Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - سفير برزيل در تهران گفت: طبق سياست اخير بانک مرکزي برزيل هرگونه محدوديت درخصوص فعاليت بانک هاي خارجي از جمله ايران لغو شده است.

«رودريگو دي آزردو سانتوس» روز شنبه در گفت و گو اختصاصي با خبرنگار اقتصادي ايرنا در خصوص وضعيت روابط بانکي و نتيجه مذاکرات اخير بانکي دو کشور افزود: بانک هاي خارجي از جمله ايران مي توانند براي کمک به مبادلات تجاري دو کشور بدون هيچ محدوديتي براي ايجاد شعبه و فعاليت هاي بانکي در برزيل اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي از ايجاد روابط کارگزاري بانک هاي برزيلي با ايران خبر داد و اظهار داشت: اين درحاليست که چندي پيش هياتي از بانک مرکزي ايران به برزيل سفر کردند که حاصل اين مذاکرات علاوه بر لغو محدوديت هاي بانکي براي ايران، تسهيل امور کارگزاري يک بانک برزيلي براي همکاري با ايران است.
سفير برزيل در تهران اضافه کرد: روند اخذ مجوز و ايجاد نمايندگي بانک خارجي در برزيل حدود 12 تا 18 ماه زمان مي برد تا ارزيابي هاي لازم صورت گيرد.
وي گفت: در واقع انجام عمليات بانکي در هر تجارت و هر مبادلاتي يکي از نکات مهم و برجسته به شمار مي رود اما متاسفانه همان مشکلاتي که بانک هاي بزرگ اروپايي در همکاري با ايران دارند، شامل حال بانک هاي بزرگ برزيل نيز مي شود زيرا موانعي براي روابط نزديک بين بانک هاي اروپايي، برزيلي و آمريکايي وجود دارد.
سانتوس افزود: ما از حضور بانک هاي ايراني در برزيل و ايجاد شعب در اين کشور استقبال مي کنيم زيرا اين اقدام دولت ها مي تواند روابط تجاري بين دو کشور را بيش از پيش توسعه دهد.
به گزارش ايرنا، توسعه روابط بانکي و کارگزاري پس از اجراي برجام در دي ماه 94 در دستور کار بانک مرکزي ايران و بانک هاي ايراني قرار گرفته است؛ بر اساس آمارهاي بانک مرکز پس از برجام تا پايان سال 95 در مجموع شبکه بانکي کشور 704 رابطه کارگزاري با 249 بانک دنيا ايجاد کرده است.
هفته گذشته اميرحسين زماني نيا معاون امور بين الملل و بازرگاني وزير نفت از برقراري روابط بانکي ايران و برزيل در چند ماه آينده خبر داد و گفت: تيمي از بانک مرکزي و بانک‌هاي خصوصي ايران درچند هفته گذشته در حال آماده کردن زمينه هاي همکاري بانکي دو کشور هستند.
آمريکاي جنوبي و بويژه جمهوري فدراتيو برزيل از مهمترين شرکاي تجاري ايران بويژه در حوزه معادن و کشاورزي است و از اين رو توسعه روابط کارگزاري بانکي بين تهران و برزيليا براي مراودات تجاري حائز اهميت است.
برزيل که منطقه وسيعي را بين مرکز آمريکاي جنوبي و اقيانوس اطلس در بر مي‌گيرد، شرقي‌ترين کشور قاره آمريکاست و با کشورهاي اروگوئه، آرژانتين، پاراگوئه، بوليوي، پرو، کلمبيا، ونزوئلا، گويان، سورينام و گويان فرانسه هم‌مرز است.
در حقيقت، برزيل با همه کشورهاي آمريکاي جنوبي بجز اکوادور و شيلي مرز مشترک دارد.
قدمت روابط ايران و برزيل به بيشتر از يک سده مي‌رسد.
در سال 1282 خورشيدي (1903 ميلادي) اسحاق خان مفخم‌الدوله وزير مختار ايران در واشنگتن به چند کشور آمريکاي جنوبي سفر کرد و عهدنامه دوستي و بازرگاني را با کشورهاي اين ناحيه از جمله برزيل، آرژانتين، اروگوئه، مکزيک و شيلي امضا کرد.
از زمان امضاي سند موافقتنامه همکاري فرهنگي بين 2کشور در سال 1336، تاکنون 46 موافقتنامه، يادداشت تفاهم و اسناد مختلف در عرصه ‌هاي سياسي، اقتصادي، تجاري، علمي-آموزشي، فرهنگي و دانشگاهي امضا شده است.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با کانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام**9186**2025**خبرنگار: هما همت خواه**انتشار: ليلا جودي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۳۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد


به گزارش تابناک به نقل از اکوایران؛ ماهیندا آماراویرا، وزیر کشاورزی سریلانکا که در راس هیاتی به ایران آمده بود؛ در حاشیه ایران اکسپو 2024 در جمع فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در  اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران حاضر شد.

