Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در مراسمي با حضور عيسي کلانتري معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاطت محيط زيست، مسعود تجريشي به عنوان معاون محيط زيست انساني اين سازمان معرفي شد . سعيد متصدي معاون سابق محيط زيست انساني نيز مشاور فني رئيس سازمان شد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از محيط زيست (پام)، عيسي کلانتري معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در اين مراسم گفت: با توجه به بررسي هاي بودجه اي که داشتم، تنها انگيزه براي خدمت و کار در حوزه محيط زيست، عشق و علاقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئيس سازمان حفاظت محيط زيست اضافه کرد: تمام کساني که در حوزه محيط زيست کار مي کنند با توجه به عشق و علاقه خود در اين حوزه کار مي کنند. به همين دليل تعداد نهادهاي مدني و سمن هاي حوزه محيط زيست که در سراسر کشور فعال هستند از سمن هاي ديگر حوزه ها حتي سياسي بيشتر است.
وي با اشاره به جلسات خود و مديران ستادي و استاني، اظهار کرد: غير از استضعاف سازمان محيط زيست، 28 نفر از 31 مدير استاني در پاسخ به اين پرسش که مهم ترين مشکل آن ها چيست، گفتند سازمان حفاظت محيط زيست و عدم تفويض اختيار به استان ها نخستين مشکل آنهاست.
کلانتري ادامه داد: به همين دليل گفتم مديران استاني از اين پس با اختيار رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در استان ها مديريت و فعاليت کنند. زيرا اگر مديرکل استاني ما نتواند با اختيارات خود يک مکاتبه ساده هم انجام دهد بايد استعفا دهد.
معاون رئيس جمهور اشاره اي هم به عدم تناسب پرداخت در ستاد و استان هاي سازمان حفاظت محيط زيست داشت و گفت: سازمان به عمد يا سهو، عقب نگه داشته شده است و قاعدتا بايد از اين حالت بيرون بيايد و به همين منظور صحبت هايي با رئيس جمهوري، سازمان برنامه و بودجه و خزانه داشتم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: با توجه به اينکه مبناي بودجه سال آينده کاهش پنج درصدي بودجه جاري است، مي توان اميدوار بود که مشکلات سازمان تا حدودي مرتفع مي شود.
کلانتري درباره مسعود تجريشي معاون محيط زيست انساني سازمان محيط زيست، گفت: تجريشي از جمله نيروهايي است که در جمهوري اسلامي کم داريم. کسي که به خاطر تعهد به پروژه احياي درياچه اروميه از رياست دانشگاه صنعتي شريف صرفنظر کرد.
معاون رئيس جمهور ضمن يادآوري تعهد رئيس دولت يازدهم براي احياي درياچه اروميه و اتمام بررسي ها براي اين اقدام ظرف شش ماه، خاطرنشان کرد: وقتي به عنوان رئيس ستاد ملي احياي درياچه اروميه انتخاب شدم، بررسي هاي بسياري انجام دادم که کار را به چه کسي بدهم چون من متخصص امر نبودم و به همين دليل کار را با محوريت دانشگاه شريف و تجريشي و همکاري دانشگاه هاي تهران، تربيت مدرس، اروميه و اميرکبير جلو برديم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: نهايتا در شش ماه با بيش از 650 کارشناس و متخصص که 70 نفر آن ها از کشورهاي خارجي به اجماع رسيديم و برنامه احياي درياچه تدوين شد.
وي افزود: در حال حاضر براي احياي درياچه مشکلي نيست و فقط بايد بودجه 20 هزار ميليارد توماني آن که 40 برابر بودجه سازمان حفاظت محيط زيست است و تا الان حدود دو هزار ميليارد آن پرداخت شده، به طور کامل تامين و تخصيص شود.
اين مقام مسئول تاکيد کرد: محيط زيست نبايد به گونه اي رفتار کند که در نگاه دولت، مجلس و مردم به عنوان مانعي براي توسعه و اشتغال باشد بلکه بايد با نگاه توسعه متوازن هم توسعه و اشتغال و هم حفظ محيط زيست را تامين کرد.
کلانتري مروري هم بر سوابق فعاليت هاي اجرايي و مديريتي خود در ساير حوزه ها داشت و افزود: در زمان وزارت جهاد کشاورزي در 80 کارگاه فرمولاسيون سم، 80 ناظر دائمي داشتيم و اگر ناظر دائم سازمان حفظ نباتات نبود، کارخانه بايد تعطيل مي شد. البته تمام مسئوليت سم توليدي هم بر عهده ناظر توليد بود.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: در سازمان حفاظت محيط زيست هم مي توان از همين شيوه نظارتي براي پالايشگاه ها، پتروشيمي ها و کارخانه هاي خودروسازي استفاده کرد و البته اين کار به دليل ضعف کارشناسي و بودجه اي سازمان بايد با بهره گيري از توان دانشگاه ها صورت پذيرد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خاطرنشان کرد: محيط زيست سالم حق مسلم مردم است و براي تامين اين حق مسلم بايد توان نظارتي سازمان را تقويت کنيم.
وي با اشاره به انتصاب سعيد متصدي به سمت مشاور فني رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، گفت: همه بايد کمک کنيد تا به حفظ محيط زيست در کنار توسعه اشتغال و اقتصاد دست پيدا کنيم.
اقتصاد، معيشت و عدم آگاهي از جمله دلايل تخريب محيط زيست است
بنابراين گزارش، مسعود تجريشي معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه انسان به عنوان اشرف مخلوقات هم بايد زندگي کند و هم حريم داري کند، گفت: البته اين کار بسيار دشواري است که ميان زندگي و محيط زيست بهتر توازن ايجاد شود.
تجريشي ادامه داد: براي رسيدن به اين توازن بايد تصميم ها به نحوي اتخاذ شود که منافع حداکثري و خسارات حداقلي به دنبال داشته باشد و البته اين نوع تصميم گيري منطق و ادله بسيار قوي مي خواهد.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست اشاره اي هم به نقش و وظيفه عمومي مردم در حفظ محيط زيست بر اساس متن صريح قانون اساسي داشت و افزود: انسان ها به دلايل مختلف همچون اقتصاد، معيشت و عدم آگاهي به سمت تخريب محيط زيست گام بر مي دارند.
وي با ذکر مثال قبض برق در آلمان، اظهار کرد: در آلمان به رغم آنکه هزينه استفاده از انرژي هاي تجديدپذير بسيار بالاتر از هزينه سوخت هاي فسيلي است اما مردم براي حفظ محيط زيست به عنوان حقوق نسل هاي آتي خود، استفاده از انرژي هاي تجديدپذير را انتخاب مي کنند. يعني انتخاب بر اساس آگاهي ولي اين آگاهي براي حفظ محيط زيست در تمام دنيا در يک سطح نيست.
تجريشي اظهار کرد: به طور معمول هر چه توان اقتصادي مردم بالاتر باشد، آگاهي و تلاش آن ها براي حفظ محيط زيست هم بيشتر مي شود.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست اشاره اي هم به گزارش هاي مکتوب معاونت محيط زيست انساني در خصوص اقدامات صورت گرفته و برنامه هاي آتي داشت و خاطرنشان کرد: به طور قطع برنامه هاي اين معاونت ادامه پيدا خواهد کرد و کار متوقف نمي شود.
اين مقام مسئول تاکيد کرد: مسائل محيط زيستي مسائل بدقلقي هستند و در طي زمان شکل گرفته اند از اين رو براي بر طرف کردن آن ها تنها تصميم گيري کافي نيست.
تجريشي گفت: به لحاظ حاکميتي و در زمره حکمراني مطلوب ما موظف به ايجاد راهکارهاي زندگي خوب و محيط زيست سالم براي مردم هستيم.
وي با بيان اينکه حل مسئله يک هنر است، افزود: سازمان محيط زيست بايد بتواند با راهکارهاي خود، بازه اي ميان صفر و صد پيدا کند که هم حفظ محيط زيست را به همراه داشته باشد و هم توسعه و اشتغال کشور را رقم بزند. اين همان راهي است که بسياري از کشورها طي کرده اند و اکنون به تفکري دست پيدا کرده اند با به حداقل رساندن هزينه هاي محيط زيستي، مسائل مردم را نيز حل مي کنند.
روند آلودگي هوا کاهشي شد/ کاهش 9 هزار و 500 تن مصرف گازهاي مخرب لايه ازون در ايران
همچنين، سعيد متصدي معاون سابق محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست با مرور شرايط معاونت متبوع خود در سال 92 و ابتداي شروع به کار دولت يازدهم، شرحي از فعاليت هاي صورت گرفته در اين معاونت و برنامه هاي آتي ارائه داد.
متصدي اشاره اي هم به گستره موضوعي محيط زيست انساني داشت و افزود: گرد و غبار، هوا، ارزيابي، پايش، آب و خاک، پسماند، تغير اقليم و کنوانسوين هاي متعددي همچون بازل و استکهلم در زير مجموعه معاونت انساني تعريف شده اند.
وي يکي از دستاوردهاي مهم معاونت محيط زيست انساني در زمان تصدي مسئوليت خود را روند کاهشي آلودگي هوا دانست و خاطرنشان کرد: اگرچه از سال 52 تا کنون در مقاطعي تثبيت در وضعيت آلودگي هوا را شاهد بوديم اما هرگز روند کاهشي در اين حوزه ايجاد نشده بود و از اين رو به دستاوردي بزرگ در دولت يازده رسيديم.
اين استاد دانشگاه يکي ديگر از دستاوردهاي معاونت انساني را ارتقاء کيفيت گزارش هاي ارزيابي برشمرد و ادامه داد: علاوه بر اين ها با تجهيز آزمايشگاه و ايجاد شبکه آنلاين ايستگاه هاي پايش هوا، گامي مهم در اين حوزه برداشته شد.
متصدي افزود: کاهش 9 هزار و 500 تن مصرف گازهاي مخرب لايه ازون، تدوين سه سند مهم برنامه مشارکت ملي ايران در کاهش گازهاي گلخانه اي (INDC)، گزارش سوم تغيير اقليم ايران و سند ملي تغيير اقليم، همچنين سند اقتصاد کم کربن از ديگر اقدام هاي مهم صورت گرفته طي چهار سال گذشته است.
وي با بيان اينکه گزارش مکتوب اقدام هاي صورت گرفته طي چهار سال گذشته و مسير و برنامه هاي پيش رو تهيه شده است، خاطرنشان کرد: هر برنامه و اقدام خوب و مثبتي در صورت عدم تداوم، از بين مي رود و از اين رو ضروري است که براي حفظ دستاوردهاي کنوني، برنامه ها با قوت ادامه پيدا کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از رایزنی با سازمان محیط زیست جهت اخذ مجوز و فعال شدن کارخانه آسفالت در شرق تهران خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، مهدی صداقتی؛ مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: سال 1403، سالی پرکار برای معاونت فنی عمرانی به‌ویژه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران خواهد بود.

وی افزود: با توجه به تصویب پروژه‌ها و برنامه‌ها در سال 1401، در سال 1402 ما وارد فاز اجرا شدیم و امروز فرآیند و نتایج این پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود که احداث این پروژه‌ها بر اساس برنامه‌های مصوب سال 1401 خواهد بود.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از بهره‌برداری از 25 پروژه عمرانی در سال 1403 خبر داد و گفت: بنا داریم هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری برسانیم.

صداقتی از بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری خبر داد و افزود‌: این پروژه امروز همراه با دو پروژه دیگر به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه در سال 1402 افتتاح پروژه‌های فنی عمرانی از بیستم شهریورماه آغاز شد، گفت: با توجه به برنامه‌ریزی که صورت گرفته است افتتاح پروژه‌های عمرانی امسال از 25 فروردین‌ماه آغاز و اولین پروژه به بهره‌برداری رسید و همانطور که گفته شد ان‌شاءالله به طور مستمر ماهیانه دو پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها به لحاظ ابعاد و اندازه در قالب پروژه‌هایی از جمله پروژه شهید بروجردی نیستند، گفت: این پروژه‌ها می‌توانند اثرگذاری خاصی را در کاهش بار ترافیکی داشته باشند که از آن جمله می‌توان به تعریض  ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری اشاره کرد که شاید این پروژه‌های کوچک‌مقایس تفاوت زیادی را با پروژه‌های بزرگ داشته باشند اما اثرگذاری زیادی را در کاهش بار ترافیکی خواهند داشت.

