Web Analytics Made Easy - Statcounter

گاهی محیط فاسد اقتصادی در جامعه زمینه های حرامخواری و کسب مال نامشروع را فراهم کرده و وقتی بعضی از به اصطلاح بزرگان جامعه دنیاطلب می شوند، اقشار جامعه هم برای رسیدن به مقاصد دنیاییِ خود راه های نامشروع را برمی‌گزینند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛صاحب نیوز– رمضانعلی کاووسی/ چند روز پیش گزارشی از تلویزیون پخش شد که عده ای خاک و ماسه را با گندم مخلوط و تحویل سیلو می دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش تکان دهنده در شبکه­ های اجتماعی هم دست به دست شد. وجدان های بیدار غصه خوردند که چرا انسانیت باید اینقدر سقوط کند که کسانی حاضر شوند به خاطر سود بیشتر به چنین عمل ناپسندی دست بزنند.

این یک مشت نمونهٔ خروارها حرامخواری های متعدد در جامعهٔ ماست. متأسفانه این روزها وسوسه های شیطانی و حرص زیاد باعث گرایش بعضی ها به کسب درآمد حرام می شود. آدم های طماع در جامعهٔ ما روزبه ­روز نیکی ها را از یاد برده و انسانیت را به فراموشی سپرده اند. روایتی از پیامبر عزیز اسلام(نقل به مضمون) نقل می­ کنند که «طمع مثل تار عنکبوت است و انسان طمع کار هرگز روی آزادی نخواهد دید.»

طمع صفت رذیله ای است که انسان طماع را خوار و از دایرهٔ انسانیت و جوانمردی خارج می کند. انسان اگر حریص شد آن چنان حرص جمع آوری مال و ثروت مشغولش می کند که حلال و حرام و پاک و ناپاک را درهم می آمیزد و روزبه­ روز حساب های بانکی اش را چاق و چله تر می کند. همه را به حساب زرنگی خودش می گذارد.

در یک حدیث قدسی خواندم دعای کسی که مال حرام بخورد مستجاب نمی شود. شخصی به محضر رسول خدا(ص) شرفیاب شد و به آن حضرت عرض کرد: «دوست دارم دعایم مستجاب شود؛ چه کنم؟ پیامبر خدا(ص) به او فرمودند: «طَهِّرْ مَأکَلَکَ وَ لَا تُدْخِلْ بَطْنَکَ الْحَرَامَ» لقمه‌ات را پاک کن [تا مبادا به حرامی آلوده باشد] و مراقب باش هیچ نوع حرامی را مصرف نکنی.»

حرام خواری و قساوت قلب ارتباطی تنگاتنگ با هم دارند. اگر کسی حرام بخورد، قلبش سخت شده و در برابر حق، نرمش نخواهد داشت. وقتی امام حسین(ع) در روز عاشورا دید کلام حقش، در دل سخت تر از سنگ کوفیان اثر نمی کند، علت این سخت دلی و عدم کرنش در برابر حق را لقمه های حرامی برشمرد که شکم های کوفیان از آن پر شده بود: «فَقَدْ مُلِئَتْ بُطُونُکُمْ مِنَ الْحَرَامِ وَ طُبِعَ عَلَى قُلُوبِکُمْ» شکم­هایتان از حرام پر شده و بر قلب­هایتان مُهر خورده است.

رسول مکرم اسلام فرمودند: «عبادت هفتاد جزء است که بهترین جزء آن طلب روزی حلال است.» تاریخ نشان داده کسانی که در پی کسب مال حلال بوده و از درآمد حرام دوری جسته اند، عاقبت به خیر شده اند؛ اما حرامخواران هرگز عاقبت به خیر نشده اند.

در قرآن می خوانیم شیطان به انسانها وعدهٔ فقر می ­دهد.

به نظر می رسد شیطان مرتب انسان ها را وسوسه می کند که: «اگه می­خوایْ فقط با مال حلال ثروتمند بشی، هیچ وقت به جایی نمی رسی. کی دیگه توی این دوره زمونه مال حلال می­خوره که تو می خوای دومیش باشی؟ فعلاً یه کاری بکن بار خودت رو ببند، بعد توبه می کنی. تو باید زرنگ باشی و از هر فرصتی برای پولدار شدن استفاده کنی.»

متأسفانه این روزها فرهنگ بسیاری از خانواده ها به سمت سویی می رود که بطور اتوماتیک فرزندانشان را به هر قیمتی به کسب مال و ثروت تشویق می کنند. فرزندان هم یاد می گیرند به هر طریق ممکن خودشان را به آب و آتش بزنند تا زودتر پولدار شوند.

یکی دیگر از علل گرایش افراد به حرام‌خواری، زمینه روحی و روانی است. بعضی ها با تخیلات نادرست گرفتار عقدهٔ حقارت می ­شوند. آن ها فکر می کنند اگر خانه ای شیک و اتومبیلی مدل بالا داشته باشند در جامعه جایگاه والایی پیدا می کنند.

از این رو به هر دری می زنند تا خانه ای مجلل، مرکبی پیشرفته و ظاهری همچون ظاهر ثروتمندان داشته باشند. تحقیرهای شخصیتی این انسانها، سبب می‌شود حرمت مال حرام برایشان عادی جلوه کند و کسب هر مالی را بر خویش حلال بدانند.

تمام علل گرایش افراد به مال حرام، شخصی نیست. گاهی محیط فاسد اقتصادی در جامعه زمینه های حرامخواری و کسب مال نامشروع را فراهم می کند. وقتی بعضی از مسئولان و(به اصطلاح) بزرگان جامعه دنیاطلب می شوند و مسابقهٔ تجمل گرایی می گذارند، اقشار جامعه هم برای رسیدن به مقاصد دنیاییِ خود راه های نامشروع را برمی‌گزینند.

از جهل و نادانی هم نباید به راحتی عبور کنیم. جهل و نادانی، ‌زمینه ساز بسیاری از گناهان است. معرفت نداشتن به خداوند، جهل به آثار حرام خواری و سرانجام آن، ناآگاهی از عقوبت های دنیوی و اخروی ارتزاق حرام، سبب انجام این عمل می شود.

همانطور که شخص بی خبرِ گرسنه، غذای مسموم را با اشتها می‌خورد و انسان تشنهٔ ناآگاه آب آلوده را می‌نوشد، انسان بی خبر از سمی بودن مال حرام هم آن را با شادی به دست می آورد و استفاده می کند.

غافل از این است که به زودی این سموم زندگی وی را به تباهی می کشد. از رسول اکرم(ع) روایت شده که فرمودند: «هرگاه لقمه ای از غذای حرام در شکم کسی وارد شود، تمام ملائکهٔ آسمان و زمین او را لعنت می‌کنند و تا زمانی که این لقمهٔ حرام درشکم اوست، خداوند به سوی او نظر نمی‌کند؛ اگر توبه کند خداوند توبه او را قبول می کند و اگر بدون توبه از دنیا برود، پس به آتش سزاورتر است.»

ان شاالله همهٔ ما به این باور برسیم که هیچوقت به مال حرام نزدیک نشویم و با کار تلاش رزق حلال به دست آوریم. قطعاً ارتزاق با مال حلال آرامش روحی و روانی، عاقبت به خیری و سعادتمند شدن ما را به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۰۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است،برای حل مشکلات معیشتی کارگران باید برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با جمعی از کارگران و مسئولان اداره کار خراسان رضوی که به مناسبت روز کار و کارگر برگزار شد، اظهار داشت: کارمندان و کارگران غیور و دلاور سرمایه افتخار و سرافرازی این ملت و نظام مقدس اسلامی هستند. شما عزیزان با مقاومت و مجاهدت خود چه در عرصه فعالیت و کار  و چه در عرصه کارآفرینی و محیط کار سرمایه ارزشمندی برای این نظام مخصوصاً در تقابل با کارشکنی‌های دشمنان ایجاد کرده‌اید.

وی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام پیشرفت و تعالی که توانسته در مقابل توطئه‌ها، تهاجم‌ها و عدوات دشمن طی 45 سال عمر انقلاب به دست آورد را مدیون مجاهدات ارزشمند شما برادران زحمتکش و عزیزانی است که در عرصه کار و فعالیت توانستید رشد جامعه را به نقطه‌ای برسانید که دشمنان ما در همه سرکوب‌هایی که نسبت به ما داشتند ناموفق باشند.

کارگر تنها با طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار نمی‌شود

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه مشکل مسکن کارگران تنها با اجرای طرح نهضت ملی مسکن رفع نمی‌شود، ادامه داد: استفاده از این طرح در مرحله نخست نیازمند منابع مالی قابل‌توجهی است که با توجه به درآمد، اجاره‌بها و وضعیت معیشت کارگران، این قشر شریف نمی‌تواند از این طرح بهره‌مند شود؛ بنابراین باز هم افرادی که در جریان رفاه نسبی قرار دارند توان پرداخت این مبلغ را داشته و دوباره این قشر زحمتکش کارگر است که بی‌خانه می‌ماند.

رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع است

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم، گفت: چراکه هم‌زمان با افزایش حقوق کارگران قیمت سایر خدمات اجتماعی نیز افزایش پیدا می‌کند و این اقدام تأثیر چشمگیری در زندگی آنان نخواهد داشت و بیشتر به ضرر این قشر و اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است، اضافه کرد: شرایط زندگی در طول زمان برای کارگران سخت‌تر می‌شود، بنابراین برای رفع مشکلات معیشتی کارگر نیاز است، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

امام‌جمعه مشهد رشد اقتصاد کشور را در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر و کاهش دغدغه‌های او عنوان کرد و افزود: یکی از اقداماتی که در حال حاضر برای کاهش فشار گرانی انجام می‌شود، دادن کالابرگ به عموم مردم است، بهتر بود این کالابرگ با اولویت‌بندی ابتدا به قشر کارگر داده می‌شد.

وی با تأکید بر نقش نیروی کار جوان و خلاق داخلی و اهمیت استفاده از آن ابراز کرد: خوشبختانه نیروی جوان، متخصص و خلاق در جامعه بسیار وجود دارد که اگر به‌خوبی از توان و نیروی آنان در تولید استفاده شود، ما شاهد رشد چشمگیر اقتصاد کشور خواهیم بود.

ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه

آیت‌الله علم‌الهدی به نواقصی که در «فرهنگ کار» جامعه وجود دارد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما فرهنگ نادرستی است که در حوزه فعالیت‌های کاری وجود دارد که اگر این فرهنگ به درستی در نیروی کار ما نهادینه شود، بازدهی مجموعه‌های اقتصادی ما بسیار بالا می‌رود.

وی با انتقاد به زمان بازنشستگی نیروهای کار خاطرنشان کرد: اگر این فرهنگ به درستی در جامعه حاکم شود، دیگر شرایط سنی و جسمی عامل تأثیرگذاری در به‌کارگیری افراد نیست، شما ببینید درست زمانی که یک فرد به اوج توانمندی و تجربه در حوزه کاری خود می‌رسد، بازنشسته می‌شود؛ اگر این تخصص بعد از بازنشستگی در یک مجموعه دیگر به کار گرفته شود که خیلی خوب است اما اگر موجب منزوی شدن و خانه‌نشینی فرد شود، ضرر بزرگی برای اقتصاد و تولید کشور است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه فرهنگ کار را نمی‌توان با نصیحت و از بیرون به افراد انتقال داد، بیان کرد: این فرهنگ تنها می‌تواند توسط خود نیروی کار و کارگر ایجاد شود و مسئله‌ای نیست که از بیرون و با تعلیم و تربیت بشود به افراد دیکته کرد. بنابراین اگر در یک محیط کارگری 100 نفرِ تنها 30 نفر به درستی مشغول فعالیت شوند، ناخودآگاه آن 70 نفر دیگر را به دنبال خود می‌کشند. شما در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بینید که گاهی با 6 نفر کارمند نتیجه و دستاوردهای بیشتری از یک دستگاه تولیدی سابقه‌دار دارند.

تقدم مشارکت در کار نسبت به سرمایه‌گذاری

وی با اشاره به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، عنوان کرد: منظور مقام معظم رهبری از مشارکت مردم بیشتر از نوع کار است، زیرا مشارکت در کار مقدم بر مشارکت در سرمایه است. البته مشارکت در سرمایه نیز ضروری و لازم است، نه اینکه مشارکت در سرمایه مهم نیست اما عمده تأثیرگذاری به قشر کارگر و تولید برمی‌گردد که اگر جهش پیدا کند، بازار کار گسترده‌ای را به وجود می‌آورد.

مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی است

آیت‌الله علم‌الهدی به کاهش نرخ بیکاری کشور به 8 درصد اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات نظام در این مدت کاهش نرخ بیکاری بوده است که این رقم خوشبختانه در استان با توجه به فعالیت شما قشر زحمتکش و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به 6.2 درصد رسیده است.

وی با اشاره به مشکلات حوزه کار و کارگر بیان کرد: معمولاً در ایام «روز کارگر» مسائل و راهکارهایی مطرح می‌شود که بعد به مرحله اجرا نمی‌رسد و مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی می‌ماند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • روشنفکری ایرانی و تشویق حرام‌کاری
  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است