 در این گردهمایی، حسام الدین حلاج، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران خواهان برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور شد و گفت: این اتفاق می‌تواند به تجار و گردشگران دو کشور  کمک بسیاری کند. در عین حال لغو روادید میان دو کشور نیز برای افزایش همکاری‌ها میان بازرگانان راهگشا خواهد بود.

عطااله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران نیز ابراز امیدواری کرد که این همایش منجر به تعمیم همکاری‌های های ایران و سریلانکا در حوزه های مختلف باشد.

از سال گذشته ایران در مقابل  ۲۵۰ میلیون دلار نفت بلوکه شده خود که در سریلانکاست؛ از این کشور چای وارد می‌کند. البته در این نشست وزیر کشاورزی سریلانکا اعلام کرد که بخش‌خصوصی ایران نیز می‌تواند از محل این منابع کالا بخرد. 

اشرفی اصفهانی هم خطاب به طرف سریلانکای گفت: ما آمادگی داریم در زمینه صادرات سوخت، محصولات خوراکی و آشامیدنی، محصولات لبنی، دارو و تجهزات پزشکی با این کشور همکاری کنیم. در عین حال امکان همکاری در حوزه تحقیق و توسعه، خدمات فنی و مهندسی و IT و کشت گلخانه ای با محوریت اتاق تهران نیز وجود دارد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه درخواست ایجاد یک کمیته اقتصادی و تجاری در زمینه‌های مختلف را مطرح کرد.

این درخواست را  هادی طالبیان، مدیرکل شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد و بر شکل‌گیری کمیته مشترک برای برقراری هماهنگی‌های بیشتر  تاکید کرد. او خواهان فعال سازی موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و سریلانکا شد. طالبیان پیشنهاد همکاری در بخش هوشمندسازی گلخانه ها و مکانیزه کردن کشاورزی را هم داد  و گفت:  با توجه به احصای نیازهای این کشور، صادرات خرما، گوجه فرنگی، شیلات و خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا دارای مزیت خواهد بود.

اجاره 99 ساله زمین در سریلانکا


در این گردهمایی  وزیر کشاورزی سریلانکا به ضرورت تعیین یک استراتژی بلندمدت برای همکاری اشاره کرد و گفت: ایران یکی از مهمترین صادرکنندگان انرژی در جهان بوده و محصولات کشاورزی در سریلانکا نیز از تنوع بالایی برخوردار است. بنابراین فرصت‌های بسیاری برای همکاری وجود دارد.

آماراویرا همچنین از ضرورت همکاری در بخش‌های فناوری‌های پیشرفته در حوزه کشاورزی، دامداری، حمل و نقل و گردشگری نیز سخن گفت و در ادامه از تجار ایرانی برای بازدید و آشنایی با پتانسیل‌های این کشور دعوت کرد.

در این جلسه پاسان آماراویرا معاون وزیر کشاورزی سریلانکا به نمایندگی از وزیر به پرسش‌های فعالان اقتصادی هم پاسخ داد. او در واکنش به اینکه آیا تجار ایرانی می توانند از محل  پول‌های بلوکه ایران واردات انجام دهند؟ اعلام کرد که تجار ایرانی می‌توانند برمبنای پول بلوکه شده ایران در  سریلانکا کالا وارد کنند. پیش‌تر دولت ایران برمبنای پول نفتی که در سریلانکا بلوکه شده بود چای وارد می‌کرد. البته این روند امسال هم ادامه پیدا کند. آماراویرا ادامه داد تهاتر با هماهنگی بانک‌های مرکزی دو کشور انجام خواهد شد. در ضمن بزودی خبرهای خوبی در انتقال منابع مالی هم منتشر خواهد شد. 

او در واکنش به درخواست‌های همکاری مشترک در  سریلانکا اعلام کرد که از  سرمایه‌گذاری ایرانیان در سریلانکا استقبال می‌کند. آماراویرا گفت: ما می‌توانیم همکاری مشترک درحوزه کشاورزی داشته باشیم. ما به شما زمین می‌دهیم در قالب اجاره 99 ساله؛ البته قرارداد اجاره ابتدا 30 ساله است و درصوت تمایل شما امکان تمدید آن تا 99 سال وجود دارد.

در پاسخ به اینکه آیا سریلانکا آماده همکاری در حوزه سلامت هست؟ او اعلام کرد که در حوزه گردشگری سلامت فرصت های زیادی در سریلانکا وجود دارد. درضمن این آمادگی هست که ما به سرمایه گذاران ایرانی زمین دولتی بدهیم. او افزود: ما حتما در این زمینه با وزیر بهداشت سریلانکا هم صحبت میکنیم و نتایج دقیق تر به ایران می‌دهیم.

آماراویرا با صادرات چوب به ایران هم موافقت کرد و گفت این موضوع امکان پذیری است. حتی امکان تهاتر آن با نفت هم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • چین: روابط با افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • امیرعبداللهیان بر توسعه روابط ایران و لبنان تاکید کرد
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب راه‌اندازی شود
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