صداقتی ادامه داد: پروژه تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز به بهره‌برداری رسید با اعتبار 40 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که این پروژه مزایای زیادی را دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد که قبلا این نقطه، نقطه رها شده بود که با بهره‌برداری از این پروژه این محدوده سروسامان پیدا کرد. همچنین عرض معبر در کندرو دو لاین بود که با تدبیر انجام شده و تعریض به 3 لاین افزایش پیدا کرد و کمک ترافیکی را در کاهش اختلالات ترافیکی خواهد داشت.

وی ادامه داد: این نقطه از پروژه که امروز به بهره‌برداری رسید به عنوان یکی از نقاط تهدیدکننده شهر به حساب می‌آمد و در سال گذشته مجبور شدیم 3 روز بزرگراه شهید لشگری را به خاطر همین نقطه مسدود کنیم که با اجرا و بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری این مسئله نیز رفع خطر شده است.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران افزود: تحکیم بستر 12 کیلومتر از بزرگراه آزادگان یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که امروز در قالب یکصدوهجدهمین پویش امید و افتخار به بهره‌برداری رسید که این کار نیز از حد فاصل ساوه تا شهید خرازی در باند (جنوب به شمال) انجام شده است.

صداقتی با بیان اینکه متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است، گفت: همین مسائل باعث شده که آسفالت بزرگراه‌ها بعد از یک بازه زمانی بسیار کوتاه از بین برود اما ما در قالب تحکیم بستر بزرگراه آزادگان از روش جدید و مناسب در قالب آسفالت‌ریزی استفاده کرده‌ایم که این کار محسنات زیادی دارد نخست اینکه زمان استفاده از آسفالت این بزرگراه به حدود 10 سال افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه این کار باعث رضایت شهروندان خواهد بود.

وی در ادامه به بهره‌برداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه از سال 93 آغاز شده بود و 7 سال از اجرای آن می‌گذشت که در سال 1400 تحویل این دوره از مدیریت شهری شد و در نهایت با تلاش صورت گرفته فاز نخست آن به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری بویژه شهردار تهران در حوزه‌های مختلف گفت: آقای زاکانی توجه زیادی به موضوعات فرهنگی اجتماعی و ترافیکی دارد و در کنار اینها عنایت ویژه‌ای به کارهای عمرانی دارد و به همین جهت بودجه‌های خوبی برای این کارها اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه بزرگراه شهید بروجردی تنها بزرگراه شهر تهران نیست، گفت: ما بزرگراه شهید حکم و همت را هم داریم که بعضا آسفالت این معابر از بین رفته و به همین جهت سازمان مهندسی و عمران شهر تهران باید تدبیری را انجام بدهد که در این محدوده‌ها نیز آسفالت مناسبی توزیع شود.

صداقتی افزود: در کنار بزرگراه‌ها معابر درجه یک و دو نیز وجود دارد که باید برای این معابر نیز آسفالت مناسبی تامین و توزیع شود که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه طول بزرگراه‌ آزادگان 45 کیلومتر است، گفت: این بزرگراه 2.2 درصد معابر شهر تهران است که سال گذشته 10 درصد از حجم تولیدی آسفالت در شهرداری تهران در این معبر توزیع شد که این نشان از توجه به این بزرگراه است.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران ادامه داد: در سال 1402 به کندروهای بزرگراه‌ها توجه شد و در این معابر آسفالت‌ریزی انجام شد و در سال 1403 اولویت ما آسفالت‌ریزی در کندروهای آزادراه‌ها است و در این بخش برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

صداقتی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان این دوره از مدیریت شهری آسفالت‌ریزی در تمام معابر شهر تهران انجام خواهد شد گفت: قطعاً این کار امکان‌پذیر نیست چرا که سالانه 10 درصد از معابر شهر تهران قابل آسفالت‌ریزی است که ما سالانه یک میلیون و 500 هزار تن آسفالت تولید و در سطح معابر توزیع می‌کنیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز یک میلیون و 500 هزار تن آسفالت توزیع شد گفت: ان‌شاءالله امسال نیز به همین میزان آسفالت توزیع و در سطح معابر معابر و بزرگرا‌ه‌ها توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به یک کارخانه آسفالت بازیافت وجود دارد افزود: ما یک چرخه معیوب در بخش تولید اسفالت داریم و باید یک کارخانه را تولید کنیم تا از تراشه‌های آسفالت برای استفاده از آسفالت بازیافت شده استفاده کنیم  و در این قالب از تکنولوژی خاص بهره ببریم.

صداقتی از راه‌اندازی کارخانه بازیافت آسفالت در سال جاری خبر داد و گفت: با دستور شهردار تهران امسال این کارخانه راه‌اندازی خواهد شد و از این به بعد ما از تراشه‌های آسفالت برای تولید آسفالت جدید و بازیافت شده استفاده می‌کنیم.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا آسفالت تولید شده از تراشه‌ها کیفیت مناسب را نسبت به آسفالت‌های نو دارند گفت: قطعا این آسفالت‌ها کیفیت کمتری نسبت به آسفالت‌های نو دارند و از اینها در معابر درجه یک و دو استفاده می‌شود و قطعاً در بزرگراه‌ها از آسفالت‌های نو استفاده می‌شود.

وی با اشاره به دپوی تراشه‌های آسفالت در سطح شهر تهران گفت: حداقل ما برای  سه سال جهت تولید آسفالت تراشه داریم و برای تولید آسفالت جدید می‌توانیم از آنها استفاده بکنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا مشکل تولید آسفالت در شرق تهران برطرف شده است، گفت : در ارتباط با این موضوع سازمان محیط زیست ایراداتی را نسبت به فعالیت این کارخانه دارد اما تاکید ما این است که با رایزنی این مشکل را برطرف و بتوانیم با اخذ مجوز این کارخانه در شرق تهران فعال شود.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تصریح کرد: نگاه ما در بخش تولید آسفالت در شرق تهران فنی است و امیدواریم با همکاری و همراهی سازمان محیط زیست مشکل بوجود آمده در روند عدم ارائه مجوز کارخانه در شرق تهران برطرف شود.

وی گفت‌: سازمان محیط زیست اعلام کرده که کارخانه تولید آسفالت باید 120 کیلومتر خارج از شهر باشد این مسئله مشکلاتی دارد به عنوان مثال وقتی آسفالت تولید بشود وقتی وارد شهر بشود یخ زده خواهد بود همچنین ما نمی‌توانیم آسفالت را در غرب تهران و به شرق تهران هدایت کنیم و با همه این موارد امیدواریم مشکل پیش آمده در خصوص کارخانه آسفالت شرق تهران برطرف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد