Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-27@07:46:48 GMT

بیست و ششم ذی‌الحجه؛ برخورد با سپاه حُر

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۷۱۴۳۰

بیست و ششم ذی‌الحجه؛ برخورد با سپاه حُر

به گزارش بولتن نیوز، کاروان امام حسین(ع) در روز بیست و ششم ذی‌الحجه وارد منزلگاه واقصه رسید و با سرعت از آن گذشت. فاصله منزلگاه واقصه تا کوفه را سه روز راه نوشته‌اند. این منزلگاه دو میل یعنی حدود چهارصد کیلومتر با شراف فاصله داشته است.
مناره‌ای از شاخ شکاری‌های صحرایی و سُم‌های آنان در محل واقصه بوده که ملکشاه سلجوقی آن را ساخته بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منزلگاه بعد از قرعاء (زمین کم‌گیاه) قرار داشته در نتیجه از نظر پوشش گیاهی نیز کم‌گیاه بوده است؛ بنابراین گزارش، احتیاط‌های لازم در منطقه واقصه بیشتر شده است، زیرا اخبار قبلی دال بر استقرار نیرو‌های عبیدالله و حضور جاسوسان و گشتی‌ها در این منطقه بوده است. امام حسین (ع) توصیه کرده است که آب‌ها را نگه‌داری کنند که تشنگانی در راه‌اند.
امام سوم شیعیان دستور حرکت به سمت ارتفاعات شراف را داده است. کاروان امام حسین (ع) از منزلگاه واقصه به بعد وارد مرحله جدیدی از حرکت خویش می‌شود که برخورد با سپاه حُر است.
کاروان امام حسین(ع) در همین روز وارد منزلگاه شراف (اشراف) رسید و نیمروزی در این منزلگاه درنگ کرد. این منطقه دو منزل تا کوفه فاصله دارد و سه چاه بزرگ داشته است.
شایان ذکر است بزرگ‌ترین و مهم‌ترین حادثه این منزلگاه که مسیر کاروان ابا‌عبدالله را نیز تغییر داد، برخورد سپاه حُر‌بن‌یزید ریاحی با سپاه و همراهان امام حسین (ع) است. حُر با هزار نفر همراه تشنه و خسته به شراف رسیدند. امام سوم شیعیان فرمان داد آن‌ها را سراب کنید. وقت نماز ظهر، امام حسین (ع) فرمان اذان داد. حجاج‌بن‌مسروق‌جعفی اذان گفت. امام سوم شیعیان با عبا و نعلینی بیرون آمد تا نماز بگزارد و به حُر گفت: من بنا به دعوت مردم کوفه و این نامه‌ها آمده‌ام. امام حسین (ع) فرمود::تو با یارانت نماز می‌گزاری؟
حُر گفت:با شما نماز می‌خوانم. پس از نماز هر یک به خیمه خویش رفتند. پس از نماز عصر امام حسین (ع) خطبه خواند و به نامه‌ها اشاره کرد. حُر گفت:من از نامه‌ها بی‌خبرم، اما مأموریم از شما جدا نشویم تا شما را به نزد عبیدالله ببریم. امام سوم شیعیان فرمود:مرگ از این کار به من نزدیک‌تر است. امام دستور حرکت داد، حُر مانع شد و امام حسین (ع) فرمود::مادرت سوگوارت شود!
گفتنی است حُر سر جنگ نداشت. زهیر‌بن‌القین پیشنهاد جنگ به امام سوم شیعیان داد و امام فرمود: ما آغازگر جنگ نخواهیم بود.
خاطرنشان می‌شود موافقت شد امام حسین (ع) به کوفه نرود تا از عبیدالله کسب تکلیف شود و در نتیجه مسیر حرکت کاروان به سمت کربلا تغییر کرد.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۱۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تسلیت فرمانده سپاه الغدیر در پی درگذشت مادر شهیدان نیرنگ

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، در پیام سردار زارع کمالی آمده. 
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون

درگذشت مادر گرامی؛ مرحومه سکینه سلطان طاقه باف مادر شهیدان محمد حسن و محمد حسین نیرنگ، موجب اندوه و تأثر شد.

بی‌شک ایمان و اراده راستین شهدا ریشه در اعتقادات ناب و خالصی دارد که توسط والدین گرانقدر آنان بالندگی یافته که در این میان نقش این مادران ارجمند در جهت تربیت اسوه‌های جهاد و مقاومت بی‌بدیل است.

رحلت این مادر فداکار و صبور، یادآور رشادت‌ها و دلاوری مادران این سرزمین است که در دامن مطهر خود فرزندان رشید و برومندی را پرورش دادند تا الگوی بی‌بدیل و پر افتخار جوانان این مرز و بوم و نسل‌های آتی باشند.

اینجانب ضمن عرض تسلیت این ضایعه به خانواده محترم ایشان، از درگاه خداوند متعال برای آن مرحومه جنت الهی، هم‌نشینی با شهدا و حضرت فاطمه زهرا (س) و برای بازماندگان گرامی، صبر و اجر مسئلت دارم.

سرتیپ دوم پاسدار حسین زارع کمالی
فرمانده سپاه الغدیر استان یزد
شهید محمدحسین نیرنگ متولد ۱۵ مرداد ۱۳۴۴ که در سن ۱۶ سالگی ۱۸ بهمن ۱۳۶۰ در جریان عملیات مولای متقیان در تنگه چزابه به فیض شهادت نائل شد.
برادرش محمدحسن نیز متولد ۲۳ دی ماه ۱۳۴۹ است که در سن ۲۰ سالگی ۵ تیرماه ۱۳۶۹ در جریان درگیری با اشرار مسلح براثر اصابت گلوله به پیشانی به شهادت رسید.

دیگر خبرها

  • برگزاری نماز جمعه شهرستان‌های استان مرکزی
  • خطبه های نماز جمعه شهرستان های هرمزگان 
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
  • برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان
  • امیرعبداللهیان: برخورد نیروهای امنیتی آمریکا با دانشجویان معترض نسل‌کشی صهیونیست‌ها نگران کننده است
  • مجموعه بیانات شهید بهشتی دربارۀ نماز منتشر شد
  • پیام تسلیت فرمانده سپاه الغدیر در پی درگذشت مادر شهیدان نیرنگ
  • جبهه مقاومت، میهمان بیست و یکیمین اجلاس پیرغلامان حسینی
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری