Web Analytics Made Easy - Statcounter

تداوم محرومیت در روستاهای بالادست بزنگان سرخس، آهنگ مهاجرت جوانان را به شهرها جدی‌تر کرده است که اگر اقدامی نشود شاهد افزایش حاشیه‌نشینی در شهرهای بزرگ خواهیم بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازنسیم سرخس، هفت روستای بالادست بزنگان شهرستان سرخس از ابتدایی ترین امکانات دولتی بی بهره اند که می‌توان به مشکلات جاده اصلی، بهداشت و درمان و آب شرب این روستاها اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لمس محرومیت در روستاهای بالادست بزنگان سرخس

شاید ما تاکنون تعریفی از محرومیت شنیده باشیم، اما با حضور در روستاهای بالادست بزنگان سرخس می‌توان محرومیت را از نزدیک لمس کرد.

در این راستا خبرنگارنسیم سرخس، به سراغ مردم روستاهای بالادست بزنگان سرخس رفت و از نزدیک مشکلات این روستاها را جویا شد.

جهانی، شهروند ساکن روستاهای بالادست بزنگان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، به وضعیت نامناسب جاده اصلی روستاهای بالادست بزنگان سرخس اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات روستاهای بالادست بزنگان سرخس جاده اصلی این روستاها است که در فصل زمستان حتی امکان رفت‌وآمد در این جاده را نداریم.

بیکاری در روستاهای بالادست بزنگان بیداد می‌کند

وی بیکاری جوانان را از دیگر مشکلات این روستاها عنوان کرد و افزود: جمعیت جوان این روستاها به دلیل بیکاری در حال مهاجرت به شهرها هستند و بیشتر جمعیت روستاها را سالخوردگان تشکیل می‌دهند.

احمدی، دیگر شهروند ساکن روستاهای بالادست بزنگان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، به وضعیت بد این جاده اشاره می‌کند و می‌گوید: اگر زن و فرزندانمان از بیماری بمیرند نمی‌توانیم با این وضعیت جاده آن‌ها را به بیمارستان برسانیم.

وی می‌افزاید: اقدام قابل‌توجهی برای جاده اصلی این روستاها نشده و حتی درخواست کردیم شن‌ریزی انجام شود که این امر هم صورت نگرفته است.

این شهروند بابیان اینکه بیکاری در این روستاها بیداد می‌کند، تصریح کرد: جوانان این روستاها به دلیل بیکاری و برای تأمین معیشت در حال مهاجرت به شهر مشهد هستند.

نبود خانه بهداشت در روستاهای بالادست بزنگان

دیگر شهروند ساکن روستاهای بالادست بزنگان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، به وضعیت بهداشت و درمان این روستاها اشاره می‌کند و می‌گوید: در هفت روستای بالادست بزنگان سرخس خانه بهداشت نداریم و دو تا سه ماه یک‌بار بهداشت بزنگان از این روستاها سرکشی می‌کند.

وی می‌افزاید: مهم‌ترین معضل روستاهای بالادست بزنگان که شامل کاریزک، چنار سوخته، جهانگیر، یکه بید، درخت بید سفلا و درخت بید علیا است، جاده اصلی این روستاها است.

دیگر شهروند ساکن روستاهای بالادست بزنگان سرخس بابیان اینکه مهم‌ترین مشکلات این روستاها مسئله آب شرب، جاده و بهداشت است، می‌افزاید: وعده‌های مسئولان تاکنون برای بهسازی و آسفالت جاده اصلی این روستاها محقق نشده است.

وی تصریح کرد: در چند سال گذشته چندین مسئول در این منطقه تغییر کرده است و قول‌هایی داده‌اند اما هنوز عملی نشده است؛ ما چه گناهی کردیم که باید منتظر عملی شدن وعده‌های مسئولان باشیم.

این شهروند بیان می‌کند: ده‌ها بار برای جاده اصلی این روستاها مسئولان مطرح کردند که مصوباتی داشته‌اند، اما شاهد اقدامی عملی دراین‌باره نبوده‌ایم.

زمین‌های کشاورزی‌مان را به عشایر داده‌اند و می‌گویند کشاورزی نکنید!

شهروند دیگر ساکن روستاهای بالادست بزنگان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، با اشاره به اینکه مردم این روستاها گرفتار مشکلاتی با عشایر در این منطقه شده‌اند، اظهار کرد: ۱۵۰ سال است که پدران ما در زمین‌های این منطقه کشت می‌کنند، اما امروز منابع طبیعی مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است.

یک جوان ساکن روستاهای بالادست بزنگان نیز در این خصوص می‌افزاید: ۱۵۰ سال که در زمین‌های منطقه آبا و اجداد ما کشت می‌کنند و شغل مردم منطقه دامداری و کشاورزی است و زمینی که ۱۵۰ سال سابقه کشت داشته امروز منابع طبیعی آن را جزو مستثنیات کرده است که این موضوع موجب بیکاری عمده جوانان این منطقه شده است.

دیگر شهروند ساکن روستاهای بالادست بزنگان سر خس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، می‌گوید: زمین‌های کشاورزی‌مان را به عشایر داده‌اند و می‌گویند کشاورزی نکنید؛ کشاورزی نکنیم از کجا هزینه‌های زندگی‌مان را تأمین کنیم!

وی می‌افزاید: زمین‌هایی که آبا و اجداد ما با گاو احیا کرده‌اند، امروز منابع طبیعی روی آن دست گذاشته که نباید کشت شود؛ نه اجازه می‌دهند که دامداری را توسعه بدهیم و نه اجازه کشت داریم در زمین‌هایی که پدرانمان با آن امرارمعاش داشته‌اند.

روستاهای بالادست بزنگان سرخس در حال متروکه شدن است

ناظری دیگر شهروند ساکن روستاهای بالادست بزنگان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، با اشاره به اینکه روستاهای بالادست بزنگان سرخس در حال متروکه شدن است، می‌گوید: جاده اصلی روستاهای بالادست بزنگان سرخس صعب‌العبور است و امکان رفت‌وآمد نداریم.

وی می‌افزاید: اقدامات کوتاه‌مدت باعث نشده که جاده سروسامان بگیرد و با بارش باران و برف دوباره به همان حالت اول برمی‌گردد.

این شهروند تصریح کرد: اگر بیماری در این روستاها داشته باشیم و بارشی در منطقه رخ دهد، بیمارمان به بیمارستان نمی‌رسد.

کمبود فضای آموزشی و عدم گازرسانی به روستاهای بالادست بزنگان

دیگر شهروند ساکن روستاهای بالادست بزنگان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، به کمبود فضاهای آموزشی در این روستاها اشاره می‌کند و می‌گوید: در این منطقه دانش آموزان فقط می‌توانند تا پایان ابتدایی تحصیل کنند و اکثر دانش آموزان به دلیل مشکلات مالی نمی‌توانند به شهرها برای تحصیل بروند و در همان پایان ابتدایی ترک تحصیل می‌کنند.

نظری دیگر شهروند روستاهای بالادست بزنگان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، به عدم گازرسانی به این روستاها اشاره می‌کند و می‌افزاید: از ۵۰۰ متر پایین‌تر از این روستاها لوله گاز عبور می‌کند اما این روستاها گاز ندارند.

اختصاص ۹۰۰ میلیون تومان از اعتبارات سال ۹۵ برای بهسازی جاده

در ادامه علی نصیریان، بخشدار مرزداران شهرستان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، با اشاره به مشکلات این روستاها اظهار کرد: از محل اعتبارات سال گذشته، مبلغ ۹۰۰ میلیون تومان در بخش جاده از دوراهی کاریزک تا چنار سوخته، آماده‌سازی به طول شش کیلومتر به پیمانکار واگذار شده است.

وی تصریح کرد: از راهداری درخواست کردیم که با پیمانکار قوی‌تری عقد قرارداد داشته باشد تا کار به نحو بهتری تسریع پیدا کند و مشکل مردم حل شود.

بخشدار مرزداران شهرستان سرخس عنوان کرد: اگر جاده این روستاها به شهرستان کلات وصل شود، این روستاها از بن‌بست خارج‌شده و به توسعه آن‌ها کمک می‌کند.

تأکید امام‌جمعه سرخس بر رفع مشکلات ۷ روستای بالادست بزنگان

حجت‌الاسلام علیرضا ارژنگ، امام‌جمعه شهرستان سرخس در گفتگو با خبرنگارنسیم سرخس، با تأکید بر رفع مشکلات هفت روستای بالادست بزنگان سرخس اظهار داشت: مردم حقوق خود را از مسئولان مطالبه کنند که مسئولان متوجه این مشکلات شده و پیگیری مصرانه‌ای برای رفع آن داشته باشند.

وی افزود: تا زمانی که مشکل جاده اصلی این روستاها حل نشود، نمی‌توان گامی برای اشتغال و رفع بیکاری جوانان این منطقه برداشت.

امام‌جمعه سرخس تصریح کرد: اگر می‌خواهیم به حواشی که در اطراف مشهد شاهد آن هستیم دیگر با آن مواجه نباشیم باید سرمنشأ مهاجرت را پیدا کنیم.

حجت‌الاسلام ارژنگ بیان داشت: امروز بسیاری از کسانی که در حاشیه شهر مشهد زندگی می‌کنند، از همین روستاهایی هستند که زمینه فراهم نبوده و از آن غفلت شده است و شاهدیم که جمعیت روستاها روزبه‌روز کاهش پیدا می‌کند و این همه منابع بیکار و معطل می‌ماند.

وی خاطرنشان کرد: اگر در این روستاها عمران و آبادانی صورت بگیرد، دیگر نیازی به هزینه‌هایی که در حاشیه شهر مشهد امروز می‌شود، نخواهیم داشت.

به گزارشنسیم سرخس، تداوم محرومیت در روستاهای بالادست بزنگان سرخس، آهنگ مهاجرت جوانان را به شهرها جدی‌تر کرده است که اگر اقدامی نشود شاهد افزایش حاشیه‌نشینی در شهرهای بزرگ خواهیم بود.

گزارش از احسان بابائی و مهدی علیمیرزایی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۱۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با احداث سد آبریز کهگیلویه، دیگر زنان و دختران این شهرستان برای گوجه چینی به استانهای همجوار نمی روند.

سید علی احمدزاده دوشنبه شب ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور از همه مسئولان استانی، شهرستانی و دست‌اندرکاران این اجلاسیه قدردانی کرد و افزود: خدمات یکسال اخیر این دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از ۱۰ سال گذشته بوده است؛ پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها به جایی رسیده که امسال فاز اول دو پروژه بزرگ لیکک و کهگیلویه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهارکرد: ما مردم استان کهگیلویه و بویراحمد یک آرزوی بزرگ و دردی بر دل مانده داریم و آن هم سد «آبریز» است؛ سدی که اگر احداث شود هرساله حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به درآمد کشاورزان حومه شرقی کهگیلویه اضافه می‌شود و دیگر زن‌ها و دختران این استان برای گوجه‌چینی به استان‌های همجوار نمی‌روند و دیگر شب‌ها دل مردهای خانواده در این راه‌های طولانی برای یک لقمه نان نمی‌لرزد بنابراین این یک آرزوی بر دل مانده ماست.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: همراه با نماینده کهگیلویه بزرگ برای کلنگ‌زنی پتروشیمی چرام بسیار تلاش کردیم که کلنگ‌زنی آن در سفر دوم رئیس‌جمهور به تأخیر افتاد. به‌عنوان یک مطالبه عمومی از جناب آقای منصوری درخواست دارم و مطمئن هستم که کمک خواهند کرد تا کلنگ پتروشیمی چرام بر زمین‌زده شود تا برای حدود سه هزار و ۵۰۰ جوان اشتغال ایجاد شود. این پروژه به‌صورت مستقیم حدود یک هزار شغل ایجاد خواهد کرد.

احمد زاده با اشاره به پتروشیمی گچساران تصریح کرد: حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان در کمتر از یک‌سال به پتروشیمی گچساران تزریق شد؛ این پروژه سرعتی گرفت که از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی به ۹۸ درصد رسید و افتتاح شد. پتروشیمی پلیمر دهدشت به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی ادامه داد: امروز مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد؛ این پروژه حدود ۸۰۰ نیرو برای احداث نیاز دارد که برای احداث فازهای بعدی به حمایت ویژه دولت و سرمایه‌گذار نیاز دارد، اگر دولت از این پروژه حمایت کند این پروژه زودتر به بهره‌برداری می‌رسد و شغل پایدار برای حدود ۵۰۰ نفر از جوانان این شهرستان و این منطقه ایجاد خواهد کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان مخزن ثروت‌های بزرگ است، عنوان کرد: شهرستان بهمئی حدود ۵۶ حلقه چاه نفت فعال دارد و ۱۸۳ هزار بشکه نفت از این شهرستان استخراج داریم، ۵۵۵ هزار بشکه نفت از گچساران استخراج می‌شود، در یاسوج نیز میدان گازی مختار برای جبران گاز کشور کلنگ‌زنی شده است، ۱۰ درصد آب کشور را دارد اما سدها برای این استان ساخته نشده است و لب مردم روستاها و زمین‌های کشاورزی تشنه هست. در حالی‌که ۱۰ درصد آب کشور را داریم و ۱۱ میلیارد متر مکعب آب از این استان خارج می‌شود.

احمدزاده تاکید کرد: حداقل بخشی از این حق‌آبه را به خود استان بدهید، سد خرسان ۳ بخش اعظم آب رودخانه بشار، کبگیان و دامنه‌های دناست اما این آب برای کرمان، یزد و اصفهان منتقل می‌شود. آن‌ها هم برادران ماست اما سهم مردم روستاها، زمین‌های کشاورزی را بدهید.

وی تصریح کرد: این مطالبه‌ مردم کهگیلویه و بویراحمد است، حقوقی که متعلق به خودمان است اما به آن دسترسی پیدا نکردیم، این استان ابر مخزن نفت و گاز جهان است، این مردم ثروتمندترین مردم دنیا هستند، نباید رفتاری شود که به ما مناطق کم برخوردار یا محروم گفته شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ما مردم استان کهگیلویه و بویراحمد ثروتمندانی هستیم که اجازه نمی‌دهند دست به جیب کنیم و از حساب‌هایمان برداشت کنیم البته در این دولت اراده‌ی آیت‌اله رئیسی برای اجرای عدالت انجام شده است. کمک کنید تا از این ثروت‌های خدادادی عظیم خودمان بهره‌مند شویم.

احمدزاده اظهارکرد: هنوز رودخانه‌هایی در روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای عبور از آنها تلفات می‌دهیم، رود خرسان، بید انجیر، پل وحدت، موگرمو و پل شهید طیب تلفات می‌دهند در حالی که آرزوی شهید طیب این بود که یک روزی پلی برای روستاها ساخته شود. امسال تلاش کردیم که آرزوی شهید طیب را برآورده کنیم و از این مرحله می‌گذریم تا روی رودخانه‌ها و روستاها کشته ندهیم.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: اگر جاهایی کوتاهی هست به پای آن رئیس‌جمهور متدین، ولایی، پایبند به انقلاب، قدردان خانواده‌های شهدا و مجاهدین اسلام و رزمندگان ننویسید به پای من «احمدزاده» بنویسید و از اینکه نمی‌توانم همه‌ مشکلات را برطرف کنم همین‌جا عذرخواهی می‌کنم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • محرومیت از خدمات دولتی در صورت عدم دریافت شناسه یکتا
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • چند خبر کوتاه از بردسکن و رخ
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی