Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سالهای اخیر بواسطه تهاجمات گسترده فرهنگی، پوشش سنتی هرمزگان از تیر راس ضدفرهنگ ها در امان نمانده و سایه غرب زدگی بر لباس اصیل جنوبی سنگینی می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛تنوع بالای قومیتی و وجود فرهنگ های مختلف در گوشه و کنار ایران این کشور را به نمایشگاهی منحصر به فرد از آداب، سنن و رسوم با پوشش های متفاوت تبدیل کرده است به گونه ای که هر بخش از این سرزمین پهناور با برخوردی از ویژگی های اقلیمی منطقه خواستگاه تمدنی مستقل از سایر بخش های کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوشش سنتی و لباس های اصیل هر منطقه به عنوان نماد بصری مهمترین معرف فرهنگی به شمار می رود و اقوام کرد، لر، بلوچ، آذری، ترکمن و فارس در کنار اصول فرهنگی خود پوشش های متفاوتی را طرح می زنند که وجه مشترک تمامی شان حجابی است لذا در پوشش کهن تمامی اقوام حجاب نقش بسزایی داشته و تاکنون میراث داران این فرهنگ اصیل با حفظ و صیانت از هنر آبا و اجدادیشان بر آن اهتمام ورزیده اند.

وجود اقوام مختلف عرب و بلوچ در هرمزگان موجب شده تا این استان جلوه ای متفاوت از پوشش محلی و سنتی به نمایش بگذارد که در سراسر کشور بی همتا و منحصر به فرد است زیرا پوشش سنتی این دیار به تن پوش منتهی نمی شود بلکه زیورآلات و متعلقات زینتی زنان را هم در برمی گیرد.

چادرهای گلابتون دوزی، جلبیل، برقع های طلادوزی و سوزن کاری شد، انواع تن پوش ها با عنوانی مانند کَندوره،گَوَن،اُشکُم،نُشته،آستین فراخ،کِلوش،عجمی،چینی،گشاد عربی و ساده شلالی، شلوارهای سنتی که با نوارهای خوس دوزی شده و گلابتون بافی زینت داده می شود از جمله اجزای مهم لباس های مردم هرمزگان است.

رنگ ها در پوشش محلی هرمزگان جایگاهی ویژه دارند لذا مردم دریا دل جنوب به رنگ های تیره تمایلی ندارند و تم اغلب لباس ها را لعاب هایی گرم و هیجان انگیز تشکیل می دهد تا شور و شعف را در زندگی دوچندان کند.

هرمزگان از دیرباز کانون توجه و تردد بارزگانان و تجاری از کشورهای حاشیه خلیج و همسایگان شرقی بوده از این رو وجوه مشترک بسیاری میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و هندی وجود دارد و بسیاری از صنایع دستی که ابزار و یراق لباس های سنتی را تشکیل می دهد با این کشورها صادر می شود.

در سالهای اخیر به واسطه تهاجمات گسترده فرهنگی و نقش بسزای غرب بر فرهنگ های اصیل پوشش سنتی هرمزگان نیز از تیر رس ضدفرهنگ ها در امان نمانده و سایه غرب زدگی بر لباس اصیل جنوبی سنگینی می کند.

تا پیش از این تجار و بازرگانات هند و عرب نقش ها و طرح های پوشش را از هرمزگان ودیعه می گرفتند اما اکنون مدل های عربی و هندی که متاثر از غرب است بر لباس های جنوبی تحمیل می شود همچنین کالاهای چینی که بازارهای سراسر جهان را قبضه کرده اند با دخل و تصرفات گسترده خود در پوشش این خطه مردم را از فرهنگ اصیل خود دور کرده اند.

این روزها جلبیل، لچک و برقع کمتر مورد استفاده قرار می گیرد چنانچه اگر فردی نیز تمایل به استفاده از آن داشته باشد به دلیل قیمت های سرسام آور از خرید آن منصرف می شود تا آرایش های خلیجی و چادرهای هندی که از حریر نازک تر هستند بر سربانوی جنوبی قرار گیرد.

سوزن کاری و گلابتون دوزی بر سر آستین و دور یقه دیگر استفاده ای ندارد و در عوض تورهای نازک و بدن نما جایگزین زینت کاری ها و هنر دست مادر جنوبی شده است.

حجت اله مرادخانی، مشاور معاونت صنایع‌دستی کشور با اشاره به اهمیت جایگاه پوشاک سنتی گفت : پوشاک سنتی یکی از عرصه های مهم در صنایع خلاق و فرهنگی است که هم کاربردی است و هم محصولی فرهنگی و نمادین است و به مثابه یک متن، بیانگر خصلت های فرهنگی و هویت هر منطقه است.

وی ادامه داد: تولید این محصول در استان هرمزگان با ارزش افزوده بسیار بالایی همراه است و توسعه آن می تواند تضمینی برای اشتغال پایدار زنان در این استان باشد.

مرادخانی تاکید کرد: صنعت پوشاک در دنیای امروز گردش مالی فزاینده ای دارد و حتی در مقاطعی در دهه گذشته میلادی که دنیا با بحران های اقتصادی مواجه بود، صنعت پوشاک همچنان با رشد همراه بوده است.

مشاور معاونت صنایع دستی کشور در خصوص اهمیت این هنر - صنعت اصیل هرمزگان در توسعه اقتصادی اجتماعی این استان افزود : پوشاک سنتی مانند دیگر محصولات فرهنگی و هنری هر کشوری در کنار جنبه های هویتی و اجتماعی خود، امروزه دارای جنبه های مالی و ارزش افزوده اقتصادی بوده و بسیاری از تحلیلگران معتقدند، صنایع فرهنگی مهمترین مزیت رقابتی ایران در عرصه اقتصاد جهانی است.

وی تصریح کرد: توسعه پوشاک سنتی در استان می تواند بسیاری از این دستاوردها را برای مناطق کمتر برخوردار این استان در پی داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۰۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد

لطیفی با بیان اینکه در این شرایط نهادهای امنیتی و بانک مرکزی مصمم هستند تا تدابیری بیاندیشند که نرخ گذاری کانال‌های تلگرامی بر قیمت کالاها اثر گذار نباشد، تصریح کرد: سفته بازان بازار ارز برای اینکه اثرگذاری مخرب خود را در حوزه بازار ارز حفظ کنند با موج سواری بر حوادث و اتفاقات، پالس‌های منفی را به بازار غیر رسمی ارز مخابره می‌کنند که این موضوع بر زندگی و معیشت مردم آثار منفی دارد.

سید روح اله لطیفی، فعال اقتصادی و سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در گفتگو با ایسنا بیان کرد: یکی از دلایل نوسان نرخ ارز در هفته‌های اخیر به عوامل سیاسی و خبرهای منفی شبکه‌های اجتماعی باز می‌گردد که در این زمینه کانال‌های تلگرامی در تلاش بودند تا با افزایش نوسانات بازار ارز و به چالش کشیدن این بازار سودهای هنگفتی را به دست بیاورند.

تلاش برای خنثی سازی اثر کانال‌های تلگرامی

وی با بیان اینکه در این شرایط نهادهای امنیتی و بانک مرکزی مصمم هستند تا تدابیری بیاندیشند که نرخ گذاری کانال‌های تلگرامی بر قیمت کالاها اثر گذار نباشد، تصریح کرد: سفته بازان بازار ارز برای اینکه اثرگذاری مخرب خود را در حوزه بازار ارز حفظ کنند با موج سواری بر حوادث و اتفاقات، پالس‌های منفی را به بازار غیر رسمی ارز مخابره می‌کنند که این موضوع بر زندگی و معیشت مردم آثار منفی دارد.

این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد:  با توجه به تحولات سیاسی ماه‌های اخیر، سفته بازان با ورود شوک‌های منفی سعی در ملتهب کردن بازار ارز داشتند و دارند تا از این طریق به سوءاستفاده شخصی بپردازند؛ اما بانک مرکزی به بازار ارز ورود کرد و توانست با مدیریت در زمان مناسب این بازار را کنترل کند. بانک مرکزی علاوه بر کنترل بازار ارز سعی کرد تا نیازهای واقعی ارزی مانند نیازهای وارداتی ماشین آلات، کالاهای اساسی، کالاهای کشاورزی و... را تامین کند. این رویداد به بازار پالس مثبت صادر کرد، در نتیجه بازار ارز آرام شد.

عدم جهش  ناگهانی ارز بعد از پاسخ موشکی ایران به صهیونیست‌ها

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: همچنین بعد از اینکه ایران پاسخ محکم به رژیم صهیونیستی داد و به این رژیم صهیونیستی حمله موشکی کرد، بعضی از رسانه‌ها و کانال‌های تلگرامی صحبت از افزایش نرخ ارز می‌کردند؛ اما در عمل مشاهده کردیم که نرخ ارز کاهش یافت. این موضوع نشان می‌دهد که بانک مرکزی با تدابیر ویژه ای که اندیشیده است، انتظارات تورمی و بازار ارز را به خوبی مدیریت کرد و قادر است تا نرخ ارز را به کانال‌های قبلی بازگرداند.

این تحلیلگر اقتصادی اضافه کرد: در آن زمان عده‌ای از نرخ دلار بالای ۱۰۰ هزار تومان صحبت می‌کردند و به دنبال افزایش نارضایتی بین مردم بودند، اما با تدبیر بانک مرکزی رشد نرخ ارز نه تنها متوقف شد، بلکه احتمال بازگشت نرخ ارز به کانال‌های قبلی تقویت شد و امیدواریم که نرخ ارز تا کریدور ۵۰ هزار تومان هم کاهش یابد.

وی اضافه کرد: همچنین امیدوار هستیم که بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب تامین نیازهای تولیدی کشور با نرخ ارز پایین‌تر و حمایتی محقق شود تا هم رشد تولید و هم افزایش کیفیت تولید را در کشور شاهد باشیم و در ادامه معیشت مردم نیز بهبود یابد.

دیگر خبرها

  • یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود
  • برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی یزد
  • هدف‌گذاری تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی
  • حضور بیش از ۱۲۰ شرکت معتبر در نمایشگاه نساجی یزد
  • برپایی نمایشگاه نساجی و پوشاک در یزد
  • بزرگترین مرکز توزیع پوشاک حجاب در مشهد تأسیس می‌شود
  • روش تهیه ترشی سیر به روش سنتی آذربایجانی
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد