Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در میان عمده صادر کنندگان کالا به ایران، کشورهای هند، سوئیس، ایتالیا، هلند، انگلستان و سنگاپور و پاکستان کشورهایی بوده‌اند که در حجم کالای صادراتی به ایران روند افزایشی داشته‌اند. بدین ترتیب حجم صادرات هند به ایران از نظر حجمی ۳۲.۲۶ درصد، سوئیس ۴۴.۲۳ درصد، ایتالیا ۳۲.۱۰ درصد، هلند ۳۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان و به نقل از ایسنا،مروری بر آمارهای گمرکی گویای آن است که از میان ۱۵ کشور عمده صادرکننده کالا به ایران، در هشت مورد کاهش حجم صادرات به ایران را داشته‌اند اما در اکثر موارد ارزش واردات افزایش یافته است.

در پنج ماهه اول سال جاری مانند سال‌های قبل، چین همچنان بزرگ ترین صادرکننده کالا به ایران محسوب می‌شود، اما نکته‌ جالب آنکه در این مدت وزن کالاهای وارده از چین ۱۱.۷۹ درصد کاهش یافته است.

البته این کاهش وزنی منجر به کاهش هزینه‌های واردات از این کشور نشده و با وجود کاهش صورت گرفته از نظر ارزش، واردات این کشور ۹.۲۹ درصد افزایش داشته است.

امارات متحده عربی دومین کشوری است که برخلاف کاهش ۲۰.۶۴ درصدی در حجم واردات آن، ارزش این واردات ۱۶.۱۹ درصد افزایش داشته است.

جمهوری کره به عنوان سومین صادر کننده کالا به ایران نیز در پنج ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۶۸ درصد کاهش صادرات وزنی را ثبت کرده است. البته با این وجود ارزش واردات این کشور ۵.۸۱ درصد افزایش داشته است.

ترکیه دیگر کشوری است که اگرچه حجم واردات آن از نظر وزنی کاهش چندانی نداشته، اما به هرحال ۰.۷۱ درصد از حجم واردات پنجمین صادر کننده ایران کاسته شده و در کنار این کاهش ۴.۸۷ درصد بر ارزش این واردات افزوده شده است.

کاهش بیش از ۶۰ درصدی واردات از آلمان

اما شاید بتوان بیشترین کاهش وزنی واردات را به کشور آلمان مربوط دانست. این کشور که در جایگاه ششم صادر کنندگان ایران قرار دارد، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۳.۰۳ درصد کاهش وزنی صادرات داشته و با این وجود از نظر ارزش واردات ۱۰.۳۱ درصد بر آن افزوده شده است.

فرانسه نهمین صادر کننده کالا به ایران به شمار می‌رود که در پنج ماهه اول سال جاری به نسبت ماه مشابه سال قبل ۷.۱۳ درصد کاهش حجمی و ۲۴.۶۵ درصد افزایش ارزش صادرات داشته است.

برزیل دیگر کشوری است که حجم صادرات آن به ایران از نظر وزنی کاهشی معادل ۲۹.۵۵ درصد را تجربه کرده است. البته نکته جالب این که ارزش واردات از این کشور نیز ۱۷.۸۹ درصد کاهش داشته و به تناسب وزنی که از این واردات کم شده از نظر ارزی نیز از هزینه‌ها کاسته شده است.

فدراسیون روسیه دیگر کشوری است که واردات آن در پنج ماهه اول سال جاری ۱۳.۲۹ درصد کاهش یافته است، نکته جالب آنکه با وجود کاهش کمتر از ۲۰ درصدی حجم واردات، ارزش واردات این کشور ۵۵.۹۱ درصد کاهش داشته است.

واردات ایران از کدام کشورها بیشتر شده است؟

در میان عمده صادر کنندگان کالا به ایران، کشورهای هند، سوئیس، ایتالیا، هلند، انگلستان و سنگاپور و پاکستان کشورهایی بوده‌اند که در حجم کالای صادراتی به ایران روند افزایشی داشته‌اند. بدین ترتیب حجم صادرات هند به ایران از نظر حجمی ۳۲.۲۶ درصد، سوئیس ۴۴.۲۳ درصد، ایتالیا ۳۲.۱۰ درصد، هلند ۳۸.۴۷ درصد افزایش داشته است.

همچنین کشور انگلستان با افزایش ۱۸۶.۶۸ درصدی صادرات وزنی به ایران یکی از بیشترین افزایش‌ها را داشته که البته پیش از آن کشور سنگاپور قرار می‌گیرد که در قیاس با مدت مشابه سال قبل حجم صادرات این کشور به ایران ۱۹۹.۷۲ درصد افزایش داشته است. پاکستان نیز دیگر کشوری است که در پنج ماهه سال جاری حجم صادرات خود به ایران را ۴۰.۷۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داده است.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: ایران آنلاین

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۵۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

کد خبر 6089969

دیگر خبرها

  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور