Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد گفت: با همکاری کارشناسان خبره نساجی سنتی مرکز تخصصی طراحی و بافت پارچه‌های سنتی در خانه حیران واقع در بافت تاریخی تاسیس شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا اظهار کرد: استان یزد از دیرباز به عنوان قطب نساجی سنتی ایران مطرح بوده و پارچه‌های فاخر زری و ترمه دستباف و بطور کلی نساجی سنتی این خطه زبانزد عام و خاص بوده و گردشگران نیز در سفرنامه‌های خود بدان اذعان نموده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا دهقان مهرجردی افزود: برخی از این دستبافته‌ها مانند زری و ترمه با صنعتی شدن از بین رفته است و برخی دستبافته‌ها مانند دارایی یزد نیز هنوز بافته می‌شود .

وی ادامه داد: در این رابطه میراث فرهنگی یزد با همکاری کارشناسان خبره نساجی سنتی اقدام به تأسیس مرکز تخصصی طراحی و بافت پارچه‌های سنتی در خانه حیران واقع در بافت تاریخی کرد و دوره تخصصی اموزش زری بافی و ترمه بافی برگزار می‌شود. همچنین نسبت به طراحی دستگاه احرامی و برگزاری دوره آموزشی در روستای بنادک سادات که بیشتر احرامی بافان در این منطقه بوده‌اند اقدام شده است.

وی تصریح کرد: برخی رشته‌های قدیمی صنایع دستی در استان مانند گیوه بافی، چاقوسازی، موتابی و .. به دلیل عدم استقبال و عدم نوآوری رونق خود را از دست داده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی با اشاره به جهانی شدن یزد گفت: از زمان آماده‌سازی پرونده یزد به عنوان شهر میراث جهانی اهتمام اداره کل میراث فرهنگی یزد در راستای غنی سازی بافت تاریخی با مشاغل سنتی قرار گرفت در این خصوص نسبت به احیای بازارچه چارسوق شاهی با همکاری شرکت توسعه گردشگری پرداخت که قسمت اعظم آن مرمت و برخی از مغازه ها نیز به اجاره هنرمندان داده شده است.

دهقان با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی در جهت احیای بازارچه‌های قدیمی برای ارایه صنایع دستی ایرانی قدم برمی‌دارد، ادامه داد: خانه فخرالدین جنب زندان اسکندر نیز در سال گذشته به طور کامل مرمت شده است و در اختیار هنرمندان صنایع دستی برای ارائه تولیدات خود قرار گرفته که همین امر باعث ارتقاء فروش هنرمندان شده است.

وی در خصوص اقداماتی که برای احیای صنایع دستی استان انجام شده، افزود: برای احیای هنر نساجی سنتی اقدامات اساسی و خوبی در این سال‌ها انجام شده از قبیل احیای زری بافی با همکاری هنرمندان پژوهشگاه میراث فرهنگی تهران که در این خصوص در خانه تاریخی حیران مرکز نساجی سنتی ایجاد شد و دستگاه زری بافی بعد از ۱۲۰ سال در یزد دوباره شروع بکار کرد و دوره آموزشی زری بافی برگزار شده و همچنین دوره آموزشی ترمه بافی نیز در حال برگزاری است.

دهقان با اشاره به اقداماتی که برای شناساندن صنایع دستی استان به گردشگران انجام می‌شود، گفت: در این خصوص با تشکیل جلساتی با هنرمندان مقرر گردیده دوستان به تولید سوغات خاطره‌ای از المانها و مراکز مهم باستانی استان بپردازند تا ضمن ایجاد اشتغال در رشته های مختلف صنایع دستی و رونق فروش گردشگرانی که از اقصی نقاط جهان به شهر یزد آمده‌اند ضمن خرید صنایع دستی و رونق گردشگری خاطره فرهنگی با خود به همراه ببرند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۵۷۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است

ایسنا/فارس معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال گفت: صنایع دستی و گردشگری، مردم‌ ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در جشنواره مردمی  شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان  اقلید با اشاره به نام‌گذار ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری  و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره  و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویدادهایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

وی یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی  است  که درشهر  دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویدادها  به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد