Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@13:04:51 GMT

پیش‌بینی برداشت ۱۱۰ تن پسته از باغات مرند

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۶۸۰۶۶

پیش‌بینی برداشت ۱۱۰ تن پسته از باغات مرند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند از آغاز برداشت پسته در شهر یامچی این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مرند، منوچهر رحمانی عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برداشت پسته در این شهرستان اظهار کرد: برداشت پسته از شهر یامچی از توابع شهرستان مرند از نیمه دوم شهریور ماه آغاز شده و تا نیمه اول مهر ماه ادامه دارد که مساحت کل باغات بارده و غیر بارده پسته در این شهرستان حدود 290هکتار بوده و از این مقدار حدود110 هکتار بارده و 180هکتار غیر بارده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ارقام غالب کاشته شده در شهرستان مرند اکبری، احمد آقایی، کرامتی، کله قوچی ، اوحدی و... از مرغوبیت ، بازارپسندی و محبوبیت خاصی خوبی برخوردار است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند در ادامه خاطر نشان کرد:میزان پیش بینی تولید شهرستان در سال 96 حدود 110 تن است که عملکرد آن در هر هکتار هزار کیلوگرم بوده و با توجه به وضعیت کیفی زمین برخی از مناطق ضلع غربی شهرستان مرند از نظر شوری، که هدایت الکتریکی (ec) بالایی دارند، توسعه سطح زیرکشت پسته در این مناطق مستعد از اولویت های کاری این مدیریت بوده و پیش بینی می شود اراضی زیر کشت پسته در سال 96-97حدود 30 هکتار افزایش یابد.

رحمانی در ادامه یادآور شد: در صورت تامین آب مورد نیاز کشاورزی از حوضه دیگر و آب رودخانه ارس به حوضه این شهرستان میزان سطح زیر کشت این محصول افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه کشت پسته به صورت ویژه در شهرستان شروع شده و طی 8 سال گذشته این امر بیش از گذشته به صورت جدی رو به گسترش می باشد تصریح کرد: یکی از اصلی ترین رسالت های جهاد کشاورزی تغییر الگوی کشت در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و استفاده از گونه های گیاهی مقاوم تر به شرایط کم آبی منطقه است که بر همین اساس توسعه کشت محصول پسته در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.

رحمانی در ادامه گفت: برای حفظ موقعیت جهانی با توجه به تلاش سایر کشورها در زمینه کاشت و صادرات پسته باید میزان عملکرد در واحد سطح افزایش یابد نیل به این هدف به جز با اعمال مدیریت صحیح باغداری و رعایت اصول فنی تحت نظر کارشناسان مجرب ممکن نیست.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند در ادامه از آغاز کشت کلزا در سال زراعی 97-96 در روستای قراجه محمد این شهرستان خبر داد و یادآور شد: بنا به شرایط آب و هوایی شهرستان ، کشت این محصول تا پایان شهریور ماه 96 پایان می یابد.

وی اظهار کرد: کلزا علاوه بر اینکه در روغن کشی مورد استفاده قرار می‌گیرد موجب پایداری کشت شده و بهترین محصول در تناوب با کشت گندم به شمار می رود، چرا که با گندم شرایط رشد یکسانی داشته و در کاهش سطح بیماری و بهره وری از مواد مغذی خاک بسیار موثر است.

رحمانی در پایان با تاکید بر اینکه ماشین آلات مورد استفاده برای کاشت تا برداشت گندم و کلزا یکسان است، تصریح کرد: یکی دیگر از مزیت های کشت کلزا این است که 20 روز زودتر از گندم برداشت می شود و کشاورز می تواند منابع آب خود را در این فاصله زمانی برای سایر محصولات استفاده کند در نتیجه از مهم ترین اقدامات جهاد کشاورزی استان و شهرستان هم راستا با سراسر کشور ترویج کشت این محصول از طریق رسانه ها، نشست با شهرستان ها و بهره گیری از کشاورزان پیش رو است و هر چه میزان تولید کلزا در کشور افزایش یابد به همان میزان به کشت پایدار نزدیک شده و از میزان وابستگی مان به سایر کشورها کاسته می شود.

انتهای پیام/

R7887/P1377/S6,47/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۶۸۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور

ایسنا/کرمان فرماندار راور گفت: بارندگی روزهای گذشته در مجموع حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی، راه‌ها و دام شهرستان وارد کرده است.

رضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا درباره خسارت اولیه ناشی از بارش‌های اخیر در شهرستان راور اظهار کرد: ۱۴ رشته قنات در این بارش‌ها آسیب دیده که ارزش ریالی آن چهار میلیارد تومان برآورد شده می‌شود.

وی با اشاره به خسارت پنج میلیارد تومانی به کانال و لوله‌های آب کشاورزی افزود: بارندگی روزهای پایانی هفته گذشته ۹ میلیارد ریال به مزارع گندم، استخرهای ذخیره آب و تعدادی دام خسارت زده است.

فرماندار راور با اشاره به آسیب ۲۰ هکتار باغ زیتون و پسته با برآورد اولیه یک و نیم میلیارد تومان بیان کرد: ۲۰۰ کیلومتر راه‌های عشایری شهرستان تخریب شده است. 

وی با اشاره به تخریب بندهای انحرافی در سطح شهرستان راور در بارش‌های روزهای گذشته گفت: جمع کل خسارت اولیه در این بخش بیش از ۱۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان بوده است.

عباسی خسارت بارندگی و سیلاب به ابنیه راهداری از جمله پل‌ها، روکش آسفالت و شانه جاده‌ها در شهرستان راور را ۱۵۳ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: خسارت نوسانات دمایی و عدم تامین نیاز سرمایی در ۶۰۰۰ هکتار از باغات پسته شهرستان به ویژه رقم کله قوچی نیز باعث ریزش بیش از ۶۰ درصد جوانه‌های گل پسته شده که برآورد خسارت به میزان ۱۴۴۰ میلیارد تومان است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان