتگان خاندان عصمت و طهارت(ع) با برگزاری آیین های جشن و سرور در مساجد و تکایا، ارادت خالصانه خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) نشان دادند.
پیاده روی بزرگ غدیر با عنوان «کاروان شادی بیعت» با حضور آیت الله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید و زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) درقم برگزار و عاشقان ولایت، با عبور از بلوار پیامبر اعظم(ص) به سمت مسجد مقدس جمکران پیاده روی کردند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید نیز در حاشیه شرکت در این مراسم گفت: غدیر، عید ولایت و دوام و بقای اسلام است و نباید هرگز فراموش شود ،غدیر پایه اصلی دین مبین اسلام به شمار می آید.
مراسم عمامه گذاری طلبه های حوزه علمیه قم،نیز هم زمان با عید سعید غدیرخُم در دفتر مراجع عظام تقلید برگزار شد. در این آیین ها، شماری از طلبه ها توسط حضرات آیات لطف الله صافی گلپایگانی، ناصر مکارم شیرازی، حسین نوری همدانی و سید محمدعلی علوی گرگانی از مراجع تقلید ملبس به لباس روحانیت شدند.

** برگزاری دومین کنگره سیره اهل بیت(ع)
دومین کنگره بین المللی سیره اهل بیت(ع) با محوریت سیره امام علی (ع) با ارائه پیام های شماری از مراجع تقلید، سخنرانی آیت الله مهدی شب زنده دار از اعضای شورای نگهبان و ارائه مقاله اسقف اعظم ارامنه در ایران، در مدرسه علمیه امام کاظم (ع) قم برگزار شد.
دومین کنگره بین المللی علمی پژوهشی سیره اهل بیت(ع) با محوریت سیره زندگانی امام علی(ع)، با حضور صاحبنظران، علما، فضلا، اساتید و طلاب حوزه های علمیه در سالن همایش های مدرسه علمیه امام کاظم(ع) درقم برگزار و از صاحبان 14 اثر برگزیده تجلیل شد.
یک هزار و 200 اثر با محوریت سیره امام علی(ع) نخستین پیشوای شیعیان، به دبیرخانه این کنگره رسید که آثار مورد پذیرش شامل 141 اثر علمی و پژوهشی، 256 اثر علمی و ترویجی و 368 اثر علمی و تخصصی است که در اختیار محققان قرار می گیرد.

** برگزاری آیین اختتامیه دومین جشنواره داستان طلاب
آیین اختتامیه دومین جشنواره بین المللی داستان و خاطره طلاب (اشراق) هفته گذشته با حضور شخصیت های برجسته حوزوی و ادبی کشور و طلبه های حوزه علمیه در سالن همایش غدیر قم برگزار شد. یک هزار و 600 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده که که از این تعداد بیش از 200 اثر از 27 ملیت به این جشنواره رسیده است. در این آیین از کتاب های «از لس آنجلس تا پنجره فولاد» و «سی و دَه» رونمایی و اعلام شد که کتاب های «آسمان نزدیک است»، «پایتخت درد»، «تبلیغ در سرزمین عجایب» و «جهانی در میم» به زودی به بازار نشر عرضه می شود ، هم چنین در این مراسم از برگزیدگان این جشنواره در دو بخش بین الملل و داخلی تجلیل شد.

** برگزاری آیین اختتامیه سومین جشنواره طنز سوهان روح در قم برگزار شد
آیین اختتامیه سومین جشنواره طنز استان قم با عنوان «سوهان روح»، در سالن همایش های شهرداری قم با حضور طنزپردازان، ادیبان و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد. حدود 300 اثر از 85 شرکت ‌کننده در بخش‌ های گوناگون به دبیرخانه این جشنواره رسید که بخش شعر با 180 اثر بیشترین فراوانی را داشت و از نظر موضوعی بخش شهروندی و آزاد بیشترین تعداد آثار را شامل می ‌شد و پس از آن بخش ویژه جشنواره با عنوان «هجو حامیان تروریسم و به ویژه آل سعود» بیشترین اثر را داشت.

** آیت الله ناصر مکارم شیرازی ازمراجع تقلید نیز هفته گذشته در همایش مداحان و مسئولان هیات های مذهبی قم در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) با اشاره به وظایف و مسئولیت های مداحان و هیات های مذهبی کشور گفت: مداحان نباید از تعبیرهای موهن که موجب وهن امامان معصوم و مجالس عزاداری می شود، استفاده کنند. باید لحن سنگین، مناسب و دور از مسائلی که مربوط به ترانه ها است، مورد استفاده قرار گیرد، و آهنگ ها مذهبی باشد. این مرجع تقلید همچنین مسائل مالی در مداحی ها را مورد توجه قرار داد و گفت: نباید مداحان و خطبا به گونه ای عمل کنند که مردم تصور نمایند، مداحی یک حرفه است و معامله ای انجام می شود، و رعایت نکردن این موضوع هیچ گونه اثر تربیتی را برای مداحی به همراه نخواهد داشت.

** نرم افزار چند رسانه ای مقتل الحسین(ع) در قم رونمایی شد
نرم افزار چند رسانه ای مقتل الحسین(ع)، نیز پنجشنبه هفته گذشته طی آیینی با حضور علما، فضلا و طلاب حوزه های علمیه در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم رونمایی شد.متن 100 عنوان کتاب در 490 جلد درخصوص امام حسین(ع) و واقعه عاشورا مشتمل بر مهم‌ ترین منابع مقتل امام حسین(ع)، ارائه 50 مجلس مقتل‌ خوانی، 26 زیارت ‌نامه، 241 سخنرانی از واعظان و خطیبان برجسته،601 قطعه مداحی از مداحان و فهرستی از کتاب های مربوطه در این نرم افزار بارگذاری شده است.

**مدارس قم با کمبود یکهزار و 538 معلم درسال جدید روبروست
حمید رضا شیخ الاسلام مدیرکل آموزش و پرورش قم نیز در هفته گذشته در چهارمین جلسه شورای آموزش و پرورش قم در تالار امام جواد (ع) استانداری ، با بیان اینکه مدارس قم در سال تحصیلی جدید با کمبود یکهزار و 538 معلم مواجه است اظهار داشت: تاکنون بیش از 241 هزار دانش آموز در سطح مقاطع مختلف تحصیلی اعم از پیش دبستانی، دوره ابتدایی، متوسطه اول و دوم ثبت نام کردند، و بیش از 95 درصد کار ثبت نام سال تحصیلی در پیش رو انجام شده است. یکهزار و 400 واحد آموزشی آمادگی لازم را جهت پذیرش دانش آموزان در روز شنبه اول مهر ماه دارد.

** کمبود فضای آموزشی درقم جدی است
حمیدرضا شیخ الاسلام مدیرکل آموزش و پرورش قم همچنین در هفته گذشته در دیدار رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با مدیر حوزه های علمیه، گفت: این استان در آستانه آغاز سال تحصیلی با مشکل جدی کمبود فضاهای آموزشی مواجه است و حداقل 150 واحد آموزشی در این شهر نیاز است. امسال حدود 242 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در مداس استان قم مشغول به تحصیل می شوند که نسبت به سال گذشته هفت هزار دانش آموز افزایش یافته است.قم تنها استانی است که تراکم بالای دانش آموزی در شهر دارد.


** تاکید استاندار قم بر ضرورت تدوین برنامه های جامع برای کاهش مصرف آب
سید مهدی صادقی استاندار قم نیز هفته گذشته در آیین تجلیل از حامیان آب برتر استان بر ضرورت تدوین برنامه های جامع در زمینه فرهنگ سازی برای کاهش در مصرف آب تاکید کرد و گفت: فرهنگ سازی در زمینه اصلاح الگوی مصرف باید جامع، مداوم و به صورت بلندمدت باشد چرا که تنها راه توسعه پایدار استان اصلاح الگوی مصرف است.

** فرماندار: ایستگاه های صلواتی در قم ساماندهی می شود
رضا سیار فرماندار قم نیز در هفته گذشته در چهارمین کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان در تالار امام رضا(ع) فرمانداری ، با بیان اینکه برپایی ایستگاه های صلواتی امری ارزشی و مردمی است گفت: برپایی ایستگاه های صلواتی موجب گره های ترافیکی و ایجاد مشکل در رفت و آمد مردم می شود که برای حل این معضل کمیته ای مشترک شامل سازمان تبلیغات اسلامی، فرماندهی انتظامی و شهرداری قم برای صدور مجوز برای ایستگاه های صلواتی تشکیل شده که هیات ها و افراد با مراجعه به شهرداری و یا سازمان تبلیغات اسلامی می توانند مجوز برپایی ایستگاه های صلواتی در مکان های مشخص شده را دریافت کنند.

** ساعت اداری دستگاه های دولتی در قم به روال عادی بازگشت
ساعت آغاز فعالیت اداره های قم که به دلیل اوج گرما و لزوم کاهش مصرف برق در این استان از ابتدای تیرماه امسال از ساعت 7:30 به 6:45 تغییر یافته بود، به روال عادی خود بازگشت.
استاندار قم طی ابلاغیه ای به دستگاه های دولتی در اواخر خردادماه امسال اعلام کرده بود «با توجه به نیاز کاهش مصرف برق در ساعات اوج بار روزانه و جلوگیری از احتمال اعمال خاموشی اضطراری و تاییدیه وزارت نیرو به کلیه دستگاه های اداری استان ابلاغ می گردد تا با رعایت ماده 87 قانون خدمات کشوری از تاریخ 1396/4/1 تا 1396/6/15 وقت اداری از ساعت 6:45 شروع شود و ساعت 13:45 خاتمه یابد».
ساعات کاری اداره های استان قم از ساعت 7:30 تا 14:30 و روزهای پنجشنبه از ساعت 7:30 تا 13:30 می باشد.

** متولی ساماندهی بافت های ناکارآمد در قم مشخص نیست
سید مرتضی سقائیان نژاد شهردارقم نیز هفته گذشته درپنجمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه وحدت مدیریت در بافت های ناکارآمد شهر قم وجود ندارد گفت: متولی ساماندهی بافت های ناکارآمد در این شهر مشخص نیست. برای ساماندهی وضعیت بافت های ناکارآمد قم نیازمند متولی مشخص، جذب بودجه های کلان و امکانات مناسب هستیم.
بیش از 697 هزار و 320 تن از جمعیت شهر قم معادل حدود 70 درصد در بافت های ناکارآمد این شهر از جمله بافت های فرسوده، تاریخی، سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه شهر زندگی می کنند. مجموع کل مساحت شهر قم 12 هزار و 939 هکتار است که چهار هزار و 133 هکتار از این شهر شامل این پنج گونه بافت می باشد.

** زمین های آهکی مخاطره آمیزترین نقاط استان در هنگام وقوع زلزله
محمد گلفشان مدیرعامل هلال احمر قم نیز درجلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران قم در تالار امام جواد(ع) استانداری، با اشاره به نامقاوم ترین مناطق قم در برابر زلزله افزود: برغم تصور برخی ها که ساختمان های احداث شده در سالاریه و شهرک قدس به علت نوساز بودن از سایر مناطق از مقاومت و استحکام بیشتری برخوردار است، این مناطق به علت دارا بودن زمین های آهکی به هنگام زلزله فرو می ریزد و غارهای زیرزمینی ایجاد می شود.
7404/ 6133/ خبرنگار: محمد زمانی راد ** انتشار- جعفرمسلمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۵۶۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش

معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین معلم بشریت خداوندی است که علم اسماء الهی را به آدم ابوالبشر آموخت و مقام توحید را با مقام معلمی پیوند داد. سپس به‌واسطه قلم، انسان‌ها را با دانش‌های مختلف آشنا ساخت و انبیاء عظام را به مقام معلمی برگزید.

پس معلمی شأنی سترگ و شغلی الهی است که پیامبران الهی عهده‌دار آن بوده‌اند. معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است.

جایگاه معلمِ نمونه؛ جایگاه انسانی متعالی است که دارای شاخصه‌هایی چون: علم و بصیرت، تعهّد و احساس مسئولیت، عشق و محبت، دقّت در صورت و محتوای پیام، پیگیری در آموزش و تربیت، نظم و انضباط، خلاقیت و تفکّر، اعتقاد و ایمان به معارف الهی، عزم و اراده تعالی،‌ عامل بودن به احکام الهی، پایبندی به اخلاق اسلامی، پایبندی به تعهّدات ملّی و کارامدی و أثرگذاری است.

برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

نظام متعالی آموزش و پرورش که معلم در آن به ایفای نقش می‌پردازد، اهداف عظیمی را پی می‌گیرد که برخی از آن عبارتند از: آموزش علوم نافع، تدوین منابع لازم درسی، انسان‌سازی، تربیت کادر انسانی یا نیروی مغزافزار و بازوان کارافزار برای جامعه، بصیرت‌آفرینی، ایجاد احساس التزام به هویت ملی و دینی، و نهایتاً نقش‌آفرینی مثبت در پیشرفت همه‌جانبه کشور.

این نظام متعالی با وجود امکاناتی چون ثروت عظیم هوش جوان ایرانی، مکتب انسان‌ساز اسلام و وجود مراکز تربیتی همچون مساجد و هیئات مذهبی، الزاماتی راهبردی جهت دستیابی به اهداف مورد نظر دارد که برخی از آن: تأمین نیازهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کشور، برنامه‌ریزی درست و هدفمند در جهت رفع نیازهای جامعه، توزیع متعادل و متناسب نیروی انسانی مورد نیاز جامعه، محور قرار دادن سند تحول برای اصلاح ساختارها و روندها، تهیه نقشه راه برای اجرایی کردن سند تحول، جذب معلمان مجرب و توانمند، تهیه و تدوین کتاب‌های درسی و کمک درسی آموزشی و پرورشی متناسب با سطح فکر، روحیات، جنسیت و سیر رشد دانش آموزان و متناسب با نیاز جامعه، بازشناسایی مفاخر و شخصیت‌های مؤثر جامعه، رصد دائم کیفیت آموزشی معلمین و تلاش برای ارتقاء کیفی تدریس، تلاش برای ارتقاء نظام آموزش به جایگاه نخست جهان اسلام در عرصه تولیدات آموزشی و پرورشی، ترجمه آثار فاخر آموزشی تربیتی به زبان‌های زنده دنیا، و افزایش ظرفیت مدارس دولتی و ممانعت جدی از برون‌سپاری تعلیم و تربیت به نهادهای غیر رسمی (جز در موارد نادر) است.

پر واضح است که نظام متعالی آموزش در برابر معلمین، وظایفی برعهده دارد که از جمله آنها: بهبود وضع معیشت معلمان، جدیت در آموزش‌های بدو خدمت و ضمن خدمت آنان، زمینه سازی برای انتقال تجربیات آموزشی و مهارت‌های تدریس به نسل جدید از معلمان، تلاش برای ثبات مدیریت نهاد آموزش و پرورش، تلاش برای منطبق سازی نظام آموزشی تربیتی با نیازهای ملی، منطقه ای و جهانی کشور، به‌روزرسانی مستمر سند تحول آموزش و پرورش، تدوین نقشه راه اجرایی شدن سند آموزش و پرورش با ارائه شاخص‌های معین، افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلمینی عالم، کارامد و متعهد، تأمین مربیان پرورشی مدارس جهت هدایت دانش‌آموزان به رعایت سبک زندگی اسلامی و نظارت مفید، مؤثر و مستمر بر مؤسسات آموزشی غیر رسمی است.

با نظر به جایگاه عظیم معلم در اسلام می‌توان به ضرورت تعالی مستمر نهاد آموزش و پرورش و به‌روزرسانی منابع آموزشی و هدفمند بودن برنامه‌ها در راستای ارائه الگویی از نظام متعالی آموزش در جهان اسلام پی برد. 

حجت‌الاسلام دکتر مهدی امیدی نقلبری؛ دانشیار و عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرانه فضای آموزشی در گلستان حدود ۴.۸۵ متر مربع است
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی در ایلام
  • تمدید جشنواره عید تا عید بازارهای روز کوثر تا ولادت امام رضا (ع)
  • تمدید جشنواره عید تا عید بازارهای روز کوثر تا ولادت امام رضا(ع)
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند